Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
Heed Audio termékek
Lehet tudni mit válltott a Bee?
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Heed Audio termékek
Vigyazok.
Egyebkent sem vagyok nagy hangero parti..no meg a szoba is pici.
De ami meglepett, hogy az eddigi hangfalam sokkal erzekenyebb volt, igy annyira nem tunik tulhajtottnak a Bee. Ebbe azert biztosan a kabeleim is kozre jatszanak.
A hangja meg pont olyan amire vagytam..levegos, nagy ter..kevesse akusztika erzekeny.
Jo ideig itt fog meg maradni..aztan pedig ha hosszutavon is bejon ez a fajta hang (omni szeru), akkor idovel egy enigma lehet a cel.
En ezelott szinten csak canopussal hallottam..persze nem azonos adottsagokkal, de azert fenyevekkel jobb C+S-el. Persze a pszichologiat sem zarom ki:)
Heed Audio termékek
C100, S100:)
Atyaúristen!!!
Azért vigyázz vele meddig tekered.
Én úgy gondoltam volna eddig, hogy a Luna/Canopus-tól az Obelisk Si/X2-ig van értelme erősítőket elé kötni.
De az is igaz, hogy a Bee-n az Obelisk DT/DA szintje is simán keresztül jött más forrásokhoz képest. Ahogy a Canopus, régi Obelisk Si, új Obelisk Si, X2 táp csereberéi, javulásai egymás után mind jó alaposan átjöttek ezen a kicsi álló dobozkán.
Múlt vasárnap a délelőtti hifi show után délután kicsit zenét hallgathattam egy NAD CD, Obelisk Si, Bee rendszeren. A végére azt gondoltam, hogy csak zene hallgatásra egy nem túl nagy szobába nem nagyon kellene komolyabb, nagyobb cucc nekem. A többi inkább már csak hifizés, ami nem feltétlenül arról szól, hogy bármilyen zenét, bárhogy sikerült hangfelvétellel nyugodtan meg lehessen hallgatni.
- suminator968
- V.I.P.
Heed Audio termékek
C100, S100:)
Oppá!
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
- suminator968
- V.I.P.
Heed Audio termékek
A mai naptól nálam egy Heed Bee zümmög;)
Hihetetlen ez a kis doboz, nekem nagyon tetszik...érdemes megfülelni..
Gratulálok, és mi zümmögteti?
Heed Audio termékek
A mai naptól nálam egy Heed Bee zümmög;)
Hihetetlen ez a kis doboz, nekem nagyon tetszik...érdemes megfülelni..
Heed Audio termékek
Szerintem ez tényleg egy jó CD-játszó. Ráadásul ma már használtan néha egész jó árakon hozzá lehet férni.
"Utálom" is rendesen!!
Kb £300 az ára használtan...
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
Heed Audio termékek
Az, hogy nem tetszik jobban neked egy bármilyen hozzátett dac-kal, az egyrészt műszaki probléma is lehet (egy drága komplett cédajátékos gyártónak nem feltétlen érdeke, hogy a digitális kijáratát a lehető legjobbra csinálja meg, sőt...), másrészt meg pszichoakusztikai, vagy még inkább pszichológiai. Ez nem kritikai megjegyzés akart lenni, csak egy vélemény a sokéves ezirányú tapasztalatok alapján, úgyhogy kéretik nem megsértődni.
Gondolom ez nekem jött volna nem Kalminak.
Igen, természetesen ezekkel én is tisztában vagyok és még persze ezeken kívül is lehet jó pár dolog ami függvénye lehet egy ilyen fajta eredménynek. De ebben az esetben a gyakorlat eddig mégis azt mutatja, hogy valami csak van ebben a készülékben ami jól sikerült. Mivel hogy nem csak nekem volt egyedül ilyen véleményem vele kapcsolatban hanem másoknak is ugyanakkor, ugyanott. Ráadásul más holmik is voltak amik futóműként szolgálhattak mellette ugyanazokon a helyeken. És még annyit hozzá, hogy olyan rendszerben is bizonyított már, ahol egy darab Heed komponens sem volt, tehát ezt a részét is kb. kizárhatjuk.
Szerintem ez tényleg egy jó CD-játszó. Ráadásul ma már használtan néha egész jó árakon hozzá lehet férni.
A Cambridge Audio Azur 840C-vel hoznám kb. egy szintre, csak kicsit másképp szólnak. Az is egy igen jó darab.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5227
Heed Audio termékek
Azért az nem akkora pukkanás!
Nem bizony, mert fizikailag 3vagy 4 ellenállás, esetleg plusz két kis kondenzátor, na meg egy xlr aljzat a különbség.(Σ2 euro)
Az, hogy nem tetszik jobban neked egy bármilyen hozzátett dac-kal, az egyrészt műszaki probléma is lehet (egy drága komplett cédajátékos gyártónak nem feltétlen érdeke, hogy a digitális kijáratát a lehető legjobbra csinálja meg, sőt...), másrészt meg pszichoakusztikai, vagy még inkább pszichológiai. Ez nem kritikai megjegyzés akart lenni, csak egy vélemény a sokéves ezirányú tapasztalatok alapján, úgyhogy kéretik nem megsértődni.
Heed Audio termékek
Tényleg nem az, csak szokatlan ezekben a kategóriákban.
Az viszont már tényleg a "pukkanás" kategória, hogy SPDIF-en rádugva milyen szintű DAC-ok nem tudtak jobbak lenni ennek a CD-játszónak a saját DAC-jához képest. Az okokról, a miértről persze lehet spekulálni, de a gyakorlatban ez már a sokadik hogy így jártam vele.
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
Aztán ami még nekem a szívem csücske az ottani használt választékból, az a Roksan Kandy MkIII CD-játszó.
AES/EBU digitális kimenete van??
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
Heed Audio termékek
Találtam a zsoltaudios blogon egy érdekeset.
http://zsoltaudio.blogspot.com/2011/07/ ... ekben.html
Nem tudom, hogy a képeken szereplő készülékek közül mit lehet még meghallgatni de volt választék gazdagon.
Ahogy legutóbb láttam ezekből van még bőven, de azóta más is jött hozzá.
A képeken lévő nem Heed holmik közül én a Totem kis dobozt javasolnám megfülelésre olyanoknak, akik állványos kis dobozban gondolkoznak: http://3.bp.blogspot.com/-nGWXxKgWufU/T ... /totem.jpg
Jól párosodik ez a kis doboz egy Obelisk Si, X2-vel, de a forrás minőségére elég kényes egy ilyen rendszer. Vagyis meglepően más szintet lehet kihozni belőle, ha egy Oeblisk DT a forrás és nem valami DVD futómű, vagy számítógép.
Aztán ami még nekem a szívem csücske az ottani használt választékból, az a Roksan Kandy MkIII CD-játszó.
Heed Audio termékek
de igazából én ugyanúgy élvezem az enyémen is zenét,
Na itt a lényeg.
Azért bízom benne sikerrel jársz, és miért ne járnál.
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Heed Audio termékek
Én amikor végre állványra tettem a hangfalakat, előtte már a Heed meg volt egy ideje, elhívtam páromat, leültettem, feltettem egy Mike Oldfield lemezt, és ott ragadt, no meg persze én is. Hassál rá valahogy kicsit :)
Áhhh! Nem olyan egyszerű az! Számára a zene az háttér, és nem előtér. Neki az ősi Aiwa? "music centere" ugyanazt képviseli mint egy ilyen rendszer. Már többször próbáltam leültetni, hogy csak a zenére figyeljen, és ne minden másra. Tetszett is neki, elismerte, hogy tényleg ég és föld, de a végszó kb. ez volt: "Értem én, hogy mit látsz ebben, és mit keresel / mire vágysz, és megértem, hogy neked ez minden pénzt megér, de igazából én ugyanúgy élvezem az enyémen is zenét, és nem fizetnék ki ennyi pénzt ezért a kis minőségbeli javulásért.". Persze nem pont ezekkel a szavakkal, de a lényeg ez volt. Én meg ezt értem, de nem tudom elfogadni.
Heed Audio termékek
Találtam a zsoltaudios blogon egy érdekeset.
http://zsoltaudio.blogspot.com/2011/07/ ... ekben.html
Nem tudom, hogy a képeken szereplő készülékek közül mit lehet még meghallgatni de volt választék gazdagon.
Heed Audio termékek
Párom meg fog ölni...
Én amikor végre állványra tettem a hangfalakat, előtte már a Heed meg volt egy ideje, elhívtam páromat, leültettem, feltettem egy Mike Oldfield lemezt, és ott ragadt, no meg persze én is. Hassál rá valahogy kicsit :)
"Az orgona egy könnyű hangszer: a megfelelő billentyűt a megfelelő időben kell lenyomni,és a hangszer magától játszik." /Bach/
Heed Audio termékek
Szia, én is ezt javaslom neked, Budapesten laksz, Zsolt is ott van, mi sem természetesebb, hogy meglátogatod, és meghallgathatod, hogy a gyártója mit javasol, hallgatózni is tudsz, és dönteni, ami NEKED tetszik.
Ha nem adom el az Obelisk-et, akkor én is a hozzá passzoló hangfalkeresgélésben Zsoltnál toporognék, de közben máshogy alakult.
Egyébként minden rendben az erősítővel?
Ezzel ugye csak az az egy gond van, hogy az én hangfalammal összehasonlítva kéne a többit meghallgatni. Mondjuk ismerem már a hangját, de ugye az akusztika más lesz, bárhová is megyek. És az enyémek most igen rossz környezetben vannak, ami biztos sokat ront a hangon. Ez remélhetőleg a közeljövőben változik.
Csak reméltem, hogy van egy-két ultimate tipp, amiket el kell menni hallgatni, és egy-két "ments isten". De végülis ez a legkézenfekvőbb.
Az erősítővel minden rendben, perfektül muzsikál. Dinamikusabb, ritmikusabb, mint az Onkyo. Már egy Nexus-szal eltöltött kis idő alatt is ezt éreztem, ezért is kellett vennem egy ilyet. Sajnos ez a vásárlás meg további pénzköltésre sarkall. Pedig már 6 hónapja tünetmentes voltam. Párom meg fog ölni...
Heed Audio termékek
Hmm... Ez jó ötlet. Akkor legalább megejthetném ezt a potméter átalakítás ügyletet is.
Szia, én is ezt javaslom neked, Budapesten laksz, Zsolt is ott van, mi sem természetesebb, hogy meglátogatod, és meghallgathatod, hogy a gyártója mit javasol, hallgatózni is tudsz, és dönteni, ami NEKED tetszik.
Ha nem adom el az Obelisk-et, akkor én is a hozzá passzoló hangfalkeresgélésben Zsoltnál toporognék, de közben máshogy alakult.
Egyébként minden rendben az erősítővel?
Heed Audio termékek
Szerintem látogass el Zsolthoz. Ő többféle dobozt is tud mutatni, ami jó az erősitőihez, olyanokat is, amiket csak használtan lehet már beszerezni. Ez lenne a tökéletes alap a dobozkeresésedhez.
Hmm... Ez jó ötlet. Akkor legalább megejthetném ezt a potméter átalakítás ügyletet is.
Heed Audio termékek
Na akkor lőttek annak hogy kipróbáljam
Dehogy!! A hétvégén várlak!
(off: megadtam a számodat egy barátom szüleinek, téli bigyók okán.)
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
Heed Audio termékek
Pár napja megint van Obelisk a polcomon és most Naim NAC A5-el járatom.
Nagyon úgy tűnik, hogy ebből hosszú házasság lesz...
Na akkor lőttek annak hogy kipróbáljam
"És az elsőre dögös "látványvadászat" után egyre többeknek jut eszébe, hogy nem olyan rendszert kellene összeállítani, ami szétszedi a zenét, hanem olyat ami egyben tartja."
Nexus=ex Specialized001
Heed Audio termékek
Eretnek dolgot fogok kérdezni, előre is bocsánat. Lehet még nagyrészt off is.
Szóval van nékem egy Obelisk Si-m, és egy Onkyo NR1007-esem. Mindehhez 1 db 5.1-es hangfalkészlet: egy Tangent Clarity set. Gondolkodtam rajta, hogy csak az Obeliskhez kéne egy hangfalat venni, de már így sem férek el a rengeteg cucctól, nem tudnék elhelyezni még egy pár hangfalat. Viszont szeretnék feljebb lépni egy csöppet. Jó ez a Tangent de az Obelisk többre képes, mint amit a Tangent tud nyújtani neki (vagyis inkább nekem).
Az igény tehát az lenne, hogy:
- Jó párost alkosson az Obeliskkel. A cél a nagyon jó sztereó! Kell a házimozi is, de nem az van a fókuszban. Ami jó zenére az jó házimozira is.
- A sztereót azért ki lehessen egészíteni 5.0 rendszerré.
Sztereó szembeni igények:
- Sokféle zenét hallgatok. Jazz (Balázs Elemér, Jennifer Warnes, ...), progresszív rock (King Crimson, Pink Floyd, Camel, stb.), de megfordul nálam mindenféle más is, pl. Dzihan & Kamien, Side Liner, stb.
- Nyújtson széles frekvenciatartományt, mélynyomót csak házimozira jeligével.
- Legyen a hang jól pozícionált, részletes, stb. (nem elmosott hangok, térben elkülöníthető hangszerek,...)
- És azért ne legyen nagyon túlárazott a dolog. Csak ésszerű határokon belül szeretnék vásárolni. Azzal is tökéletesen megelégednék, ha lenne egy jó sztereóm egyelőre, aztán majd ha anyagilag helyreállok, akkor mehet a többi is. Viszont örülnék, ha nem kerülne azért a sztereó sem sokkal többe mint 300.
- Nem riadok vissza a használt dolgoktól sem.
(Igen, tudom: jót, olcsón és gyorsan. )
Van valami tippetek, hogy miken gondolkodjak el? Vagy nagyon képtelen az ötlet? Jobb ötlet?
(Ha nagyon off lennék, nyugodtan helyezzetek át. De gondoltam itt csak hasonfülüekre bukkanok. De ha mégis rossz helyen érdeklődök, akkor bocsánat, és megyek is a milyen hangfalat topicba.)