Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
Még egy kis pénzt költs akusztikai elemekre is.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
Heed Audio termékek
Azért lehetnél bőbeszédűbb!
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11007
- Kapcsolat:
Heed Audio termékek
[Elő-/végfok kérdés]
Érdekes mód, a fentivel ellentmondásban az is javasolt, hogy a végfokot nem kell ki/be kapcsolgatni.
Mi történik/történhet ha bekapcsolt végfok után van bekapcsolva az előfok?
Nincs ellentmondás, mivel aki bekapcsolva tartja a végerősítőt, az bizonyára az előfokot sem kapcsolja ki.
Nem olyan bonyolult ez a kérdés, némi logikával könnyen megérthető. Sok készülék valamilyen zavart jelet (pukkanás, kattanás, sistergés, stb) ad ki ki/bekapcsolásnál. Ezek csak úgy kerülnek ki a hangszóróra, ha az utolsó készülék, jellemzően a végerősítő is üzemel. Ebből következően mindig a végerősítőt kapcsoljuk be utoljára és kapcsoljuk ki elsőként.
Heed Audio termékek
[Elő-/végfok kérdés]
A javasolt bekapcsolási sorrend (forrás, ) előfok, végfok (kifelé pedig fordítva).
Én még csak-csak megcsinálom ezt, de a család többi tagja (feleség, kicsik) nem tudnak/fognak törődni ezzel. Szóval vagy megbarátkozom egy jobb integrálttal, vagy?
Érdekes mód, a fentivel ellentmondásban az is javasolt, hogy a végfokot nem kell ki/be kapcsolgatni.
Mi történik/történhet ha bekapcsolt végfok után van bekapcsolva az előfok?
Állítólag ha az előerősítőben van valamilyen relé, akkor nem érvényes a fenti be-/kikapcsolási sorrendre vonatkozó ökölszabályt.
Ha ez így van, honnan tudom meg, hogy az adott előerősítőben van ilyen? (Ugyanúgy *kattan* pár másodperc késleltetéssel mint egy mai, modern erősítő végfok része?)
[milyen előerősítőt?]
Tudtok-e javasolni olyan előerősítőt, vagy jó minőségű pre out kimenettel rendelkező integrált erősítőt, amiben van min. 4 forrás (nem phono) bemenet, és egy fejhallgató kimenet (ennek nem muszáj szuper hiend-nek lennie) és még esetleg távirányítható is?
Ja és mindezt max 60(70)-ért :-) /leginkább használtra gondolok/
Köszi a segítséget!
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2695
Heed Audio termékek
Kiri!
Az én lemezjátszóm motorjától elfüstölne!
kb 1,5 éves vacilálás volt,levelezés Zs.-vel,minden remény feladva,aztán kaptam egy linket...
http://www.hififorum.nu/forum/topic.asp?TOPIC_ID=85913
nocsak,nocsak volt egy fekete kis dobozka,amely ismi volt a képsorozaton..levelélváltás a felhasználóval,aztán megint Zs....Franc bácsinak nem bizti hogy tetszene a látvány ,de ez van....
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
...it's only rock 'n' roll (but i like it)
Heed Audio termékek
müxi a dolog
Kiri!
Az én lemezjátszóm motorjától elfüstölne!
hARMoNIkUStoRzitÁs.bLog
fül-, és fejhallgató blog
- dixie-chicken
- V.I.P.
- Értékelés: 2695
Heed Audio termékek
müxi a dolog
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503
Heed Audio termékek
Na, lehet ezt így is! Thanks!
Szent a béka!
Heed Audio termékek
Van még mit tanulnom akkor...
Hát akkor tanulj.
- suminator968
- V.I.P.
Heed Audio termékek
Ki kellene próbálni, de félek, nem minden kábel jó "akárhova", márcsak felépítése miatt sem. Ezt a tapasztalatom mondatja velem, amit kábelérzékeny rendszerben szereztem.
Nem biztos, hogy mindenhova általánosítható.
Na, lehet ezt így is! Thanks!
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Heed Audio termékek
Ha teljesen egységes kábelezés lenne a cél, akkor olyan drótokat kellene használni, amivel a Heed készülékek belül is kábelezve vannak. Csak így lenne teljesen egységes.
Amúgy nem is lenne olyan nagy hülyeség szerintem. Egy Heed teljes rendszer ettől még nem lesz különösebben rosszabb mint bármilyen speciális hifi kábeltől.
Ki kellene próbálni, de félek, nem minden kábel jó "akárhova", márcsak felépítése miatt sem. Ezt a tapasztalatom mondatja velem, amit kábelérzékeny rendszerben szereztem.
Nem biztos, hogy mindenhova általánosítható.
Heed Audio termékek
...Ic kábelt nem használok,...
Van még mit tanulnom akkor...
Heed Audio termékek
Amikor én voltam nála késő ősszel, akkor azt használta. Azóta nem voltam arra, így naprakész infóm nincs.
Én a Bee-ket decemberben már egy sima fekete köpenyes hangszórókábellel hallgattam. Feliratot nem kerestem rajtuk... Túlságosan elvoltam foglalva a zenehallgatással. Meg a DT-n ámultam.... Ha egyszer visszaállnék lemezre....
- suminator968
- V.I.P.
Heed Audio termékek
Úgy tudom, a Heed minimális mennyiségű kábelt használ a készülékeiben, tehát akkor vezessünk minden egyebet is lehetőleg nyomtatott áramköri lapon?
A Cable Talk3.1 -egy ballada, azaz G.A. szerint tragédia dalban elbeszélve...persze ez szigorúan magánvéleményem.
Mi az a speciális hifi kábel?? Mi dönti el, az ára, színe, súlya? A Cable Talk miért nem az?
Hogy mitől működik, azt nem tudom, most már több különböző rendszerben is használtam, használom, és átjön rajta azene, hogy van nála jobb, tuti, de a 30x drágább kábelem simán ment a háztól.
- suminator968
- V.I.P.
Heed Audio termékek
Biztos? Nem csak hasonlít rá?
Amikor én voltam nála késő ősszel, akkor azt használta. Azóta nem voltam arra, így naprakész infóm nincs.
- fülelek
- V.I.P.
- Értékelés: 5158
Heed Audio termékek
Ha teljesen egységes kábelezés lenne a cél, akkor olyan drótokat kellene használni, amivel a Heed készülékek belül is kábelezve vannak. Csak így lenne teljesen egységes.
Amúgy nem is lenne olyan nagy hülyeség szerintem. Egy Heed teljes rendszer ettől még nem lesz különösebben rosszabb mint bármilyen speciális hifi kábeltől.
Úgy tudom, a Heed minimális mennyiségű kábelt használ a készülékeiben, tehát akkor vezessünk minden egyebet is lehetőleg nyomtatott áramköri lapon?
A Cable Talk3.1 -egy ballada, azaz G.A. szerint tragédia dalban elbeszélve...persze ez szigorúan magánvéleményem.
Mi az a speciális hifi kábel?? Mi dönti el, az ára, színe, súlya? A Cable Talk miért nem az?
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
Nem felesleges.Nálam nagyon beváltak a Heed készülékekhez ValhallA tápkábelei,érezhetően jobb velük a hang mint a mezei pc kábelekkel.Ic kábelt nem használok,viszont digitkábelnek a legjobbnak a Heed saját produktuma vált be igazán.Hangfalkábelnek nálam jó a gotham,de az már erősen hangfalfüggő hogy kinek mi jön be igazán.Az említett cable talkra én is kíváncsi vagyok,valszeg ki is próbálom majd.Az egységes kábelezést szerintem nem nagyon kell erőltetni,de biztosan van aki erre esküszik és be is válik nála.
A feleslegességet természetesen nem arra gondoltam, hogy nincs értelme jobb minőséget használni. Egyszerüen csak arra, hogy nincs semmi konkrét ajánlás (a te hozzászólásodat leszámítva), Zsolttól meg pláne nem, mert cserélget - aminek az okát egyébként értem, csak ez rajtam nem segít.
A Heed-es digit kábel kipróbálásán én is gondolkodom, bár igazság szerint majd minden kábelem drágább mint az övék.
Hangfalkábel talán az egyetlen amiben biztos vagyok. Ott nálam Titan II van.
Heed Audio termékek
Pont ezt furcsállom, hogy elméletben van nekik sajátjuk és mégsem azt használják..lehet felesleges is a kábelekkel foglalkoznom.
Nem felesleges.Nálam nagyon beváltak a Heed készülékekhez ValhallA tápkábelei,érezhetően jobb velük a hang mint a mezei pc kábelekkel.Ic kábelt nem használok,viszont digitkábelnek a legjobbnak a Heed saját produktuma vált be igazán.Hangfalkábelnek nálam jó a gotham,de az már erősen hangfalfüggő hogy kinek mi jön be igazán.Az említett cable talkra én is kíváncsi vagyok,valszeg ki is próbálom majd.Az egységes kábelezést szerintem nem nagyon kell erőltetni,de biztosan van aki erre esküszik és be is válik nála.
Heed Audio termékek
A hangfalkábele pl. Mostanság Cable Talk 3.1, tökéletesen passzol a készülékekhez, nagyon komoly hang is átmegy rajta, én semmi pénzért nem cserélném le!
Pont ezt furcsállom, hogy elméletben van nekik sajátjuk és mégsem azt használják..lehet felesleges is a kábelekkel foglalkoznom.
- suminator968
- V.I.P.
Heed Audio termékek
Ismerem Zsolt véleményét a kábelekről.
A tápkábelek esetén én is számítógépeseket használok jelenleg.
Viszont IC és hangfalkábelt a Heed is árul "sajátot", az árlistájukon is szerepel. Nemtudom ez milyen és hangban hová tehető.
Mindenesetre mindenképpen valami egységes dolgon gondolkozom.
A hangfalkábele pl. Mostanság Cable Talk 3.1, tökéletesen passzol a készülékekhez, nagyon komoly hang is átmegy rajta, én semmi pénzért nem cserélném le!
Heed Audio termékek
Ismerem Zsolt véleményét a kábelekről.
A tápkábelek esetén én is számítógépeseket használok jelenleg.
Viszont IC és hangfalkábelt a Heed is árul "sajátot", az árlistájukon is szerepel. Nemtudom ez milyen és hangban hová tehető.
Mindenesetre mindenképpen valami egységes dolgon gondolkozom.
- adamthebrave
- V.I.P.
- Értékelés: 543
Heed Audio termékek
Ahogy szaporodnak a komponensek, úgy jön elő újra és újra bennem a kérdés, hogy érdemes lenne-e a kábeleket is valahogy konszolidálni.
Készülékek terén kezd már nálam egyeduralkodó lenni a Heed. Így ott megvan a szinergia.
A kábelek terén meg QED ic, Hivox ic-k, nehai féle hangfalkábel "káosz" van (sőt még van egy speckó DIY vdh ic-m is). Tápkábelek azok teljesen alapok.
Elsősorban Heed tulajokat kérdezném, hogy kábelek terén érdemes-e valami egységességre törekedni. Ha igen akkor pedig milyen irányban (Heed féle kábelek?), tápkábel csere gondolom felesleges (vagy leginkább utolsó helyen van).
Tapasztalatok?
Nincs egyébként semmi gondom a jelenlegi hanggal..inkább csak a "szememet" bántja az egész.
Ha ez neked válasz, akkor Zsolt a saját rendszerében és a bemutatóban is mezei, számítógépes tápkábeleket használ, illetve a saját, szintén - a hifis kábelcsodákhoz mérve - filléres összekötőket használ.
Sabo Audio Streamer 23 Signature, MZX Audio PRE-NR1, DIY ATC (Accuton C30-6-358, C90-6-724, ETON 12-680, mzpx elektronika) Isotek Evo3 Super Titan, Kábelek: Hydrasound, MDA, Neotech