Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
- JOE77
- Nincs visszaút
- Értékelés: 15
- Kapcsolat:
Heed Audio termékek
Szerintem itt kellene hagyni ezt, mert igenis on topic.
Csak megkellene állapodni dolgokban.
A.) A Heed nem érzékeny az IC-ekre.
B.) A Heed nem érzékeny a tápkábelekre.
C.) Az A.) és B.) pontok nem azt jelentik, hogy egyáltalán nincs hatása a cserének - csak nem számottevő (és nem éri meg).
Szerintem ebben egyet tudunk érteni. Innentől pedig nem értem a vitát.
Arról lehetne vitatkozni, hogy ez az "érzéketlenség" jó-e avagy rossz. Arról lehetne vitatkozni, hogy mi vezetett ehhez az állapothoz. Még arról is lehetne vitatkozni, hogy mi ennek az oka (süketség, jó kapcsolás, amúgyis szar minőség, ez a non plusz ultra, stb.).
Halkan megjegyzem, hogy szerintem a fenti pontokkal minden Heed tulaj és még Zsolt is egyetért. Ha olyan nem ért egyet vele aki még ki sem próbált egy Heed rendszert, annak a véleménye meg nemhiszem, hogy mérvadó - mellesleg neki is megvan a lehetősége, hogy erről meggyőződjön..és nem csak Zsoltnál.
És milyen kábeleket próbáltál , amikre alapozod ezt a megállapítást?
Heed Audio termékek
Másrészről szándékosan külön bejegyzésben - csak, hogy ne keverjük megint a szezont a fazonnal.
A tápellátás stabilitása, villásdugó forgatás teljesen más tészta. Ez nem a kábelek sajátossága, hanem az áramhálózaté. Ezzel szerintem Zsolt sem vitatkozott soha (elvégre miért lenne pld. akkor külön Orbit és mindenféle PSU), ahogy épp eszű ember nem is fog ezzel vitázni.
Szóval ne keverjük a dolgokat..van így is elég nagy káosz.
Heed Audio termékek
Ok,tőlem maradhat.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
Heed Audio termékek
Csak megkellene állapodni dolgokban.
A.) A Heed nem érzékeny az IC-ekre.
B.) A Heed nem érzékeny a tápkábelekre.
C.) Az A.) és B.) pontok nem azt jelentik, hogy egyáltalán nincs hatása a cserének - csak nem számottevő (és nem éri meg).
Szerintem ebben egyet tudunk érteni. Innentől pedig nem értem a vitát.
Arról lehetne vitatkozni, hogy ez az "érzéketlenség" jó-e avagy rossz. Arról lehetne vitatkozni, hogy mi vezetett ehhez az állapothoz. Még arról is lehetne vitatkozni, hogy mi ennek az oka (süketség, jó kapcsolás, amúgyis szar minőség, ez a non plusz ultra, stb.).
Halkan megjegyzem, hogy szerintem a fenti pontokkal minden Heed tulaj és még Zsolt is egyetért. Ha olyan nem ért egyet vele aki még ki sem próbált egy Heed rendszert, annak a véleménye meg nemhiszem, hogy mérvadó - mellesleg neki is megvan a lehetősége, hogy erről meggyőződjön..és nem csak Zsoltnál.
Heed Audio termékek
Tudod, hogy nem fogok odamenni, és tudod, hogy nem a tápkábelek miatt.
Csak azt furcsálltam az előző beírásomban, hogy sokhelyütt, sok világnézetű ember véleménye közötti közös álláspont az, hogy a tápolás sajátosságai alapvetően befolyásolják egy komponens megszólalásának nívóját. Sokszor nézem meg, míg hideg a rendszer, hogy nincs-e tökvéletlenül fordítva bedugva a tápkábel (persze, miért lenne, de akkor is.).
Az, hogy ezt valaki "hitből" elutasítja, és az egész világot ennek a nyilvánvaló dolognak a bizonyítására kötelezné, és még cuccot is gyárt, hááááát... A lényeg, hogy veszik, mert jó.
Leho gondolom elhiszed,hogy elég sok márkát kipróbáltunk és most is van nem kevés.
Neked mikor volt HEED rendszered valamennyi ideig?
Tudom te a forrasztás hangját is meghallod.Mi már csak ilyen botfülűek vagyunk.
Ezt a sok felesleges beszélgetést majd átpakolom a szokásos helyére,addig nyugodtan ká-belezzetek.
Webáruház:
Heed Audio termékek
Tápkábel, hm, egyszer menj el a Heed-hez, halgass zenét a nagy rendszeren, aztán nézd meg a kábelezést! ( ez kicsit abszurd, de hátha )
( azért ott ,akkor összeomlott egy-két bombabiztosnak vélt teória )
Tudod, hogy nem fogok odamenni, és tudod, hogy nem a tápkábelek miatt.
Csak azt furcsálltam az előző beírásomban, hogy sokhelyütt, sok világnézetű ember véleménye közötti közös álláspont az, hogy a tápolás sajátosságai alapvetően befolyásolják egy komponens megszólalásának nívóját. Sokszor nézem meg, míg hideg a rendszer, hogy nincs-e tökvéletlenül fordítva bedugva a tápkábel (persze, miért lenne, de akkor is.).
Az, hogy ezt valaki "hitből" elutasítja, és az egész világot ennek a nyilvánvaló dolognak a bizonyítására kötelezné, és még cuccot is gyárt, hááááát... A lényeg, hogy veszik, mert jó.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11024
- Kapcsolat:
Heed Audio termékek
Nem az álláspontom változott, csak ma már másként látok dolgokat. Nem kis tanulópénzt fizettem én ezért. Volt egy csomó készülékem, aminél nagyon is nagy különbségek voltak számomra is a használt kábelek hangjai között. Ma már igyekszem úgy készüléket választani, hogy "alap" kábelezéssel is szeressem hallgatni, azt ma már nem fogadom el, hogy csak akkor "indul el" egy készülék, ha ilyen-olyan speciális kábelt használsz hozzá. Na ne már! Ez véletlen sem árukapcsolás, igaz?
Konkrétumok nélkül nem tudok válaszolni, de a törekvéseddel egyetértek.
- suminator968
- V.I.P.
- Értékelés: 1081
Heed Audio termékek
Na, ezt AZONNAL ki fogja innen vinni az F8 nevű cica.
A vasakat illető dolgok kérdésében szentségtörés van, a falban lévő ösvény és kismegszakító pedig woodoo. Mint tudjuk.

Azt már nem is tudom, érdemes-e felvetni, hogy a tápkábel-kérdést miért nem kezelik a Heednél kellő korrektséggel. Már, ha nem tartozik az előző woodoo-ba. Ha igen, akkor tudom.
Tápkábel, hm, egyszer menj el a Heed-hez, halgass zenét a nagy rendszeren, aztán nézd meg a kábelezést! ( ez kicsit abszurd, de hátha )
( azért ott ,akkor összeomlott egy-két bombabiztosnak vélt teória )
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Heed Audio termékek
Pontosan erről beszéltem:) Mondod-mondod, de érted is, miről beszélsz? Ugyanez a homályos, félrevezető gondolatmenet olvasható Zsolt blogjában. Tessék már belekérdezni a mesternél, miben "jobb" a Heed Dactilus kimenetének és az Obelisk bemenetének illesztése a többi, normálisan megtervezett készülékéhez képest. Ha zavarba szeretnéd hozni, konkrétan kérdezz rá az Obelisk bemeneti impedanciájának kapacitív összetevőjére, összehasonlítva egy triódás bemenetű, átfogó visszacsatolás nélküli csöves erősítő néhány pikofarádos bemeneti kapacitásával. Ha ezek után még mindig szóbaáll veled, előhozakodhatsz a kismegszakítók és a falban futó "villanydrót" kérdésével - melyekre nem csak a Naim rendszerek érzékenyek "meglepően", hanem például az övé is...
Akkor talán Zsolt kinyilatkoztatásait se kellene hangoztatni. (Illesztések, "nem tisztességesen" megépített kütyük, stb.)
Na, ezt AZONNAL ki fogja innen vinni az F8 nevű cica.
A vasakat illető dolgok kérdésében szentségtörés van, a falban lévő ösvény és kismegszakító pedig woodoo. Mint tudjuk.

Azt már nem is tudom, érdemes-e felvetni, hogy a tápkábel-kérdést miért nem kezelik a Heednél kellő korrektséggel. Már, ha nem tartozik az előző woodoo-ba. Ha igen, akkor tudom.
- suminator968
- V.I.P.
Heed Audio termékek
Szarva közt a tőgyit! Schumikám, hogy tologatnák már tonálisan?
Majd rájössz, nem akarok én senkit meggyőzni, csak elmondtam a véleményemet.
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Heed Audio termékek
...
Ugye azt azért itt mindenki elismeri, hogy a kábelek tonálisan tologatják csak a hangképet, és erre miért is van szüksége egy méregdrága motyónak?
...
Szarva közt a tőgyit! Schumikám, hogy tologatnák már tonálisan?
- suminator968
- V.I.P.
Heed Audio termékek
Pl. én nem értek ezzel egyet, mivel nem CSAK tonális változásokról van szó. Továbbá ahogy a Heed felhasználókat, úgy a 10 milliós rendszereket sem venném egy kalap alá.
Érdekes, de teljesen érthető, hogy ez a kábeles téma mindig ütközőpont a hifistáknál. Továbbá az is vicces, néhányan milyen gyorsan tudják változtatni az álláspontjukat.
Nem az álláspontom változott, csak ma már másként látok dolgokat. Nem kis tanulópénzt fizettem én ezért. Volt egy csomó készülékem, aminél nagyon is nagy különbségek voltak számomra is a használt kábelek hangjai között. Ma már igyekszem úgy készüléket választani, hogy "alap" kábelezéssel is szeressem hallgatni, azt ma már nem fogadom el, hogy csak akkor "indul el" egy készülék, ha ilyen-olyan speciális kábelt használsz hozzá. Na ne már! Ez véletlen sem árukapcsolás, igaz?
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Heed Audio termékek
1. Ez nem gyártói fórum!
2. A gyártó itt sincs (lehet, hogy olvassa, de ismert okokból nem ír).
3. Nem a gyártó véleményére vagyok elsősorban kiváncsi..őt fel lehet hívni bármikor, el lehet menni hozzá, stb.
A topic címe nekem gyártói topicra utal, de annyiban valóban nem gyári topic, hogy a cég képviselője nem moderálja. Mindegy, a szőrszálat hasogatjuk ezzel.
Azt írtad, műszaki megoldásokról szeretnél olvasni. Kinek tollából fogadnád el az ilyen infókat, ha nem a tervezőktől? Ajánlom olvasásra pl. a TC Electronic gyári fórumát, ahol a mérnökök rendszeresen értekeznek műszaki kérdésekről a felhasználókkal publikus módon, de a Naim fóruma is igen informatív. Nem állítom, hogy minden gyártónak ezt kellene követnie, de a felvétésedről nekem ezen példák jutottak eszembe.
Heed Audio termékek
Tudsz olyan gyártói topicról, ahol megkapod ezt? Én nem nagyon. A gyártók saját weboldalain működő fórumokon vérmérséklettől és bátorságtól függően a tervezők megosztanak infókat az érdeklődőkkel, de ez nyugaton sem mondható általánosnak, pláne nem a félénkebb és sértődékenyebb keleti blokkban.
1. Ez nem gyártói fórum!
2. A gyártó itt sincs (lehet, hogy olvassa, de ismert okokból nem ír).
3. Nem a gyártó véleményére vagyok elsősorban kiváncsi..őt fel lehet hívni bármikor, el lehet menni hozzá, stb.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Heed Audio termékek
Akkor az én DIY-es mentalitásom nem "tipikus magyar", hiszen mindig azt hangoztattam, hogy spéci alkatrészek* és különleges minőségű kábelek nélkül is normálisan kell szólnia a kütyünek illetve a hifinek.
Helyettesítsük be a kábel szót a felvétel szóra és máris ott vagyunk, amit nem győzök hajtogatni.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Heed Audio termékek
Csak azzal van a gondom, hogy nem azt kapja az ember ettől a topiktól amit vár. Én speciel az "anyázós" és a "seggnyalós" kommentekre sem vágyom - viszont nagyon szivesen elbeszélgetnék arról, hogy milyen a "Heed hang", miért jó és miért nem, milyen konstrukciós hibák vagy brilliáns megoldások vannak a készülékekben..melyik készülékeik a jobbak és miben...és ehhez hasonló dolgok.
Tudsz olyan gyártói topicról, ahol megkapod ezt? Én nem nagyon. A gyártók saját weboldalain működő fórumokon vérmérséklettől és bátorságtól függően a tervezők megosztanak infókat az érdeklődőkkel, de ez nyugaton sem mondható általánosnak, pláne nem a félénkebb és sértődékenyebb keleti blokkban.
Heed Audio termékek
Ugye azt azért itt mindenki elismeri, hogy a kábelek tonálisan tologatják csak a hangképet
Szó sincs róla.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
Heed Audio termékek
Tisztelt urak, akkor válaszoljon már nekem valaki arra a kérdésemre, hogy ha adott egy akár 10 milliós lánc, akkor az miért is van, hogy milliós kábelek nélkül egy fabatkát sem ér az egész?
Akkor az nem rendszer, hanem egy készülékhalmaz.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1686
Heed Audio termékek
Jó hát nem volt egyértelmű hogy te egy komplett rendszerről beszélsz tokkal-vonóval.
Heed Audio termékek
Nem sok egy kicsit az az 5milla?
Obelisk DT 365
Obelisk DA 315
Obelisk Pre 365
Obelisk PX 195
Obelis PM 375 (x4 hogy ha biamp)
Ez 2.740
Ahogy írtam én számoltam még LP-t is. Quasar, Orbit meg egy forrás. Számolhatsz még Canampot, meg némi kábelt (mondjuk Heed-eset).
Valamint egy nem elhanyagolható tételt azért kihagytál..a hangfalat..mondjuk egy envoy-t (vagy most ár és termék hijján egy enigmát).
- -KP-
- V.I.P.
- Értékelés: 1686
Heed Audio termékek
SoXxX, Nem sok egy kicsit az az 5milla?
Obelisk DT 365
Obelisk DA 315
Obelisk Pre 365
Obelisk PX 195
Obelis PM 375 (x4 hogy ha biamp)
Ez 2.740
Gondolom kell ide még valami kártya az aktív hajtáshoz azt nyilván nem számoltam bele.Még azzal a méregdrága lemezjátszóval is megáll 4körül.
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Kapcsolat:
Heed Audio termékek
Tisztelt urak, akkor válaszoljon már nekem valaki arra a kérdésemre, hogy ha adott egy akár 10 milliós lánc, akkor az miért is van, hogy milliós kábelek nélkül egy fabatkát sem ér az egész? Akkor most ki is a korrekt, és ki van átb....va?
Ugye azt azért itt mindenki elismeri, hogy a kábelek tonálisan tologatják csak a hangképet, és erre miért is van szüksége egy méregdrága motyónak?
Pl. én nem értek ezzel egyet, mivel nem CSAK tonális változásokról van szó. Továbbá ahogy a Heed felhasználókat, úgy a 10 milliós rendszereket sem venném egy kalap alá.
Érdekes, de teljesen érthető, hogy ez a kábeles téma mindig ütközőpont a hifistáknál. Továbbá az is vicces, néhányan milyen gyorsan tudják változtatni az álláspontjukat.
Heed Audio termékek
Személyes tapasztalatok nélkül azért ne nagyon mondogassátok, hogy ilyen szinten sem érdemes kábelezéssel foglalkozni, párszázezret okosan(!) rákölteni - legviccesebb, amikor a Rega Planarok vagy még annál is gyengébb CD-játszók világából jönnek a leghatározottabb kinyilatkoztatások
Nem egészen értem, hogy jött ez össze az én kommentemmel. Azt kívántam érzékeltetni, hogy a "csúcs" Heed igenis 5-10 milliós kategóriában versenyez..az eredmény az ugye szubjektivitás.
Valóban nincs saját rendszeri tapasztalatom - ahogyan ki sem nyilatkoztattam semmit, viszont Zsoltnál a "csúcs" rendszer igenis filléres kábelekkel üzemel..sőt volt már ott kábel próbálgatás is ha jól emlékszem.
Heed Audio termékek
Viszont a Heed komplett "csúcsrendszere" (mindenből a legmagasabb kategória), CD és LP forrással (mondjuk a Zsolt által hirdetett Roksannal), bi-amppal..azért 5 milliós tétel. Ismerve a külföldi árazásukat pedig, egy ottani kereskedőnél simán felmegy ez 6-7 millióra.
Személyes tapasztalatok nélkül azért ne nagyon mondogassátok, hogy ilyen szinten sem érdemes kábelezéssel foglalkozni, párszázezret okosan(!) rákölteni - legviccesebb, amikor a Rega Planar lemezjátszó vagy még annál is gyengébb CD-játszók világából jönnek a leghatározottabb kinyilatkoztatások
Heed Audio termékek
Hány fórumozónak van itt egyáltalán 10 millió Ft értékű hifije? Mi köze ennek az árkategóriának a Heed Audiohoz?
Ebben egyetértünk. Szerintem is két kézen megszámlálható ezen emberek száma itt a forumon (nyilván Mo-n már más kérdés mennyien vannak).
Viszont a Heed komplett "csúcsrendszere" (mindenből a legmagasabb kategória), CD és LP forrással (mondjuk a Zsolt által hirdetett Roksannal), bi-amppal..azért 5 milliós tétel. Ismerve a külföldi árazásukat pedig, egy ottani kereskedőnél simán felmegy ez 6-7 millióra.