Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
Ha minden igaz, itt van CD-n!
Még a mintákba belehallgatva is hallatszik, hogy jól sikerült felvétel. Szerintem lemezgyüjtőknek célszerű Eternán levadászni...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
CD: Philips CD100, AN-Vx kábel
Tuner: Kenwood KT8300 analog tuner, AN-V
Erősítő: AN OTO PHONO
Hangfal: AN-E/Hemp+Townshend supertweeter, AN-SP QSSC
Állványok: Sound Org ZO28,ZO21
Heed Audio termékek
Aki pedig csak le szeretné letölteni (pénzért) itt megtalálja pár kiadásban a Kegel félét http://www.qobuz.com/fr-fr/search?q=her ... i=boutique
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

- Értékelés: 2940
Heed Audio termékek
Nagyon jó kis zene, és tetszett az előadás is, csak ugye nekem nincs lemezjátszóm...
Ha minden igaz, itt van CD-n!
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

Heed Audio termékek
Nekem "csak" LP-n van meg. EMI 1958.
Itt most konkrétan a Kegel féle előadásról van szó, ami egy Eterna (DDR) kiadás volt.
Használt aukciókon és lemezbörzéken érdemes kutakodni, mert úgy belátható árban beszerezhető.
Van gyorsabb út is, mert a némett AAA kiadta, de akkor gy kicsit mélyebben a zsebbe kell nyúlni! Igaz, ez utóbbi esetben egy 180 grammos audiophil változat kerül az ember birtokába.
-
Vendég
Heed Audio termékek
Nekem a Die Kluge tetszett nagyon Carl Orfftól, ha valakinek megvan cd lemezen szóljon.
Nekem "csak" LP-n van meg. EMI 1958.
Heed Audio termékek
bozzio levin stevens - black light syndrome LP
"dörmögi" fórumtárs ajándéka egész nap igen nagy népszerűségnek örvendett, hasonlóképpen a Black Sabbath 13-hoz.
Ezúton is hálás köszönet értük!
Nagyon szívesen. Örültem, ha hozzájárulhattam a nap sikeres lefolyásahoz.
LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio
Heed Thesis rendszer
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

Heed Audio termékek
(Mi volt a címe annak a kék lemeznek? Azóta nem bírok visszaemlékezni rá, pedig szeretnék.)
bozzio levin stevens - black light syndrome LP
"dörmögi" fórumtárs ajándéka egész nap igen nagy népszerűségnek örvendett, hasonlóképpen a Black Sabbath 13-hoz.
Ezúton is hálás köszönet értük!
Egyébként azt hiszem, egy kézen is megszámolható, hogy hány high end rendszer demózása esetén tenné fel bárki is ezt a két lemezt! ( Alpár bátyámat idézve, ebbe még az ügyetlen asztalos találkozását a körfűrésszel is beleszámoltam!)
Heed Audio termékek
En hallottam mar jol es rosszul is szolni, de ez nyilvan nem a komponensek hibaja. Lehet erre gondoltak.
Heed Audio termékek
Viszont nem értem, miért mondja bárki, hogy az Enigmának vagy az Obelisknek nem az azonnali meggyőzés az erőssége.
Hát igen, ezen én is mindig csodálkoztam ha valaki ilyet írt/mondott. Engem legalábbis megfogott elsőre is, meg egy-egy új terméknél is(majdnem mindnél) hogy mennyire "egyben van a zene" és egyből nem számítanak a szokásos emlegetett paraméterek(pl "tér", stb) csak az hogy épp mi szól és az számomra jó zene-e vagy annyira nem köt le a zenemű. Valószínűleg egy első hallgatásnál mindenki másra figyel, aztán persze idővel vagy otthon saját környezetben a megszokott módon hallgatva a kedvenc zenéket megváltozik a helyzet.
Heed Audio termékek
A többiek nyilván még emésztik a hallottakat, de nekem könnyebb dolgom van, mert sajnos csak fél öt körül értem oda, így lemaradtam Zsolt eszmefuttatásának nagy részéről (illetve, mint most megtudtam, a májpástétomról - így duplán van okom szomorúnak lenni). Nagy kár, de hát csak magamat okolhatom; ezért tényleg érdemes lett volna korábban érkezni.
Viszont így is bőven volt idő ismerkedni a Thesisszel. Amikor még csak fotókon láttam, nem voltam biztos benne, hogy jó ötlet a naimos szürke keret, és a világító előlap sem tűnt főnyereménynek. Viszont testközelben sokkal meggyőzőbb: az olyan finom megoldásoktól, mint a bemenetválasztó ikonjainak a háttérvilágítása, egész elérzékenyültem. Nappali világosságnál épp csak annyira fényes, hogy minden kivehető legyen. Amikor egy picit beborult, és sötétebb lett a szobában, szolidan földerengtek a megvilágított elemek, én meg úgy éreztem magam, mint a hátizsákos turista, aki a naplementében gyönyörködik az Ayers Rocknál.
Ha jól emlékszem (ha nem, helyesbítsetek nyugodtan), hallgattuk a teljes Thesis láncot, illetve az Obelisk PRE / PX / PM-eket. Az analóg frontend Xerxes volt Heed Zenével, illetve egy a Radius, talán Transfiguration Axiával. A digi természetesen egy DT / DA kombó volt, a rendszer végén egy pár Enigmával.
Namármost, azt le kell szögezni, hogy én hülye vagyok a Heed termékekhez, mivel mostanáig nem hallottam komplett láncban szólni őket. (Egyelőre csak egy Questar + Q-PSU kombóm van itthon, de ha valaki elvenné, hát fölpofoznám.) Viszont nem értem, miért mondja bárki, hogy az Enigmának vagy az Obelisknek nem az azonnali meggyőzés az erőssége. Jó, egy pár JPW Sonata után minden "larger than life"-nak hangzik, viszont a Xerxes + Thesis + Enigma kombó annyira pofátlan magabiztossággal zenéltek együtt, hogy az első lemezoldal végére már fülig ért a szám. (Mi volt a címe annak a kék lemeznek? Azóta nem bírok visszaemlékezni rá, pedig szeretnék.)
Nekem nem úgy tűnt, hogy ezt az összeállítást bármivel zavarba lehetne hozni, viszont úgy éreztem, a végtelenségig tudnám nyúzni, még olyan lemezekkel is, amilyeneket alapvetően nem hallgatok. Ez nagy szó, mert egy rossz zeneválasztással engem tényleg az őrületbe lehet kergetni. Itt ilyesmiről szó sem volt; a jazzlemezekkel éppúgy brillírozott a rendszer, mint a nehéz, zajos rockkal vagy a mű-népzenével. Ez nemcsak a Thesis kiváltsága; úgy emlékszem (ha rosszul, lmf), a Csík lemez már a Radius + Obelisk kombón ment le, és az is piszok élvezetes performansz volt. Nem mászik az ember arcára, mégis le tud nyűgözni; egyszerűen jó hallani, ha zenél, na, bármi is legyen a zene.
És ti minek a hatására döntöttetek úgy, hogy a következő erősítőtök Heed lesz?
- huszti-zsolt
- Törzsvendég

Heed Audio termékek
Sömmi morzsa annak aki nem lehetett ott........
( VAGY HÍRZÁRLAT VAN? )
Én nem fotóztam, meg aztán talán nem is az én tisztem, de hírzárlatról nem tudok.
Pedig volt ott lelkes fotós, nem is egy!
Ági májpástétom receptje meg hamarosan olvasható lesz valami blogon, mert az szó szerint elsöprő fölényt aratott mindenek felett!
Ja! Egy linket azért találtam:
https://www.facebook.com/photo.php?fbid ... =1&theater
- suminator968
- V.I.P.

- Értékelés: 1082
Heed Audio termékek
Sömmi morzsa annak aki nem lehetett ott........
( VAGY HÍRZÁRLAT VAN? )
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2
Heed Audio termékek
Kedves fórumtársak.
Egy kis tanácsra lenne szükségem. Mi a külömbség hangkarakterileg az Obelisk, és az Obelisk Si között. Ugye itt az apróban kínálnak mindkét modellből eladásra. Továbbá van-e valakinek tapasztalata Heed + Dyno, vagy Heed + szélessávú hangszóró/hangfal tekintetében.
Előre is köszönöm.
Szerintem fontos, hogy az SI-t, ami eleve komolyabb készülék, viszonylag kis ráfordítással lehet fejleszteni egy külső táppal. A sima I-nél, ha jól tudom ez a lehetőség nincs meg.
Amennyiben hosszabb távon gondolkodsz a Heed vonalban, ez saját tapasztalat, mindenképpen az SI-t válaszd!
Heed Audio termékek
Köszönöm Ear fórumtársnak a kimerítő válaszát. Valahogy sejtettem - mint macska az esőt -, hogy az Si a komolyabb készülék. Ez mondjuk az árban is mutatkozik, már ami az utobbi, tágabb időintervallumban elkelt darabokat illeti. Azt is észre vettem, hogy ritkán kerülnek az "apróba" Heed erősítők. Utánna olvasgatva egy kicsit, már értem miért.
Diy hangfalak: Dynaudio és szélessávú
Linn
Devialet
Linn
Devialet
Heed Audio termékek
Az Obelisk az egy nagyon jó kis erősítő, de az Si-ben valahogy nagyon összeálltak a dolgok. Egy hifi eszköz hangja mindig megkérdőjelezhető, természetesen ezé is, de amíg rengeteg készüléknél ezazon nyombani fejlesztési vággyal jár, ennél meg egy vállrándítással. Na és? Nem jó ez így alapvetően? De-jön a válasz meglepően sok embertől. Lehet hangolgatni dróttal, állvánnyal, kerülhet mindenféle környezetbe, de ez az alap jóság kiirthatatlan belőle. Persze lehet, hogy valakinek ez kevés, mást szeretne, nem mindeni erősítője, de az tuti, hogy az Si nagyon hosszú távú alap lehet. Írtam már erről rég és most is tartom az akkori véleményem.
Dyno ügyben nem tudok mit mondani, de a Zu-m, mint kvázi szélessávú szolgál tanulságokkal. Először is nagyon kis teljesítményen is össze kell állnia az erősítő hangjának - ezt sok papíron erőgép nem tudja, az Obelisk igen. Másodszor bírja a hajtást, és az Obelisk ebben is partner. Viszont a Zu, hogy igazán kinyíljon a hangja, megkíván egy hangerőszintet. Ennél halkabban jó, e fölött élményszerű. Na most ez a nagy érzékenységével párosítva nem kicsi, legalábbis egy normál nappali méretben nem az. Én elfogadom ezt a kompromisszumot, hogy nem tudom mindig optimális élvezeti szinten hallgatni a zenét, de ez a sajátosság nem csak a Zu-nál áll fennn, tapasztalatom szerint szinte az összes széles sávú hangszóróra építő konstrukciónál, így mindenképpen érdemes élesben is otthoni próbát tenni a kiszemelt dobozzal.
Ez a hangerőre kinyílik a hang sok rendszer sajátossága...
Michell Engineering, Devialet Expert 220 Pro és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable
Heed Audio termékek
A Dyno már régóta megvan, amolyan DIY formában, amit ugye eladni lehetetlen. Így maradnak, kisebb-nagyobb módosításokkal.
A szélessávú pedig régóta tervben van. Egy-két modell piszkálja a fantáziámat, de még nem köteleztem el magam. Ahogy "öregszem" úgy változik a szemléletem is ez ügyben.
Régen sok mindenbe bele csaptam, ma már megfontolok mindent. Inkább kérdezek, mint mellé nyúljak.
Linn
Devialet
Linn
Devialet
Heed Audio termékek
Kedves fórumtársak.
Egy kis tanácsra lenne szükségem. Mi a külömbség hangkarakterileg az Obelisk, és az Obelisk Si között. Ugye itt az apróban kínálnak mindkét modellből eladásra. Továbbá van-e valakinek tapasztalata Heed + Dyno, vagy Heed + szélessávú hangszóró/hangfal tekintetében.
Előre is köszönöm.
a szelessavu es a dyno hogy jott ossze? nagyon mas vilag... amugy egyik sem hajthato konnyen.
Heed Audio termékek
Kedves fórumtársak.
Előre is köszönöm.
Linn
Devialet
Linn
Devialet
- klutakistvan
- Nincs visszaút

- Értékelés: 49
Heed Audio termékek
Biztosan jó lesz azokkal is...
És az élményekről kaphatunk majd beszámolót is?Jó zenehallgatást kívánok Neked!
Heed Audio termékek
Szép napot mindenkinek!
Múlt hétfő óta már nekem is van egy kisebb Heed lánc a szobámban
Obelisk si+D/A kártya+X2+DT+az új rendszertáv.
A hangja egészen egyszerűen zseniális!
Pénteken hazautazom Stockholmba,akkor már ki tudom próbálni az otthoni B&W 801-el is.
Ezúton is hálásan köszönöm Huszti Zsoltnak !
018.JPG
019.JPG
Biztosan jó lesz azokkal is...
LP: Pink Triangle PT One, Helius Scorpio III kar, Benz Wood SM 0,85mV, AN-V QSSC
Heed Audio termékek
Szép napot mindenkinek!
Múlt hétfő óta már nekem is van egy kisebb Heed lánc a szobámban
Obelisk si+D/A kártya+X2+DT+az új rendszertáv.
A hangja egészen egyszerűen zseniális!
Pénteken hazautazom Stockholmba,akkor már ki tudom próbálni az otthoni B&W 801-el is.
Ezúton is hálásan köszönöm Huszti Zsoltnak !
Munkaidőben vagyok, ráérek :-]
Heed Audio termékek
Egy Heed láncot. Ezt az új dobozt különösen. Ez az ár, felkelti az ember érdeklődését.
Öröm olvasni, hogy egy bizonyos ár felett beindul a birtoklási vágy. The crisis is over.
- ajkamici
- V.I.P.

- Értékelés: 893
Heed Audio termékek
Kristálytiszta, gyönyőrű , letisztult design.
Nagyon tetszik !
DCS Debussy / Leben CS600 / Pro-Ject RS2T / Harbeth M40.2 Ton Trager - Entreq Olympus - Shunyata Research Sigma -RR
Heed Audio termékek
Mit szeretnél meghallgatni?
Egy Heed láncot. Ezt az új dobozt különösen. Ez az ár, felkelti az ember érdeklődését.
Heed Audio termékek
Van, vagy lesz meghallgatási lehetőség?