Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Re: Heed Audio termékek
A nyári holtszezont kihasználva átrendeztük a bemutatótermünket, és kialakítottunk egy dedikált Heed Audio bemutatószobát.
Már a Herald hangfal is itt van, illetve a korábbi StandArt hangfalak egy újabb reinkarnációja, ez egyelőre még végleges név és ár nélkül.
Már a Herald hangfal is itt van, illetve a korábbi StandArt hangfalak egy újabb reinkarnációja, ez egyelőre még végleges név és ár nélkül.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
- Értékelés: 2639
Talán a nyugalmam érdekében jobb is így
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3488
Igen, még mindig Musocbook van előtte kizárólag. Itt, nálam, ezzel a felállással nem is látom értelmét külön előfoknak. Bár lehet érhetne meglepetés, de jelenleg maximálisan elégedett vagyok.DeProtector írta: ↑2024.06.24., hétf. 13:07
Nálad még mindig a Musicbook az előfok a Gamma előtt? Vagy próbáltad saját rendszerben más előfokkal is?
Talán a nyugalmam érdekében jobb is így

Csak a Marantz! :-D
- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 240
Nálad még mindig a Musicbook az előfok a Gamma előtt? Vagy próbáltad saját rendszerben más előfokkal is?
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
- Alex_Aston
- V.I.P.
Átvittem a Thesist egy kedves ismerőshöz, Audio Solutions Figaro M dobozok elé lett kötve, Musician előfok pedig a másik oldalon.
Régebbi Linn sztereo végfok van amúgy eredetileg használva ebben a rendszerben, pontos típust sajna nem tudok mondani, de újkorban anno többe került, mint most a Thesis.
Szignifikáns különbség nem volt a kettő között számomra, a Heed ének hangja nekem fülre dominánsabb volt. De ez sem feltétlen előny, vagy hátrány, csak megállapítás. Ízlés kérdése, hogy kinek, melyik tetszik jobban.
A Figarokat lazán hajtotta, kisebb hangerőn is kellenes volt, a bő 40nm-en hallgatva tartalék is maradt benne még.
Jó kis zenélés volt.
Régebbi Linn sztereo végfok van amúgy eredetileg használva ebben a rendszerben, pontos típust sajna nem tudok mondani, de újkorban anno többe került, mint most a Thesis.
Szignifikáns különbség nem volt a kettő között számomra, a Heed ének hangja nekem fülre dominánsabb volt. De ez sem feltétlen előny, vagy hátrány, csak megállapítás. Ízlés kérdése, hogy kinek, melyik tetszik jobban.
A Figarokat lazán hajtotta, kisebb hangerőn is kellenes volt, a bő 40nm-en hallgatva tartalék is maradt benne még.
Jó kis zenélés volt.
Lesz, várhatóan nem a Dorn brand név alatt, és nem is StandArt néven, de lesz. Zsolt ebben az igazán illetékes, többet ennél még én sem tudok mondani.DeProtector írta: ↑2024.06.02., vas. 14:04Ez két különböző hangszórókészlettel szerelt StandArt?
Amúgy azzal mi újság, lesz belőle Dorn termék?
BARTIMEX AUDIO Honlap
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
Igen, a fázismenet +/- 5 fok és az impedanciamenet ebben a tartományban 1 Ohmon belül (mert ugye összefügg a kettő).Luxor Audio írta: ↑2024.06.02., vas. 12:59Ha fázismenet, inkább 5 fok lesz az, ami igen szép eredmény. Ezt a paramétert hallás alapján nehéz közvetlenül detektálni, közvetve hat ránk, de azért érezhető (volt) a középtartományban.merida írta: ↑2024.06.02., vas. 11:30Én 0,5 Ohm értékre emlékszem.Alex_Aston írta: ↑2024.06.02., vas. 11:00Ha jól emlékszem, azt is mondta, hogy a fázis menete 200Hz és 10kHz között végig 5°-on belül marad, ami az ének hang teljes skáláját gyakorlatilag lefedi.
Jól sikerült hangsugárzó és klassz zenék is szóltak rajta, bizonyára sikeres termék lesz.
Ez természetesen elektromos fázist jelent.
- DeProtector
- Fórumlakó
Ez két különböző hangszórókészlettel szerelt StandArt?
Amúgy azzal mi újság, lesz belőle Dorn termék?
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
Én impedancia menetre emlékszem, de mindegy is. Valamelyikünknek igaza van. :)
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
- Luxor Audio
- Otthon vagyok
- Értékelés: 11029
- Kapcsolat:
Ha fázismenet, inkább 5 fok lesz az, ami igen szép eredmény. Ezt a paramétert hallás alapján nehéz közvetlenül detektálni, közvetve hat ránk, de azért érezhető (volt) a középtartományban.merida írta: ↑2024.06.02., vas. 11:30Én 0,5 Ohm értékre emlékszem.Alex_Aston írta: ↑2024.06.02., vas. 11:00Ha jól emlékszem, azt is mondta, hogy a fázis menete 200Hz és 10kHz között végig 5°-on belül marad, ami az ének hang teljes skáláját gyakorlatilag lefedi.
Jól sikerült hangsugárzó és klassz zenék is szóltak rajta, bizonyára sikeres termék lesz.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Én 0,5 Ohm értékre emlékszem.Alex_Aston írta: ↑2024.06.02., vas. 11:00Ha jól emlékszem, azt is mondta, hogy a fázis menete 200Hz és 10kHz között végig 5°-on belül marad, ami az ének hang teljes skáláját gyakorlatilag lefedi.
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
- Alex_Aston
- V.I.P.
Ha jól emlékszem, azt is mondta, hogy a fázis menete 200Hz és 10kHz között végig 5°-on belül marad, ami az ének hang teljes skáláját gyakorlatilag lefedi.
Néhány információt megosztanék, ami számomra fontos, de közérdeklődésre is számot tarthat.
Zsolt a Heraldot a saját zenehallgatási szokására "hangolta", ami klasszikus zene területén, Bartóktól napjainkig terjed, kiegészülve kedvenc skandináv jazz trióival. Kihangsúlyozta, hogy ezek a felvételek szerencsés módon általában remek hangmérnöki munka eredményei. E mellet azért megszólaltatott női éneket orgonakisérettel, ami talán a legmeglepőbb volt, tekintve hogy szinte teljes értékű megszólalású volt. Egyébként, mint általában a Heed elektronikák, hangsugárzók sokkal élvezhetőbbé teszik kedvenc bandáink gatya-rossz felvételeit is! A számomra oly fontos mélyenergiák megjelenítése szempontjából is kiemelkedően teljesített, a Herald! Emlékeim szerint 52 Hz-en -3dB-es átvitelt tud.
De ami a legfontosabb, az az organikus megszólalás volt, "szinte" erősítéstől függetlenül.
Zsolt a Heraldot a saját zenehallgatási szokására "hangolta", ami klasszikus zene területén, Bartóktól napjainkig terjed, kiegészülve kedvenc skandináv jazz trióival. Kihangsúlyozta, hogy ezek a felvételek szerencsés módon általában remek hangmérnöki munka eredményei. E mellet azért megszólaltatott női éneket orgonakisérettel, ami talán a legmeglepőbb volt, tekintve hogy szinte teljes értékű megszólalású volt. Egyébként, mint általában a Heed elektronikák, hangsugárzók sokkal élvezhetőbbé teszik kedvenc bandáink gatya-rossz felvételeit is! A számomra oly fontos mélyenergiák megjelenítése szempontjából is kiemelkedően teljesített, a Herald! Emlékeim szerint 52 Hz-en -3dB-es átvitelt tud.
De ami a legfontosabb, az az organikus megszólalás volt, "szinte" erősítéstől függetlenül.
Tényleg jó volt a felhozatal. És a Herald sem vallott szégyent, semmilyen tekintetben.
Simán átlépte a hagyományos ls3/5 színvonalát ,ami inspirálta Zsoltot a létrehozására.
Simán átlépte a hagyományos ls3/5 színvonalát ,ami inspirálta Zsoltot a létrehozására.
nagy haderő támogatta a kicsi heraldot.
Látom elkészült az állvány is,jól néz ki.
Guszta a készülékek állványa is,ez is megújult ezek szerint.
Komoly géppark.Zsolt nem bízta a véletlenre,

Látom elkészült az állvány is,jól néz ki.

Guszta a készülékek állványa is,ez is megújult ezek szerint.
- Alex_Aston
- V.I.P.
Benéztem ma délelőtt nyitas után pár perccel, aztán 12:45-ig sikerült maradni, le is szidott feleségem, hogy lekéstem az ebédet
A Herald volt porondon, most volt igazán időm meghallgatni. Abacus streamer és Thesis sztereo lánc volt előtte.
Most is meglepő volt, "mekkora" hangja van ennek a kis doboznak. Lazán és erőlködés nélkül betöltötte azt a kb. 20nm-t, és a basszusa kb. 1 számmal nagyobb doboz szintjén mozgott.
Nem igazán az én stílusom volt a legtöbb zene, de meg tudtam állapítani, hogy bőven megéri az árát.
Egy szám erejéig bekötötte Zsolt a Helikonokat a Heraldok elé, a Presszer féle Fényév távolság volt az. 11:00 óra poti állás volt a hangerő, tehát igencsak hangos előadás mellett is lazán szólt az egész. Fantasztikus volt, na. Most azóta azon filozom, hogy adjam be asszonynak, hogy el kéne költeni a megtakarításunkat...
És persze sok beszélgetés, és érdekesség hangzott el. Többek között mint rossz hír, hogy az alumínium idei 20%-os áremelése miatt nem tudják majd a tervezett 3000 euró alatt tartani a dobozka árát, mivel a teljes hangszóró készlet ebből készül...
Meg persze sok nemzetközi hifis érdekesség is elhangzott, vevők és szokások témában.
Vidorral is összefutottunk, más AVX-es, általam is ismert arcot nem láttam.
Jó volt minden, szokás szerint. Köszönöm a lehetőséget.
Vittem egy üveg alsóörsi szőlő pálinkát, mint megtudtam, Zsolt felesége szereti, így remélem jó helyen fog elfogyni

A Herald volt porondon, most volt igazán időm meghallgatni. Abacus streamer és Thesis sztereo lánc volt előtte.
Most is meglepő volt, "mekkora" hangja van ennek a kis doboznak. Lazán és erőlködés nélkül betöltötte azt a kb. 20nm-t, és a basszusa kb. 1 számmal nagyobb doboz szintjén mozgott.
Nem igazán az én stílusom volt a legtöbb zene, de meg tudtam állapítani, hogy bőven megéri az árát.
Egy szám erejéig bekötötte Zsolt a Helikonokat a Heraldok elé, a Presszer féle Fényév távolság volt az. 11:00 óra poti állás volt a hangerő, tehát igencsak hangos előadás mellett is lazán szólt az egész. Fantasztikus volt, na. Most azóta azon filozom, hogy adjam be asszonynak, hogy el kéne költeni a megtakarításunkat...

És persze sok beszélgetés, és érdekesség hangzott el. Többek között mint rossz hír, hogy az alumínium idei 20%-os áremelése miatt nem tudják majd a tervezett 3000 euró alatt tartani a dobozka árát, mivel a teljes hangszóró készlet ebből készül...

Meg persze sok nemzetközi hifis érdekesség is elhangzott, vevők és szokások témában.
Vidorral is összefutottunk, más AVX-es, általam is ismert arcot nem láttam.
Jó volt minden, szokás szerint. Köszönöm a lehetőséget.
Vittem egy üveg alsóörsi szőlő pálinkát, mint megtudtam, Zsolt felesége szereti, így remélem jó helyen fog elfogyni

- huszti-zsolt
- Törzsvendég
Akik eljönnek majd szombaton úgy gondolom, hogy sok érdekes információval, de ami talán fontosabb, sok élménnyel távoznak majd.
Abacus s a streamer, amellyel össze lehet hasonlítani a hangot, hogy milyen tartományban van
Volt ez a 2.3 kártya egy obelisk si3 nagyon csendesen hangzott, és az erősítő kellett fordult fel 10h, hogy ugyanazt a kimenetet, mint az RCA bemenetek hangzott tisztességes, és ez volt az, hogy
- DeProtector
- Fórumlakó
A 2.3 a legfrissebb.
Mi jelenleg a legmagasabb modell a kártya, amely telepíthető az obeliszk, ez a 2.3-as verzió, vagy talán van valami jobb jön, ha valaki bármilyen információval rendelkezik, kérem, tudassa velem:)
Feltöltök még két képet, ezúttal az obeliszkről és az X2-ről, amire szeretettel emlékezünk.