Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2587

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Érdekes nap vár ránk holnap!

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Pl. az a magassugárzó már gyanús...
Már értem...

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: chord »

Pl. az a magassugárzó már gyanús...

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

Giorgio12
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Giorgio12 »

Zsolt!
Ha majd nagyon kiszárad a torkod, viszek neked egy pohár sört!
Rám számíthatsz!

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2132

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Shimano »

A helyet már rég kinőttük!  
Kitűzőre pedig most kár gondolkodni, mert sem nem avx-es, sem nem AP Klubbos a társaság. Nyilván vannak átfedések, de ahogy a neveket nézem, a nagy többség "külsős". A StandArt név sok régi "zsoltaudiost" vonz.
Ja igen, Zsolt Audio!
Felhívnám a figyelmet, hogy most ez tényleg nem a megszokott laza 'zenélgetés' lesz! Ugyanis ez most a StandArt-ról szól Az új, StandArt Jubilee-ről. Ebből következően sok meglepetés (hogy ne mondjam, csodálkozás) lesz, de majd mindent a maga idejében! Most én demózom egész nap. Tehát nem a pulton könyökölve és a másik kezemben egy sörrel "polemizálok", hanem előre felépített - és sok pontjában erősen tematikus - bemutatót tartok. Aki eljön, az egy tényleg alapos ismertetésre készülhet úgy technikai mint auditív értelemben.

Ha a szimatom nem csal,márpedig úgy vélem hogy nem olvasva a sorok közt is,akkor itt nagyon érdekes fejlemény van készülőben.
Aki csak teheti menjen el,és utána jól számoljon majd be itt,az ott látott és hallott eseményekről.Különben durcás leszek.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 8965

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Kedves Zsolt, sajnos fel kell ajánlanom a 12.00 órai időpontomat, mert beosztottak munkába. Majd beugrom egyszer valamikor meghallgatni, de ezt majd megbeszéljük, alkalmazkodom hozzád amikor lesz egy kis szabadidőd.
Lehet csatlakozom hozzád. Ahogy elnézem a hatalmas érdeklődés miatt a hely is erősen korlátozott.
Vagy esetleg az újdonság a "Mikulás party"-n is meghallgatható lesz?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Kedves Mindenki! Az elmúlt órákban megugrott regisztrációk miatt egy új időpontot is beiktatnánk - érdeklődés esetén - a 18 órát! Már csak kizárólag erre az időpontra tudok jelentkezést fogadnia StandArt Jubilee bemutatóra! 

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Szóval, lassan kinőjük a területet?
Szerintem be kéne építni a tetőteret, feltéve, ha van!

Ezzel együtt örvendetes a fokozott érdeklődés!

Figyelem!!!      KITŰZŐ    , hogy megismerjük egymást!

A helyet már rég kinőttük!  
Kitűzőre pedig most kár gondolkodni, mert sem nem avx-es, sem nem AP Klubbos a társaság. Nyilván vannak átfedések, de ahogy a neveket nézem, a nagy többség "külsős". A StandArt név sok régi "zsoltaudiost" vonz.
Ja igen, Zsolt Audio!
Felhívnám a figyelmet, hogy most ez tényleg nem a megszokott laza 'zenélgetés' lesz! Ugyanis ez most a StandArt-ról szól Az új, StandArt Jubilee-ről. Ebből következően sok meglepetés (hogy ne mondjam, csodálkozás) lesz, de majd mindent a maga idejében! Most én demózom egész nap. Tehát nem a pulton könyökölve és a másik kezemben egy sörrel "polemizálok", hanem előre felépített - és sok pontjában erősen tematikus - bemutatót tartok. Aki eljön, az egy tényleg alapos ismertetésre készülhet úgy technikai mint auditív értelemben. 

Giorgio12
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Giorgio12 »

Szóval, lassan kinőjük a területet?
Szerintem be kéne építni a tetőteret, feltéve, ha van!

Ezzel együtt örvendetes a fokozott érdeklődés!

Figyelem!!!      KITŰZŐ    , hogy megismerjük egymást!

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

http://zsoltaudio.blogspot.hu/2016/10/s ... utato.html

DSC_2219.jpg

Kedves AVX-Heed Barátok!
A szombati StandART bemutatóra sokkal többen jelentkeztek (jelentkeztetek) mint azt előre láthattuk, várhattuk volna. Így át is kellett kicsit variálni a dolgot, hogy mindenkit tudjunk fogadni, érdemben be tudjuk mutatni a Jubilee-t. A mai nap befutott újabb jelentkezések után a 12 órai és a 14 órai bemutatóra már nem szívesen vennék fel jelentkezést. 
Azonban a már régebben lezárt 10 órás időpont esetében felszabadult egy-két hely, ha valakit érdekelne, még most jelentkezzen, mert holnap valószínűleg minden fórumon zárnom kell a lehetőséget a jelentkezésre. 

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1405

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: vazze »

Vazze az si3-at magában hallgattad,vagy már az új külső tápjával?

Csak magában egy kis dac kártyával. 
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Az elmúlt néhány évben nálam is megfordult rengeteg készülék , köztük egy kisebb raklapnyi Heed elektronika is. Ezért aztán akarva-akaratlanul is kialakult bennem ez a bizonyos tetszik-nem tetszik dolog. Például az si2-t nem sírom vissza-x2 ide vagy oda-,és az igazság az ,hogy a pm-eket sem. Mindkettő zseniális erősítő,de valahogy nem az én világom,nem az én izlésem. És ez olyan dolog amire nem tudok magyarázatot találni és nem is tudom megítélni egy félórás bemutatótermi hallgatózás alatt. 
Aztán volt nálam egy si3 az év elején kipróbálásra. Na az viszont nagyon is tetszett! Tyűűű de rendben volt annak a hangja,ritmikája,alja,teteje,3d-je....mindene... Talán csak a teljes távirányíthatóság és egy usb bemenet kellene neki,de azok nélkül lehet élni. Sőt,ahogy halad az idő és egyre jobban öregszem rájövök,hogy elég egy jó cd-játszó és nem kell dac sem. Az erősítőbe meg akkor belemegy egy phono-kártya és kész. Csak semmi bonyodalom....

Vazze az si3-at magában hallgattad,vagy már az új külső tápjával?

És visszatérve egy kicsit erre a heed-es hifis vs zenehallgató témára,valóban kialakulhat az emberben egy olyan érzés ami után felteszi magának azt a kérdést hogy basszus,élvezem,jól szól,akkor meg mi a fenének akarok ennél még jobbat?És ezután inkább kiengedi a hifizős bogarat a fejéből, mert fontosabbnak tartja pl a zenei alapanyagok beszerzését,és hallgatását.
Persze ettől még az újdonságokra fogékony az ember,érdekli és meg is hallgatja ha lehetősége van rá,csak nincs már meg az a jaj de jó itt az új,hallgassuk meg gyorsan hátha jobb lesz mint az eddigi érzés,késztetés.

vazze
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1405

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: vazze »

Az elmúlt néhány évben nálam is megfordult rengeteg készülék , köztük egy kisebb raklapnyi Heed elektronika is. Ezért aztán akarva-akaratlanul is kialakult bennem ez a bizonyos tetszik-nem tetszik dolog. Például az si2-t nem sírom vissza-x2 ide vagy oda-,és az igazság az ,hogy a pm-eket sem. Mindkettő zseniális erősítő,de valahogy nem az én világom,nem az én izlésem. És ez olyan dolog amire nem tudok magyarázatot találni és nem is tudom megítélni egy félórás bemutatótermi hallgatózás alatt. 
Aztán volt nálam egy si3 az év elején kipróbálásra. Na az viszont nagyon is tetszett! Tyűűű de rendben volt annak a hangja,ritmikája,alja,teteje,3d-je....mindene... Talán csak a teljes távirányíthatóság és egy usb bemenet kellene neki,de azok nélkül lehet élni. Sőt,ahogy halad az idő és egyre jobban öregszem rájövök,hogy elég egy jó cd-játszó és nem kell dac sem. Az erősítőbe meg akkor belemegy egy phono-kártya és kész. Csak semmi bonyodalom....
 Munkaidőben vagyok, ráérek :-]

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 854

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: ajkamici »

Ez szenzációs. Ilyen korrekt és pozitív review-t ritkán olvasni.
Nagyon örülök és egyúttal gratulálok a Heed csapatnak !!    

Stereophile Elixir cikk:
http://www.stereophile.com/content/heed ... -amplifier

Tetszik a bevezető (is).

DCS Debussy / Aurender A100 / Leben CS600 / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Radnai kábelezés

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: mishow »

Ironikusnak olvasom, hogy a heed nem hifista csak zenehallgató ........

Pedig nincs benne semmi irónia!
Aki nem csak birtokosa/használója egy heed rendszernek, hanem úgy érzi zenehallgatás közben, hogy "megérkezett" - na ők pontosan értik, miről beszélek.
A többieknek meg tiszta szívből szurkolok ....

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Ha az egész fórum olyan őszinte tudna lenni mint ez a topik,hát az nagyszerű lenne.

the_real_mayan
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 68

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: the_real_mayan »

Sziasztok! Felbukkantak itt olyan vélemények amelyekkel maximálisan egyetértek mert nekem is hasonló tapasztalataim voltak az évek során. Jelesül, hogy a fejlődés jó dolog, szép dolog, tart is valamerre a heed-nél, de nem biztos hogy mindenkinek ez az irány tetszik. Az első heed erősítőm egy obelisk i volt, aztán si mk2, majd pre/pm rendszer. És tudjátok nekem melyik tetszett legjobban ? A legelső, legkisebb, legolcsóbb... hogy ez azért van-e mert botfülű vagyok ? Nem tudom, de azt igen hogy az a hang érintett meg legjobban, és nekem az marad örökre a heed-hang. Vissza is sírom... nincs valakinek egy eladó obelisk i ? Azóta minden heed cuccot eladtam és a saját építésű hta-30 továbbgondolásomat hallgatom, mikor milyen hangsugárzókkal. Ez valahogy közelebb áll a szívemhez. Nekem a heed-hang, nagyon más mint a direktcsatolt erősítők nyüzsgő hangja. Anno Zsolt is így fogalmazta meg: "nincs kompresszió az agyamon"... nem is tudok ennél jobbat én sem. Egyszerűen megszűnik minden teher és nyomás az éterben, sima, gazdag, telt és minden erőszaktól mentes hang, ami mégis olyan részletező tud lenni hogy el sem hiszem...

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: csövi »

Azt hittem, hogy le se csapja senki a magas labdát...:-)))
Örülök, hogy van Heed és fejlődés ill. fejlesztés...csak így lehet fennmaradni. És kell a márkahűség is ...én is ragaszkodok márkákhoz.  
 Ironikusnak olvasom, hogy a heed nem hifista csak zenehallgató persze erősen sarkasan fogalmazva.  Nem is kell reagálni csak egy vélemény...
Én is próbáltam heed elektronikákat jók is voltak ...Söt ajánlom is akik rendszert építenek...
Csak kijött belőlem    

Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 580

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Klaca »

Én úgy látom... A legtöbbet cserélgetők a heed hifisták:-) Mindig jön az újabb hangkártya vagy erősítő hangfal stb... Ki az aki már 10éve ugyan azt hallgatja? :-)
Én pl. majd' 10 éve hallgatom ugyanazt a Heed rendszert. (a hangfalam az sajnos nem Heed, de az is együtt jött a Heeddel.) Messze nem a legfelső szint (inkább a legalsó (árban)), de még a dac kártyát sem upgrade-eltem azóta. Azt viszont nem tudom, hogy hifiznek-e a többiek, de én biztosan hifizek (még így is). Azt sem tudnám megmondani, hogy ez jó-e vagy sem. Sajnos ez van...

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2544

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: mishow »

Én úgy látom... A legtöbbet cserélgetők a heed hifisták Mindig jön az újabb hangkártya vagy erősítő hangfal stb... Ki az aki már 10éve ugyan azt hallgatja?

Szerintem meg nincs olyan, hogy heed hifista, ugyanis ha valaki valóban ráérez a heed érzésre, onnantól előbb-utóbb tényleg elfelejti a kütyüzést.
A heed palettán belüli upgrade-et a magam részéről egyébként sem tekinteném igazi hifizésnek, hiszen a márkahűségnek éppen az az oka, hogy az ember eleve egy olyan mezsgyén akar továbbra is mozogni, amit már jól ismer, és amiről tudja, hogy bármerre lép a ranglétrán (igen, ha a sors úgy hozza, akár visszafelé is), nagyjából ugyanazt az érzést, hangzásvilágot, minőséget fogja kapni.

A másik, ami miatt a Heed-upgrade nem egyenlő a kütyüzéssel: jómagam többször is jártam úgy, hogy meghallgattam az új verziót valamiből, és végül mégis maradtam a korábbinál. Nem azért, mert ne lett volna hifis szempontok szerint minősítve jobb, pláne hogy ezt ne hallottam volna tökéletesen, csak nekem valamiért jobban szívemhez nőtt a régi. 
Konkrétumot is tudok mondani: például a korai Obelisk "i" vagy első generációs "Si" erősítők esetében jobban szerettem a hangot X2 táp nélkül. Pedig nem kérdés, szellősebb, lendületesebb a hang az X2-vel, több az erő, jobban megindul - de valahogy mégis ....
Vagy a másik példa: az általam használt első generációs PRE csak kis DAC kártyát fogad, és azt is USB nélkül, így amikor átálltam a PC zenékre, érkezett mellé egy Dactilus III is (természetesen a nagy kártyával). Időközben rájöttem, hogy a 25+ év alatt összegyűjtött többszáz CD-t botorság parlagon hagyni, így lejátszásukhoz (Zsolt javaslatára) beszereztem egy, a saját korában felső-középkategóriásnak számító DVD lejátszót futóműnek. Jól is szólt a Dactilussal, szerettem is, de valahogy nem nyűgözött le. Aztán egyszer kíváncsiságból rádugtam a PRE koax bemenetére, és leesett az állam, annyira jól egyben volt a hang. Hogy ezt mi okozza, nem tudom, de a zene ma is így szól nálam. 

Mindezt csak azért írom, hogy sok esetben maga a műszaki fejlesztés nem biztos, hogy tényleges készülékcserét hoz maga után, mert sokszor mást jelent a jobb és a jobban tetszik!

Ha nem lettem volna teljesen érthető, itt egy régi blogbejegyzés, amiben Ear hasonlókat feszeget egy PX tápegység kipróbálása kapcsán, és hasonló konklúzióra jut, mint amit fentebb próbáltam elmagyarázni: http://ear.hu/?p=1682

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Hogy milyen is a heed hang?Röviden, tiszta,gyors,dinamikus,ritmikus,eszköztelen,és ez mellett olyan símogató mint pl egy jó zuhanyfejből folyó víz.
Tud dögösen is szólni,de magamutató soha sem lesz.A hifis képességek mutatása nem az ő asztala,hatalmas térábrázolást ne várjunk tőle,de a hangja e nélkül is egész szobát betöltő,és a zenét,zenekart szoba méretűvé gyúrva valósághűen tárja elénk.Íze,zamata van minden felvételnek,és az ezek közti különbözőségeket is nagyon jól mutatja,ezért unalmas soha nem lesz.
Nagyon tettszik benne hogy egészen hallkan is meg van bugi-vugi faktora,tehát a ritmikája kitűnő,és az hogy kényelmesen eldőlve is teljesen élvezhető a zene,tehát nincs belőtt hallgatási pozíció,(persze itt az enigma jelenlétére is gondolok)az nagyon élvezem.
Röviden ennyi jutott eszembe.
És akkor kezdjük elölről bővebben?
Na erre inkább nem vállalkozom.

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Shimano mondata az igazi Heed érzés: "A lényeg az a hang amit nyújt a Heed,és ami érzésem szerint ajándék egy zeneszerető hifistának." Ezt nehéz lenne jobban megfogalmazni. Amikor először hallottam, olyan furcsa érzés kerített hatalmába, mert igazság szerint nem tudjuk megfogalmazni, milyen is az a hang, amit keresünk, de belül valami megmoccant és tudtam, hogy innentől nem kell keresnem tovább...
Osu no seishin!

gyt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 237

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: gyt »

Én úgy látom... A legtöbbet cserélgetők a heed hifisták:-) Mindig jön az újabb hangkártya vagy erősítő hangfal stb... Ki az aki már 10éve ugyan azt hallgatja? :-)

Én kb. öt éve hallgatok Heed készülékeket. Viszonylag erősen kezdtem (pre-px-ps). Azóta eljutottam a Thesis sorozatig. Mindig csak a lánc egy része cserélődött (a ps pm-re, a px pi-re [ a pi a pre-vel csodákat művel!] , a pre alfára, a pm omegára, az enigma 5 grand enigmára) De sosem elégedetlenség miatt léptem, nem vágytam másra, de a lehetőség, hogy lehet ezt még jobban, nem hagyott nyugodni. Ha nem lett volna lehetőség felfelé lépkedni (akár azért, mert nincs hová, vagy nincs anyagi lehetőség), boldogan hallgatnám az első jószágokat. Amint korábban írtam, a "felejtsd el a hifit" reális lehetőség. Két upgrade között el is felejtem   gyt
Heed, Soulines, Power-R

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Sok készülék nincs még régóta forgalmazva,így nem lehet 10 éve ugyanazt hallgatni.Vagyis akár lehetne is,de én úgy vélem hogy nem ez a lényeg.
A lényeg az a hang amit nyújt a heed,és ami érzésem szerint ajándék egy zeneszerető hifistának.
Viszonylag sokféle konfiguráció létezik,ezért is tűnhet soknak a csere bere,de ez rendben is van,kíváncsi az ember és próbálkozik.
Viszont aki ráérez ennek az ízére,az nemigen kíván utólag már mást.
Én először egy obelisk si-x2-vel barátkoztam össze bő hat éve,aztán pár hónapra rá jött a futómű dt is,amik együtt zseniálisak még különböző "idegen" hangsugárzókkal is,de a heed hangot igazán kiteljesedve enigma 5-tel nyújtják.
Most is ezt hallgatom.

csövi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 993

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: csövi »

Azt hiszem, itt van a kutya elásva! Saját tapasztalatom szerint ha az ember egyszer ráérez a Heed-hangzásra, pontosabban arra az érzésre, hogy csak a zene van, akkor hamar elfogja a "megérkeztem" érzés. És ennél jobb egy zenebarátot nem érhet (és egyben ennél rosszabb egy hifistát) hiszen megszűnik az állandó cserélhetnék, érdektelenné válik a kütyüzés, a kábelvarázslás, és valahogy az upgrade se akaródzik már olyan nagyon.

Persze a hifi-bogár azért hifi-bogár, hogy mocorogjon, így aztán időről időre, főleg ha megjelenik egy Heed fejlesztés, megjelenik vele a kíváncsiság is. Erre nagyon egyszerű a válaszom: meg kell hallgatni, és kész!
Ha tetszik, akkor érdemes továbblépni, de ha nem, akkor lehet tovább hallgatni a régit.

És érzésem szerint ez az, amiben a Heed minden más készüléktől különbözik: egyáltalán nem kell magadat kényelmetlenül érezni, ha a régi tetszik jobban, ugyanis tapasztalatom szerint bármelyikkel remekül együtt lehet élni, és lehet zenét hallgatni akár egy életen át! 
Mondom ezt úgy, hogy szinte minden konstellációt meghallgattam már az idők során, és ezért TUDOM, hogy nekem például a kicsit korábbi Obelisk modellek hangzásvilága teszik, de ettől még minden fejlesztést remeknek tartok, sőt természetesen a hangzásbeli irányokat, fejlődést is hallom, csak épp egyszerűen nekem úgy jó itthon a hang, ahogy van, és ennyi!       

Michell Engineering, SOtM sMS Neo, Devialet D200, és MartinLogan CLS+ 2db Rytmik Audio, canare cable

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”