Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

keresztes33
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 61

GYIK

Hozzászólás Szerző: keresztes33 »

Segítséget szeretnék kérni a a Heed Quasar beállításához.

Adott egy Ortofon Cadenza Red hangszedő az alábbi paraméterekkel:
output voltage at 1 Khz 5 cm/sec - 0,45 mV

internal impedance, DC resistance - 5 Ohm

recommended load impedance: 50-500 Ohm

Hová kell állítsam az érzékenységet (0,1-0,33-0,6 mV)? Mennyire túlvezérelhető a Quasar?

Az ellenállást 100 Ohmon hagytam.

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 88

GYIK

Hozzászólás Szerző: TurboSteve »

MC panel soha nem készült? (Pl . amit egy Obelisk Pre-be be lehetne tenni? )

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 435

GYIK

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

A 2006-ban megjelent és nem túl hosszú életet élt Obelisket kivéve (ez az aminek a hátulján jobb oldalon van a hűtőbordája és még nem az RC-5 kódolású távszabályző vezérli) minden Obelisk erősítőbe illik az MM kártya. A 2006-os modellbe ugyan azt a kártyát lehet tenni, amit a néhai 1993-96 között gyártott Obelisk Pro illetve Nexus PRE2.0 előfokba is. 
Köszönöm!

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9098

GYIK

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Szimmetrikus ki/bemenetek használatának csak és kizárólag valódi szimmetrikus rendszer használata esetén van értelme. Ami egyébként jó dolog, csak (hogy közérthetően próbáljak fogalmazni) mindenből kettő kell. Tehát egy előfok vagy végfok (mármint áramkör) az kettő előfok, kettő végfok, a potik, a kapcsolók mind duplák (amiknek ára nem dupla hanem többszörös), szóval nagyon jó dolog az, csak nagyon nem olcsó. Azon az árszinten, ahol a mai Heed termékek találhatóak, kivitelezhetetlen. (Persze a kínaiak egy integrált IC-vel bármit megoldanak, nem vitás! )

Ok, köszi a választ. Nyilván akkor van értelme, ha valódi szimmetrikus a rendszer. Értem azt is, hogy az olcsóbb termékek árába ez nem fer bele, de a magasabb kategóriába sem fért volna el?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

GYIK

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

Megnyugtatlak, mielőtt a "veszélyforrás" elérné a hangszórók peremét, már bőven rendet rak a hifi állvány készüléket közt, eltekergeti a gombokat és miközben megpróbál felállni abba a szép vastag kötélbe kapaszkodva (feltételezem HDMI kábel) lazán lerántja a tévét.
Úgyhogy nyugi, a StandArt még jó sokára lesz veszélyben!      

Nyilván, de lényeg a lényeg csak jó lenne hangszóróvédő is.
Szerintem ha ott tartunk lesz karám is. Az a biztos.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2556

GYIK

Hozzászólás Szerző: mishow »

Óvnám a hangszórókat a kíváncsi kezektől.  (Igaz egyelőre még mászni sem tud a veszélyforrás, de hamarosan eljön az az idő is.)

Megnyugtatlak, mielőtt a "veszélyforrás" elérné a hangszórók peremét, már bőven rendet rak a hifi állvány készüléket közt, eltekergeti a gombokat és miközben megpróbál felállni abba a szép vastag kötélbe kapaszkodva (feltételezem HDMI kábel) lazán lerántja a tévét.
Úgyhogy nyugi, a StandArt még jó sokára lesz veszélyben!      

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

GYIK

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

Összeállt egy kis Heed rendszer nagyon szerethető hanggal. Első generációs Obelisk StandART 2 -vel. 
Hangszóróvédő nincs a dobozokhoz, esetleg nem lenne valakinek ehhez passzoló elfekvőben? Egyúttal Zsoltot is kérdezném. Óvnám a hangszórókat a kíváncsi kezektől.  (Igaz egyelőre még mászni sem tud a veszélyforrás, de hamarosan eljön az az idő is.)

Apróban is hirdettek nemrég StandART Two-t, de ahogy néztem az némileg eltér. Enyém három tüskés illetve bikábelezhető. Lehet tudni ennek a típusnak a pontos hangszórókészletét? 

PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2618

GYIK

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Miért nincs az újabb elektronikákon szimmetrikus kimenet?
Szimmetrikus ki/bemenetek használatának csak és kizárólag valódi szimmetrikus rendszer használata esetén van értelme. Ami egyébként jó dolog, csak (hogy közérthetően próbáljak fogalmazni) mindenből kettő kell. Tehát egy előfok vagy végfok (mármint áramkör) az kettő előfok, kettő végfok, a potik, a kapcsolók mind duplák (amiknek ára nem dupla hanem többszörös), szóval nagyon jó dolog az, csak nagyon nem olcsó. Azon az árszinten, ahol a mai Heed termékek találhatóak, kivitelezhetetlen. (Persze a kínaiak egy integrált IC-vel bármit megoldanak, nem vitás! ) 

gezu79
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 14

GYIK

Hozzászólás Szerző: gezu79 »

De ha kell szívesen kölcsönadom kipróbálni.
-Heed Obelisk Si3, Heed Obelisk X2, Heed Obelisk DA, Heed Obelisk DT, Heed Enigma 5
-TMP Triton, TMP DAC, SOL Kolibri

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 372

GYIK

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Köszönet érte, akkor megyek is át a lemez rovatba nézelődni :-)

Szia, én használtam. Szerintem nem kell hozzá. Ki is vettem alóla, amúgy m6-os a caavarméret.
Üd. Géza

gezu79
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 14

GYIK

Hozzászólás Szerző: gezu79 »

Szia, én használtam. Szerintem nem kell hozzá. Ki is vettem alóla, amúgy m6-os a caavarméret.
Üd. Géza
-Heed Obelisk Si3, Heed Obelisk X2, Heed Obelisk DA, Heed Obelisk DT, Heed Enigma 5
-TMP Triton, TMP DAC, SOL Kolibri

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég

GYIK

A Heed Enigma 5 esetében milyen a csavarméret? Használ valaki például soundcare spike-ot?  Elég szkeptikus vagyok ebben a kérdéskörben.

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9098

GYIK

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Miért nincs az újabb elektronikákon szimmetrikus kimenet?
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2618

GYIK

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Tudna valaki segíteni abban, hogy az MM kártya (nem tudom, hogy van-e belőle verzió) bármelyik verziójú Obelisk-be illeszthető?
A 2006-ban megjelent és nem túl hosszú életet élt Obelisket kivéve (ez az aminek a hátulján jobb oldalon van a hűtőbordája és még nem az RC-5 kódolású távszabályző vezérli) minden Obelisk erősítőbe illik az MM kártya. A 2006-os modellbe ugyan azt a kártyát lehet tenni, amit a néhai 1993-96 között gyártott Obelisk Pro illetve Nexus PRE2.0 előfokba is. 

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

GYIK

Tudna valaki segíteni abban, hogy az MM kártya (nem tudom, hogy van-e belőle verzió) bármelyik verziójú Obelisk-be illeszthető?

mishow
V.I.P.
V.I.P.

GYIK

Nem, a Luna teljesen egészséges. Ahogy mondod, majd egyszer. 

Lestat
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 3

GYIK

Hozzászólás Szerző: Lestat »

Akkor ne vegyél csöves cuccot :-)

Egyelőre nem fenyeget ez a veszély.

Szerintem mindenkinek  

A Lunát is elvitted Zsolthoz? Szerintem annak is jár egy kis átnézés majd egyszer! Ha elvitted, akkor persze tárgytalan ...

Nem, a Luna teljesen egészséges. Ahogy mondod, majd egyszer. 

mishow
V.I.P.
V.I.P.

GYIK

Nem sértődtem meg, csak sajnos ki volt kapcsolva a humordetektorom. Vannak ilyen napjaim. 

Szerintem mindenkinek  

A Lunát is elvitted Zsolthoz? Szerintem annak is jár egy kis átnézés majd egyszer! Ha elvitted, akkor persze tárgytalan ...

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég

GYIK

Akkor ne vegyél csöves cuccot :-)

Nem sértődtem meg, csak sajnos ki volt kapcsolva a humordetektorom. Vannak ilyen napjaim.

Én sem méregettem volna, ha rá nem teszem a kezem és nem éreztem volna a különbséget. Na, innentől kezdett érdekelni ez a dolog, és előkaptam az infrahőmérőt...

Mindegy, most már nem méregetem többet. Legfeljebb, ha kigyullad visszaviszem Zsoltnak a szenet, ami marad belőle.

Lestat
Újonc fórumos
Újonc fórumos

GYIK

Én sem méregettem volna, ha rá nem teszem a kezem és nem éreztem volna a különbséget. Na, innentől kezdett érdekelni ez a dolog, és előkaptam az infrahőmérőt...

Mindegy, most már nem méregetem többet. Legfeljebb, ha kigyullad visszaviszem Zsoltnak a szenet, ami marad belőle. 

Peger
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 133

GYIK

Hozzászólás Szerző: Peger »

Szerintem is jó vicc volt:). Bár nekem minden a humor
"A legjobb technika, amikor nincs technika" - Bruce Lee

mishow
V.I.P.
V.I.P.

GYIK

Hahaha. Ez igazán vicces volt....várj, mégsem. Szerintem simán átjött, hogy poénnak szánta, kár mellre szívni.Amúgy én is azon gondolkodtam, hogy miért méregeted a cuccok hőfokát? Nekem még sosem jutott eszembe.
Pláne, hogy azt mondod, sikerült beállítani a végfokokat (ami tök jó)

Szerintem hallgasd és innentől “forget hifi ....” ;D

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

GYIK

Hahaha. Ez igazán vicces volt....várj, mégsem. 
Nem akartalak megbántani, bocsánatot kérek.

Lestat
Újonc fórumos
Újonc fórumos

GYIK

Zenét hallgatsz, vagy hőmérőzöl? Biztos kicsik még a gyerekek, és ugye a szokás hatalma... 

Hahaha. Ez igazán vicces volt....várj, mégsem. 

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó

GYIK

Igen, sikerült. Be lettek állítva kb. 10 perc alatt. Most sokkal kevésbé melegszik, bár 5 fok különbség így is van a kettő között. Most épp 42.6 és 37.7. 
Aztán még vagy másfél órát beszélgettünk, vagyis inkább Zsolt beszélt, én meg figyelmesen hallgattam.    Sok érdekes dolgot mondott.

Zenét hallgatsz, vagy hőmérőzöl? Biztos kicsik még a gyerekek, és ugye a szokás hatalma... 

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”