Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2579

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: mishow »

kupecke írta:
2018.11.26., hétf. 12:16
Pedig lehet ezt a hobbit úgy is művelni, hogy élvezed és nem ölsz bele sok pénzt ;)
Lehet, de úgy meg minek? :kapdelm:

Viccet félre: persze, hogy lehet okosan költekezve is csinálni, de egy dolgot akkor sem lehet elspórolni, a sok-sok hallgatózást. Az első lépés mindenképpen az, hogy az ember tisztába jöjjön azzal, hogy egyáltalán mi az, ami tetszik neki?
Tapasztalatom szerint sokan már itt elvesznek, mert prospektusokból, hifi fórumokról, szájhagyomány alapján, esetleg kereskedői rábeszélésre, vagy az akciós ajánlatok mentén akarnak rendszert építeni, miközben maguk sem tudják, mit akarnak. Na ÍGY baromi sok pénzt lehet kiszórni úgy, hogy a végén sosem érkeznek meg sehova.
Nem véletlenül szoktam mindig minden kezdőnek azt javasolni, hogy tanácsokat el lehet fogadni, de dönteni csak a saját füle alapján döntsön!
EZ az, amit nem lehet elspórolni, fülelés nélkül nem megy ;)

mishow
V.I.P.
V.I.P.

kábelman írta:
2018.11.26., hétf. 14:33
Mi az ismertetőjele az Obelisk PS végfokok egyedfejlődésének?
Hogy különböztethetők meg egymástól a különböző verziók?
Ehhez mindenképpen Zsolt kell gondolkodik.gif
Általánosságban kérdezed, vagy esetleg konkrét dolog (vétel-eladás) miatt?
Mert úgy talán könnyebb lesz válaszolni is.

Sene
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 89

Hozzászólás Szerző: Sene »

mishow írta:
2018.11.26., hétf. 08:26

mindez kerek egésszé álljon össze, amit úgy hívnak, zene
Kicsit más oldalról, de nagyjából ugyanez: Mióta Heed elektronikát hallgatok, azóta szívesen veszek, illetve hallgatok komolyzenei lemezeket is (előtte nem volt jellemző).

leborulok.gif Heed

kábelman
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: kábelman »

Mi az ismertetőjele az Obelisk PS végfokok egyedfejlődésének?

Mert ugye volt (legalábbis ha jól silabizálom az infókból)

Mk 1 (ezen belül volt három féle nyákelrendezés)

Mk 2 (dőlt betűs SI, jobb hangú, mint az Mk1)

Mk3 (nem kicsit jobb hangú sorozat, mint az előzők)

És mivel állítólag a különépített végfokok egyenrangúak az integrált erősítők végfokaival, felmerül a kérdés, hogy mi van a külön végfokokkal?

Hogy különböztethetők meg egymástól a különböző verziók?

kupecke
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1314

Hozzászólás Szerző: kupecke »

Pedig lehet ezt a hobbit úgy is művelni, hogy élvezed és nem ölsz bele sok pénzt ;)

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2169

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Mishow én értelek mivel hasonló utat jártam be én is,és jó tud lenni a felfedezés és a tapasztalás is,de csak akkor ha már van egy stabil alapunk.Addig megy a készülékek cserélgetése vak vezet világtalant módra,megy a csodavárás a drótoktól,kiegészítőktől stb.Szóval nem tudjuk hogy mit is akarunk,és csak sodródunk az árral.
A heed egy olyan sokaknak elérhető hangot nyújt,amivel már fogalmunk lehet arról hogy mit is várhatunk egy hifi rendszertől,milyen is az mikor zenét és nem csak hangokat hallgatunk,és milyen az mikor a híresztelések ellenében a drót az csak egy drót,és nem valami varázskütyü.
Szóval szerintem úgy érdemes nekifutni ennek a hobbinak,hogy minél előbb legyen egy stabil alapunk,és utána lehet nézelődni tovább ha szükségét érezzük.A heed egy a több közül akinél ez elérhető,és ha már annyian mondják hogy jó lehet vele együtt élni,egy próbát mindenképpen megér,főleg azoknak akik nem tudják még hogy merre is induljanak.
Szerintem itt sokan csak sodródnak az árral,és igazán azt sem tudják hogy mit és miért is tesznek,én is ezt tettem sokáig,de basszus ebben én semmi élvezetet nem találtam.Nekem bőven elegendő lett volna már az elején egy olyan hang,amivel szívesen élek együtt,szóval a hátam közepére sem kívántam azt a sok nyűglődést tapasztalatszerzési álca mögé bújtatva,amit véghezvittem baromi sok pénzt beleölve.
Most már egészen másképp látom ezt a világot,jó lett volna ezt előbb megtapasztalni,de így sem sírok mert legalább elértem idáig,sokaknak ez sem sikerül.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
2018.11.25., vas. 08:08
A Heed "kórságot" jobb minél előbb elkapni ... Sokan nem is gondolják hogy milyen jó is tud lenni, és csak legyintenek arra amiről itt beszélünk
Egyetértek, de ez nem ennyire egyszerű.
Ahhoz, hogy valaki tudja értékelni a Heed minden látványos hifi-sallangtól mentes zeneiségét, végig kell járnia az utat.
Nekem is végig kellett, hiszen a hifis utam elején először engem is - mint, valljuk be őszintén, legtöbbünket - a klasszikus hifis erények nyűgöztek le.
Sőt, ha az egész útra tekintek vissza, onnan kell indulnom, hogy ami sztereó volt az már nekem hifi, természetesen feltekert bass/treble, meg a bekapcsolt loudness gombokkal.
Később ezeket elhagyva még mindig prioritás volt a dögös basszus és a csilingelő magas.
Utána megtanultam, hogy ezek mennyiségénél mennyivel fontosabb ezek minősége, ekkor következett a minél nagyobb felbontás hajszolása.
Ehhez jött még némi színpadkép-bindzsizés (bár ez engem soha nem szippantott be igazán, de van aki fetisizmus szintjén képes hajszolni) meg persze kipróbáltam a kütyüzés ezerféle válfaja, alátétektől a kábelezés különböző fokozataiig.
Nekem is idő volt, amikorra ráéreztem, ezeknél külön-külön mennyivel fontosabb, hogy mindez kerek egésszé álljon össze, amit úgy hívnak, zene - de azt is elfogadom, ha valakinek sosem jön el ez az idő, mert az előző felsorolás valamelyik eleménél leragad, élvezi és pont nem érdekli a hogyan tovább.

Nekik hiába mutogatod a Heed hangzást, köszönik, de nem kérik. Mint ahogy sok évvel ezelőtt, még egy korábbi hifista korszakomban járva - őszintén be kell valljam - engem sem nyűgözött le annyira. Hallottam az erényeit, tiszteltem-becsültem, de még meg kellett futnom az előttem álló köröket ahhoz, hogy igazán értékelni tudjam, és ma elégedett Heed használó lehessek, és még az is némi lelkiismeret furdalással töltsön el, ha a márkán belül maradva lépegetek és váltok, mint azt mostanában éppen tettem.

Szóval az utat be kell járni, egy ismerősöm mondását idézve: nincs ingyen leves!
Azzal pedig semmi baj, ha végül sokan más utat bejárva maradnak is azon az úton, virágozzék ezer virág, legyen Béke és Szeretet ;peace;

kopaszbarack
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 68

Hozzászólás Szerző: kopaszbarack »

tibi62 írta:
2018.11.24., szomb. 20:16
Martin Logan Source. Nagyon jól meghajtja a Ps ! Még idővel szeretnék egy Heed DT cd futóművet. :)
Már amikor a kábel kérdésed volt a múltkorában és írtad, hogy Martin Logan+ Heed, kiváncsi lettem. Hifi kiállításon a Loganokat hallottam csak ugyan olyan "ezköztelennek" mint amit én első generációs Enigmáimtól hallok, pontosabban nem a hangsugárzót hallom, hanem a térben a hangokat.
Egyszer írok neked egy bemutatkozó privát levelet és majd jól meghívatom magam a rendszered meghallgatására :D
Ez itt az a hely ahol az objektív is szubjektív.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

A Heed "kórságot" jobb minél előbb elkapni,mondhatni hogy még a hifi gyerekkorban a legjobb,de később sem okoz maradandó károsodást,tehát nem kell félni tőle. :D
Sokan nem is gondolják hogy milyen jó is tud lenni,és csak legyintenek arra amiről itt beszélünk,aztán meg mikor végre egyszer meghallgatják,jön a hát ezt nem is hittem volna típusú fejvakarás. gondolkodik.gif
Jobb később mint soha,de egyszer mindenképpen érdemes,szerintem.És ez most nem valami marketing duma,ha nem egy őszinte ajánlás.

Audio-Phil
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 22

Hozzászólás Szerző: Audio-Phil »

tibi62 írta:
2018.11.24., szomb. 20:00
Szervusztok,
Kb. egy hónapja hallgatok egy Heed Obelisk Pre - PS elő-végfokot. 15 évig csöves erősítőket / AVA, Audio Note, Ayon stb./ hallgattam. Soha nem gondoltam volna, hogy megválok a csöves világtól. Röviden, a Heed hang fantasztikus!!! :) Minden alkalommal elfog az öröm, mikor hallgatom a rendszerem. Nem keresgélem, hogy hol lehetne javítani az erősítő hangján. Milyen csövet vegyek? Mikor megy tönkre a végfok cső? A Pre-Ps hangjában benne van a jó csövesek hangzása, de pontosabb, jobb felbontású, nagyon élő hangú. Egyértelműen jobb hangú mint a Ayon Spirit.

Szép estét! :)
Én sem túl régen lettem a Heed tábor tagja, de külön örömöt jelent, hogy az azóta meglátogatott két hifis esemény (hifi show és a Barabás villa rendezvény) után hazaérve az itthoni hanggal csak egy-két - jóval drágább - rendszer tud lépést tartani, azaz egy csepp hiányérzetem sincs. Ez egy amolyan "megérkeztem" érzés, még lehet simogatni a forrás oldalt, de így is nagyon szépen zenél a vinil, a CD és a digitális vonal egyaránt!

gyt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 237

Hozzászólás Szerző: gyt »

Szervusztok,
Kb. egy hónapja hallgatok egy Heed Obelisk Pre - PS elő-végfokot. 15 évig csöves erősítőket / AVA, Audio Note, Ayon stb./ hallgattam. Soha nem gondoltam volna, hogy megválok a csöves világtól. Röviden, a Heed hang fantasztikus!!! :) Minden alkalommal elfog az öröm, mikor hallgatom a rendszerem. Nem keresgélem, hogy hol lehetne javítani az erősítő hangján. Milyen csövet vegyek? Mikor megy tönkre a végfok cső? A Pre-Ps hangjában benne van a jó csövesek hangzása, de pontosabb, jobb felbontású, nagyon élő hangú. Egyértelműen jobb hangú mint a Ayon Spirit.

[/quote]

Sok évvel ezelőtt a Zsoltaudio oldalán egy teszt részeként volt olvasható (nem emlékszem jól, így nem lesz pontos az idézet):

"Melyik a legjobb csöves erősítő 1.000 (de lehet, hogy 1.500 volt) eur alatt? A Heed Si."

Egy másik írásban: "ennyi pénzért nincs joga így szólni."

Nyilván vonatkoztatható ez a komolyabb Heed elektronikákra is.
Heed, Soulines, Power-R

tibi62
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 275

Hozzászólás Szerző: tibi62 »

Még nem volt PX próba! :)

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

tibi62 írta:
2018.11.24., szomb. 20:16
Martin Logan Source. Nagyon jól meghajtja a Ps ! Még idővel szeretnék egy Heed DT cd futóművet. :)
Na ennek örülök.Kérdéses volt az hogy hogyan is fognak együttműködni,de ezek szerint nincs gond hosszabb távon sem.
A px próba megvolt már?

tibi62
Törzsvendég
Törzsvendég

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7698

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

tibi62 írta:
2018.11.24., szomb. 20:00
Szervusztok,

Szia!

Örömmel olvasom/olvassuk. Milyen hangsugárzókon szólal meg? Jó zenehallgatást!
Alces 6 | Mac Mini M1 | RME ADI-2 DAC FS | Genelec 1031APM aktív monitorok

tibi62
Törzsvendég
Törzsvendég

Szervusztok,

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

hukkle írta:
2018.11.24., szomb. 16:56
Hol készült, milyen anyagból ez a talp?

Mi már elvagyunk az Enigmákkal. Jól áll neki a talp. :D
Ez a gyári Enigma talp, Fakopáncs műhelyében készült. :) Szerintem MDF lap lehet.

hukkle
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 373

Hozzászólás Szerző: hukkle »

Hol készült, milyen anyagból ez a talp?

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
2018.11.24., szomb. 15:52
A cd vonalon maradt a DA,vagy az si3 végzi már a dac munkáját is?
Marad a DA.
Egyrészt mert digitális vonalon nem csak a CD van, hanem más "okos" eszköz is (most épp Chromecast) és bár a PC vonal jelenleg nem aktív, de szeretném megtartani ezt az opciót.
Másrészt mert az MM phono - ami szintén használatos nálam - befoglalta az egyetlen kártya helyet.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

mishow írta:
2018.11.24., szomb. 13:56

Így igaz, sok esélye nincs omnit hallani, mert eszemben sincs tovább változtatni a rendszeremen. Tulajdonképp már ezt sem terveztem, de valahogy így alalult.
Örülök hogy vége - na jó, talán az LP vonalon reszelek egy picit, de még ez sem biztos.
A cd vonalon maradt a DA,vagy az si3 végzi már a dac munkáját is?

mishow
V.I.P.
V.I.P.

asebestyen írta:
2018.11.24., szomb. 12:11
vidor2009 írta:
2018.11.24., szomb. 09:27
Mit mondana a párod,ha egy igazi omnit hallana?!
Mi már elvagyunk az Enigmákkal.
Így igaz, sok esélye nincs omnit hallani, mert eszemben sincs tovább változtatni a rendszeremen. Tulajdonképp már ezt sem terveztem, de valahogy így alalult.
Örülök hogy vége - na jó, talán az LP vonalon reszelek egy picit, de még ez sem biztos.
De azért vettem a poént Gyuri ;)

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.

vidor2009 írta:
2018.11.24., szomb. 09:27

Ez az omnidirekcionális(ill.quasi omni) hangsugárzás áldása,+az Enigmáé!
Üdv. Gyuri :napsut:
Csatolmányok
Enigma.jpg
Enigma.jpg (78.85 KiB) Megtekintve 2364 alkalommal

vidor2009
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 390

Hozzászólás Szerző: vidor2009 »

mishow írta:
2018.11.23., pén. 09:19
Shimano írta:
2018.11.22., csüt. 15:58
Ha azt érzed vele miközben hallgatod a zenét,hogy a zenészek szinte rád figyelve Neked játszanak
Pontosabban azt érzed, hogy a koncert atmoszférája megjelenik a szobában, és - ugyanúgy mint egy koncerten - nem kezdesz el mindenfélét csinálni, hanem leülsz és élvezed!
Azt hiszem, az x2 éppen ezt teszi hozzá a hangzáshoz: a jelenlét-érzetet, a hely szellemét.
Az x2-vel megszűnt "hifizés" maradéka is, az Si3 eddig is különlegesen szép hangszerhangjai az x2 által hozzátett plusz támogatással együtt megkapták azt a testet (és lelket, hangozzék ez bármily patetikusan is), amitől itt és most nálam valódi jelentéssel töltődött fel a Heed szlogen: Forget HiFi!

Egy-egy készülék teszten szoktuk mondani, hogy "szinte ott voltak a zenészek a szobában", régen én is mondtam ilyeneket, de most tudtam meg, milyen az amikor tényleg így van.
A múltkor egy jazz-kocsmában felvett Charlie Haden lemez után ki kellett szellőztetni :D a zongorára meg majdnem rátettem a poharamat :rolleyes:
Jóóó, ez viccnek vicc, de egyáltalán nem túlzás ...

Ja, és egy aranyos, friss sztori az Enigmáról.
Hétvégén vendégeket vártunk, és miközben rendezkedtünk a nappaliban, szólt a zene.
Egyszer csak a párom a vitrines szekrény előtt állva (az egyik sarokban!), őszinte csodálkozással az arcán megszólal:
Figyelj, az hogy van, hogy bárhol vagyok a szobában, akárhogy mászkálok, a zene mindenhol mindig egyformán szól?
Csak annyit tudtam neki mondani: Ez az Enigma!
És akkor még az x2 nem is volt meg ...
Ez az omnidirekcionális(ill.quasi omni) hangsugárzás áldása,+az Enigmáé!
Üdv. Gyuri :napsut:

kopaszbarack
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 68

Hozzászólás Szerző: kopaszbarack »

mishow írta:
2018.11.23., pén. 09:19
Shimano írta:
Figyelj, az hogy van, hogy bárhol vagyok a szobában, akárhogy mászkálok, a zene mindenhol mindig egyformán szól?...
Mert jó a szobaakusztikád?!...és persze az Enigma! :D
Ez itt az a hely ahol az objektív is szubjektív.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Shimano írta:
Ha azt érzed vele miközben hallgatod a zenét,hogy a zenészek szinte rád figyelve Neked játszanak
Pontosabban azt érzed, hogy a koncert atmoszférája megjelenik a szobában, és - ugyanúgy mint egy koncerten - nem kezdesz el mindenfélét csinálni, hanem leülsz és élvezed!
Azt hiszem, az x2 éppen ezt teszi hozzá a hangzáshoz: a jelenlét-érzetet, a hely szellemét.
Az x2-vel megszűnt "hifizés" maradéka is, az Si3 eddig is különlegesen szép hangszerhangjai az x2 által hozzátett plusz támogatással együtt megkapták azt a testet (és lelket, hangozzék ez bármily patetikusan is), amitől itt és most nálam valódi jelentéssel töltődött fel a Heed szlogen: Forget HiFi!

Egy-egy készülék teszten szoktuk mondani, hogy "szinte ott voltak a zenészek a szobában", régen én is mondtam ilyeneket, de most tudtam meg, milyen az amikor tényleg így van.
A múltkor egy jazz-kocsmában felvett Charlie Haden lemez után ki kellett szellőztetni :D a zongorára meg majdnem rátettem a poharamat :rolleyes:
Jóóó, ez viccnek vicc, de egyáltalán nem túlzás ...

Ja, és egy aranyos, friss sztori az Enigmáról.
Hétvégén vendégeket vártunk, és miközben rendezkedtünk a nappaliban, szólt a zene.
Egyszer csak a párom a vitrines szekrény előtt állva (az egyik sarokban!), őszinte csodálkozással az arcán megszólal:
Figyelj, az hogy van, hogy bárhol vagyok a szobában, akárhogy mászkálok, a zene mindenhol mindig egyformán szól?
Csak annyit tudtam neki mondani: Ez az Enigma!
És akkor még az x2 nem is volt meg ...

Lezárt

Vissza: “Hifi gyártók”