Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Yamaha termékek

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: AVX »

Most kaptam emailt,hogy van egy eladó DVD-S2700 feketébe!
Szép masina.

Vendég

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Most kaptam emailt,hogy van egy eladó DVD-S2700 feketébe!

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: szabo_pitty »

A zacskózást meghálálják a távirányítók. Attól, hogy nem eszünk rajtuk, még nem árt becsomizni őket, a kézről a zsír és az izzadság ugyanis frankón belemegy és általában ez okozza a legtöbb problémát.
Az erősítők esetében érdemes különösen vigyázni a távirányítóra, az én DSP-A5-ösömhöz pl. 10.000 Ft egy új, pedig nem is egy extra típus.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: Doky »

Én használom is, nem is keveset.
Viszont balesetek mindig történnek.
Jártam már tv távval hogy úszott és sajnos le is pihent.
De ahoz könnyű volt másikat keresni.
De mondjuk egy erősködőhöz lehet hogy nem is egyszerü és nem is 2 forintos dolog.
Na mindegy én próbálom így is védeni, és a használhatosága nem csökken.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

gottfriedg
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: gottfriedg »

egyböl bezacskózom a távokat.Nem szép viszont nem lessz retkes és nem is kopik.

Az elég szép lehet!
De szerintem azért vannak a távok,hogy használjuk őket,ennyire azért talán nem kell félteni őket a kosztól,max nem kell fölöttük enni inni.
TV: Panasonic TH37PV7 AVR: H/K AVR4550 DVD: Yamaha DVD-S550 with Itepe v10/Bearing firmware Front: Polkaudio RTi6 Center: Polkaudio CSi5 Surround: Celestion F15 SUB: Clarus ALU sub

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Yamaha termékek

Én mióta meg vettem az összes készüléket egyböl bezacskózom a távokat.
Nem szép viszont nem lessz retkes és nem is kopik.

Meg kell kérdezni valami műszaki szervízben hátha tudják hogy lehet sérülésmentessen szétszedni.
Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Yamaha termékek

DSP-A5 távirányítója szintén bombabiztos, de valahogy muszály lesz szétszedni, mert néhány gomb nem működik.
Erősítő: Marantz SR7005, Hangsugárzók: Monitor Audio Silver 200, Silver 50, Silver C150, Jamo SW505E, Magnódeck: Yamaha KX-390, CD: Marantz CD5000, LP: Technics SL-BD2, BD: Pioneer BDP-LX58, TV: LG42LF652V, Hangfal kábel: Monitor Atmos Air 309 Cu, IC: KáCsa KCO-IS100 Média-lejátszó: Dune HD Base 3D

gottfriedg
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: gottfriedg »

Hali!

Én a Yamah dvd lejátszóm távjával szenvedtem ugyan így.
Sajnos a feszegetésen kívűl nem találtam más használható megoldást.
Ez viszont nyomot hagy.
Egyébként elég rendesen összefogják azok a fránya kis fülecskék.
TV: Panasonic TH37PV7 AVR: H/K AVR4550 DVD: Yamaha DVD-S550 with Itepe v10/Bearing firmware Front: Polkaudio RTi6 Center: Polkaudio CSi5 Surround: Celestion F15 SUB: Clarus ALU sub

vtminimax
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 4

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: vtminimax »

Sziasztok! Abban kérném a segítségeteket, hogy van egy AX1 amit most adtam el és az új tulajnál olyan probléma jelentkezett, hogy a center nem szól rendesen, túl halk lett, és a főcsatornáknál sem minden oké. Hallottam többször már ilyen hibáról de nálam ne volt semmi gond. Amit hallottam az az, hogy a Pre-Out használatakor kontakt hiba miatt történhet ilyesmi. Nálam végfokon keresztül üzemelt, de az eladáskor kipróbáltuk anélkül is és hibátlanul szólt minden. Van valakinek tapasztalata, hogy mit lehet tenni ilyen esetben? Létezik a Yamaháknál egy reset megoldás mint a Denonoknál? Esetleg egy jó Yamaha szervízt ismertek?

Előre is köszönöm a segítségeteket!
Médiajátszó: Zidoo UHD2000; Proc.: LyngdorfMP60, Végfok: Apollon Pure Purifi 1ET400A; Kiv.: JVC X7000; Front: BayAudio 1ST/ProAc Response D80; Center: ProAc Response D Monitor, S.Back: ProAc Studio 140; Sub: MJ Acoustic Reference I MKIII. REL G1 MKII.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Na ez nem jött össze. Oldalirányban biztos nem lehet szétcsúsztatni.De olyan kib....ott merev az egész, hogy még a kis csavar kitekerése után se lehet szétkapni. 
Valami titka biztos van pedig. Sok távirányítót szétszedtem már, de ez kikészített.

Senki se szedte még szét a sajátját? 

Ejtsd le csavar nékül, biztosan megmutatja, merre nyílik.

TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

DJK
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 101

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: DJK »

Ha kicsavarod az elemtartó alattit, akkor onnan kezdve már csak kis fülek tartják. Közepes erővel vagy el lehet csúsztatni hosszirányban, vagy ha nem megy, akkor az elemtartónál próbáld meg széthúzni és a fület lassan engednek.  

Na ez nem jött össze. Oldalirányban biztos nem lehet szétcsúsztatni.
De olyan kib....ott merev az egész, hogy még a kis csavar kitekerése után se lehet szétkapni.
Valami titka biztos van pedig. Sok távirányítót szétszedtem már, de ez kikészített.

Senki se szedte még szét a sajátját?

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Yamaha termékek

Sziasztok! 
A 650-es Yamaha erősítőm távirányítóját akarom szétszedni és belül kicsit megtisztítani.

Tud valaki valami módszert hogyan kell a távirányítót szétszedni anélkül, hogy feszegtés közben esetleg eltörjem?

Nem igazán látok rajta csavokat, csak egyet az elemtartó fedele alatt, az meg asszem nem elég a "kettéválasztáshoz".

Válaszokat előre is köszi.

Ha kicsavarod az elemtartó alattit, akkor onnan kezdve már csak kis fülek tartják. Közepes erővel vagy el lehet csúsztatni hosszirányban, vagy ha nem megy, akkor az elemtartónál próbáld meg széthúzni és a fület lassan engednek. Csavarhúzóval ne feszítsd oldalról, mert maradandó nyomot hagy!

A gumilap hátoldalán a fekete grafitkorongokkat és a nyomtatott áramköri lapot is tisztítsd meg alkohollal. Ha valamelyik gomb nem érintkezik tisztítás után sem, akkor a grafitkorongra pillanatragasztóval egy kis darab alufóliát is felragaszthatsz, ami épp akkora, mint a korong.

DJK
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 101

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: DJK »

Sziasztok!

A 650-es Yamaha erősítőm távirányítóját akarom szétszedni és belül kicsit megtisztítani.

Tud valaki valami módszert hogyan kell a távirányítót szétszedni anélkül, hogy feszegtés közben esetleg eltörjem?

Nem igazán látok rajta csavokat, csak egyet az elemtartó fedele alatt, az meg asszem nem elég a "kettéválasztáshoz".

Válaszokat előre is köszi.

kovibali
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: kovibali »

Sziasztok!
Tudnátok segíteni abban, hogy mit jelent a Yaminál(RXV-1400), amikor felismeri a DD jelet és utánna kiírja, hogy DialNorm..-7dB? Ez az érték lemezfüggő (láttam már -1, -2 sőt menü alatt -27dB-t is) és állítani sem lehet.
Előre is köszi!
Üdv

UPSakku.hu

mamago
Isten Hozott! :)

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: mamago »

A gond az, hogy az erősítők a hdmi bemenetein általában csak képet fogadnak, hangot nem.
Fogadja a digitális hangot a HDMI-n, de nem dolgozza fel, csak továbbküldi a tévére.

Igen, fogadja, de nem dolgozza fel, hiszen "átmegy" a hang az erősítőn és a tv hangszórói megszólalnak.

Végül megoldódott a nagy problémám, a dvd játékos volt a hibás. A menüben van egy olyan pont, ahol ki lehet kapcsolni a hdmi hangot. Amíg ezt nem tettem meg, addig csak sztereó pcm hangot adott ki. Tehát most rendben átmegy koaxon az 5.1-es hang.

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.

Yamaha termékek

A gond az, hogy az erősítők a hdmi bemenetein általában csak képet fogadnak, hangot nem.
Fogadja a digitális hangot a HDMI-n, de nem dolgozza fel, csak továbbküldi a tévére.

Vendég

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Az alapszintű erősítők,maradjunk ennyiben.

Rea!Yamaha DSP-Z9 vagy DSP-Z11et mennyiért tudnál?

rea4
Beköltözött
Beköltözött

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: rea4 »

Az alapszintű erősítők,maradjunk ennyiben.

Projektor: Sony VPL VW60 FullHD SXRD Blu ray/HD DVD/DVD: Sony BDP S500,Pioneer BDP LX70,Toshiba HD EP10,HTPC
TV:Pioneer 508XD plazma,Sharp 52XL2E FullHD LCD,Sharp 46X20E FullHD LCD
AV er�s�t�:Denon AVR 3808 Sztereo:Marantz PM7001 KI Signature
SACD:Marantz SA7001 KI Signature DVD rec:Pioneer DVR LX60D,Sony RDR HX970
Hangfal:JMLab Cobalt 826S,JMLab CC800,Mission 701,Yamaha SW800
Konzol:Sony PS3,Xbox360 Video:Panasonic FS200 S VHS Deck:Aiwa F990,WX220,F660 ,R650

st81
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 277

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: st81 »

A megoldás: dvd-t és megjelenítőt hdmi-n, a dvd-t és az erősítőt pedig koaxal kell összekötni.
Madzag nem lesz kevesebb, mivel vagy: dvd-hdmi-erősítő-hdmi-lcd/plazma, vagy
dvd-koax-erősítő, dvd-hdmi-lcd/plazma.
Japán vonal: Accuphase, Denon
Német vonal: Lindemann, Quadral
Magyar vonal: "Fapaci-féle" Luxor Gold

mamago

Yamaha termékek

Akkor néma marad.

Itt az angol leírás.

Audio signals input at the HDMI jack are not output from any speaker terminals but output from the connected video monitor.To enjoy the sound from speakers connected to this unit,–make an analog or digital connection besides the HDMI connection (see page16).–mute the volume of the connected video monitor.

szabo_pitty
V.I.P.
V.I.P.

Yamaha termékek

...és, ha a koaxot húzod ki és a HDMI marad? A DD/DTS-jelnek a HDMI-n is át kell mennie.

mamago

Yamaha termékek

Sziasztok,

tegnap vettem RX-V461-es erősítőt. Azért választottam ezt, mert hdmi-s.
Nagy sajnálatomra hdmi-n nem megy át a hang az erősítő hangfalaira, csak a video monitor out-ra, tehát külön be kellett kötnöm a hangot. Kár ezért, mert eddig úgy tudtam, hogy gond nélkül megy át a hang és a kép a hdmi csatlakozáson. Ráadásul a komponens készülékek be sem kapcsolják egymást.

Na mindegy.

A problémám. DVD lejátszót hdmi-n csatlakoztatom az erősítőhöz és koaxiális digitális kimenetén viszem át a hangot. Ekkor azonban nem megy át a sokcsatornás hang, csak PCM, ami szerintem csak sztereó? vagy mégsem?
A csatornák kijelzésénél csak a két front sugárzó látszódik. Ha kihúzom a hdmi kábelt egyből látszódik a 5.1 hangrendszer.

Mindenképpen hdmi-n szeretném csatlakoztatni a dvd-ét, mert azon kijön a 720p és 1080i. A komponens-en meg csak 576p.

Ha valaki tapasztaltabb, mint én szívesen fogadnám véleményet, de az is lehet, hogy csak én értettem valamit félre.

Előre is köszönöm.

Üdv.
mamago

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Yamaha termékek

Azért szerintem a lelked mélyén tudtad hogy nem fog úgy szólni mint a H/K.
Lehet hogy valóban meg kéne hallgatni másik dobozokkal is mert a warfik úgy hallottam hogy válogatósak egy kicsit.
De szerintem így sem lehet olyan rossz. 
Mozin milyen a helyzet?

Hát persze sejtettem, hogy nem lesz olyan mint a h/k, de azért egy anno 200 rugós erősítőtől többet vártam. Gondoltam egy komolyabb AVR-rel ki lehet váltani a sztereo erősködőt, de nagyon úgy fest, hogy nem.
Mozin még nem igazán teszteltem, mert csak a két 8.2 volt. Most vettem egy AR centert, ezt tesztelem. Aztán majd meglátom mennyire ragad magával a dolog, lehet, hogy visszatérek a 2.0-hoz és ott fejlesztek.

Ui: Te hova kötötted a Pio cd-t? CD v. Multi Ch. Inp-ba?

Simán a cd-be (+ digi optikai) mert a Multi Ch. Inp-ba a dvd van (+digi coax).
Szóval mennyiért is vetted meg a vasat?
Nehogy átvegyem tőled?!

kovibali
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 13

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: kovibali »

Lehet hogy valóban meg kéne hallgatni másik dobozokkal is mert a warfik úgy hallottam hogy válogatósak egy kicsit.
Mozin milyen a helyzet?

Hát persze sejtettem, hogy nem lesz olyan mint a h/k, de azért egy anno 200 rugós erősítőtől többet vártam. Gondoltam egy komolyabb AVR-rel ki lehet váltani a sztereo erősködőt, de nagyon úgy fest, hogy nem.
Mozin még nem igazán teszteltem, mert csak a két 8.2 volt. Most vettem egy AR centert, ezt tesztelem. Aztán majd meglátom mennyire ragad magával a dolog, lehet, hogy visszatérek a 2.0-hoz és ott fejlesztek.

Ui: Te hova kötötted a Pio cd-t? CD v. Multi Ch. Inp-ba?

UPSakku.hu

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎

Yamaha termékek

A sejtésem viszont beigazolódott.Egy felső-közép kategóriás AVR(RXV-1400) azért eléggé elmarad zeneiségben egy alsó-közép kategóriás sztereotól(HK630). Bár gondolom ezzel nem mondtam újat...
Lehet, hogy nem csípik egymást a 8.2-vel, de azért a HK-val tudott zenélni ez a dobozka, most viszont olyan fedett a közepe, mesterkéltnek tűnik.
Lehet érdemes lenne kipróbálnom valami másik dobozzal, aminek részletesebb a közepe, hátha...
Állítólag Multi Ch. Inputban jobban szól a cd mint Direct Stereoban(most így megy), majd átdugdosom valamikor, talán ez is segíthet valamennyit.

Mozin milyen a helyzet?

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”