Shimano írta: ↑2024.12.19., csüt. 12:50
Szerinte most ebben a felállásban a legjobban a pre előerősítő fogja vissza a lovakat nálam,és nem is kicsit,mert a pm párban sokkal több van mint az amit a pre ki tud hozni belőlük,meglepően is több...
Az előfok kérdés messze alulértékelt, ezt pont a saját esetemből tanultam meg.
Jól elvoltam sokáig az SI II-vel, de egy jó fél éve feltűnt itt az apróban egy Thesis végfok. Mondom de jó lesz az nekem, van az SI-n kimenet, csak csácsattintom, fényévekkel jobb hang lesz itt, merthát a végfok a lényeg. Megegyeztünk, posta. Felhívom Zsoltot, hogy mit is kell állítani az SI-ben, hogy jó legyen. Elmondta, meg azt is, hogy nem lesz jó, mert kb az előfok a legfontosabb a Thesis láncban (is).
Nem meglepő módon igaza lett természetesen.

Szólt persze, de nagyon sánta volt.
Ezután aztán megegyeztünk abban, hogy hozok el Thesis előfokot tőle, hallgassam meg úgy. Meg azért Lagrange-ot is, biztos ami biztos. Hetekig (hónapig?) itt volt mindegyik. Aztán, ha már úgyis mindent próbálgatok a végén csak vigyek el SI30-at is.
A végeredmény az aláírásomban olvasható.
Ebből többminden is kiderül nyilván, érdemes azoknak ellamentálni rajta, akik felfelé lépésben gondolkoznak.
- az előfok mint írtam is, sokkal fontosabb mint hinnék. Lényegesebb a végfoknál.
- még márkán belül sem feltétlen lineális a ranglétra. Nagyon nem mindegy mit mivel hozunk össze.
A Thesis bevallom őszintén nekem nem hozott akkora változást mint hittem/vártam. Leglábbis ár/érték arányban semmiképp. Ekkor azt hittem, hogy a hangfalban csak ennyi van, nem nagyon lehet többet kihozni ebből. Ráadásul az SI II-nek van egyfajta romantikus karaktere, ami hiányzott nekem a Thesisből.
Aztán a Lagrange-nál dobtam egy hátast. Óriási volt a differencia. Hanyattvágott, lehengerelt. Csak aztán mikor kb 2.hete hallgattam akkor gondolkoztam el, hogy miért is nem tudok olyan nyugodtan zenéthallgatni, mint korábban. Nem sikerült sosem a teljes lazult zenehallgatás állapotába kerülni, mint korábban. Visszakötöttem az Obelisket és meglett a nyugi. Persze sokkal kevesebb hifis paraméterrel, de ekkor úgy voltam, hogy inkább a kevesebb a jobb.
Aztán az SI30 jött a végén. Nah, ez viszont már nem kerül vissza.

Ez számomra egy SI II hang, tökéletesítve. Fantasztikus. Ez volt ahol igazán azt éreztem, hogy sokkal közelebb kerültem a zenéhez. Évek óta próbálkozom pl Bartókkal, de nem sikerült igazán megszeretnem. Most sokkal közelebb kerültem pl hozzá. Nehéz ezt elmagyarázni, de valahol pont ez lenne itt a lényeg.
Ezeket tényleg csak azért írtam le, mert nagyon nem egyértelmű, hogy a 3-5x drágább maradéktalanul jobban fog tetszeni.
- hangfal. Ugye nálam az a kiindulás, hogy StandArt JSE. Innen sehova. Szerelem volt elsőre és azóta is. Innen nézve kell az előbb leírtakat olvasni, mert egy Enigmával is más lehet a végeredmény, meg egy Spendorral is mondjuk.
Amúgy Shimano, ha nem akarsz külön cd lejátszót befejleszteni, vadássz egy Alpha-t, abba van nagy kártyának hely, és legjobb tudomásom szerint nem sok hangi különbség van közte és a mostani előfok között.

LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission