Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sonido termékek
Sonido termékek
Valszeg nem tölcsér az. Épp itt a bajok egyik forrása. Én arra gondoltam, amit leírtam. A "tölcsérhang" nem tudom mire vonatkozhat...
Sonido termékek
Vagy alapból kevesebb rezonanciát termelő doboz kell...
Dobozkonstrukcióra gondol? Mert a doboz maga elég csendes, a tölcsérhangokról írtam.
Sonido termékek
Egy ötlet a Sonido-használóknak: bár sokan sokfélével kísérleteztek (csomag só, stb) én a következőt próbáltam ki:
alul a tölcsérbe vata csomót tettem csillapító anyagnak. Először kipróbáltam többféle mennyiséget nejlonba csomagolva, az 50 g maradt az elfogadható. Aztán egy régi függönyből készített tasakba töltöttem a vatát és az került be véglegesen (a függöny még dédmamámé volt, anyukám varrta a tasakot - íme a hifibe is be lehet vonni a nőket).
Nagyon fontos: a tasakban viszonylag lazán kell elférnie a vatának, a szűk megoldás nem jó (két különböző méretű tasak készült, hogy tudjak kísérletezni). Az elhelyezés még lényegesebb: előbb erősen beszorítottam az egészet az alsó nyílásba, ahol a tölcsér megfordul, de ez súlytalanná tette a hangot, pár napos hallgatás után kiderült, hogy így nagyon nem tetszik.
Az optimális megoldás: lazán elhelyezni a vissza forduló részben, hogy teljesen elfedje a nyílást, alul jó, ha majdnem a háromszög alakú terelőig ér, felül a terelőlemezre támaszkodjon. Kissé nehézkes az elhelyezés, mert a kezem már pont nem ér le addig.
Az eredmény: kevesebb tölcsérhang, de a hang súlya és "melegsége" megmarad. Szerintem érdemes vele kísérletezni, nálam nagyon bevált (Bigi, kösz a tippet!).
Sonido termékek
Varga Úrnak üzenem, hogy küldtem Neki privát üzenetet, illetve vagy 2 e-mail címre levelet, így most várom a válaszát!
Sonido termékek
Okés, majd konzultálok vele! Igazából nem csak a magassugárzói érdekelnek, csak ezekről olyan kevés az infó....
Sonido termékek
Hály!
Van valakinek valamiféle tapasztalata a Sonido magassugárzóival? Mit lehet róluk tudni? Jelenleg rendelhetőek?
Nagyon jok.
Hiwd fel Warga urat, h wan e neki raktáron.
Sonido termékek
Hály!
Van valakinek valamiféle tapasztalata a Sonido magassugárzóival? Mit lehet róluk tudni? Jelenleg rendelhetőek?
Sonido termékek
Engem nagyon érdekelnének a Sonido hangszórók. Akinek Eger vagy Miskolc környékén van ilyen építésű (akár szélessávú, akár több utas) hangdoboza, és vendégül látna engem egy meghallgatásra, kérem értesítsen!
- Varga Istvan
- Isten Hozott! :)
- Értékelés: 0
Sonido termékek
T.Fórumozók!
Egy újabb szélessávú hangszóró fejlesztése fejeződött be, tipusszáma SWR200-8. A hangszóró 20 cm-es és reflexdobozba ajánlott. Meghallgatható és megvásárolható a SONIDO-ban.
Varga István-SONIDO
SWR200_8prosp0001.pdf
- Zimonyi Attila
- V.I.P.
- Értékelés: 13
Sonido termékek
Senki?vagy csak a nyári hőség ,utazás?
PC,ESEL SOUND First inegrated amplifer,ESEL SOUND Dac,MEZZO&TEMPO KÁBELEK
- Zimonyi Attila
- V.I.P.
- Értékelés: 13
Sonido termékek
Kinek van tapasztalata a 17 centis szélessávúval?Kérem ha valakit érdekel a téma fejtse ki a tapasztalatait,meglátásait.
PC,ESEL SOUND First inegrated amplifer,ESEL SOUND Dac,MEZZO&TEMPO KÁBELEK
- Varga Istvan
Sonido termékek
Ugy tom, h jelenleg senki nem frissiti az oldalt, aki eddig csinálta, az már nem ezzel foglalkozik.
ha aprobb frissitesrol van szo en szivesen megcsinalom ingyen is.
sajnos tobbre nincs idom.
Arn!
Köszönöm az ajánlatot. Már folyamatban van a frissités készitése.
Varga István-SONIDO
Sonido termékek
jah igen, jartam kinn ausztriaban es mertem ajanlani az ottani illetonek a sonidot es az aq1et (ha meg foglalkoztok szelessavuakkal).
http://www.hornmanufaktur.at/de/products/allegro.html
vmi hasonloban utaznak.
Sonido termékek
Ugy tom, h jelenleg senki nem frissiti az oldalt, aki eddig csinálta, az már nem ezzel foglalkozik.
ha aprobb frissitesrol van szo en szivesen megcsinalom ingyen is.
sajnos tobbre nincs idom.
- Varga Istvan
Sonido termékek
T.Fórumozók!
Elkészült az SFR 200 szélessávú hangszóró doboza, igy már mindegyik DIY tölcsér meghallgatható szervizünkben. Nyitvatartás és cim a SONIDO honlapon.
Varga István-SONIDO
Sonido termékek
Megtörtént!
Sonido termékek
Szerintem mindenki jobban járna így! Egyébként minden elismerésem, csak így tovább!
Jawallom, h ezt küdd el Warga urnak, emilje a honlapon megtalálhato.
Sonido termékek
Ez most lehet, hogy nem kifejezetten a Sonido termékeivel kapcsolatos, de a Sonido-val mindenképp: Szerintem nem ártana 1 kicsit jobban odafigyelni a Sonido oldalára, kicsit többet kéne vele törődni. Értem ezalatt, hogy fel kéne töltögetni az oldalra a hiányzó hszórók adatlapjait, elektronikákat, egyéb dolgokat, amik kimaradtak! Szerintem sokkal-sokkal több ember venne Sonido-t, ha az oldalon megismerné a hszórókat, paramétereiket....
Szerintem mindenki jobban járna így! Egyébként minden elismerésem, csak így tovább!
Sonido termékek
Enteket kivancsisagbol meghallgatnam szivesen mennyire ter el az antoktol.
Nemsoká meghallgathatod!
respect bigi
Ifju Padawan, ki nemenged a sötét oldalnak. /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
"Magából remek mérnök lesz! -de még nem most.." by merestechII
"A mérnök semmit sem hisz el, hanem mindent megmér."
Sonido termékek
Nemsoká meghallgathatod!
Sonido termékek
Egyébként érdekes, hogy ugye ezeket a magyar cuccokat állítólag "nem lehet eladni", ehhez képest meg sem tudtam hirdetni a Mellorn erölködőt, azonnal elvitték. Korábban a kis Mellorn állványos dobozt is azért adtam el, mert gyakorlatilag elkönyörögte tőlem egy pali, miután meghallgatta. Szinte új áron vette meg.
A "menő" B&W hangfalat meg hosszú hetekig hirdettem, és ez idő alatt mindössze egy érdeklődő jelentkezett... Erről ennyit.
Na igen.
Pedig én is már többször olvastam fórumokon, hogy a honi barkácsműhelyek nem, de bezzeg az angol, amerikai, japán gyártók micsoda értékeket képviselnek és mennyire jobban el is adhatók termékeik itthon használtan.
Nagyon hasznosak ezek a saját tapasztalások, sztorik. Kár hogy kevesen írnak le ilyeneket.
hihi. Mikor en kerestem az antot eletemben nem hallotam meg sonidorol addig csak cimbinel halgattam dynot meg egy ket "nagy " markat ő mondta hogy állitolag rohadt jok jo aron o elment meghallgatta es nezzem meg enis mert erdemes lenne ilyet venni. aztan elmentem bigihez és vigyorogva jöttem haza.
Nem azert de nem veletlenul kapkodjak a magyar mernököket. Az maskerdes hogy a magyar marketing hat hogyismondjam.. nem er fel a "nagyobb gyartokéval".
Ifju Padawan, ki nemenged a sötét oldalnak. /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" />
"Magából remek mérnök lesz! -de még nem most.." by merestechII
"A mérnök semmit sem hisz el, hanem mindent megmér."
Sonido termékek
Hmmm, lehethogy valami hangzato smagyar nevet kéne rábiggyesztenem a quadral-ra?
A quadral Aurum 4 egyébként nálam (mondom: nálam!) jobb volt, mint a Mellorn hasonló kategóriájú állódoboza. Na jó, elég az off-ból, irány az adás-vétel rovat.
az eladhatosag elsosorban a termeken mulik. ami jo az jo... akarki csinalta. persze nem art a nev sem - de nem nehez lecsuszni a lejton.
Sonido termékek
És akkor az én erősítőmnek mi lesz a neve?
AQ1 a márkanéw, és walszeg tipusszám lex, de ha xeretnél neki walami extra newet, maj jol megfontoljuk.
Esetleg lézerrel begrawiroztatjuk az elölapba, ha jo.