Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Advance Acoustic termékek

JENŐ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: JENŐ »

Be van kötve, járódik a kábel.
A jövő hét elején már érdemi választ fogok tudni adni.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Szervusz!

Sikerült meghallgatni, van már tapasztalat?

Be van kötve, járódik a kábel.
A jövő hét elején már érdemi választ fogok tudni adni.

JENŐ
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: JENŐ »

Ma megszereltem az első hangfalkábelt.
A szerkezete kellemes meglepetés volt. Erenként 4db különböző átmérőjű tömör rézvezetőt tartalmaz. Kvázi litze szerkezet.
Eddig ilyenekkel csak pozitív tapasztalatom volt.
A szigetelése kívülről rendkívül erős gumiszerű anyag, mely egy szövet szerű anyaggal burkolva tartalmazza az elemi szálakat.
A csatlakozók is AA termékek. Könnyen szerelhetők és eléggé minőséginek tűnnek.
A kábel hangjáról még nem tudok nyilatkozni, majd a próbák után.

Szervusz!

Sikerült meghallgatni, van már tapasztalat?

Vendég

ÁRAK:
ACS 100 hangfalkábel: 4.500.- Ft/m

Ma megszereltem az első hangfalkábelt.
A szerkezete kellemes meglepetés volt. Erenként 4db különböző átmérőjű tömör rézvezetőt tartalmaz. Kvázi litze szerkezet.
Eddig ilyenekkel csak pozitív tapasztalatom volt.
A szigetelése kívülről rendkívül erős gumiszerű anyag, mely egy szövet szerű anyaggal burkolva tartalmazza az elemi szálakat.
A csatlakozók is AA termékek. Könnyen szerelhetők és eléggé minőséginek tűnnek.
A kábel hangjáról még nem tudok nyilatkozni, majd a próbák után.

A hangfalak terén is újdonság a kerámia magas sugárzó, ami eddig csak a prémium kategóriában volt elérhető.
Az új EL 200-as és EL 300-as hangfal már ezt a kerámia sugárzót tartalmazza.

Vendég

Jó hír, hogy megérkezett az új Advance Acoustic család.
MAX150 integrált erősítő
MAX250 integrált erősítő
MCX300 CD játszó
MDX600 DAC
ACS 100 hangfalkábel dobon kimérve.

A részleteket az AA oldaláról lehet megtudni:
http://www.advance-acoustic.com/fr/prod ... index/id/1

ÁRAK:
MAX 150 integrált erősítő: 99.000.- Ft
MAX 250 integrált erősítő: 159.000.- Ft
MCX 300 CD játszó: 95.000.- Ft
MCX 400 CD játszó: 171.000.- Ft
MDX 600 DAC: 113.000.- Ft

ACS 100 hangfalkábel: 4.500.- Ft/m

Vendég

Jó hír, hogy megérkezett az új Advance Acoustic család.
MAX150 integrált erősítő
MAX250 integrált erősítő
MCX300 CD játszó
MDX600 DAC
ACS 100 hangfalkábel dobon kimérve.

A részleteket az AA oldaláról lehet megtudni:
http://www.advance-acoustic.com/fr/prod ... index/id/1

Tegnap kipróbáltuk a MAX250 erősítőt.
Ezek a gépek egyre jobbak lesznek. A Martin Logan Electromotion valami elképesztően jó hangot produkált vele. A saját beépített phono-járól igazán komoly hangot lehetett kapni a Kuzma/Benz ACE SH párosról. Mindezt LINN kábelezéssel.

Meghallgathatók a LIMAR-ban.

early
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 34

Hozzászólás Szerző: early »

Azért nem ennyire sötét a helyzet. Ez a nappali jóval 80nm felett van, csupa fa burkolat, sokszögletű, zegzugos és bazi jól szól a Linn/Logan rendszer benne. 3 db Klimax Solo a frontokra (Summit és Theatre), Klimax Twin a hátsókra (Aeon i) és Descent szub.
Elképesztően nagyot szól a rendszer. Természetesen kábel itt sem látszik sehol.

Mivel 2 hete én is boldog tulajdonosa vagyok egy AA erősítőnek ezért talán hozzászólhatok.Szerintem Füleleknek és AA HG-nak is igaza van.A szellős, nagy nappaliban a rendszer búghat és visszhangos lehet ( vsz a jelentős több frekvencián kialakuló állóhullámok miatt).Azonban szólhat szépen , szinezetlenül is a megfelelő geometria esetén. Nálam a képhez hasonlóan nyolcszögű a nappali (6,5x6,5x6 m), nagy belső magasság , faszerkezet stb.és még minimalrendszerrel is szépen szólt ,ill. azóta minden fejlesztést óriásan meghálál.Az új erősítővel a tér még nagyobb , valós , a falak eltünnek széltében ,és a komolyzenén az üstdobot a szomszédban ütik ( nem társasház) , a Kölni orgona szinte a kupolából szólal meg.Szóval szerintem igen is fontos az akusztikus tér amiben a zenét hallgatjuk , (sajnos erről viszonylag kevés a téma bármely fórumon)gondoljunk pl. az ókori görög színházakra -ebből a szempontból leghíresebb az Epidavroszi.Mindegyik leginkább egy fejére állított csonka kúp egy cikkejére hasonlít leginkább.Miért gondoljuk , hogy zenét hallgatni leginkább egy téglatestszerű térben lehet csak ? Valószínű a lehetőségek és építkezési szokások a ludasak ebben.Legalább annyit megérne vele foglakozni mint a több millás álomgépekkel.Még évtizedekkel ezelőtti HIFI magazinban volt egy cikk , mely már az akkor híres tervezők lehallgatószobáit ,hitvallását mutatta be.Szóval szerencsésnek érzem magam mert birtokosa vagyok egy térnek ,ahol már elférnek a zenészek-ezért az egyik szemem nevet.A másik meg sír mert még nincs olyan láncom , mint ami a képen van , de el tudom képzelni az hogy ZENÉLHET.

KMT
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 81

Hozzászólás Szerző: KMT »

Amúgyis a vízcsobogás erősen rontja a jel/zaj viszonyt

Megfelelő zenével meg javítja. (:

Vendég

Bár a mai modern nagyméretű (>60nm), csupa ablak, csupa kő, szellősen berendezett nappalikban nemhogy zenét hallgatni nem jó, de még beszélgetni sem a rossz akusztika miatt. De biztosan megérdemli, aki így jár, hiszen a százmilliós (tudom, alsóhangon)kégli minden téglájáért keményen megdolgozott

Azért nem ennyire sötét a helyzet. Ez a nappali jóval 80nm felett van, csupa fa burkolat, sokszögletű, zegzugos és bazi jól szól a Linn/Logan rendszer benne. 3 db Klimax Solo a frontokra (Summit és Theatre), Klimax Twin a hátsókra (Aeon i) és Descent szub.
Elképesztően nagyot szól a rendszer. Természetesen kábel itt sem látszik sehol.

Qr Yoda
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 31

Hozzászólás Szerző: Qr Yoda »

A Remény rabjaiban emberünk magával vitte a zenét a sötétzárkába is, ott volt a fejében és a szívében

Aki nem lép egyszerre

Nem illik a rendszerbe

Vendég

Van egy egyszerű és olcsó megoldás: nyitva kell hagyni a fürdőszoba ajtaját, és feltekerni a hangerőt a nappaliban.

Viszont víz alatt gyorsabban terjed a hang, így plusz késleltetést kell beépíteni. Ez ráadásul szintérzékelős: ha lebuksz a víz alá késleltet, ha feljössz, nem. Aztán némi DSP is kell majd a víz alatt, hogy a frekimenet ne változzon.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5269

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Vegyél egy Tivolit a fürdőszobába!

Van egy egyszerű és olcsó megoldás: nyitva kell hagyni a fürdőszoba ajtaját, és feltekerni a hangerőt a nappaliban.

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5269

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Kedves fülelek!

Tudom, számodra szokatlan, de mi akkora nappalikba is telepítünk UTÓLAG 5.1-es (és multi zónás) rendszereket, ahol 15-35m hangfalkábel kellene a hátsó hangfalakhoz - utólag bekábelezve. Más kérdés, ha az építkezés alatt erre már gondolnak, ahogy az egyik jelenlegi projektünkben, ahol SEMMINEK nem szabad látszani a készülékekből és kábelekből sem. Mindez kb 150 nm egy térben. Ráadásul a tér több részre osztott attól függően, hogy éppen hol tartózkodnak. Azaz több zóna egy térben és mindent mindenhonnan vezérelni kell tudni és az adott helyen optimális hangzást kell biztosítani.
Na, már most nem minden feleség tűri el a kígyózó hangfalkábelt a hátsó hangfalakig. Viszont minden NORMÁLIS nappali tele van hálózati aljzattal. Azaz az aktív hangfal hálózati bekötése nem túl drámai egy feleség számára.

Szóval az Advance Acoustic jó érzékkel vette észre ezt a problémakört, ahogy a Martin Logan is a szubjainál, amik már szintén alkalmasak vezeték nélküli jelátvitelre. Így a kivitelező viszonylag szabad kezet kap a hangfalak, szubok elhelyezésében a ház úrnőjének a tűrőképességének maximális figyelembe vételével.

Ha oly módon működik, mint a Sennheiser RS180 (MSK Digital), akkor akár jól is szólhat. Bár a mai modern nagyméretű (>60nm), csupa ablak, csupa kő, szellősen berendezett nappalikban nemhogy zenét hallgatni nem jó, de még beszélgetni sem a rossz akusztika miatt. De biztosan megérdemli, aki így jár, hiszen a százmilliós (tudom, alsóhangon)kégli minden téglájáért keményen megdolgozott

Vendég

Szerintem egyáltalán nem nagy. Sztereo dobozpár esetén elegendő mindkét hangdobozba egy-egy 12V/4Ah-s zselés akksi. Ezzel dobozonként van majdnem 50 W tápteljesítményünk 1 órán keresztül. Egy D osztályú nagy hatásfokú (kb88%) erősítővel kalkulálva, ez sok ideig elég még fokozott hangerőigény esetén is. Egy érzékeny hangszórót feltételezve ez több órás torzításmentes zenehallgatást jelent, az akkumulátor mérete pedig nem haladja meg a 70X80X90 mm méretet.

Vegyél egy Tivolit a fürdőszobába!

kalmi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 850

Hozzászólás Szerző: kalmi »

Igazad van.Venni kell pár töltőt is hozzá és csak csak be kell dugni a konnektorba és kész.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3310

Hozzászólás Szerző: AVX »

Csak egy-egy csati és egy közös kis fali töltő az egész. Komolyan elgondolkodtam, hogy megcsinálom!
Sokszor szükségem lenne rá.

Igazad van.Venni kell pár töltőt is hozzá és csak csak be kell dugni a konnektorba és kész.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem baromi macera volna töltögetni.

Csak egy-egy csati és egy közös kis fali töltő az egész. Komolyan elgondolkodtam, hogy megcsinálom!
Sokszor szükségem lenne rá.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem egyáltalán nem nagy. Sztereo dobozpár esetén elegendő mindkét hangdobozba egy-egy 12V/4Ah-s zselés akksi. Ezzel dobozonként van majdnem 50 W tápteljesítményünk 1 órán keresztül. Egy D osztályú nagy hatásfokú (kb88%) erősítővel kalkulálva, ez sok ideig elég még fokozott hangerőigény esetén is. Egy érzékeny hangszórót feltételezve ez több órás torzításmentes zenehallgatást jelent, az akkumulátor mérete pedig nem haladja meg a 70X80X90 mm méretet.

Szerintem baromi macera volna töltögetni.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Te mint szaki,számold már ki,hogy mekkora akksi kellene hozzá.

Vendég

Csakhogy felmerül a kérdés!

Milyen jelátvitelt alkalmaznak? Ha hagyományos analógot, az szerintem nem üti meg a vájtfülűek által elvárt szintet. Márpedig aki ML-ezik, (még talán aki AA-ozik is) az szeret költeni a körítésre is, nem keveset... Őket nem érdekli, hogy a csoda elosztóikon és kábeleiken megkaparintott minőségtöbblet sokszorosát elveszítik az éteren keresztül való továbbítás során?

Digitális jelátvitellel, csomagokkal talán kevesebb lehet a veszteség, de ott meg ott van a jelkésleltetés esete....

Szóval szerintem egy ilyen vezeték nélküli átvitelnek az alsó-közép kategóriában van helye, a felsőben semmiképpen sem.

http://www.martinlogan.com/products/swt1

Egy 150Hz-ig menő subwoofernél azért a 48kHz/16bit mintavételezés nem nevezhető kompromisszumnak.
A jelátvitel 2.4 GHz tömörítés nélküli és kétirányú a biztos jelátvitel érdekében.

kalmi
V.I.P.
V.I.P.

Csakhogy felmerül a kérdés!

Milyen jelátvitelt alkalmaznak? Ha hagyományos analógot, az szerintem nem üti meg a vájtfülűek által elvárt szintet. Márpedig aki ML-ezik, (még talán aki AA-ozik is) az szeret költeni a körítésre is, nem keveset... Őket nem érdekli, hogy a csoda elosztóikon és kábeleiken megkaparintott minőségtöbblet sokszorosát elveszítik az éteren keresztül való továbbítás során?

Digitális jelátvitellel, csomagokkal talán kevesebb lehet a veszteség, de ott meg ott van a jelkésleltetés esete....

Szóval szerintem egy ilyen vezeték nélküli átvitelnek az alsó-közép kategóriában van helye, a felsőben semmiképpen sem.

Vendég

Szerintem ez baromi jó ötlet.Biztosan sokan fogják őket követni.

Szerintem is nagyon jó dolog...Az én párom, de már én is agymenést kapok a rengeteg kábeltől a lakásban..

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szerintem ez baromi jó ötlet.Biztosan sokan fogják őket követni.

Vendég

Akkor meg mi az előnye az egésznek, ha így is meg úgy is kell hozzá kábel? Miért úgy emelik ki, hogy "vezeték nélküli"? És kérdezem, mindegyik aktív hangsugárzóban van vevő, vagy csak az egyikben, és onnan kapja a jelet (vezetéken) a másik?

Kedves fülelek!

Tudom, számodra szokatlan, de mi akkora nappalikba is telepítünk UTÓLAG 5.1-es (és multi zónás) rendszereket, ahol 15-35m hangfalkábel kellene a hátsó hangfalakhoz - utólag bekábelezve. Más kérdés, ha az építkezés alatt erre már gondolnak, ahogy az egyik jelenlegi projektünkben, ahol SEMMINEK nem szabad látszani a készülékekből és kábelekből sem. Mindez kb 150 nm egy térben. Ráadásul a tér több részre osztott attól függően, hogy éppen hol tartózkodnak. Azaz több zóna egy térben és mindent mindenhonnan vezérelni kell tudni és az adott helyen optimális hangzást kell biztosítani.
Na, már most nem minden feleség tűri el a kígyózó hangfalkábelt a hátsó hangfalakig. Viszont minden NORMÁLIS nappali tele van hálózati aljzattal. Azaz az aktív hangfal hálózati bekötése nem túl drámai egy feleség számára.

Szóval az Advance Acoustic jó érzékkel vette észre ezt a problémakört, ahogy a Martin Logan is a szubjainál, amik már szintén alkalmasak vezeték nélküli jelátvitelre. Így a kivitelező viszonylag szabad kezet kap a hangfalak, szubok elhelyezésében a ház úrnőjének a tűrőképességének maximális figyelembe vételével.

prando
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 160

Hozzászólás Szerző: prando »

Én nemrégen olvastam róla hogy kifejlesztettek valami vezeték nélküli tápellátást tv készülékhez! Ott nem volt kábel! Állítólag kb. 1 méteren belül működött a tv...

Igen, az anyós volt a vezető...kb egy méter széles a két karja, ha kitárja...)
Vincent cd, Revox magnó, TEAC dac, Rotel RA985BX erősítő, diy phono, Vandersteen 1C hangfal, Vibavoice Omega500 tápkondi, ezek Béres János fórumtárs felújításában. Linn lp-játszó Oppo bluray, Heed táp, Fapaci, ACR, AudioNote, VdH, ZuAudio Event, Soner, Furutech kábelek, Triangle Antal hangfal.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”