Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: richies »

holnap államvizsga..elektronikából is többek között...
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: sajti »

Fiúk de irigyelem ezt a tudást tőletek! Sajnos nem ez a szakmám és késő már átképeznem magam ebbe az irányba.
Jajj, dehogy késő. Ha igazán érdekel a dolog és van időd rá, akkor az alapokat néhány hónap alatt meg tudod tanulni! Szent titok pedig nincs. Canopust sokféle módon lehet építeni

sajti

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Fiúk de irigyelem ezt a tudást tőletek! Sajnos nem ez a szakmám és késő már átképeznem magam ebbe az irányba.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

DDL
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 11

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: DDL »

Hallottam. Ráadásul 2-3 variációt is, sőt építettem is Canopust    Nem mondtam, hogy rosszul szól, de még egy pár végtranyóval elhajt bármit. Akár 6 ökröt is   
sajti

Nem bírná a plusz tranyót a meghajtás...

Üdv: DDL

De bírja Sőt még jobb is neki, mert a dupla tranyóknak nagyobb az erősítése a kisebb árma miatt. Igaz, hogy én nem kompozitban csináltam, hanem sima kettős emitterkövetővel és úgy könnyebb a dupla végtranyókat belerakni...

sajti

Ja úgy esetleg.

Analóg:

Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó

Digitális:

Blaupunt CP-2990 cd játszó

Pioneer N50A hálózati zene

Cayin MT-35 erősítő.

ProAc Response 2.5 hangdoboz.

Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Hallottam. Ráadásul 2-3 variációt is, sőt építettem is Canopust    Nem mondtam, hogy rosszul szól, de még egy pár végtranyóval elhajt bármit. Akár 6 ökröt is   
sajti

De bírja Sőt még jobb is neki, mert a dupla tranyóknak nagyobb az erősítése a kisebb árma miatt. Igaz, hogy én nem kompozitban csináltam, hanem sima kettős emitterkövetővel és úgy könnyebb a dupla végtranyókat belerakni...

sajti

DDL
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 11

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: DDL »

Hallottam. Ráadásul 2-3 variációt is, sőt építettem is Canopust Nem mondtam, hogy rosszul szól, de még egy pár végtranyóval elhajt bármit. Akár 6 ökröt is  
sajti

Analóg:

Technics SL-151MKII/Dynavector Karat Rubi RS-23MKII/Ortofon MCA-76/maszek csöves RIAA Lp játszó

Digitális:

Blaupunt CP-2990 cd játszó

Pioneer N50A hálózati zene

Cayin MT-35 erősítő.

ProAc Response 2.5 hangdoboz.

Ortofon AC3800, Arzahel, Straight Wire Rhapsody-S, Kimber 8TC, AN-L (hálózati) kábelek. maszek készülékállvány.

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Canopus egyébként minden más hangfalat szeret?
Hmmmm....... Ez a kérdés így nem az igazi. Szerintem egy Martin Logant, vagy egy Apogee-t se nagyon hajtana el
Szóval lényeg, hogy nagy hatásfoka legyen (90dB fölött), és az impedanciája se essen nagyon 6ohm alá. Sajnos a Canopus végfokozata eléggé gyengécske (szerintem!) áramleadás tekintetében. Én biztosan tettem volna bele még egy pár végtranyót. Dehát az akkor többe is kerülne....

sajti

hallgattál már Canopust?

Nálam 88 dB-esek a dobozok és kiválóan szól velük.
A Canopus kifejezetten "combos". A Dynokhoz sem teljesítményhiány miatt nem ajánlják, hanem eleve nem összeillő konstrukció a Canopus és a Dynok hangváltója.
Egyébként volt hely (Akusztika) ahol kifejezetten Dynot ajánlottak Canopusokhoz. Hát nem tudom, de egyszer kipróbáljuk Dynoval is!

Ami a pién, hogy a fülre kevesebbnek érződő h/k AVR230 szépen vitte a Dyno 62-eseket. Aztán később a h/k-ra végfokként rátéve a Canopust a frontokat szépen vissza kellett venni! Pedig elvileg a Canopus kisebb teljesítményű!

Hallottam. Ráadásul 2-3 variációt is, sőt építettem is Canopust Nem mondtam, hogy rosszul szól, de még egy pár végtranyóval elhajt bármit. Akár 6 ökröt is

sajti

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Hmmmm....... Ez a kérdés így nem az igazi. Szerintem egy Martin Logant, vagy egy Apogee-t se nagyon hajtana el
Szóval lényeg, hogy nagy hatásfoka legyen (90dB fölött), és az impedanciája se essen nagyon 6ohm alá. Sajnos a Canopus végfokozata eléggé gyengécske (szerintem!) áramleadás tekintetében. Én biztosan tettem volna bele még egy pár végtranyót. Dehát az akkor többe is kerülne....

sajti

hallgattál már Canopust?

Nálam 88 dB-esek a dobozok és kiválóan szól velük.
A Canopus kifejezetten "combos". A Dynokhoz sem teljesítményhiány miatt nem ajánlják, hanem eleve nem összeillő konstrukció a Canopus és a Dynok hangváltója.
Egyébként volt hely (Akusztika) ahol kifejezetten Dynot ajánlottak Canopusokhoz. Hát nem tudom, de egyszer kipróbáljuk Dynoval is!

Ami a pién, hogy a fülre kevesebbnek érződő h/k AVR230 szépen vitte a Dyno 62-eseket. Aztán később a h/k-ra végfokként rátéve a Canopust a frontokat szépen vissza kellett venni! Pedig elvileg a Canopus kisebb teljesítményű!
gordon314.fw.hu

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

sajti

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Kezdem érteni már. Csak épp nem vagyok boldog tőle.
Mondjuk CA 640A, vagy rotel RB-03 esetleg RB-1050?
Ezek hangban nem maradnak alul a canopushoz képest, vagy épp egy olcsóbb vincent?

Miki_
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Miki_ »

Akkor dyno-hoz mit ajánlatok kb. ennyiért (130)?
Olyat, ami legalább 2 x 60-80 (minőségi) wattot tud leadni.
Pl. Vincent vagy használtan NAD 370

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Értem. Kár. De mégis miben merül ki az, hogy "kevés neki"?Akkor dyno-hoz mit ajánlatok kb. ennyiért (130)?
Egyébként Canopusból is kettő van nem? Egy régebbi és egy újabb, az újabb sem elég?

Az újnak sem nagyobb a teljesítménye tudomásom szerint
A kevés teljesítmény úgy fog jelentkezni, hogy a zenei csúcsokban torzítani fog, illetve nem tudod feljebb nyomni a hangerőt torzítás nélkül.

sajti

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Heed Audio termékek

Értem. Kár. De mégis miben merül ki az, hogy "kevés neki"?Akkor dyno-hoz mit ajánlatok kb. ennyiért (130)?
Egyébként Canopusból is kettő van nem? Egy régebbi és egy újabb, az újabb sem elég?

Az újabbnak sincs nagyobb teljesítménye.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Sziasztok! 
Szerintetek egy új canopus képes meghajtani egy Dynaudio dobozt?
Látom richiesnek is ez a dilemmája.
Illetve gondolom szólni fog, de úgy fog szólni hangminőségben, mintha egy nagyobb érzékenységű dobozt hajtanánk?

Nem igazán jó dynaudióhoz.
Richiesnek már 100x el lett mondva

Ahhoz kevés a teljesítménye Nagyobb táp kellene neki, meg kicsit fickósabb végtranyók. Akkor kijönne belőle 100-120W is (8ohmra) és az már elégnek tűnik

sajti

Értem. Kár. De mégis miben merül ki az, hogy "kevés neki"?
Akkor dyno-hoz mit ajánlatok kb. ennyiért (130)?

richies
Fórumlakó
Fórumlakó

Heed Audio termékek

ez így nem teljesen igaz
)a 2. részre gondolok)

s nyugalom!

CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Sziasztok! 
Illetve gondolom szólni fog, de úgy fog szólni hangminőségben, mintha egy nagyobb érzékenységű dobozt hajtanánk?

Ahhoz kevés a teljesítménye Nagyobb táp kellene neki, meg kicsit fickósabb végtranyók. Akkor kijönne belőle 100-120W is (8ohmra) és az már elégnek tűnik

sajti

Miki_
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Miki_ »

Sziasztok! 

Mathias
V.I.P.
V.I.P.

Heed Audio termékek

Sziasztok!

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Csak kivancsisagbol erdeklodom - mivel nem tudom a hangminosegen valtoztat-e - hogy csak nekem akad olyan peldany, melyben nem a honlapon is feltuntetett 2x10000 µF BHC gyártmányú, Heed specifikációjú pufferkondenzátor kapott helyet, hanem 2x6800-as ?  
richies: papiron ezt tudja (lsd. honlapjuk):
Bemeneti érzékenység/impedancia: 5 mV/47 kOhm
Frekvenciamenet: 20 Hz - 15 kHz/± 0,5 dB
Kimeneti szint/impedancia: 600 mV/50 Ohm
Áthallás: (1 kHz) 45 dB
Jel/zaj arány (A-weighted): 80 dB
Headroom: 14 dB
Áthallás: 45 dB (1 kHz)

Azt tudom, hogy a Huszti Zsolt féle Hang és technika című újságban először leközölt Canopus rajzon 2x4700uF van a tápban. Szóval már a 6800-assal is jól jársz

sajti

hpx
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: hpx »

Csak kivancsisagbol erdeklodom - mivel nem tudom a hangminosegen valtoztat-e - hogy csak nekem akad olyan peldany, melyben nem a honlapon is feltuntetett 2x10000 µF BHC gyártmányú, Heed specifikációjú pufferkondenzátor kapott helyet, hanem 2x6800-as ?

richies: papiron ezt tudja (lsd. honlapjuk):
Bemeneti érzékenység/impedancia: 5 mV/47 kOhm
Frekvenciamenet: 20 Hz - 15 kHz/± 0,5 dB
Kimeneti szint/impedancia: 600 mV/50 Ohm
Áthallás: (1 kHz) 45 dB
Jel/zaj arány (A-weighted): 80 dB
Headroom: 14 dB
Áthallás: 45 dB (1 kHz)

richies
Fórumlakó
Fórumlakó

Heed Audio termékek

Gandalf mester:

vmi egyéb történt azóta ?

elvileg 40w-os a monoblokk?
s menyivel van benne több, mint a denon 2x1xx w-jában ?

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: plukacs7 »

OFFItt is vannak hozzáértő emberek, csak más hozzáállással.

Mondjuk ott is vannak normálisan reagáló emberek. Lehet, hogy túlreagáltam a dolgot, de mindig kényelmetlen az, ha valaki esetleg hülyeséget ír. Továbbá ezt a rossz érzést még fokozzák is oly módon, hogy valaki csak annyit ír be erre, mindenféle magyarázat nélkül, hogy barátom ez akkora baromság volt, hogy be kéne keretezni.

Persze, vannak. De itt, aki eddig elszállt valami miatt, akár azért mert szar napja volt és egy (hozzám hasonló ) ooyonc huszadszor feltett valami láma kérdést, az is egy rámordulás után visszavett az arcból. Magashűségvárosban ez nem oly egyértelmű.

Mondjuk ez olyan, hogy ha valamelyik ismerősöm sokadszorra sem bírja elfogadni, hogy a CD és az MP3 hangja között van egy pici különbség, és még vissza is kérdez hogy akkor én miért hallgatok MP3-at, nem küldöm el a vérbe, mert a saját szempontjából talán igaza van...

Itt egyetlen vitára emlékszem, ami a "high-end alázó Genius fadobozos szett" :)körül tört ki és picit eldurvult. Az is inkább a pénzről és a sznobságról szólt.

Analógia: én inkább lennék hajlamos fikázni azt, aki megveszi a legolcsóbb fapados új autót, mert "az új és én csak az újban bízom", ahelyett hogy bevállalna egy két éves bejáratott kocsit két kategóriával feljebb, mint azt aki egy 15 éves de tükrösre ápolt és fél évente átvizsgált BMW-t vesz...

De hát én már csak ilyen vagyok...a rozsdás 120-as Skodrámmal...
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.

mv3
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: mv3 »

Olvatam a másik fórumon a hozzászólásodat és a kiváltott reakciót is no comment... 
Lehet, hogy itt kevésbé "profi" a légkör, de hogy barátibb és hangulatosabb az biztos

Nocsak, melyik fórumra gondolsz?

H-val kezdődik és ificity-vel végződik

Ott tényleg van egy pár ember, akinek akkora az arca hogy ha lefényképeznéd, jacuzzi kéne az előhíváshoz.

Vagy a portréjához légifelvétel

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Heed Audio termékek

OFF
Itt is vannak hozzáértő emberek, csak más hozzáállással.

Mondjuk ott is vannak normálisan reagáló emberek. Lehet, hogy túlreagáltam a dolgot, de mindig kényelmetlen az, ha valaki esetleg hülyeséget ír. Továbbá ezt a rossz érzést még fokozzák is oly módon, hogy valaki csak annyit ír be erre, mindenféle magyarázat nélkül, hogy barátom ez akkora baromság volt, hogy be kéne keretezni.

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: plukacs7 »

Olvatam a másik fórumon a hozzászólásodat és a kiváltott reakciót is no comment... 
Lehet, hogy itt kevésbé "profi" a légkör, de hogy barátibb és hangulatosabb az biztos

Nocsak, melyik fórumra gondolsz?

H-val kezdődik és ificity-vel végződik

Ott tényleg van egy pár ember, akinek akkora az arca hogy ha lefényképeznéd, jacuzzi kéne az előhíváshoz.
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”