Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

Vendég

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Sajti!

Ezekszerint nekiálltál canopust fabrikálni?Ha kész,akkor arra lennék kiváncsi,hogy lesz-e módod egy eredetivel(H.ZS. féle)összevetni.
Nem tudom a TINA modellezése mennyire korrekt,de az szerint a Te verzsönöd abban különbözik a z enyémtől,hogy ha 10kHz négyszöggel megkínálom úgy,hogy a terheléssel párhuzamba kötök egy egymikróst,akkor hasonlóan belebeg,de talán gyorsabban helyreáll(áramfelvétele gyorsabban visszaáll).Ennek az okát konkrétan a kimeneti körben,egész pontosan a meghajtó emmiterkörében lévő nálam 220ohm,nálad 15ohm,illetve a vele párhuzamos kondi cserében látom.(lehet,rosszul).

Üdv Doki!

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: sajti »

A canoplus kapcsolási rajza. Remélem a jövő héten meglesz hozzá a NYÁK is, aztán meg tudom hallgatni.

sajti

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: plukacs7 »

Sajti! 
Esetleg_igy_gondoltad?

Üdv Doki!

Pontosan így! De néhány ellenállás értékét meg kell változtatni ahhoz, hogy a nyugalmi áramok megmaradjanak. Aztán én szoktam még egy-egy 10ohm körüli soros ellenállást tenni a végtranyók bázisába. Ez sokat segít a gerjedések ellen.
Ja és meghajtó és végfokozat elválasztására nekem tökéletesen bevált a 10ohm+100-220uF szűrő. Nem tapasztaltam javulást a bonyolultabb szűrésnél sem

sajti

Az én erősítpm center gerjedésén is segítene?

Basszus, de szeretnék ilyenkor elektromérnök lenni, teljesen szuhaéli amit mondtok, de komolynak tűnik.

Az erősítő hibáján mindig segít az erősítő cseréje...

sajti

Ne rongálj, egy hónapja vettem....most is szól, és jól.
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Sajti! 
Esetleg_igy_gondoltad?

Üdv Doki!

Pontosan így! De néhány ellenállás értékét meg kell változtatni ahhoz, hogy a nyugalmi áramok megmaradjanak. Aztán én szoktam még egy-egy 10ohm körüli soros ellenállást tenni a végtranyók bázisába. Ez sokat segít a gerjedések ellen.
Ja és meghajtó és végfokozat elválasztására nekem tökéletesen bevált a 10ohm+100-220uF szűrő. Nem tapasztaltam javulást a bonyolultabb szűrésnél sem

sajti

Basszus, de szeretnék ilyenkor elektromérnök lenni, teljesen szuhaéli amit mondtok, de komolynak tűnik.

Az erősítő hibáján mindig segít az erősítő cseréje...

sajti

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Heed Audio termékek

Sajti! 
Esetleg_igy_gondoltad?

Üdv Doki!

sajti

Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Sajti! 
Esetleg_igy_gondoltad?

Üdv Doki!

sajti

Vendég

Heed Audio termékek

Sajti!

Esetleg_igy_gondoltad?

Üdv Doki!

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

A nagyobb teljesítményű változat lehetne canoPLUS 
Ötletes.
Egyébként ki lehetne hozni 100w-ot?

Igen, ki lehet hozni belőle 100W-ot, minden további nélkül. Csak az alábbi változtatásokat kell elvégezni (ezeket most számolom!):

1, Vissza kell térni az eredeti cikk végfokozatának a kapcsolásához és még egy pár végtranzisztort kell beépíteni. (Elmenne talán egy párral is, de a megbízhatóságából sokat veszítene)
2, Növelni kell a tápját +/-50V-ra
3, A nagyjelú erősítőfokozat tranzisztorait ki kell cserélni negyobb feszültségűekre

sajti

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Mathias »

A nagyobb teljesítményű változat lehetne canoPLUS
Ötletes.
Egyébként ki lehetne hozni 100w-ot?

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Kondi marad. Ha kiveszem belőle, akkor ez a canopus, már nem canopus, hanem valami más erősítő lesz...
Most már csak egy kérdés maradt: Mekkora teljesítményt hozzunk ki a canopusból? Mondjuk 100W/8ohm elég lesz? A nagyobb teljesítményű változat lehetne canoPLUS

sajti

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Természetesen megosztom, mihelyt sikerült megnyugtató megoldást kitalálnom! 
sajti

Na szóval: A kondi kikerüléséhez szükség van egy újabb fokozatra. Most már csak az a kérdés, hogy vajon a csatolókondi vagy az újabb fokozat okoz-e nagyobb gondot?
A bemeneti fokozat kismértékű áttervezésével megoldható, hogy fólitömb kondi is elég legyen. Gyakorlatilag az első emitterellenállást kell növelni kicsit, és akkor már 30-40uF is elég jó eredményt ad.
Még egy kérdés: Az eredeti cikkben ott van az elkóval párhuzamos fóliatömb kondi is (220nF), de ez elmaradt a Hang és technikás cikkben. Kíváncsi lennék, hogy a széria darabokban ott van-e. Mert ez egy nagyon olcsó tuninglehetőség lenne...

sajti

Vendég

Heed Audio termékek

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Heed Audio termékek

Jól van, ne gondoljátok, hogy olyan naív vagyok, csak nem gondoltam volna, hogy ENNYIRE keveset kapunk a pénzünkért.
Szívesen beszagolnék például a Yamaha kontrolling osztályára. Ami érdekelne, hogy egy 49.900 Ft-ért árult 350-es erősítőt direkt költségben mennyiből hoznak ki. Ez tartalmazná:

- Anyagköltség
- Közvetlen, összeszereléssel kapcsolatos bérköltség + járulékok (malajziai TB )
- Üzem energiaköltsége
- Logisztikai költségek (szállítás, raktározás) az adott ország márkaképviseletéig bezárólag

Nem tartalmazná a Yamaha management fizetését, a marketing osztályuk szendvics és kólakiadásait, a fejlesztési költségeket....stb, tehát semmilyen támogató funkciót. Supportot sem.

Meglepne, ha 20 ezer Ft felett lenne. Amennyiben mégis, akkor a belépő szintű termékeket önköltség alatt jóval értékesítik.

Kíváncsi lennék még a mindenkori belép termék és a zászlóshajó közti differenciára előállítási költség tekintetében. Fogyasztói árban ez mondjuk kb. 10-15szörös különbség. Költségben kizártnak tartom, valahogy ugyanúgy lehet ez, mint a számítástechnikában.

Termék-életgörbe sucks

Kihagytam az összeszereléshez használt precíziós számítógépvezérelt munkagépek amortizációját és az üzem mint ingatlan értékcsökkenését :)

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Heed Audio termékek

Jól van, ne gondoljátok, hogy olyan naív vagyok, csak nem gondoltam volna, hogy ENNYIRE keveset kapunk a pénzünkért.
Szívesen beszagolnék például a Yamaha kontrolling osztályára. Ami érdekelne, hogy egy 49.900 Ft-ért árult 350-es erősítőt direkt költségben mennyiből hoznak ki. Ez tartalmazná:

- Anyagköltség
- Közvetlen, összeszereléssel kapcsolatos bérköltség + járulékok (malajziai TB )
- Üzem energiaköltsége
- Logisztikai költségek (szállítás, raktározás) az adott ország márkaképviseletéig bezárólag

Nem tartalmazná a Yamaha management fizetését, a marketing osztályuk szendvics és kólakiadásait, a fejlesztési költségeket....stb, tehát semmilyen támogató funkciót. Supportot sem.

Meglepne, ha 20 ezer Ft felett lenne. Amennyiben mégis, akkor a belépő szintű termékeket önköltség alatt jóval értékesítik.

Kíváncsi lennék még a mindenkori belép termék és a zászlóshajó közti differenciára előállítási költség tekintetében. Fogyasztói árban ez mondjuk kb. 10-15szörös különbség. Költségben kizártnak tartom, valahogy ugyanúgy lehet ez, mint a számítástechnikában.

Termék-életgörbe sucks

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Hát a 249C/250C párosra én is nagyon vigyáznék 50V-os tápnál   Még 4ohmot se engednék rá. Ennél a feszültségnél egy pár végtranyó nagyon kockázatos. Esetleg a Motorola MJL21193/94 páros, a 249/250 árának 2.5 szereséért...
A kondi, amivel bajom van az a 2db 1000uF-os a visszacsatolásban. Talán jó megoldás lenne a Hiraga-féle bemenő fokozat, teljes DC csatolással

sajti

Vigyázok is,egyébként meg csak ez volt a kacatok között,a jobb tranyópárosra mindenképp sort keritek,hátha a hangja is javul némiképp(bár nem nagyon hiszek benne,meg válogatni is kéne,halott ügy).
Kiváncsian várom a 1000uFos kiváltását,persze ha megosztod.

Üdv!

Természetesen megosztom, mihelyt sikerült megnyugtató megoldást kitalálnom!

sajti

Vendég

Heed Audio termékek

Nekem sosem volt rokonszenves a CFP a kimeneten. Ezért a módosult változatot találom a legjobbnak. Persze nem pont ezekkel a tranyókkal

sajti

Gyakorlatilag az megy nálam.A tranyók mint mondtam nem azok,az csak a TINA miatt vannak.

Vendég

Heed Audio termékek

Hát a 249C/250C párosra én is nagyon vigyáznék 50V-os tápnál Még 4ohmot se engednék rá. Ennél a feszültségnél egy pár végtranyó nagyon kockázatos. Esetleg a Motorola MJL21193/94 páros, a 249/250 árának 2.5 szereséért...
A kondi, amivel bajom van az a 2db 1000uF-os a visszacsatolásban. Talán jó megoldás lenne a Hiraga-féle bemenő fokozat, teljes DC csatolással

sajti

Vigyázok is,egyébként meg csak ez volt a kacatok között,a jobb tranyópárosra mindenképp sort keritek,hátha a hangja is javul némiképp(bár nem nagyon hiszek benne,meg válogatni is kéne,halott ügy).
Kiváncsian várom a 1000uFos kiváltását,persze ha megosztod.

Üdv!

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Gordon havejának:A H.ZS. féle canopus
Eredeti1
Eredeti2
Eredeti3
Eredeti4
Eredeti5
Modosult verzsön

Üdv Doki!

Nekem sosem volt rokonszenves a CFP a kimeneten. Ezért a módosult változatot találom a legjobbnak. Persze nem pont ezekkel a tranyókkal

sajti

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Köszönöm szépen a nevében!
gordon314.fw.hu

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Kedves Gordon Sajti és Többiek! 
Sztereó,egy trafó két graetz,ami már majdnem dual mono,a monoblokk valóban javíthat a hangon,jobb csatornaelválasztás(elvben),viszon a toroidtrafónak a helyigényén kívül nem tudom mi előnye lehet,meghát Sajti jól látta ez egy kb.:400VA-es hiperszimagos aprócsktrafócska,tehát gátat csak a végtranyók strapabírása szab.(régi mev bd249c-250c páros,Sajtinak)Dínót nem szívesen kötnék rá,mert a tápfeszt is volt pofám megemelni+-50V-ra,így az alacsony,és reaktiv impedanciával bíró sugárzók esetleg óvatlan pillanatban elröppenthetik,mert az aprócskatrafócska miatt még a tápfesz sem akaródzna lecsökkenni lényegesen.Hú most eszembe jutott az ohmostopik.

Sajti!Melyik kondira gondolsz?

Üdv Doki!

ui.:szívesen meghallgatnék egy gyárit is,persze itthon,ha esetleg Valaki Dorog felé jár,azért szóljön!

Hát a 249C/250C párosra én is nagyon vigyáznék 50V-os tápnál Még 4ohmot se engednék rá. Ennél a feszültségnél egy pár végtranyó nagyon kockázatos. Esetleg a Motorola MJL21193/94 páros, a 249/250 árának 2.5 szereséért...

sajti

Vendég

Heed Audio termékek

Gordon havejának:
A H.ZS. féle canopus
Eredeti1
Eredeti2
Eredeti3
Eredeti4
Eredeti5
Modosult verzsön

Üdv Doki!

Vendég

Heed Audio termékek

Kedves Gordon Sajti és Többiek!

Sztereó,egy trafó két graetz,ami már majdnem dual mono,a monoblokk valóban javíthat a hangon,jobb csatornaelválasztás(elvben),viszon a toroidtrafónak a helyigényén kívül nem tudom mi előnye lehet,meghát Sajti jól látta ez egy kb.:400VA-es hiperszimagos aprócsktrafócska,tehát gátat csak a végtranyók strapabírása szab.(régi mev bd249c-250c páros,Sajtinak)Dínót nem szívesen kötnék rá,mert a tápfeszt is volt pofám megemelni+-50V-ra,így az alacsony,és reaktiv impedanciával bíró sugárzók esetleg óvatlan pillanatban elröppenthetik,mert az aprócskatrafócska miatt még a tápfesz sem akaródzna lecsökkenni lényegesen.Hú most eszembe jutott az ohmostopik.

Sajti!Melyik kondira gondolsz?

Üdv Doki!

ui.:szívesen meghallgatnék egy gyárit is,persze itthon,ha esetleg Valaki Dorog felé jár,azért szóljön!

Vendég

Heed Audio termékek

:off(mert 3 hete nem megy a shoutbox, s basznak------ ráá!!!

Csak az elmúlt 1 órában négyen írtak a Shoutbox-ba annyira nem megy.

richies
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: -1

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: richies »

:off
(mert 3 hete nem megy a shoutbox, s basznak------ ráá!!!

MEGVAN AZ ÁLLAMVIZSGÁÁÁÁM!!!!

JUHHÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉÉ

:
CD: Arcam Alpha 7SE, Amp: TEAC A-H500 Reference, Speakers: JPW Gold Monitors, IC: Chord Crimson, Hangfal Tyukbel: Csajniiiz Cobra... (varom, hogy levedeljen /emoticons/default_biggrin.png" alt=":D" data-emoticon="" srcset="/emoticons/biggrin@2x.png 2x" width="20" height="20" /> )

sajti
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

El tudnád küldeni ezt a kapcsolási rajzot, illetve a dokumentációját? Egy barátom nagy "bütyköls" és Őt érdekelné!gordon314@freemail.hu-ra jöhet

én azt javaslom keressétek meg Huszti Zsoltot a Heed Audiónál, hátha maradt még egy-két példány a Hang és Technikából. Biztos találtok benne/ük érdekeséget.

Megvan az összes szám

sajti

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”