Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

A témához picit kapcsolódva még egy részben már agyonboncolt dolgot lehetne erőltetni. Én nem nagyon értek a zenéhez, ettől függetlenül katonaként a határőr zenekarnál dolgoztam, a rádióban nem egy felvételnél (például a Young Indiana Jones) ott ültem és a zeneakadémiában is sokszor megfordultam (John Williams és társai). Szóval nem értek hozzá, de a véleményem megvan róla. Ez pedig az, hogy a sztereó zenénél lehet jobb a "házimozi". A hifisták előszeretettel számolgatják a páros és páratlan felharmónikusokat, az emberi fül hallásküszöbén jóval túlmutató frekimeneteket, de elutasítják, hogy két hangfalnál valósághűbb zenei élmény varázsolható elő 5 hangfalból. Sajnos az eddig megjelent DTS és multicsatornás lemezek alapvetően a sok csatornára voltak kihegyezve és nem a valósághűségre. Mert bizony a visszahang ugyanolyan fontos része a zenének a zenekadémián aminek pontos reprodukcióját az otthoni akusztikára nem lehet bízni. Nem megyek bele mélyebben mivel ilyen lemezt még nem hallottam ezért csupán elméleti szinten beszélek róla amelyet persze megcáfolhat a gyakorlat.
Off
akárhogy számolom 2 fülem van

a helyzet nyilván nem ilyen egyzserű, de Simon mutatok olyan sztereó felvételt, ahol a hang hátulról megkerül és azt jól pozicionálva hallod is.
Igaz ehhez több minden kell együtt: viszonylag jó minőségű rendszer, amin megszólal, türhető akusztika a szobában és jó felvétel.
Ugyezt (illetve nem ugyanezt, hanem annak egyszerűsített mását) el lehet érni azzal is, hogy a hallgató mellé/mögé helyezünk hangsugárzót. Ezt sokkal egyszerűbb, de több eszközzel és több csatornás, mégis egyszerűen számítógéppel előállított felvétellel meg lehet valósítani.
Valami olyasmi, mint a szub maga. A mélyhangok külön csatornán rögzítése rendkívül praktikus, de nem audiofil dolog. Lehet teljes sávszélességet lesugárzó erősítő hangsugárzó párost vásárolni, de sokkal olcsóbb egy szub/szat rendszer.
Szóval a házimozi sokszor az ésszerű kompromisszumokról szól. A sztereofil világ, meg kompromisszummentességre törekszik.
gordon314.fw.hu

Vendég

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

A témához picit kapcsolódva még egy részben már agyonboncolt dolgot lehetne erőltetni. Én nem nagyon értek a zenéhez, ettől függetlenül katonaként a határőr zenekarnál dolgoztam, a rádióban nem egy felvételnél (például a Young Indiana Jones) ott ültem és a zeneakadémiában is sokszor megfordultam (John Williams és társai). Szóval nem értek hozzá, de a véleményem megvan róla. Ez pedig az, hogy a sztereó zenénél lehet jobb a "házimozi". A hifisták előszeretettel számolgatják a páros és páratlan felharmónikusokat, az emberi fül hallásküszöbén jóval túlmutató frekimeneteket, de elutasítják, hogy két hangfalnál valósághűbb zenei élmény varázsolható elő 5 hangfalból. Sajnos az eddig megjelent DTS és multicsatornás lemezek alapvetően a sok csatornára voltak kihegyezve és nem a valósághűségre. Mert bizony a visszahang ugyanolyan fontos része a zenének a zenekadémián aminek pontos reprodukcióját az otthoni akusztikára nem lehet bízni. Nem megyek bele mélyebben mivel ilyen lemezt még nem hallottam ezért csupán elméleti szinten beszélek róla amelyet persze megcáfolhat a gyakorlat.

Vendég

Heed Audio termékek

Simon!És mi a helyzet a koncert filmekkel?

Mire gondolsz?

Vendég

Heed Audio termékek

Simon!
És mi a helyzet a koncert filmekkel?

Vendég

Heed Audio termékek

Nem azért értéktelen a házimozi, mert olcsó, hanem mert eleve értéktelennek van tervezve! Hiszen csak így adhatóak el a lassan fél évente megjelenő, hétzenélős aranyifjak ( de szép képzavar ). Nem tartós, nem megbízható, nem javítható, és a szolgáltatásaival meg a dögös megjelenésével tereli el a figyelmet a lényegről: a hangminőségről.
A film nem versenytársa a zenének, így a házimozi sem versenytársa a hi-fi-nek. A házimozi nem a hi-fi oldaláról indult így még csak nem is összehasonlíthatóak. Illetve az, hogy mégis összehasonlíthatóak az a házimozi nagyon komoly fejlődését jelenti és ezért nem szégyen számára, hogy alulmarad. A filmnek csak egy része a hangja a zenének mása sincsen. Ráadásul a házimozi ugyanaz mint a hi-fi csak többe. Piacgazdasági okai vannak, hogy a gyakorlatban miért butították le a házimozit, de ez jelenleg 99%-unk számára inkább előny, mint hátrány.

Vendég

Heed Audio termékek

Nem azért értéktelen a házimozi, mert olcsó, hanem mert eleve értéktelennek van tervezve! Hiszen csak így adhatóak el a lassan fél évente megjelenő, hétzenélős aranyifjak ( de szép képzavar ). Nem tartós, nem megbízható, nem javítható, és a szolgáltatásaival meg a dögös megjelenésével tereli el a figyelmet a lényegről: a hangminőségről...

Nem pont erről írta Vadász,hogy az elvárásoknak kell megfelelni és nem a követelményeknek?

Vendég

Heed Audio termékek

Sajnos a házimozi nem termel értékeket, színes-szagos, eldobható adrenalin cukorkákat kapunk csak, méghozzá jó drágán. Zenei analógiával élve a házi mozi a dögös Britney Spears, a sztereó meg a Pink Floyd.

Nem azért olcsóbb a házimozi, mert nem képvisel értéket, hanem mert jönnek ki a friss modellek az újabb tulajdonságokkal, mint dpl IIx, merőmikrofon, akusztikus kalibráció stb.. Ezek egy része hasznos dolog egy része pedig tök felesleges. De semmiképpen nem olyan mértékű értéknövelő tényező, hogy megérje azt a rengeteg plussz pénzt.

Nem azért értéktelen a házimozi, mert olcsó, hanem mert eleve értéktelennek van tervezve! Hiszen csak így adhatóak el a lassan fél évente megjelenő, hétzenélős aranyifjak ( de szép képzavar ). Nem tartós, nem megbízható, nem javítható, és a szolgáltatásaival meg a dögös megjelenésével tereli el a figyelmet a lényegről: a hangminőségről.

Ismét a Britney Spears-Pink Floyd hasonlatot hoznám fel. Az egyik egy design termék, izgató, szexi, jól táncol és jól öltözködik - ezek mellett kinek tűnik fel, hogy nem tud énekelni? Szegény Dave Gilmour vagy Roger Waters annak idején nem tudott ilyen trükköket bevetni, így hát kénytelenek voltak zenélni. Szerintem mi jól jártunk vele

Miki_
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Miki_ »

Nem azért olcsóbb a házimozi, mert nem képvisel értéket, hanem mert jönnek ki a friss modellek az újabb tulajdonságokkal, mint dpl IIx, merőmikrofon, akusztikus kalibráció stb..
Itt a nagy különbség a sztereó és az AV között. A sztereó csak egy funkcióra összpontosít, az élethű hangvisszaadásra. Az évek során rárakódott szolgáltatások (hangszínszabályozás) mind lekopnak róla.
Ár szempontjából szépen tartja magát pl. az ősrégi NAD3020 (30-ért kínálják), vagy a Spendor hangfal.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

A házimozinál ez kevésbé működik, ott már nagy lehet a szívás, mivel a legtöbben újonnan veszik a cuccot, ami használtan általában már csak bagóért kel el ( már ha elkel egyátalán ).
Sajnos ez akkor is igaz, ha használtan veszed. Én 200e körül vettem használtan a denon 3802-t. Most 140e-ért sem nagyon megy el.

Sajnos a házimozi nem termel értékeket, színes-szagos, eldobható adrenalin cukorkákat kapunk csak, méghozzá jó drágán. Zenei analógiával élve a házi mozi a dögös Britney Spears, a sztereó meg a Pink Floyd.

Nem azért olcsóbb a házimozi, mert nem képvisel értéket, hanem mert jönnek ki a friss modellek az újabb tulajdonságokkal, mint dpl IIx, merőmikrofon, akusztikus kalibráció stb.. Ezek egy része hasznos dolog egy része pedig tök felesleges. De semmiképpen nem olyan mértékű értéknövelő tényező, hogy megérje azt a rengeteg plussz pénzt.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Vendég

Heed Audio termékek

Gyanítom, hogy igaz az amit Simon mondott, hogy mondjuk 10-ből 9-en nem hallanának különbséget a 100e vett valamilyen(nordost, az most úgy is felkapott) interconnect, és mondjuk a heed-nél(csak hogy valamennyire ne legyen off) kapható kb 30e forintos összekötő között a különbséget, vagy esetleg a heed javára.Csak mivel a heed nem reklámoz és nem tud senki róla, így keveseknek van tapasztalata, és elmennek a csordával nordostot venni iszonyú összegekért. Ebből a szempontból rossz a csordaszellem, mert sokan 70e fölöslegesen költenek pluszba. Másfelöl viszont, én most írtam, hogy jó a heed kábele, és erre talán páran felkapják a fejüket, és talán majd egyszer ennek hatására elmennek meghallgatni, és kiderűl esetleg, hogy tényleg jó(vagy mivel én azt írtam, hogy jó ezért annak fogják hallani, mert az agyuk már elhiszi, hogy jó, függetlenül sokszor attól, hogy valóban milyen), és vesznek, majd írják ide a fórumra, hogy jó, és így lesz a csordaszellem miatt mindenkinek jó kábele, így viszont pozítív a csordaszellem.(persze ha szar az a kábál, akkor megint negatív)

De, hogy ne legyen off nagyon miért van az, hogy nem melegszik a canopus?
Érdekesnek találom a dolgot.

Ezért vesz gyakorlatilag mindenki használtan Nordost drótokat, Canopust stb. Ugyanis ha nem jönne be a dolog, akkor jó esetben bukta nélkül ki tudnak belőle szállni. Sőt, ha elég ügyesek, akkor még kereshetnek is rajta!

A házimozinál ez kevésbé működik, ott már nagy lehet a szívás, mivel a legtöbben újonnan veszik a cuccot, ami használtan általában már csak bagóért kel el ( már ha elkel egyátalán ). Sajnos a házimozi nem termel értékeket, színes-szagos, eldobható adrenalin cukorkákat kapunk csak, méghozzá jó drágán. Zenei analógiával élve a házi mozi a dögös Britney Spears, a sztereó meg a Pink Floyd.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Heed Audio termékek

OFF

Abban sajnos igaza van simonnak, hogy néha megkérdőjelezhatő az, hogy valóban szükségünk van-e a sztereofil hangra. Én személy szerint viszonylag ritkán hallgatok zenét, mivel nehéz összegyeztetni a családdal. Napközben ricsaj (ezt akinek gyereke van nem kell bemutatni), és mesenézés korlátlan igénye. Este lehetne, de a párom nem igazán szeret zenét hallgatni, inkább filmnézést kultiválja (bár azon is bealszik). De nem tettem le róla, hogy zenét hallgassak, majd idővel kialakítom.

Más. A rendszerek megítélése sokszor nem lehetséges tízperces hallgatásokkal. Ilyen esetekben csak az ordítóan erős különbségeket lehet felfedezni. Ilyen pl. a canopus esete. Első pillanatban rövid zenehallgatás során kis különbségeket lehet felfedezni. Aztán késöbb amikor bizonyos kritikus részeken és huzamosabb használat esetén a többi pozitív tulajdonság is előkerül, amit eleinte nem is tudunk beazonosítani. Mint pl. az ABS egy autóban. Normál autózásnál nem veszem észre a pozitív jelenlétét, csak ha egy nagyot kell fékeznem. A fórumok, review-k, újságok olvasása ebben segítséget adhat.

Bizonyos szint felett szinte bármelyik megoldás megfelelő lehet. amikor hangfalakat nézegettem boldogan elégedett lettem volna a megnézett összeállítások felével.

-Mission Volare
-Tannoy Saturn
-KEF Q

Mindegyiket boldogan hallgatttam volna. A KEF Q-t jelenleg is hallgatom. Szívem szerint a jelenlegi öszeállítást elcserélném egy olyanra, ahol a center nagyobb. Annyira kedvező áron sikerült a cuccot megvennem, hogy megalkudtam a viszonylag kis méretű centerrel.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Heed Audio termékek

Off

Simon

Mondjuk nekem a DAC és a CD lejátszó és pluszba egy dunaudio tápkábel, a monokristályos ezüst digitkábel együtt sem volt anyiba, mint mondjuk egy CA CD lejátszó, vagy egy belépő NAD, Marantz. Használtan kb egy Marantz 6000 OSE lehetett volna az árketegóriájában a vetélytárs, de mivel már a CD megvolt, ezért inkább a külső DAC-ban gondolkodtam és lehet, hogy így a CD hangzás akár jobban is tetszik, mint mondjuk egy 6000 OSE esetében.
Azt írom, hogy lehet, mert bizony Simonnak igaza van abban, hogy sok dolgot nem hallanánk ki egy vakteszt során. Viszont nem 10 perces teszteket hallgatunk, hanem nap mint nap leülünk szerencsés esetben 1-2 órát zenéthallgatni.
Amikor megvettem a DAC-ot, akkor bekötve hagytam a CD lejátszó saját analog kimenetét is. Kapcsolgatva kerestem a különbségeket. Minimálisat véltem hallani. A DAC-ról használtam a rendszert és egyszer később, amikor a "fülem" már hozzászokott a DAC hangjához egy barátom látogatott és kérdezte, hogy hogyan szól a CD magában átkapcsoltam és mondtam, hogy minimális különbségekre számítson. Ő valóban minimális különbségeket hallott, nekem viszont már zavaró volt, hogy nem azt a hangzást hallom, amit megszoktam, megszerettem.
A kábelekkel vagyok a leglustább. Elég macerás nálam kábelt dugdosni, ezért, ha kicseréltem a kábelt valami jobbnak véltre, akkor kontrol képpen nem is dugtam vissza a régit azért, hogy megbizonyosodjak a valódi "javulásról". Mégis, amikor az első Kimber PBJ-t megvettem és bekötöttem a DAC és az előfok közé, akkor csak úgy terveztem kipróbálom 2 számmal, hogy szól-e egyáltalán (megjelenésre nem túl bizalomgerjesztő 3 vékonyka kábel összesodorva), no ebből egy kétórás zenehallgatás lett. Nem tudom most sem megfopgalmazni, hogy miképpen szól szebben a korábbi kábelhez képest, de "leültetett zenét hallgatni" a rendszer hangja.
Az Ebayről azóta beszereztem egy újabb PBJ-t az előfok és a Canopusok közé, de mielőtt ez rendeződött volna a HamaProkat kicseréltem saját készítésűre először "vallanykábelekből" és aranyozott Somogyis RCA dugokból készültre, aztán később CAT5 szálaiból fontam és rendes olcsó műanyag testű, de aranyozott érintkező felületű RCA dugókkal szereltem egy kábelt. Itt különbségek fokozatosak voltak, ezért a második Kimber megérkezése nem volt akkora különbség sem mint az első.
Miért pont a Kimbert választottam? Mert a HifiChoice-ban nagyon jókat olvastam róla és eleve valahogy rokonszenves volt a márka. Hallgattam mást is? Otthoni körülmények között nem igazán. Nordosttal hallgattuk a Polk-okat az Octogonaudio-nál és az otthoni hangzás emlékeim szerint keményebb volt, mint az itthoni. Hogy erről, az én minimális akusztikus memóriám, a NAD CD lejátszó, a NAD előfok, a fém Söundarts állványok, a QED hangsugárzókábel, a Nordost IC kábel, vagy ezek együttes hatása tehet, azt senki nem tudja megmondani. Nem is igazán fontos, a lényeg, hogy én itthon elégedettebb vagyok a számomra puhábbnak és kellemesebbnek tűnő hanggal. Lehet, hogy ha mondjuk Te is ugyanazt hallgattad volna, akkor azt mondanád, hogy ott részletezőbb, levegősebb volt a hangzás, nálam pedig elkentebb, színezettebb. És lehet, hogy mindkettőnknek igaza lenne!

A kérdést nem úgy tenném fel, hogyegy vakteszten meghallanám-e a különbséget mondjuk a h/k 230 és a Canopus CA páros között, hanem mondjuk úgy, hogy a h/k és az 5 Celestion árából kialakított sztereó rendszer között meghallanám-e a különbséget egy vakteszten? így már egyértelműbb a dolog. Ha csak a házimozi erősítők és a Canopusok közti különbséggel megelégedtem volna, akkor valószínű, hogy megtartom a h/k és a Celestion szettet a Canopusokkal együtt. A dolog nálam másképpen működött: a Canopusokkal vérszemet kaptam a sztereófil világ irányába.
gordon314.fw.hu

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Mathias »

Gyanítom, hogy igaz az amit Simon mondott, hogy mondjuk 10-ből 9-en nem hallanának különbséget a 100e vett valamilyen(nordost, az most úgy is felkapott) interconnect, és mondjuk a heed-nél(csak hogy valamennyire ne legyen off) kapható kb 30e forintos összekötő között a különbséget, vagy esetleg a heed javára.
Csak mivel a heed nem reklámoz és nem tud senki róla, így keveseknek van tapasztalata, és elmennek a csordával nordostot venni iszonyú összegekért. Ebből a szempontból rossz a csordaszellem, mert sokan 70e fölöslegesen költenek pluszba. Másfelöl viszont, én most írtam, hogy jó a heed kábele, és erre talán páran felkapják a fejüket, és talán majd egyszer ennek hatására elmennek meghallgatni, és kiderűl esetleg, hogy tényleg jó(vagy mivel én azt írtam, hogy jó ezért annak fogják hallani, mert az agyuk már elhiszi, hogy jó, függetlenül sokszor attól, hogy valóban milyen), és vesznek, majd írják ide a fórumra, hogy jó, és így lesz a csordaszellem miatt mindenkinek jó kábele, így viszont pozítív a csordaszellem.(persze ha szar az a kábál, akkor megint negatív)

De, hogy ne legyen off nagyon miért van az, hogy nem melegszik a canopus?
Érdekesnek találom a dolgot.

plukacs7
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: plukacs7 »

Srácok!

Az legyen mindegyikünknek világéletében a legnagyobb problémája, hogy akkor most NAD, Denon vagy Rotel...
Számítógép => Edirol UA-101 USB "DAC" => Monitor IC => Yamaha RX-V750 mint előfok => Kácsa Bézik IC => Heed Obelisk kapcsolású quad mono végfok => Cat 5, Cat7, CAV kábelek cserélgetve /emoticons/default_smile.png" alt=":)" data-emoticon="" srcset="/emoticons/smile@2x.png 2x" width="20" height="20" /> => CAV DP880 Hivox tuninggal.

Vendég

Heed Audio termékek

Amikor csordaszellemről beszélek és kicsiny negatívumot látok benne akkor nyilván nem rátok gondolok. Azzal lehet probléma ha valakit elvisz a csorda oda ahová talán magától nem is menne.
Gyűjtöttem én bélyeget általános iskolás koromban mert az évfolyamban az volt a menő majd két év múlva a nem kevés pénzbe került gyűjteményt úgy vágtam ki a kukába, hogy csak porzott.
Vajon minden embernek akinek végfokos rendszere van valóban szüksége és igénye van rá? Vajon aki külön sztereó rendszert tart fent az meghallaná vakteszten is, hogy nem az AV erősítője szól. Akit elvitt a csorda és tízezrekért vett interkonnektet az valóban meg is hallaná, ha valami olcsóbb kábel lenne helyette. Nem véletlenül mondtam viccesen (és minden személyeskedéstől mentesen) plukacs7-nek, hogy lehet, hogy egy új Swifttel boldogabb lenne.

A csordaszellem a fentiek tényében azért lesz csordaszellem mert XY akit visz a csorda nem rendelkezik azzal az igénnyel és "tehetséggel", hogy vásárolni is tudjon magának. Ezért azt veszi amit VZ vett hiszen ő ért hozzá és ahogy leírta jópár dolgot meghallgatva döntötte el, hogy azt veszi ergó az nekem is jó lesz.

Bevallom ez a forma tetszetős nekem is és kényelmes lenne azt vennem amit Gordon vett. Sőt támogatom, hogy más is így tegyen. Sajnos azonban nekem nincs szükségem sztereó rendszerre és nincs szükségesm külső DAC-ra és nincs szükségem hiper-szuper CD futóműre mert bevallom nem igazán hallom meg a különbséget, nem szeretnék rá ennyi pénzt költeni és nem is érdekel az egész. Tehát ha csak azok követik Gordont akik hasonlóan vélekednek, mint ő akkor jó. De ha olyanok is, mint én akkor az nem jó.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött

Heed Audio termékek

Off
annak idején amikor h/k-t vettem, akkor azt "én találtam ki", Celestion hangsugárzó szett sem volt olyan gyakori mint most sőt talán Canopus terén is elsők között voltam itt a forumon, Polk LSi-ről nem tudok más forumosnál és más fajta Polkból is egy személyné tudok így hírtelen.
Ezek a termékek azóta népszerűbbek lettek. Lehet, hogy benne van az is, hogy beszéltünk róluk. Az egyébként sokkal inkább benne van, hogy azt a h/k-t akkor még itthon nem is nagyon lehetett kapni, amikor meg lehetett, akkor elég drágán.
Azót népszerű, amióta nagyon levitték az árát. A Celestion-nel is hasonló a helyzet.

Ha holnap megveszed a NAD-ot (ami már talán van is valakinek itt a forumon) és holnapután meg 50 ember megveszi, akkor egy külső szemlélő szerint Te is a "csordaszelem" áldozatának látszol. Ez a legnagyobb buktató az egyénieskedő logikádban.
gordon314.fw.hu

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Heed Audio termékek

Kéne nyitni egy új topicot a "csordaszellemes" témának. Én szívesen rágom tovább a csontot.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Heed Audio termékek

Simon Templar: 
Gyanús vagy Te nekem, véletlenül nem készülsz valamilyen pszichológia vizsgára? Esetleg addiktológia, azon belül az internet függés, esetleg modellkövetés témában? Ravasz vagy (na jó bátor is), ahogy az alvó oroszlán (-ok) barlangjában pattogtatod a műanyag nejlonzacskó buborékait

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Heed Audio termékek

Mi több, talán egy két ember, ha érdeklődött, meghallgatni senki sem jött el. Végül 35eFt-ért ment el, ami a kvalitásait figyelembe véve bagó, igaz én is kb. annyiért vettem, így nem volt mit kiheverni.
A francba igazán gondolhattál volna rám, még hasznod is lett volna.

Vendég

Heed Audio termékek

De felmerült bennem: akkor két ember az már egy csordának számít?   
Kettő még nem, de egyrészt én találtam ki másrészt valószínűleg lesznek még többen. Nekem jó lenne a 743-as is mivel csak 5.1 játszik itthon és csak előfoknak használnám.
De még nem biztos mert nem tudom, hogy a sötétszürke színe hogyan passzol a többi feketéhez.

De ez már nagyon OFF, engem itt ki fognak rúgni.

mv3
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 12

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: mv3 »

Hopp, elszaladt az idő, jó éjszakát cosmo

mv3
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Heed Audio termékek

Simon Templar:

Gyanús vagy Te nekem, véletlenül nem készülsz valamilyen pszichológia vizsgára? Esetleg addiktológia, azon belül az internet függés, esetleg modellkövetés témában? Ravasz vagy (na jó bátor is), ahogy az alvó oroszlán (-ok) barlangjában pattogtatod a műanyag nejlonzacskó buborékait

Ha ma mozit vennék, akkor valószínűleg jó esélye lenne nálam (is) a NAD-nak, azon belül a T 753 AV erősítőjének (szexi muzsika, pörölycápa/tank forma, nem vagyok militarista, de ez a forma "bejön" ), mi több a budapesti forgalmazóját ismerve és az egy helyen vásárlás kényelmét kihasználva nagy valószínűséggel valamilyen polkot vennék hozzá.
Ezt csak azért írom le most, hogy a későbbi modellkövetést megelőzzem,
nem mintha ennek ténye zavarna, elvégre ha az egész szocializációs folyamat jelentős része a modellkövetésre épül, akkor egy fránya házimozin már csak nem kapunk össze, csak szeretnék pontosítani, jobb előre, mint utólag magyarázkodni
De felmerült bennem: akkor két ember az már egy csordának számít?

mv3
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Heed Audio termékek

Ejha!

Most volt időm elolvasni az elmúlt pár oldalt: itt aztán elszabadult egy két klaviatúra, öröm volt ismét kicsit olvasgatni a "frankót és nem a gizdát"

Hozzáfűzni valóm:

Kb. két, két és fél éve itt és a hificity-n próbáltam eladni egy musical fidelity végfokot. Öregecske volt, de lelkes, csupa élet előadással.
Hozzám úgy került, hogy lakáscsere előtt eladtam a mozit, megmaradt belőle egy onkyo integra cd és egy pár b&w 602 doboz, és annyi hifire szánt pénz, amiből nemhogy mozi, de még egy integrált erősítő sem fért volna ki, így egy barátomtól vettem meg kb. 35-40eFt-ért.

Akkoriban annyira nem volt még divat ez a végfokkal/végfokokkal való játszadozás, hogy amikor tovább akartam lépni, akkor hónapokig nem sikerült eladnom.
Mi több, talán egy két ember, ha érdeklődött, meghallgatni senki sem jött el. Végül 35eFt-ért ment el, ami a kvalitásait figyelembe véve bagó, igaz én is kb. annyiért vettem, így nem volt mit kiheverni. Ha akkor megtartom lehet, hogy ma versenytárgyalást kellne kiírnom, de azt hiszem ez akkor nem volt kiszámítható.

Én az a tipus vagyok (úgy látszik itt az elmúlt pár napban csupa lelkizős fickó jött össze, ki tudja talán a telihold ) aki alaposan kisakkozza melyik készüléket vegye, a lehetőségeket igyekszem saját füllel és szemmel végigjárni, értsd a hang és a küllem is számít, majd némi tépelődés után döntök, jön az öröm, majd az idő megmutatja elégedett vagyok-e vagy marad némi hiányérzet. A külsejét megszokom és ha a hangja sem lesz az idők folyamán zavaró, akkor az az én készülékem

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Szerintem nem lehet függetlenül döntést hozni, mindig befolyásolja valami, ha nem a fórum, akkor az asszony. Szerintem nincs azzal semmi baj, ha elolvassuk a készülékekről született hozzászólásokat. Azt, hogy ezek mennyire befolyásolják a döntésünke, az egyéni izlés kérdése. Szerintem lehet tanulni is az itt elhangzottakból, és ez talán a hobbink fejlődésében is szerepet játszhat. A döntés a miénk. Magunknak válasszuk a készülékeket és nem másnak. Ha nekem a Polk Audio LSi hangfalai tetszenek, akkor én azokat fogom megvenni, mégha minden második fórumlakónak is ilyenje van.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

Heed Audio termékek

és végezetül a Canopus az elmúlt 5 évben szintén nem lett gagyiból az év erősítője.  

Hát Simon végül is Te legagyiztad. De lehet, hogy ezt meg én értettem félre, úgy mint az arabok.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”