Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: mishow »

ghost222 írta:
2025.01.22., szer. 14:22
Lenne kedvetek leírni, milyen Heed erősítőt használtok ...
... mivel szub is van a rendszerben, és nincs pre out az si-n, high level módon van bekötve. Ezt hogy csináljam?
[OFF - katt ide ha látni akarod]
Bocsáss meg érte, többször kitöröltem a kommentet, mert egyrészt nem akarlak megsérteni, másrészt örökös Heed rajongóként nehezemre esik ilyet írni, de végül mégis muszáj kimondani: szerintem neked valami legalább 2x100W teljesítményű nagyobb erősítőre kellene váltanod. Nagy hangerő, szubláda, elektronikus zenék - ezen az Si III nem fogja magát tartósan jól érezni, bárhogy kábelezed is az egészet :smile53:

mishow
V.I.P.
V.I.P.

akvapark írta:
2025.01.22., szer. 14:50
Melyik SI-n nincs pre out kimenet ? gondolkodik.gif
Az Si III-on szerintem nincs, csak tape out. A többin van, sőt jumperrel lehet állítani, hogy fix vagy szabályozott legyen.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1353

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Melyik SI-n nincs pre out kimenet ? gondolkodik.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

ghost222
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: ghost222 »

Lenne kedvetek leírni, milyen Heed erősítőt használtok, milyen hangfallal és ami konkrétan a lényeg lenne számomra milyen hangfalkábellel, kábelekkel? Ha pedig ismertek olcsó bevállt kábelt, az is érdekelne, sima ofc-ből pl. milyen átmérő lehet az ideális?

Lenne még egy kérdésem; mivel szub is van a rendszerben, és nincs pre out az si-n, high level módon van bekötve. Ezt hogy csináljam? Most a hangfalból viszem tovább, jobb lenne paralell az erősítőből? Mélyhez vastag kábel jobb, jól gondolom? A kábelek összkapacitása, hogy maradjon alacsony? Köszönöm!
iagainsti

iistván
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 90

Hozzászólás Szerző: iistván »

PgSpa írta:
2025.01.22., szer. 09:08
d.janos írta:
2025.01.21., kedd 23:14
Csak egy kósza gondolat járt a fejemben, de érdekel a véleményetek, miközben hallgatom a DA+Si2-t. (melyik streamer legyen a forráskészülékem. (Lindemann Limetree Network I / Auralic Aries mini / Mac Mini, ezt majd eldöntöm)
Én a helyedben eladnám a DA-t és vennék egy Abacus S-t streamer kártyával. Többször írtam már, hogy én decemberben cseréltem az első generációs Abacust (ami még az AKM gyár leégése előtti chippel volt szerelve) az újra, és sokkal jobb. Az Aries Mini-t (Sbooster táppal) összehasonlítottuk egy barátommal (neki adtam el), úgy, hogy az új USB csatlakozására dugtuk, tehát elvileg a legjobb verzió volt. Az Abacus-S beépített streamere annyival jobb, hogy az első megszólalás után azt mondta barátom, hogy ez nem árnyalatnyi különbség (attól még az Aries Mini kellett neki). Most meg a Roon próbaidőszakon örömködöm, ez még egy szintet emelt az egészen....
Én a DA+Si2+X2+PAS felállást hosszú évekig szerettem hallgatni. A DA-t leszámítva több, mint 10 évig hozzá se nyúltam az erősítő kérdéshez (csak annyiban, hogy a régi Si ről Si2-re tértem át). Erről léptem a Lagrange-ra. Huhh, nem bántam meg.. :rolleyes:
Egyébként a biamp felállás a preferált, tehát én is az 1-re szavazok.
DE! Fontos, hogy a végtranzisztorok azonos típusúak legyenek, erről anno Zsolt is úgy bizonyosodott meg az én esetemben, hogy szétszedte PAS-t / Si2-t.
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 417

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

d.janos írta:
Csak egy kósza gondolat járt a fejemben, de érdekel a véleményetek, miközben hallgatom a DA+Si2-t. (melyik streamer legyen a forráskészülékem. (Lindemann Limetree Network I / Auralic Aries mini / Mac Mini, ezt majd eldöntöm)
Én a helyedben eladnám a DA-t és vennék egy Abacus S-t streamer kártyával. Többször írtam már, hogy én decemberben cseréltem az első generációs Abacust (ami még az AKM gyár leégése előtti chippel volt szerelve) az újra, és sokkal jobb. Az Aries Mini-t (Sbooster táppal) összehasonlítottuk egy barátommal (neki adtam el), úgy, hogy az új USB csatlakozására dugtuk, tehát elvileg a legjobb verzió volt. Az Abacus-S beépített streamere annyival jobb, hogy az első megszólalás után azt mondta barátom, hogy ez nem árnyalatnyi különbség (attól még az Aries Mini kellett neki). Most meg a Roon próbaidőszakon örömködöm, ez még egy szintet emelt az egészen....

mishow
V.I.P.
V.I.P.

d.janos írta:
Csak egy kósza gondolat járt a fejemben
Ajaj, ismerjük ezeket a "csak egy" kósza gondolatokat ... :rolleyes:
Ha ezek az alternatívák, akkor a bi-amp miatt részemről is az 1-es kapja a szavazatot. Ebben az esetben ráadásul a meglévő rendszert fejleszted, nem kell eladni semmit, ami a mostani piaci viszonyok közt nem elhanyagolható szempont!
Egyébként sokat próbáltam az Si2-őt X2-vel és anélkül is, és határozottan meghálálja a plusz tápolást, ezért ezt a lépést a PAS nélkül is megfontolnám.

[OFF - katt ide ha látni akarod]
A streamer nehezebb kérdés és nem is ide való, de arra figyelj, hogy a LL Networknek nincs digit kimenete, azt csak a saját dacjával tudod használni, így a DA feleslegessé válna; vélhetően a Lindemann Bridge-re gondoltál. Ha pedig a MacMinit választod, akkor meg a PRE nem lesz jó, mert azon emlékezetem szerint nincs usb bemenet.

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 2872

Hozzászólás Szerző: trane »

akvapark írta:
2025.01.22., szer. 07:49
(Tudtommal a Kimber és más fonott kábelek magas induktivitásúak, és ezért nem valók a NAIM végfokokhoz. Ezért olyan magas kapacitású kábelt használnak, mint a NACA5) gondolkodik.gif
a NACA5 alacsony kapacitású vezeték - a NACA4-hez képest a fő változás a vezetőerek egymástól nagyobb távolságra helyezése volt a kapacitás csökkentése érdekében leborulok.gif

védd a fákat> egyél hódot! ;-)))

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1353

Hozzászólás Szerző: akvapark »

(Tudtommal a Kimber és más fonott kábelek magas induktivitásúak, és ezért nem valók a NAIM végfokokhoz. Ezért olyan magas kapacitású kábelt használnak, mint a NACA5) gondolkodik.gif
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút

ghost222 írta:
2025.01.21., kedd 22:17
trane írta:
2025.01.21., kedd 20:21
ghost222 írta:
2025.01.21., kedd 18:47

Hát pont hogy alacsony ha jól gondolom, Kimber 4pr
hát az pont, hogy nem alacsony kapacitású egy maZZag :ohnoohnoohno: . javaslom, próbálj ki valami egyéb vezetéket (pl. Canare, Valhalla, Luxor), azzal is jelentkezik-e a Trobéma gondolkodik.gif
Értem, akkor milyen jellemzőket kell néznem, erek száma, sodrás, anyag stb. terén? Itt a fonott kialakítás a probléma forrása? Jó ez elég off már...
általában a litze-szerkezet és/vagy a Kimber-féle fonás a kapacitás-jellegű probléma forrása leborulok.gif . sajna konkrét szám-értéket nem lehet mondani (bár a Naim anno /'80-as évek eleje/ megadta az erősítőihez-ideális kábel-paramétereket), adott erősítő-kábel kombináció-függő a dolog. ami biztos, hogy az Obelisk (stb.) pl. a Polk Cobra-val nagyon nem barátok :nonononono: . szóval szvsz mindenképp' próbálj ki egy (pl. a lentebb felsoroltak közül való) másik vezetéket, hátha az erősítővel-össze-nem-illés csupán a gond :yingyang:

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 181

Hozzászólás Szerző: merida »

Az 1.-re szavazok. Volt ilyen kiépítésben rendszerem. A bi-amp sokat tud adni.
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

d.janos
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 202

Hozzászólás Szerző: d.janos »

Melyik rendszer lehet egy képzeletbeli szinten magasabb helyen?
1. Heed Obelisk DA + Si2 + X2 + PAS
vagy
2. Heed Obelisk PRE + PX + PAS
Mindkét rendszer a PAS végfok hangjának szerethetőségét hozná és mégis lenne különbség, mert az első esetben dual mono erősítést kapnának a dobozok, a második esetben a külön dedikált előfok és végfok egy integráltnál jobb és a dac külön tápot kap. :smile53:
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"

ghost222
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

trane írta:
2025.01.21., kedd 20:21
ghost222 írta:
trane írta:
2025.01.21., kedd 16:48

a kondi-csatolt erősítőknél (Ion, Heed, 1. szériás Creek, stb.) a relatíve magas kapacitású hansugárzó-kábel is okozhat olyan 'betorzítós' jelenséget, mint amiről írsz. milyen vezetékeket használsz? :rolleyes:
hát az pont, hogy nem alacsony kapacitású egy maZZag :ohnoohnoohno: . javaslom, próbálj ki valami egyéb vezetéket (pl. Canare, Valhalla, Luxor), azzal is jelentkezik-e a Trobéma gondolkodik.gif
Értem, akkor milyen jellemzőket kell néznem, erek száma, sodrás, anyag stb. terén? Itt a fonott kialakítás a probléma forrása? Jó ez elég off már...
iagainsti

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 48

Hozzászólás Szerző: dgab »

alto írta:
2025.01.21., kedd 18:34
dgab írta:
2025.01.21., kedd 17:35
dgab írta:
2025.01.19., vas. 20:54
Tisztelt publikum, a Canamp és a Canalot erősítő fokozata(i) között van-é hallható különbség? Pusztán analóg bemenet érdekes, lehet értelme az elsőt cserélni a másodikra? Vagy itt a tápegység lesz az érdekes? Úgy értem, valószínűleg már a Q-PSU is jobb táp, mint a Canamp belső tápja. Van valakinek tapasztalata?
Kicsit körbeolvasva ez tűnik a fő különbségnek, valóban. De: Zsolt hirdetett egy Canalotot szűk egy éve itt a fórumon, azzal a kitétellel, hogy “ez még a digitális bemenetes verzió”.
Ez azt jelenti, hogy a jelenleg árult modellekben már nincs dac? gondolkodik.gif
És ha igen, akkor ez most a jobbik fejhallgató erősítő a Heed programjában, a továbbra is árult Canamp mellett? Továbbá, és itt most elhagyjuk a ráció béklyóit, tápolható ez a mostani Canalot a Thesis Pi-vel? Ha már a PX gyártása megszűnt.
A Canalotba való DAC kártya gyártása megszűnt, mert a benne lévő chip már nem rendelhető.
Én úgy tudom, hogy van különbség az erősítő fokozatban is a kettő között, de csak Canalot van nálam, nem tudom összehasonlítani a Canamppal.
A Canalothoz a gyári ajánlás tápegységre X-PSU 40 (standard) / Q-PSU / Obelisk PX. Zsoltot kellene kérdezni, de vélhetőleg megy a Thesis Pi-vel is, csak már az Obelisk PX is erős túlzás, ha az arányokat nézzük, hát még egy Pi. :D
Köszönöm a gyors választ, esetleg van valahol egy publikus kép a mostani verzió hátuljáról? Olyan, mint a Canamp, vagy nem változott, csak a digitális bemenetek nem vezetnek sehova?

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút

ghost222 írta:
trane írta:
ghost222 írta:
2025.01.21., kedd 15:02

Azért Köszi!
Szemrevételezem majd, kiveszem beteszem, hátha számít... Járatom esetleg...
a kondi-csatolt erősítőknél (Ion, Heed, 1. szériás Creek, stb.) a relatíve magas kapacitású hansugárzó-kábel is okozhat olyan 'betorzítós' jelenséget, mint amiről írsz. milyen vezetékeket használsz? :rolleyes:

ghost222
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Rotox írta:
2025.01.21., kedd 17:21
"Szerintem az X2 táp az Si3-nak is jót tesz, érdemes lehet kipróbálni..."

"Megoldás lehet még, ha veszel egy Obelisk DA dacot..."

Jeez, this is gonna be tough. gondolkodik.gif Na, én mentem, mert megint megkapom, hogy ide járok örömködni. :smile51:
Örömködj!
iagainsti

ghost222
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

BLX írta:
2025.01.21., kedd 17:13
ghost222 írta:
2025.01.21., kedd 15:40
BLX írta:
2025.01.21., kedd 15:17

Szerintem az X2 táp az Si3-nak is jót tesz, érdemes lehet kipróbálni :drum: Van aki szerint pedig nem annyira szükséges, szóval próba és ízlés kérdése. Nézz szét a használt cuccok között, beszélj Zsolttal, egyúttal lehet a DAC kártyák terén is tud tanácsot adni. Ebbe az ebay-es tápba én nem fektetnék nagy bizalmat.

Milyen hangfalad van az Si3-hoz egyébként?
Pro-Ject Speaker Box 5S2, illetve B&W ASW608 sub.
Közepes érzékenységű kis hangfal, inkább a nehezebben hajtható oldalán a középnek.
Nem tudom, hogy megérné-e, nekem, jó lenne próbát tenni persze. Zsoltnak vannak demó eszközei? Az a baj, ha tetszik, most vennem kell 400ért egy tápot, nekem ez sok pénz...sajnos.
Állítólag nem "óriási" a különbség az Si3 vs. Si3+X2 között. Ha még új az Si3 érdemes kicsit megismerni-kismerni. Majd alakul, enjoy the ride. Zsolt elindította újra a Zsolt Audiot, ha lesznek kérdéseid, érdemes lehet vele konzultálni: https://www.facebook.com/zsoltaudio

Pro-Ject Speaker Box 5S2 szokott kirakva lenni Bécsben a Sound Company nevű hifi bolt egyik kirakatában citromsárga színben. Nekem azóta tetszik, sajnos nem hallottam még.
Ok, köszi a segítséget, élvezem! Nagyon más, mint amit eddig hallgattam, de tetszik... Nagyon.

Nálam a zöldek vannak:D Nagyon bejött. Megrendeltem de zöld pont elfogyott, rendeltek (jó fejek), közben vettem egy feketét máshol, a lényeg, hogy szerintem ahogy szól - ingyen van... nekem, mármit az én ízlésemnek. A közép, az ami elképesztően életteli, buja. Énekhangok :)
A hozzászólást 1 alkalommal szerkesztették, utoljára ghost222 2025.01.21., kedd 18:59-kor.
iagainsti

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Rotox írta:
2025.01.21., kedd 17:21
Na, én mentem, mert megint megkapom, hogy ide járok örömködni.
Hát ha pl olvasni járnál ide, akkor pontosan tudnád, miért keletkeztek a fenti ajánlások.
De igazad van, fárasztó, ha a tények ismerete megzavarja az ember tisztánlátását!
31_1_21.gif

ghost222
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

trane írta:
ghost222 írta:
mishow írta:
2025.01.21., kedd 14:52

Akkor ezt a részét félreértettem, bocsi! Erre sajnos nincs több ötletem gondolkodik.gif

Azért Köszi!
iagainsti

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

dgab írta:
2025.01.21., kedd 17:35
dgab írta:
Tisztelt publikum, a Canamp és a Canalot erősítő fokozata(i) között van-é hallható különbség? Pusztán analóg bemenet érdekes, lehet értelme az elsőt cserélni a másodikra? Vagy itt a tápegység lesz az érdekes? Úgy értem, valószínűleg már a Q-PSU is jobb táp, mint a Canamp belső tápja. Van valakinek tapasztalata?
Kicsit körbeolvasva ez tűnik a fő különbségnek, valóban. De: Zsolt hirdetett egy Canalotot szűk egy éve itt a fórumon, azzal a kitétellel, hogy “ez még a digitális bemenetes verzió”.
Ez azt jelenti, hogy a jelenleg árult modellekben már nincs dac? gondolkodik.gif
És ha igen, akkor ez most a jobbik fejhallgató erősítő a Heed programjában, a továbbra is árult Canamp mellett? Továbbá, és itt most elhagyjuk a ráció béklyóit, tápolható ez a mostani Canalot a Thesis Pi-vel? Ha már a PX gyártása megszűnt.
A Canalotba való DAC kártya gyártása megszűnt, mert a benne lévő chip már nem rendelhető.
Én úgy tudom, hogy van különbség az erősítő fokozatban is a kettő között, de csak Canalot van nálam, nem tudom összehasonlítani a Canamppal.
A Canalothoz a gyári ajánlás tápegységre X-PSU 40 (standard) / Q-PSU / Obelisk PX. Zsoltot kellene kérdezni, de vélhetőleg megy a Thesis Pi-vel is, csak már az Obelisk PX is erős túlzás, ha az arányokat nézzük, hát még egy Pi. :D
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 48

Hozzászólás Szerző: dgab »

dgab írta:

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1253

Hozzászólás Szerző: Rotox »

"Szerintem az X2 táp az Si3-nak is jót tesz, érdemes lehet kipróbálni..."

"Megoldás lehet még, ha veszel egy Obelisk DA dacot..."

Jeez, this is gonna be tough. gondolkodik.gif Na, én mentem, mert megint megkapom, hogy ide járok örömködni. :smile51:

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

ghost222 írta:
2025.01.21., kedd 15:40
BLX írta:
2025.01.21., kedd 15:17
ghost222 írta:
2025.01.21., kedd 13:07
Remélem nem valami szabálysértő kérdés következik, ha igen, törlöm;

X2 tápegység aftermarket vagy lehet klónozott verzióját ebayen, újonnan 100.000Ft alatt árulja valaki, angliából (110.000 futárral). Állítás szerint még jobb minőségűek is az alkatrészek, mint eredetileg az X2 ben. Van aki ismeri a terméket, bevallom, negyed áron elgondolkodtam a beszerzésén. Persze, használtan lehet, hogy csak 2-2,5x az ár. Ha a termék jogilag kétes, nem veszem meg természetesen, etikailag is határeset, érzékelem...
Szerintem az X2 táp az Si3-nak is jót tesz, érdemes lehet kipróbálni :drum: Van aki szerint pedig nem annyira szükséges, szóval próba és ízlés kérdése. Nézz szét a használt cuccok között, beszélj Zsolttal, egyúttal lehet a DAC kártyák terén is tud tanácsot adni. Ebbe az ebay-es tápba én nem fektetnék nagy bizalmat.

Milyen hangfalad van az Si3-hoz egyébként?
Pro-Ject Speaker Box 5S2, illetve B&W ASW608 sub.
Közepes érzékenységű kis hangfal, inkább a nehezebben hajtható oldalán a középnek.
Nem tudom, hogy megérné-e, nekem, jó lenne próbát tenni persze. Zsoltnak vannak demó eszközei? Az a baj, ha tetszik, most vennem kell 400ért egy tápot, nekem ez sok pénz...sajnos.
Állítólag nem "óriási" a különbség az Si3 vs. Si3+X2 között. Ha még új az Si3 érdemes kicsit megismerni-kismerni. Majd alakul, enjoy the ride. Zsolt elindította újra a Zsolt Audiot, ha lesznek kérdéseid, érdemes lehet vele konzultálni: https://www.facebook.com/zsoltaudio

Pro-Ject Speaker Box 5S2 szokott kirakva lenni Bécsben a Sound Company nevű hifi bolt egyik kirakatában citromsárga színben. Nekem azóta tetszik, sajnos nem hallottam még.

trane
Nincs visszaút
Nincs visszaút

ghost222 írta:
mishow írta:
2025.01.21., kedd 14:52
ghost222 írta:
2025.01.21., kedd 14:46
A magas tartományban érzékel torzításra gondoltam, nem a hangerőre.
Akkor ezt a részét félreértettem, bocsi! Erre sajnos nincs több ötletem gondolkodik.gif

Azért Köszi!

rookakoma
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 171

Hozzászólás Szerző: rookakoma »

Bár a Heed táp ára nem vicc, mégis mulatságos.
Csatolmányok
Screenshot_20250121_160600_Messenger.jpg

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”