Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

A HFC-n van egy Heed Nexus SP 2.0 / SP80 kombó eladó. 
Kérdésem az lenne, ha valaki tud valamit, hogy ez a Nexus SP2.0 előfok milyen, a Lunához képest? Annyit tudok, hogy több bemenete van.

De távirányítós? Régebbi tipus? Jobb/Rosszabb?

Sajnos semmi info nincs a neten...

Ha jól tudom a nexus egy komolyabb cucc.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 15

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: tsc »

A HFC-n van egy Heed Nexus SP 2.0 / SP80 kombó eladó.

Kérdésem az lenne, ha valaki tud valamit, hogy ez a Nexus SP2.0 előfok milyen, a Lunához képest? Annyit tudok, hogy több bemenete van.

De távirányítós? Régebbi tipus? Jobb/Rosszabb?

Sajnos semmi info nincs a neten...

Vendég

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Legalábis én úgy gondolom, hogy a kategóriájában gondolta az összehasonlítást, nem pedig több milkós cuccal...
így van!

csak kérdés, mi az ő kategóriája? 30ezer esetleg 100ezer, vagy netán 300ezer?
Mert ugye, bármilyen összegért lehet nekünk tetsző, vagy nem tesző hangú készüléket kapni.

Vendég

Heed Audio termékek

egyelőre ennyit a válaszból, ha ez úgy sikerül, mármint a forma ahogy kéne, akkor folytatom ha egyáltalán valakit érdekel.

Mondjuk,ha kifejtenéd? Me igy zawaros...

ne hablatyolj, hanem a kérdésre válaszolj!

... hanem me sokkal jobb a cuccuk?....   
Ki érez magában akkora önbizalmat, hogy megmondja pl. egy Audio Note rendszer a jobb(?) vagy pl. a Krell? Nem inkább csak a saját véleményét mondja, mondhatja? Attól az még nem a megtámadhatatlan IGAZSÁG! Tehát, nem támadni vagy ítélkezni kéne emberek, termékek felett, ha esetleg valakinek A vagy B rendszer hangja jön be inkább, hanem elfogadni, vagy elutasítani a VÉLEMÉNYÉT, és nem támadni.

A tolerancia az, ami hiányzik az emberekből itt is egy ideje, de főleg a törzshelyeden. Ugye tudod hol? A "Mindenki hülye aki nem azt gondolja, harsogja amit ÉN!" eluralkodott szemlélet miatt olyan a magyar hifi társadalom, amilyen.
Megkérdeztem egy-két újdonsült ismerősömet, "mi a véleményük a City-n lévő fórumozókról?", lesújtó válaszokat hallottam.No, ebben Neked nem kis részed van, ugyanis oszlopos tagja vagy Te IS az ottani fórumnak. Ezen el kéne sztem gondolkodni mindannyiunknak!

b.org
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: b.org »

"Csak" táp és doboz kell hozzá. 
Trafót mennyiért lehet venni 2x24V 100-150 W (lehet EI magos is) ?

Hamarosan trafót cserélek, az újak a Heedtől kb. 10-10 e-be kerülnek. Az a minőség, ami javít a hangján, ennyibe kerül. És természetesen csak toroid.

Utánépítésbe csak nagyon nagy gyakorlattal érdemes belefogni, és lehet, hogy egy nüanszon mégis elcsúszik az egész. Úgyhogy vigyázz vele!

60-80 körül találsz rövid idő alatt eredetit, semmi rizikó. Nem lenne sokkal olcsóbb a barkács sem - mint már írták előttem páran.
TV Hitachi 42PD4200 * CD Marantz CD 6000 OSE * AMP Marantz PM350 * AVR Marantz SR7300 * SP'S Dynaudio Audience 52, 62

Miki_
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Miki_ »

Hi. Eladtad a Korsod?
Má mé adtam wóna el?

Vendég

Heed Audio termékek

egyelőre ennyit a válaszból, ha ez úgy sikerül, mármint a forma ahogy kéne, akkor folytatom ha egyáltalán valakit érdekel.

Mondjuk,ha kifejtenéd? Me igy zawaros...

Vendég

Heed Audio termékek

még annyit, hogy nem mi ítéljük meg a Canopus/Luna-t, hanem mi Ítéltetünk meg általa. SZVSZ!
Azé ez igy kicsit sarkitott. Ugyanis mi wan azokkal,akik jowal jobb rendszert hallgatnak,és mondjuk eccer elmennek meghallgatni,mondjuk hozzád,és nekik nem tetszik? Pedig nem azé,mert ök mondjuk a dun-dum tüc-tüc zenéket szeretik,hanem me sokkal jobb a cuccuk? Hm?
Akko ott ki mér kit? Wagy mit?

Azé ez igy kicsit sarkitott.

Lehet sarkított, de csak kicsit, és semmivel sem jobban mint ....

Ugyanis mi wan azokkal,akik jowal jobb rendszert hallgatnak,és mondjuk eccer elmennek meghallgatni,mondjuk hozzád,és nekik nem tetszik?

Kik volnának azok akik jóval!! jobb rendszert hallgatnak? ugyanis nem mondtam soha hogy nincs jobb rendszer az enyémnél!

Vendég

Heed Audio termékek

ok, ok köszi mindenkinek a segítséget, asszem ennyi segítség után menni fog a válasz.

Tami
Hazajáró lélek
Hazajáró lélek
Értékelés: 3

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Tami »

[QUOTE] idezet...[/QUOTE]
duma.....
[QUOTE] idezet 2...[/QUOTE]
duma 2.....

T A M I . H U
Kapcsolat: T-VDSL 23008 down/ 5022 up
"... like a bridge ower troubled water ... "

Vendég

Heed Audio termékek

valaki segítsen legyen szíves, hogy kell idézet közé választ beszúrni úgy, hogy ne follyon össze az idézettel.
Aham. Ha jól értem mit szeretnél akkor az idézett szöveg elég tegyél QUOTE a végére pedig /QUOTE tagot. Ez lesz az eredmény:

Miért?
Csak.
Biztos?
Persze.

Vendég

Heed Audio termékek

még annyit, hogy nem mi ítéljük meg a Canopus/Luna-t, hanem mi Ítéltetünk meg általa. SZVSZ!
Azé ez igy kicsit sarkitott. Ugyanis mi wan azokkal,akik jowal jobb rendszert hallgatnak,és mondjuk eccer elmennek meghallgatni,mondjuk hozzád,és nekik nem tetszik? Pedig nem azé,mert ök mondjuk a dun-dum tüc-tüc zenéket szeretik,hanem me sokkal jobb a cuccuk? Hm?

valaki segítsen legyen szíves, hogy kell idézet közé választ beszúrni úgy, hogy ne follyon össze az idézettel.

előre is kösz.

bd!

reagálnék írásodra úgy, ahogy, de látod problémát okoz a net. ?

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Nem érdemes vitát kezdebni erről!
Legalábis én úgy gondolom, hogy a kategóriájában gondolta az összehasonlítást, nem pedig több milkós cuccal...

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

Vendég

Heed Audio termékek

Vendég

Heed Audio termékek

Amit lehet ismét szeretni, de nem lesz az!
Aki utánépítésre adja a fejét, az általában nem gazdaságossági okokból teszi, hanem a hobbi kedvéért, a sikeres építőmunka öröméért. Persze egy 600 ezer forintos gyári hangfalnál már komoly kísértést jelent, amikor az ember megtudja, hogy csak 100 ezer forint anyag van benne

Hi. Eladtad a Korsod?

Miki_
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

Amit lehet ismét szeretni, de nem lesz az!
Aki utánépítésre adja a fejét, az általában nem gazdaságossági okokból teszi, hanem a hobbi kedvéért, a sikeres építőmunka öröméért. Persze egy 600 ezer forintos gyári hangfalnál már komoly kísértést jelent, amikor az ember megtudja, hogy csak 100 ezer forint anyag van benne

Vendég

Heed Audio termékek

Vendég

Heed Audio termékek

erről az utánépítős, lemásolós dologról meg az a véleményem, hogy olyan dolog ez sztem, hogy ha elhullik valakinek az imádott kedvence pl. kutyája, és klónozzák szegény ebet, s ami kutyát utána kap, az már soha nem lesz az igazi, mindig más lesz. Amit lehet ismét szeretni, de nem lesz az!
Ti, nem így gondoljátok?

Vendég

Heed Audio termékek

Kicsit elhalt az építési szektor...Pedig azt mindig meg lehet csinálni, használt meg hol van hol nincs a piacon
A neten árulnak élesztve Canopus panelokat (www.erosito.hw.hu)
Mennyire módosított a rajza?
Tapasztalat valakinek?

sztem felejthetőek.
miért is ?
mert amennyiből kihozod táppal, dobozzal együtt annyiért már kapsz eredeti Canopust is! ami azért, gyanítom, sokkal jobb. én most bekötöttem a Canopusaimat a Nexus helyére és eszembe nem jutna "jobb?" erősítő után nézni ha nem volna már meg mellette egy Heed Nexus végfok. Ami viszont nagyon nem mindegy -már látom én is- pedig nagyon nem akartam elismerni- a kábelek is nagyon fontosak, ugyan olyan fontosak, mint a lánc többi eleme. Akinek van egy Canopusa, s ne adj isten mellette egy Luna előfok, és nincs megelégedve a rendszerével, annak eszébe ne jusson más erősítő után nézni, inkább a többi cuccban keresse a hibát. Persze az itt leírt mondatok végére képzeljétek oda: szvsz, sőt, határozott meggyőződésemet tükrözik.
Még egy kis adalék a történethez, hogy amíg csak gagyi kábeleim voltak, tehát míg max egy QED Qunex 2 volt a legjobb ic, nagyon sűrűn megesett, hogy nem volt kedvem végig hallgatni a lemezeimet, mígnem elhoztam próbára egy Nordost Solar Wind-et észrevétlenül beköltözött a ZENE a szobámba, egyik lemezt a másik után hallgattam, ami fel sem tűnt akkor még, csak amikor visszavittem a kábelt, már ismét alig volt kedvem zenét hallgatni, valami nem stimmelt. Nem beszélve egy Heed ezüst kábelről, ami szintén nagyon jó volt, csak az egy kicsit drága volt már nekem, bár volt benne "anyag", ezüst Bullet Plug stb. Most megint elhoztam egy Solar Wind-et és már egy Blue Heaven-t is próbára, mert még mindig nem akartam elhinni, hogy a kábelek (IS!) ennyit számítanak, hát be kell valljam ismét az a helyzet, hogy egyik lemezt hallgatom a másik után és nagyon nem akaródzik kikapcsolni a berendezést, pedig már el kellett volna mennem.
Szóval, egy szó, mint száz. Aki nem hall semmi különöset, érdekfeszítőt egy Luna/Canopus hangjában, az ne ezekben a készülékekben keresse a hibát.

uff

Rag
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 17

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Rag »

Kicsit elhalt az építési szektor...
Pedig azt mindig meg lehet csinálni, használt meg hol van hol nincs a piacon
A neten árulnak élesztve Canopus panelokat (www.erosito.hw.hu)
Mennyire módosított a rajza?
Tapasztalat valakinek?

Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005

pjotr
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 6

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: pjotr »

Lehet, hogy a luna úgy módosítja a hangképet -akár akaratlanul is- hogy az jól kiegészíti a canopust, esetleg dob egy kicsit a dinamikán, rengeteg válasz lehet.
Az hogy a hangzás jobb-e vagy rosszabb az úgyis az adott rendszertől, szobától, hallgatótól függ.
Emelhet ki egy előfok olyan hangokat amiket az adott hangfal nem szeret és ettől rosszabnak hallod, vagy pont az a rész hiányos a hangfalban és máris jobbnak hallod....

Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus

b.org
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: b.org »

Hat probaltam mar sok forrasrol, de ilyen gond meg nemvolt. Hacsak ennyi elonye van az aktiv elofoknak... 
En igazabol azert tartok meg mindig ennel a temanal, mert azt olvashattam legutobb pl. Mathiastol hogy bizony elofokkal jobban szol a Canopus, de en meg nemvagyok meggyozve, hogy ez valoban igy lenne. Amint meg leszek gyozve, szaladok egy elofokert... Jelen pillanatban csak akkor latom elonyet ha nem szabalyozhato forras adott vagy kenyelmi / taviranyitas szempontok vannak - de ettol nem lehet jobb a hangzas egy elofokkal maximum nem rosszabb, mint nelkule.

Lehet, hogy nem emlékszem pontosan, de a Canopus bemeneti érzékenysége 0.5 V, a Luna kimeneti feszültsége meg talán 2 V. Ez azt jelentené, hogy a Luna képes jól kihajtani a Canopust + a minősége révén nem rontja el az előző fokozat hangját. Ha az előző fokozat is hasonló szintű kimenettel rendelkezik, akkor nekem kéretik megmagyarázni, hogy Luna nélkül miért nem szól olyan jól a Canopus.
TV Hitachi 42PD4200 * CD Marantz CD 6000 OSE * AMP Marantz PM350 * AVR Marantz SR7300 * SP'S Dynaudio Audience 52, 62

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Gandalf, szerintem neked is meg kéne hallgatnod a Korsunt, mivel simán hozná azt az energiát, dörgedelmet, amit a Canopusból hiányóltál.
Lehet, hogy tetszene csak abból a távos verzió elég drága.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Miki_
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

Hat probaltam mar sok forrasrol, de ilyen gond meg nemvolt. Hacsak ennyi elonye van az aktiv elofoknak...
Szélsőséges esetben jelentkezik búgás. Enyhe torzítás, dinamikahiány is felléphet. Ezért célszerű az adott CD játékossal kipróbálni a végfokot. Attól, hogy a CD kimenetén 2 voltos fesz van, és a végfok érzékenysége mondjuk 0,5V, még nem biztos, hogy elég kakaó is van a végfok meghajtására..

hpx
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: hpx »

En igazabol azert tartok meg mindig ennel a temanal, mert azt olvashattam legutobb pl. Mathiastol hogy bizony elofokkal jobban szol a Canopus, de en meg nemvagyok meggyozve, hogy ez valoban igy lenne. Amint meg leszek gyozve, szaladok egy elofokert... Jelen pillanatban csak akkor latom elonyet ha nem szabalyozhato forras adott vagy kenyelmi / taviranyitas szempontok vannak - de ettol nem lehet jobb a hangzas egy elofokkal maximum nem rosszabb, mint nelkule.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”