Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
Wan akinek azok az erölködök jönnek be,melyek jok a középtartományban és finom magasakkal operálnak,mig másoknak a dörgedelmes basszust adok és megenmásoknak a hideg száraz gyors és naturális hangzás a kedwencük.
És az elérhető (<300) árkategóriában nincs olyan készülék, amely mindezt össze tudja fogni.
Szerintem wan. Nem a kiskorso.
Egy A osztályban dolgozo 2x50 Wattos produktum cca felié...
Nade ez itt nem a reklám helye.
150ért? mi az?
Heed Audio termékek
OFF
Bigdewil! Használd az alábbi lehetőséget win alatt:
Internet explorer / Eszközök / Internet beállítások / Tartalom
itt nyomd meg az "Automatikus kiegészítés" gombot, és pipáld be, hogy
Felhasználónevek és jelszavak az űrlapokon
És jelentkezz be. Ekkor megjegyzi a jelszót a program, és nem lesz több "Vendég" névvel irkálás
ON
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés
-
Vendég
Heed Audio termékek
Wan akinek azok az erölködök jönnek be,melyek jok a középtartományban és finom magasakkal operálnak,mig másoknak a dörgedelmes basszust adok és megenmásoknak a hideg száraz gyors és naturális hangzás a kedwencük.
És az elérhető (<300) árkategóriában nincs olyan készülék, amely mindezt össze tudja fogni.
Szerintem wan. Nem a kiskorso.
Egy A osztályban dolgozo 2x50 Wattos produktum cca felié...
Nade ez itt nem a reklám helye.
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
A házimozi teszthez meg tényleg 5 db kellett volna.. De még mindig nem annyira volt gáz, mintha a hangfalak lettek volna más tipusok.
Ha megtetszik a hangja, gondolkodok egy ilyen rendszeren...
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
Heed Audio termékek
egyébként szívből örülök, hogy regisztráltál!
Beadtam a derekamat...úgy látszik öregszem
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"
Heed Audio termékek
Én úgy hallottam, hogy a Canopusok megdöbbentően jól szólnak. Számomra rettentő pozitív csalódást okozott a frissességük, zeneiségük. Igazából még a teljesítményükre sem lehetett panasz.
Én valami olyasmi képet láttam magam előtt a Canopusok esetében, hogy ha egy polcon helyezkednek el a zene elemei, akkor odalép ez a fiatal, friss Canopus szépen leszedegeti a polcokon található elemeket, benyúl a sarokba, kikotorja onnan az elbújt részeket, előveszi a porronygot, hogy a legapróbb részleteket se hagyja ki, de valahogy nem néz szét, hogy a lentebb levő polcon ott maradt még néhány dolog...
Szóval a lényeg, hogy Tsc-vel ellentétben nekem a Rotel hangja tetszett jobban, bár kétségkívül igaz, hogy megdöbbentő a produktum amit a Canopus ezért az árért nyújtani képes.
Moziban igazán nem igazán volt értékelhető a teszt, így hogy vegyes komponensekből állt a rendszer.
(ex)cat pontosan leírta azt, amit én képtelen voltam. Egy bizonyos tartományban rendkívül részletező és precíz a canopus, viszont valahogy amikor kraft kellene hiányzik belőle valami. Az is bizonyos, hogy a jelenlegi h/k-ban ott a kraft, viszont sokkal inkább hallgatnék a canopussal zenét, mint a h/k-val. Még a denon 3802 előfokkal is sokkal jobb volt zenén a canopus. Persze ezen azért nem csodálkozom.
Cuttie-nál hallott primare A30 és musical fidelity A3 is jobban tetszett, de még a denon prcocesszor végfokok felállás is. Igaz ez köszönhető az ultimate JmLab hangfalaknak is. Egy összehasonlító tesztet még össze fogok hozni ez ügyben, mivel a canopus sajnos nem lehetett ott, mert már tsc-nél volt.
Szerintem.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
Heed Audio termékek
Szóval a lényeg, hogy Tsc-vel ellentétben nekem a Rotel hangja tetszett jobban, bár kétségkívül igaz, hogy megdöbbentő a produktum amit a Canopus ezért az árért nyújtani képes.
Lehet, hogy én már egyrészt elfogult is vagyok, másrészt mióta túladtam a böhömnagy Tannoyokon és leginkább kisdobozaim vannak, elszoktam attól, hogy a mélytartományra koncentráljak, vagy nem vagyok annyira szigorú a basszusreprodukcióval szemben.
Azért már annak is örülök, hogy legalább tetszettek a kicsik.
A házimozi teszthez meg tényleg 5 db kellett volna.. De még mindig nem annyira volt gáz, mintha a hangfalak lettek volna más tipusok.
-
Vendég
Heed Audio termékek
Látom április elseje megviselt néhányotokat.Le lehetne zárni ezt az óvodás vitát?
vadász, téged kérdeznélek elsőként, de a többiek is beszállnak a ringbe
Melyen erősítő(k) ellenfelei a Canopusnak? Tudom nehezet kérdezek
Üdv!
Marhaságot kérdezel Wadáxtol.
Nincs ellenfele egyik erölködönek,wagy bármellik hifi komponensnek sem.
Teljesen egyéni és szubjektiw dolog,h kinek és mi teccik.
Ezé is mertem witázni wolt, és szembeszegülni egy am blok kijelentéssel,h mindenki tök süket,akinek nem teccik a Canopus.
Ezexerint Wadász is az,hixen megalkotta a Canopusnál jobb Nexust,és amellett még Roxanokat is forgalmaz és dicsér...
Newetséges dogokat owasok itt néha. Tixta owi.
Heed Audio termékek
Látom április elseje megviselt néhányotokat.
Le lehetne zárni ezt az óvodás vitát?
vadász, téged kérdeznélek elsőként, de a többiek is beszállnak a ringbe
Melyen erősítő(k) ellenfelei a Canopusnak? Tudom nehezet kérdezek
Üdv!
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés
Heed Audio termékek
Ház ez van, majd (ex)Cat is remélem elmondja, Ő hogy hallotta...
Én úgy hallottam, hogy a Canopusok megdöbbentően jól szólnak. Számomra rettentő pozitív csalódást okozott a frissességük, zeneiségük. Igazából még a teljesítményükre sem lehetett panasz.
Én valami olyasmi képet láttam magam előtt a Canopusok esetében, hogy ha egy polcon helyezkednek el a zene elemei, akkor odalép ez a fiatal, friss Canopus szépen leszedegeti a polcokon található elemeket, benyúl a sarokba, kikotorja onnan az elbújt részeket, előveszi a porronygot, hogy a legapróbb részleteket se hagyja ki, de valahogy nem néz szét, hogy a lentebb levő polcon ott maradt még néhány dolog...
Moziban igazán nem igazán volt értékelhető a teszt, így hogy vegyes komponensekből állt a rendszer.
Heed Audio termékek
Mintha tsc-nek lett volna CA erölködője ( is ), most meg van Canopusa. Majd ha erre jár, talán megosztja velünk a tapasztalatait.
Csak CD-m volt Cambridge Audio - erősítőm nem.
De most már annyira nem is sajnálom.
Heed Audio termékek
Hello tsc,
úgy látom, hogy te is itt vagy. Írhatnál pár szót a Canopusról, hogy szólt (ex)cat-nél stb.
Üdv
Szia,
Itt vagyok csak elfoglalt voltam, egész délután mézpálinkát ittunk egy jó szomszéddal. (pedig láttam itt is folynak a "dolgok".. , amitől szomorú vagyok..)
...
...
Igen, már megejtettük a szeánszot (ex)Cat-nél. Azért nem írtam róla, mert gondoltam, hogy esetleg Ő majd nyilatkozik.
Szóval, elvittem a Canopusokat kb. 1 hete. Az aláírásában szereplő rendszerben a Rotel RB-1080-as végfokkal mértük össze, de úgy általában is kíváncsi volt rá (miután én is annyit dícsértem neki ICQ-n )
Lehet, hogy elfogult vagyok, de nekem a Canopus sokkal zeneibbnek tűnt, egyedül talán némi mélyhiányt (dörgedelem hiányt) véltem felfedezni, de cserében sokkal többet ad, zeneiségével, meg azzal, ahogy megmutatja az apró részleteket a felvételen.
Nagy rotelpárti lettem az utóbbi időben (aláírásomból is látszik), és az RB-1080-as is egy gyönyörű szép darab (itthon 388e ft), de ha választanom kellene, melyiket hallgatom, mindenképpen a Canopusnál maradnék.
Házimozin sem mondanám, hogy szégyent vallott a két kis dobozka, de ha az ember mindenképpen meg akar süketülni, talán nem ez a legalkamasabb a célra. Emberi hangerőig viszont szerintem teljesen jó. 5 db canopus, és kész az ultimate házimozi.
(Más kérdés, hogy nem szivesen fognám őket vissza valami házimozi erősítővel vagy előfokkal.. )
Ház ez van, majd (ex)Cat is remélem elmondja, Ő hogy hallotta...
..
egyébként szívből örülök, hogy regisztráltál!
-
Vendég
Heed Audio termékek
Az az igazság,h walaki kijelentett wmit,azt én meg megproszáltam cáfolni mindenféle kéxülék emlitése nékü. Azt az illetö ezen kiakadt,oly mértékben,h nem átallott átmenni személyeskedésbe,amihez marha jo pofát wágtak a moderátorok...
bigdewil!
Hazudozni csúnya dolog! Egyszerűen nevetséges, amit művelsz.
Egyébként, mint mondtam, vitát lezártam!
Te h...gyagyu! Ez forum és nem chat! Itt, ittmarad éwekig az amit irsz! Jo wona,ha wixxaowasnád,h mit wartyogtál.
-
Vendég
Heed Audio termékek
Emblémád alapján walszeg marad a korso. Habár inkább xerezz be egy nagyot,a kicsit meg add el majd,ha felmén az ára.
Fogalmam sincs, mit hoz a jövő. Mi a francnak 18nm-re még nagyobb teljesítményű erősítő?
Nem tom. A werdában 800wattal hajtom a magasat és a közepeket. Baxx nix,me kiwettem... Nem teccett a lassu kenyös mély. Wixont nix 700ezrem egy jo erölködöre. Ezé aszt nix inkább mély.
Heed Audio termékek
Emblémád alapján walszeg marad a korso. Habár inkább xerezz be egy nagyot,a kicsit meg add el majd,ha felmén az ára.
Fogalmam sincs, mit hoz a jövő. Mi a francnak 18nm-re még nagyobb teljesítményű erősítő?
-
Vendég
Heed Audio termékek
Az az igazság,h walaki kijelentett wmit,azt én meg megproszáltam cáfolni mindenféle kéxülék emlitése nékü. Azt az illetö ezen kiakadt,oly mértékben,h nem átallott átmenni személyeskedésbe,amihez marha jo pofát wágtak a moderátorok...
bigdewil!
Hazudozni csúnya dolog! Egyszerűen nevetséges, amit művelsz.
Egyébként, mint mondtam, vitát lezártam!
-
Vendég
Heed Audio termékek
Nem csak Canopus-od volt hanem Luna-d is, ha jól tévedek, vagy nem? Azt már tudjuk mennyibe kerül a Canopos, de azt még mindig nem tudjuk, hogy hangja alapján kb. hova tartozik, melyik ársávba?
Dinonál elképzelhető a magashiány, mert "fényes", "magasba húzó" hangja semmiképp sem volt, legalábbis az A42-nek, mikor hallottam, de nekem leginkább olyan unalmas hangja volt, akárki akármit mond. Viszont, sztem nagyon tud valamit az a kis dög, amit sok ekkora doboz meg nem. Szerintem tipikus esete annak, hogy lehet szeretni, de azt is meg lehet érteni, ha nem. Az meg aztán végképp nem szól mellette, hogy nem hajlandó akármivel megszólalni -persze csak ha a nagytudású emberek jellemzései igazak-, és ezalatt nem azt értem, hogy valamilyen hangot ad ki magából!
Mindenki más-más árkategóriába sorolná. Nehéz konszenzust találni.
Nekem nem tetszett (annyira) a luna-canopus-dyno trió, amiből nem szabad végkövetkeztetést levonni, mert:
1. Lehet, hogy a dyno b*szott be neki.
2. Lehet, hogy az én elképzeléseim nagyon kilógnak a mainstreamből, vagyis 100 hifis közül 90 jobbnak találná volna a primare-dyno párosnál (velem szemben).
Most a korsun-primare páros várja az ítéletet. Előbb-utóbb valakinek mennie kell
Mindkettő más világot képvisel, baromi nehéz őket összehasonlítani, még az sem könnyít a dolgon, hogy egyiknek sem okoz gondot a dyno. Egyik nap úgy fekszem le, hogy a Korsun fog a levesbe menni, másnap megbánom. Ma délelőtt nagyot javított a helyzetén: az alsó szomszéd beszerzett valami budget mélynyomót, még szerencse, hogy csak ritkán bizsergeti vele az ülepemet.
Ha szólok neki, abbahagyja egy hétre, de most valahogy nem volt kedvem átcsöngetni, inkább "visszalőttem" a korsunnal: pöröly a köbön, ráadásul rohadt tiszta hanggal (a szobarezonanciáktól eltekintve). Na erre nem képes az A10, de - szerintem - még az A30.1-es primare sem, mégsem merném azt mondani, hogy a korsun jobb a primare-nál. Szóval, nehéz a döntés, ezért is marhaság hifiben olyan kifejezést használni, mint a "legyőz".
Heed Audio termékek
Nem csak Canopus-od volt hanem Luna-d is, ha jól tévedek, vagy nem? Azt már tudjuk mennyibe kerül a Canopos, de azt még mindig nem tudjuk, hogy hangja alapján kb. hova tartozik, melyik ársávba?
Dinonál elképzelhető a magashiány, mert "fényes", "magasba húzó" hangja semmiképp sem volt, legalábbis az A42-nek, mikor hallottam, de nekem leginkább olyan unalmas hangja volt, akárki akármit mond. Viszont, sztem nagyon tud valamit az a kis dög, amit sok ekkora doboz meg nem. Szerintem tipikus esete annak, hogy lehet szeretni, de azt is meg lehet érteni, ha nem. Az meg aztán végképp nem szól mellette, hogy nem hajlandó akármivel megszólalni -persze csak ha a nagytudású emberek jellemzései igazak-, és ezalatt nem azt értem, hogy valamilyen hangot ad ki magából!
Mindenki más-más árkategóriába sorolná. Nehéz konszenzust találni.
Nekem nem tetszett (annyira) a luna-canopus-dyno trió, amiből nem szabad végkövetkeztetést levonni, mert:
1. Lehet, hogy a dyno b*szott be neki.
2. Lehet, hogy az én elképzeléseim nagyon kilógnak a mainstreamből, vagyis 100 hifis közül 90 jobbnak találná volna a primare-dyno párosnál (velem szemben).
Most a korsun-primare páros várja az ítéletet. Előbb-utóbb valakinek mennie kell
Mindkettő más világot képvisel, baromi nehéz őket összehasonlítani, még az sem könnyít a dolgon, hogy egyiknek sem okoz gondot a dyno. Egyik nap úgy fekszem le, hogy a Korsun fog a levesbe menni, másnap megbánom. Ma délelőtt nagyot javított a helyzetén: az alsó szomszéd beszerzett valami budget mélynyomót, még szerencse, hogy csak ritkán bizsergeti vele az ülepemet.
Ha szólok neki, abbahagyja egy hétre, de most valahogy nem volt kedvem átcsöngetni, inkább "visszalőttem" a korsunnal: pöröly a köbön, ráadásul rohadt tiszta hanggal (a szobarezonanciáktól eltekintve). Na erre nem képes az A10, de - szerintem - még az A30.1-es primare sem, mégsem merném azt mondani, hogy a korsun jobb a primare-nál. Szóval, nehéz a döntés, ezért is marhaság hifiben olyan kifejezést használni, mint a "legyőz".
Heed Audio termékek
Ha minden igaz, akkor a hét végén meg tudok ejteni egy canopus kontra Cambridge Audio párharcot, kíváncsi leszek nagyon!
Szvsz nagy "csatára" ne számíts
Miért melyik fog győzni?
Szerinted?
No persze nem kizárt, hogy valakinek jobban teszik a Cambridge Audio, de az az ő baja
Mintha tsc-nek lett volna CA erölködője ( is ), most meg van Canopusa. Majd ha erre jár, talán megosztja velünk a tapasztalatait.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"
Heed Audio termékek
Ha minden igaz, akkor a hét végén meg tudok ejteni egy canopus kontra Cambridge Audio párharcot, kíváncsi leszek nagyon!
Szvsz nagy "csatára" ne számíts
Miért melyik fog győzni?
Mozi: Mitsubishi HC-3000 Yamaha RVX-340 Popcorn A100 Pioneer 575 Panasonic DMR ES10 Wharfedale Pacific Evo 10, Wharfedale Pacific Evo Center, Wharfedale Diamond 9.0 Grunidg sub
Hifi: Cambridge 640C Popcorn + Pocket Dac Heed Luna & Canopus MKIII Sonus Faber Concertino Domus
-
Vendég
Heed Audio termékek
De melyek ezek, és mennyibe kerülnek? Egyébként meg mennyivel több rosszabb, drágábban? A Canopus lehet a Nad kategóriája, de melyik Nad-é? 3020? S200?
Ami árban azonos vele, pl. a NAD 350. Nekem volt NAD 350-esem, annál sokkal jobb a Canopus, de nem csoda, hiszen az a NAD valahogy nagyon nem volt gömbölyű (egyedi hiba? ). A NAD 3020-ast pedig nehéz összehasonlítani a Canopussal, valahogy olyan mások. Nekem az egyedüli bajom a Canopussal a legfelső tartomány szinte teljes hiánya, de ezt lehet, hogy a dyno okozta.