Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Cosmo pont ezért fogunk mi sörözni menni!

OFFTOPIC:

Részemről: OK

Vendég

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Pontosan! Én is heti rendszerességgel találkozom fórumosokkal egy-két film megnézésre. Persze elötte és után jókat beszélgetünk nemcsak házimoziról vagy hifiről, hanem a legkülönbfélébb dolgokról. Zenéket mutatunk egymásnak, stb. Én ennek nagyon örülök, mert sajnos az én környezetemben sincsenek olyanok, akik hobbijuknak tekintik a házimozit, vagy a zenehallgatást és én meg nem akarom őket ezzel fárasztani, amikor tudom, hogy nem érdekli őket.
Cosmo pont ezért fogunk mi sörözni menni!
Az én barátaim is hülyén néznek rám ez miatt. (remélem tényleg csak ez miatt )

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

de babázás, beszélgetés miegymás is van és tervbe van közös bringázás is
Én is nagyon szeretek biciklizni!

OFFTOPIC:

tényleg lehetne egy AVBBT-t is szervezni!

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Ezzel szemben az interneten keresztül ugyan másodkézből, de információhoz jutok és közben kialakultak olyan barátságok, a közös hobbi és a forumozás hatására, amik különben nem jöttek volna létre. 
És összejárunk amikor tehetjük, hogy zenét hallgassunk (de babázás, beszélgetés miegymás is van és tervbe van közös bringázás is). Szóval nem személytelen már rég a dolog, hanem élő barátságok alakultak ki. Az elhajlást eddig kihagytuk, de még lehet rá esély, bár már talán kinőttünk belőle.
Ja és természetesen nyilván nem csak mi vagyunk azok, akiknél személyes barátsághoz vezetett a forumozás!

Pontosan! Én is heti rendszerességgel találkozom fórumosokkal egy-két film megnézésre. Persze elötte és után jókat beszélgetünk nemcsak házimoziról vagy hifiről, hanem a legkülönbfélébb dolgokról. Zenéket mutatunk egymásnak, stb. Én ennek nagyon örülök, mert sajnos az én környezetemben sincsenek olyanok, akik hobbijuknak tekintik a házimozit, vagy a zenehallgatást és én meg nem akarom őket ezzel fárasztani, amikor tudom, hogy nem érdekli őket.

Vendég

Heed Audio termékek

de babázás, beszélgetés miegymás is van és tervbe van közös bringázás is
Én is nagyon szeretek biciklizni!

Vendég

Heed Audio termékek

Szerintem a házimozinak is van kultúrája, mivel arról is órákig lehet beszélgetni hogyan maszkoljuk ki a vásznat, milyen beálításokkal lesz jobb a kép, hová érdemes a surround sugárzókat elhelyezni stb.
Bocsánat rosszul fejeztem ki magam, a zenének mélyebb kultúrája van...eleve régebbre nyúl vissza.

Gordon314
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 4

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Gordon314 »

Csatlakoznék Gandalfhoz! Szerintem is van kultúrája a házimozinak is.

És szerintem se kell megvetni az internett adta "személytelen" kommunikáció lehetőségeit.
Én pl olyan helyen élek, ahol helyben nem nagyon ismerek hozzám hasonló "hifibuzikat". A házimozi is megáll egy alaprendszer kiépítésénél az ismerőseim körében.
Ezzel szemben az interneten keresztül ugyan másodkézből, de információhoz jutok és közben kialakultak olyan barátságok, a közös hobbi és a forumozás hatására, amik különben nem jöttek volna létre.

És összejárunk amikor tehetjük, hogy zenét hallgassunk (de babázás, beszélgetés miegymás is van és tervbe van közös bringázás is). Szóval nem személytelen már rég a dolog, hanem élő barátságok alakultak ki. Az elhajlást eddig kihagytuk, de még lehet rá esély, bár már talán kinőttünk belőle.
Ja és természetesen nyilván nem csak mi vagyunk azok, akiknél személyes barátsághoz vezetett a forumozás!
gordon314.fw.hu

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Nekem vadász mondandójából az jött le, hogy fórumokon beszélgetünk (az internet miatt kicsit személytelenül), mert az marha kényelmes, fel sem kell állni, és közben az infó amit keressünk...módjával de hozzájutunk. Ebben viszont nincsen semmi érzelmi töltet.

Úgy gondolom ez nem baj, csak az, ha kizárólagosan így tartjuk a kapcsolatot egymással.

Ha Te házimozi rajongó vagy az teljesen rendben van, de annak nincsen semmi kultúrája, míg a zenehallgatásnak igen. Mivel a hobbink lényegében azonos, sőt már-már kicsit megszállottak is vagyunk, hisz mit meg nem teszünk, vagy pénzt elköltünk, hogy jobb rendszerünk legyen otthon.

Szerintem a házimozinak is van kultúrája, mivel arról is órákig lehet beszélgetni hogyan maszkoljuk ki a vásznat, milyen beálításokkal lesz jobb a kép, hová érdemes a surround sugárzókat elhelyezni stb.

Én abban a különleges helyzetben érzem magam, hogy mindkettőt szeretem, és ezzel még sokan mások is így vannak.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Vendég

Heed Audio termékek

Én például a Barátok közt műsoridejében nem merek ismerősöknek telefonálni.

fél, hogy lemarad valamiről?

Vendég

Heed Audio termékek

Szerintem sokakat nem érdekel a dolog olyan mélységében, mint amennyire szeretnéd. A sztereó a házimozi egy berendezési tárgy amit muszáj pipálni. Én azt gondolom kicsivel igényesebb vagyok az átlagnál (nem feltétlenül az itteni átlagnál), de én sem szánnék rá fél napot, hogy egy helyen meghallgassak egy erősítőt. Aztán persze még sok másik fél napot a sok másik erősítőre. Én szeretem ha valmi szépen szól, de nem sírom el magam ha kiderül, hogy van jobb, de még azért sem ha kiderül, hogy azért a pénzért is lett volna jobb. 
Persze ha valaki hifista az más tészta, de nem mindenki az. A fürdőszobánkat a festők háromszori javítása után még kétszer gletteltem és festettem át saját kezűleg mire azt mondtam rá, hogy megfelel. Ha úgy nézem több időt vesződtem vele, mint azzal, hogy kiválasszam milyen mélynyomót vegyek. De végülis mindkettővel elégedett vagyok és egyikről sem szeretnék senkivel órákig beszélni vagy tesztelni, hogy kinek hogy tetszik.

Nekem vadász mondandójából az jött le, hogy fórumokon beszélgetünk (az internet miatt kicsit személytelenül), mert az marha kényelmes, fel sem kell állni, és közben az infó amit keressünk...módjával de hozzájutunk. Ebben viszont nincsen semmi érzelmi töltet.
Ha itt mondasz vmit, lehet félreértik vagy kiforgatják a szavaid, aztán két oldalon keresztül magyarázod, hogy mit is akartál ezzel mondani.
Ha Te házimozi rajongó vagy az teljesen rendben van, de annak nincsen semmi kultúrája, míg a zenehallgatásnak igen. Mivel a hobbink lényegében azonos, sőt már-már kicsit megszállottak is vagyunk, hisz mit meg nem teszünk, vagy pénzt elköltünk, hogy jobb rendszerünk legyen otthon. Lehet, hogy tényleg vissza kéne térni kicsit intenzívebb társadalmi élethez?

Léva

Vendég

Heed Audio termékek

Én például a Barátok közt műsoridejében nem merek ismerősöknek telefonálni.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Valahogy nem érzem etikusnak ide árlistákat felrakni. Inkább küldenék személyesen. 

Az nekem tökéletesen megfelel.

"Normál" hangfalon... Hm. Biztosan találunk itt a sarokban ezt azt, vagy ha esetleg megmondjátok, hogy mi lenne az érdekes, talán az sem okozna nagy nehézséget...

Ezt csak azért írtam, mert otthon is előresugárzó hangfalakat használok, ezért jó, ha úgy is hallom a cuccokat.

De azért érdemes azt a fránya kis Enigma 3-at is meghallgatni (Az Envoyt úgysem mutatom meg... bekap6od.gif      )

Ha ott lennék, mindenképpen kíváncsi lennék rá.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Mathias »

nem mindenkit érdekel annyira a téma.
Hi,
pont azt akarják mondani a srácok szerintem, hogy nem a "téma" a lényeg egy ilyen dumálós összejövetelen, hanem az, hogy dumálnak, meg "elhajolnak"(tetszik ez a kifelyezés).
Arra pedig lehet, még neked is lenne kedved,időd menni.

Vendég

Heed Audio termékek

Szvsz Vadász mondandójának a lényege az emberi kapcsolatok és kommunikáció személytelenné válása, kiüresedése, ellaposodása. Egy hosszúra nyúlt, igazán jól sikerült baráti összejövetel lehet akár egy életreszóló emlék is. Egy jól sikerült "chat-elésről" ez már kevésbé mondható el.
Na de nem is egyforma a kettő. Teljesen más dolog itt dumálni és a haverokkal elmenni hétvégén kirándulni. Ha engem érdekelne ez az erősítős dolog, biztos nem itt a neten kérdezgetném, hogy milyet vegyek, hanem belemélyedve, sok személyes találkozóval alakítanám ki a véleményem. De ti is pontosan ugyanezt csináljátok. Én csak azt mondtam, hogy nyilván nem mindenki csinálja így mert nem mindenkit érdekel annyira a téma.

OFF A jelenség amúgy általános, de nyilván nem a hifi oldaláról kell megközelíteni. Én például a Barátok közt műsoridejében nem merek ismerősöknek telefonálni.

21st
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 0

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: 21st »

Szerintem sokakat nem érdekel a dolog olyan mélységében, mint amennyire szeretnéd. A sztereó a házimozi egy berendezési tárgy amit muszáj pipálni. Én azt gondolom kicsivel igényesebb vagyok az átlagnál (nem feltétlenül az itteni átlagnál), de én sem szánnék rá fél napot, hogy egy helyen meghallgassak egy erősítőt. Aztán persze még sok másik fél napot a sok másik erősítőre. Én szeretem ha valmi szépen szól, de nem sírom el magam ha kiderül, hogy van jobb, de még azért sem ha kiderül, hogy azért a pénzért is lett volna jobb. 
Persze ha valaki hifista az más tészta, de nem mindenki az. A fürdőszobánkat a festők háromszori javítása után még kétszer gletteltem és festettem át saját kezűleg mire azt mondtam rá, hogy megfelel. Ha úgy nézem több időt vesződtem vele, mint azzal, hogy kiválasszam milyen mélynyomót vegyek. De végülis mindkettővel elégedett vagyok és egyikről sem szeretnék senkivel órákig beszélni vagy tesztelni, hogy kinek hogy tetszik.

nem érted a lényeget!

Szerintem sem.

Szvsz Vadász mondandójának a lényege az emberi kapcsolatok és kommunikáció személytelenné válása, kiüresedése, ellaposodása. Egy hosszúra nyúlt, igazán jól sikerült baráti összejövetel lehet akár egy életreszóló emlék is. Egy jól sikerült "chat-elésről" ez már kevésbé mondható el.
"Nem az a baj, ha hülye vagy, hanem az, ha nem tudsz róla"

Vendég

Heed Audio termékek

nem érted a lényeget!

Vendég

Heed Audio termékek

heed fan lettel?
Mitől lettem volna?! Ami jó, az nem rossz!

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2951

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

"Szerintem sokakat nem érdekel a dolog olyan mélységében, mint amennyire szeretnéd. "
Igen, , ez már nem is az én világom. Egy percnyi nosztalgia volt, mi tagadás jól esett. Magamnak, elmondani. A világ pedig megy tovább a maga útján... Az egyre kevesebb kérdés-egyre több válasz útján. De a mélységet nemcsak én szeretném. A "sokaknak" is szüksége lenne rá. Mert valami olyasmit fog elveszíteni a világ, ami nélkül nem lehet, vagy legalábbis nem érdemes(!) létezni.

Vendég

Heed Audio termékek

Most virtuálisan találjuk ki, hogy mi is lenne jó nekünk. Voltál? Szerinted? Mert szerintem... Ja, őszerinte? Szerinte...  
Gyere el! Hallgasd meg! Menj el! Hallgasd meg! Beszélgess! Fogadd be, vagy győzd meg, vagy mondd el, de éld meg!!!!

Tudom persze, illuzió... Régen volt, elmúlt...

Kár...

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

heed fan lettel?
Már nyomtatjuk a polókat, zászlókat és piros stüszi orrocskákat "I love Heed..." felirattal...

Szomorú, de ahogy a világ folyását nézem, bizony nem hangzik röhejesen. Pedig az...

Lassan semmi nem él meg marketing és "megcsinálás" nélkül... Kiállítások, internetes fórumok, virtuális kommunikáció, fotózás, webdesign...

Emlékszik még valaki az "alkotmány második emeletre"? Éveken át napi négy demó, sörözés (néha az elhajlásig...) és soha véget nem érő beszélgetés a muzsikáról. Kivel a Reiner-i Bartók előadásokról, kivel Tracy Chapmanről. kivel a Vollenweider koncertről...

Üzlet? Volt annyi, ami elég volt. De volt sokkal fontosabb is. A kommunikáció valódi formája, a BESZÉD! A szünetekben "némi" zenehallgatással... Alakítottuk egymást, bölcsebbé tettük egymást. ÉLMÉNNYEL értek véget az együttlétek.

Most virtuálisan találjuk ki, hogy mi is lenne jó nekünk. Voltál? Szerinted? Mert szerintem... Ja, őszerinte? Szerinte...

Gyere el! Hallgasd meg! Menj el! Hallgasd meg! Beszélgess! Fogadd be, vagy győzd meg, vagy mondd el, de éld meg!!!!

Tudom persze, illuzió... Régen volt, elmúlt...

Kár...

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Lentebb valaki bevágott valami HEED árlistát, de írta rögtön valaki, hogy már nem aktuálisak. 
Tisztelt vadász nem tudnál valami aktuális árlistát belinkelni ide?

Másik kérdés:

Lehet a cuccaitokat "normál" hangfalakon is megfülelni?

Az utóbbi időben rájöttem, ha komolyzenét is akarok hallgatni, ahhoz az av nagyon kevés nekem. Viszont mivel év végénél elöbb nem fogok vásárolni, bőven van időn fülelgetni.

Érdekes módon a fordított tesztelés is jó dolog. Amikor kiveszel valamit a rendszerből és hallod a hiányát.

Valahogy nem érzem etikusnak ide árlistákat felrakni. Inkább küldenék személyesen.

"Normál" hangfalon... Hm. Biztosan találunk itt a sarokban ezt azt, vagy ha esetleg megmondjátok, hogy mi lenne az érdekes, talán az sem okozna nagy nehézséget...

De azért érdemes azt a fránya kis Enigma 3-at is meghallgatni (Az Envoyt úgysem mutatom meg... bekap6od.gif )

arn
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 177

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: arn »

heed fan lettel?

Vendég

Heed Audio termékek

Vadász!

Egyébként meg gratula a StandArt létrejöttéért, mert nem rossz dobozok, és nem bántam meg, hogy megvettem őket. Egyébként mintha vadonatújak volnának. Szóval, sztem nagyon jó vétel volt ennyiért. Viszont érdekelne mi a különbség a 2 és a 2/2 között.

Vendég

Heed Audio termékek

blaki! részletezd egy kicsit lécci, hogy is van ez a 2x2 Canopus? Hogyan kötöttétek?
biamp, vagy más néven "kettős erősítés", ami annyit tesz, hogy ha a hangfalban ketté van választva a keresztváltó, ott két külön végfokkal, külön kábelen lehet hajtani a mélyet és magasat, ami javulást hoz a hangban, csak nem mindig áll arányban a plusz végfok árával.

topeti
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 0

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: topeti »

Nem mi kötöztük, hanem a vendéglátó
Kérdezd vadász urat.
Erősítő: Korsun KS99, CD-játszó: Rotel RCD-965BX, Hangfal: saját Vifa építés

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”