Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 128

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: SSS »

...Lehet, hogy ez a jó rendszer ismérve, hogy olcsó dróttal jól szól?

Igen.

A jó rendszer ismérve az, hogy jól szól!

(Hogy drága drótokkal összemadzagoltan, vagy eleve illesztett komponensekkel és vasalózsinórral az mindegy. )
Eleje: TIDAL -> 2x(RPI + Volumio) ->Chord qtest/2qute
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)
Vége: Neat Petite, Epos ES14

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2906

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Mivel a hificity-n is "beleszaladtunk" - újra és újra beleszaladunk - ebbe a kábel dologba, és mivel ott is ígéretet tettem rá, hogy megírom, ezért megírom. Csak ez egy icipicit nagyobb lélegzetvételű dolog annál, semhogy itt két percben elintézzem.
Szóval az "passzív vs. aktív" és a "single amp vs. bi amp" után jöjjön a kábel néhány nap múlva. A cityseket meg majd idelinkelem.

Vendég

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

...Lehet, hogy ez a jó rendszer ismérve, hogy olcsó dróttal jól szól?

Igen.

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 213

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: merida »

Szerintem nem kell elrontani semmit sem, csak arról van szó, hogy annyiféle rossz összeállítás meg eleve rossz készülék van, hogy mindenféle szinezés a kábelekkel jó lesz valakinek. Aztán amikor egy tényleg jó rendszer összeáll /ami viszont szvsz. keveseknek sikerül/ akkor kiderül, hogy a kábel valóban nem is olyan fontos, meg, hogy a drága csodavezetékek szineznek a legjobban.Lehet, hogy ez a jó rendszer ismérve, hogy olcsó dróttal jól szól?

Ezzel nagyon egyet tudok érteni.

Egy tökéletes világban, ahol tökéletes készülékek vannak lehet, hogy tényleg nem lehetne a kábelek között különbségeket érzékelni.
De sajna nem így van. :smile19:

Pont most kaptam pl. kölcsönbe egy Harmonic Technology ProSilway MKI kábelt (nekem az MKII van), és baromi nagy HALLHATÓ különbség van köztük..

Jó, jó tudom annyira hihetetlenül rossz a rendszerem, hogy döbbenet, és biztosan teljesen süket is vagyok :smile19: ,… meg vak :smile19: , ….. meg béna :smile19: ,…., és csőd az életem :smile19: ..

Még nem csőd az életed,de majd az "egyre jobb ",de mindenképp egyre drágább kábelek csődbe visznek.Egyébként ha jól emlékszem Vadász azt állította,hogy illesztetlen rendszereknél (a legtöbbje az) hallasz küönbséget,vagy mi?
De majd holnap elmagyarázza ha akarja.
Én vettem tőle annak idején egy igen jó elő-végfokot.Nem voltak kábeleim,hát adott hozzá valami 500Ft/méter árú madzagot.
Azután az ismerősök hordták hozzám a VanDenHul First,Harmonic Technology ProSilway MKI -t,Kimber kcag-t és társait.Mindenki orrlógatva távozott mert jelentős különbséget senki sem hallott.Erős zavarban voltak,holott náluk valóban adódtak különbségek kábelcsere esetén.Ja,és az akkori rendszerem hangja mindannyiuknak tetszett!
Szóval kábelezéskényszerre nincs gyógyszer,csak komplett kiegyensúlyozott egymáshoz tervezett készülékek esetén.
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2

Miki_
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 0

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Miki_ »

vagy pl az elő végfokod függ túlságosan a nem körűltekintő tervezés következtében a közéjük kötött kábeltől.
Na, ebben van valami! Annyit hozzátennék, hogy körültekintő tervezés mellett is javíthat-ronthat egy draut a minőségen. Úgy tudom, hogy a Naim erősítők csak a saját kábelükkel szólnak szépen. Ráadásul fix a hosszúságuk. Ha egy adott kábellel minőségjavulás érhető el a hangban, minden bizonnyal valamely elektromos paramétere folytán, annak örülni kell, de szamárság lenne minősíteni a hangminőség javulásáért felelős elektromos tulajdonságot (és magát a kábelt). Az erősítőben számtalan alkatrész - pl. ellenállás - felelős a hang minőségéért, mégsem jelenthetjük ki, hogy egy 64k-s ellenállás jobb mint egy 32 ohmos. Van, ahol az egyik a jobb, van, ahol a másik

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

Heed Audio termékek

és bizony a kábelek mindig majdnem akkora változást ( pozitívat is negatívat is) hoztak, mint a készülékek.
Hát, elhiszem, hogy hallottál különbséget, de nem feltétlenűl kell a kábel javára írni. Illetve lehet hogy azt érzed(!), hogy az egyik kábel jobb a másiknál, de ez igazából azt jelenti, hogy a másik kábel szar(vagy azért, mert elrontották, vagy direkt rontották el, spóróltak, stb, és ez is alátámasztja vadászt:) ). Valószínűnek tartom, hogy két jó elektromos paraméterekkel rendelkező kábel kicserélése a rendszerben nem hoz számottevő különbséget. És azt is gyanítom, nem kell nagy tehetség és sok pénz jó elektromos paraméterekkel rendelkező kábel létrehozásához.
De akkor miért is hallottál különbséget? Mert valamivel baj van. Vagy a kábelek egy része szar elektromos vezetésre(annak ellenére, hogy arra "tervezték"), vagy pl az elő végfokod függ túlságosan a nem körűltekintő tervezés következtében a közéjük kötött kábeltől.

Hát ne haragudj nem kezdem ellőről, de tisztelettel nem értek egyet az általad leírtakkal.

Részemről kábeltéma lezárva. Mindenki hallgasson meg minél több cuccot, kábelt is, aztán döntse el maga ))
Közepe: 1. (MFA Classic + QUAD520f) 2. (QUAD34 + 306) 3. (Naim Nac32+ HC+ Nap 250)

Vendég

Heed Audio termékek

Nem is figyeltem, hogy elég, mély, magas, meg dinamika, meg stb. van-e benne, csak zenét hallgattam.  
Erről van szó!
Az obelisk bizony megmutatja mi is az a zene!

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

Heed Audio termékek

Nem gondolom, hogy lényeges hány diplomája van az embernek!! 
Ha megbántottalak elnézést, nem volt szándékos, csak hirtelen felkapom a vizet.      

Egyébként meg szerintem nagyon fontos elemei minden rendszernek a kábelek. Az utóbbi időben megfordult nálam néhány készülék meg kábel, és bizony a kábelek mindig majdnem akkora változást ( pozitívat is negatívat is) hoztak, mint a készülékek.

Előfordul, h indulatos az ember, de értékelem a gesztust.

Én nem is fírtatom, h vannak különbségek, mert vannak, inkább a gyártókat szidom.

Nagyon örülök, ha nem haragszol, mert az egész zene nekem pont a békéről, nyugalomról szólna. Ha valakit szándékom ellenére megbántok, vagy velem tesznek ilyent, akkor egész napra elrontja a zene örömét.

ON

Hogy érdemben is hozzászóljak a topichoz.

Nekem eddig a heed termékek közül a „régi” obelisket volt alkalmam megfülelni. Előttük egy Rega Planet volt, a végén, meg valamilyen Heedes indíttatású DIY hangfal.
Kábel összevissza, szóval nem volt szempont a rendszerben, hogy milyen a kábel, ami éppen a tulaj kezébe akadt azt bedugta.

Hát ez a rendszer a mai napig az egyike legjobbaknak azok közül amit hallottam. Egyszerűen jól szólt, és passz. Nem is figyeltem, hogy elég, mély, magas, meg dinamika, meg stb. van-e benne, csak zenét hallgattam.

Mathias
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 274

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Mathias »

és bizony a kábelek mindig majdnem akkora változást ( pozitívat is negatívat is) hoztak, mint a készülékek.
Hát, elhiszem, hogy hallottál különbséget, de nem feltétlenűl kell a kábel javára írni. Illetve lehet hogy azt érzed(!), hogy az egyik kábel jobb a másiknál, de ez igazából azt jelenti, hogy a másik kábel szar(vagy azért, mert elrontották, vagy direkt rontották el, spóróltak, stb, és ez is alátámasztja vadászt:) ). Valószínűnek tartom, hogy két jó elektromos paraméterekkel rendelkező kábel kicserélése a rendszerben nem hoz számottevő különbséget. És azt is gyanítom, nem kell nagy tehetség és sok pénz jó elektromos paraméterekkel rendelkező kábel létrehozásához.
De akkor miért is hallottál különbséget? Mert valamivel baj van. Vagy a kábelek egy része szar elektromos vezetésre(annak ellenére, hogy arra "tervezték"), vagy pl az elő végfokod függ túlságosan a nem körűltekintő tervezés következtében a közéjük kötött kábeltől.

Vendég

Heed Audio termékek

Egyébként meg szerintem nagyon fontos elemei minden rendszernek a kábelek. Az utóbbi időben megfordult nálam néhány készülék meg kábel, és bizony a kábelek mindig majdnem akkora változást ( pozitívat is negatívat is) hoztak, mint a készülékek.

Előfordul, h indulatos az ember, de értékelem a gesztust.

Én nem is fírtatom, h vannak különbségek, mert vannak, inkább a gyártókat szidom.

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

Heed Audio termékek

OFF 
Szerintem a szórakoztató elektronika egyik legjobban elködösített része az audióberendezések ipara, főleg az úgynevezett audiofil márkáké. Egyik oldalról árulják a gagyi vackokat minőségi terméknek titulálva, csiribili külsőben az értéktelen belső. A másik oldal pedig markánsan megkülönböztetve magát ronda külsőben árulja az állítólagos értékes belsőt aranyáron (itt nem a Heedre gondolok) és megy a ködösítés az űrtechnológiával, rezgésmentes házzal, alátétekkel, jelkondicionálóval stb. Úgy gondolom mindkét oldal szélsőség és kevés a korrekt belső értéket nyujtó racionális megoldás.

OFF

Ez sajna így van, én kb. egyetlen dolgot véltem megtanulni – mivel a technikai részletekhez ohm, Hz, W, damping stb. tök hülye vagyok – mindent meg kell hallgatni, és CSAK a hang alapján szabad dönteni negligálva a rárakódott marketingmaszlagot.

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

Heed Audio termékek

Némi közgazdaságtant, és marketinget tanultam, és közgazdasági szempontból tudom, hogy egy kicsit sarkos a megfogalmazás, de pont a hifire úgy vélem az „átlagnál igazabb”.  
Egyébként te minden bizonnyal Kornai János vagy, akiben most reinkarnálódót Kondo úr szelleme.   
Különben meg miért gondolod, hogy negyvenkét diploma szükséges ahhoz, hogy egy logikailag nem teljesen korrekt okfejtés gyenge pontjára rávilágítsak, ehhez max. némi józan paraszti ész kell. 

Meg miért is harap a kutya a saját farkába mondanivalóm végén, fejtsd ki két mondatba , ha nem nagy teher.. (Különösen mivel te minden bizonnyal képzett marketinges, közgazdász, metalurgus, és kőfaragó, valamint balett táncos vagy. )

Ki kell ábrándítsalak, mert 1 db diplomám nincs, épp csak elkezdtem főiskolára járni.
Pontosan úgy írtam le ezeket, ah paraszti ésszel végiggondoltam.
A stílusod meg nagyon nem tetszik, mert nem adtam rá okot.

A kutyaharapásról meg annyit, h elkezdtél egy gondolatot, ami nem is volt rossz, de a végére ugyanoda lyukadtál ki, ahonnan mindig elindul ez a hülye téma.
Valóban vannak különbségek, de pont azért, h többet fizethess, és ne legyen emberkék számára olyan unalmas ez a hobbi.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

OFF

Szerintem a szórakoztató elektronika egyik legjobban elködösített része az audióberendezések ipara, főleg az úgynevezett audiofil márkáké. Egyik oldalról árulják a gagyi vackokat minőségi terméknek titulálva, csiribili külsőben az értéktelen belső. A másik oldal pedig markánsan megkülönböztetve magát ronda külsőben árulja az állítólagos értékes belsőt aranyáron (itt nem a Heedre gondolok) és megy a ködösítés az űrtechnológiával, rezgésmentes házzal, alátétekkel, jelkondicionálóval stb. Úgy gondolom mindkét oldal szélsőség és kevés a korrekt belső értéket nyujtó racionális megoldás.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

Heed Audio termékek

Szerintem nem kell elrontani semmit sem, csak arról van szó, hogy annyiféle rossz összeállítás meg eleve rossz készülék van, hogy mindenféle szinezés a kábelekkel jó lesz valakinek. Aztán amikor egy tényleg jó rendszer összeáll /ami viszont szvsz. keveseknek sikerül/ akkor kiderül, hogy a kábel valóban nem is olyan fontos, meg, hogy a drága csodavezetékek szineznek a legjobban.Lehet, hogy ez a jó rendszer ismérve, hogy olcsó dróttal jól szól?

Ezzel nagyon egyet tudok érteni.

Egy tökéletes világban, ahol tökéletes készülékek vannak lehet, hogy tényleg nem lehetne a kábelek között különbségeket érzékelni.
De sajna nem így van. :smile19:

Pont most kaptam pl. kölcsönbe egy Harmonic Technology ProSilway MKI kábelt (nekem az MKII van), és baromi nagy HALLHATÓ különbség van köztük..

Jó, jó tudom annyira hihetetlenül rossz a rendszerem, hogy döbbenet, és biztosan teljesen süket is vagyok :smile19: ,… meg vak :smile19: , ….. meg béna :smile19: ,…., és csőd az életem :smile19: ..

Vendég

Heed Audio termékek

Némi közgazdaságtant, és marketinget tanultam, és közgazdasági szempontból tudom, hogy egy kicsit sarkos a megfogalmazás, de pont a hifire úgy vélem az „átlagnál igazabb”.  
Egyébként te minden bizonnyal Kornai János vagy, akiben most reinkarnálódót Kondo úr szelleme.
Különben meg miért gondolod, hogy negyvenkét diploma szükséges ahhoz, hogy egy logikailag nem teljesen korrekt okfejtés gyenge pontjára rávilágítsak, ehhez max. némi józan paraszti ész kell.

Meg miért is harap a kutya a saját farkába mondanivalóm végén, fejtsd ki két mondatba , ha nem nagy teher.. (Különösen mivel te minden bizonnyal képzett marketinges, közgazdász, metalurgus, és kőfaragó, valamint balett táncos vagy. )

Ki kell ábrándítsalak, mert 1 db diplomám nincs, épp csak elkezdtem főiskolára járni.
Pontosan úgy írtam le ezeket, ah paraszti ésszel végiggondoltam.
A stílusod meg nagyon nem tetszik, mert nem adtam rá okot.

A kutyaharapásról meg annyit, h elkezdtél egy gondolatot, ami nem is volt rossz, de a végére ugyanoda lyukadtál ki, ahonnan mindig elindul ez a hülye téma.
Valóban vannak különbségek, de pont azért, h többet fizethess, és ne legyen emberkék számára olyan unalmas ez a hobbi.

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

Heed Audio termékek

Ezt ugye te sem gondolod komolyan!  
Persze, hogy nem. Válaszoltam arra amit Te feldobtál. Mivel te öszesküvésről beszélsz azt feltételezed, hogy kézzelfogható a jó és a rossz. Erre te hifista egyből rájönnél, hogy a rossz az rossz.
Most meg azt mondod, hogy nincs is rossz. Most akkor melyik?

Nem azt mondtam, hogy nincs rossz, hanem, hogy nincs legjobb (avagy legrosszabb, ahogy tetszik). Rosszabb/jobb van, de konkrétan a kábelek esetében függ a rendszertől amibe illeszted, a tesztelő személyes preferenciáitól –milyen zenét, hangot szeret – és egyebektől.

Ez olyan mint a kaja.
Van olyan étel amit jobban szeretsz másoknál?
Gondolom van.
Van abszolúte kedvenced?
Nekem speciel nincs, csomó kedvencem van.
Ki lehet jelenteni, hogy mondjuk az egyik kedvencem – pl. a marha pörkölt – nagyon jó? Nem.
Mert attól függ a marhapörkölt megítélése hol, ki készíti el (ettem már borzasztó marhapörköltet), de még egy kicsit attól is aznap milyen kedvem van?
Tehát se szubjektívé, se objektíve nem tudom kijelenteni, hogy a marhapörkölt az jó.
Ennek ellenére ki merem jelenteni, objektíve, és szubjektív, hogy a marhapörkölt jó.
És ezt az emberek jelentős része érteni is fogja.

Érted?

Senki Alfonz
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 0

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Senki Alfonz »

Szerintem nem kell elrontani semmit sem, csak arról van szó, hogy annyiféle rossz összeállítás meg eleve rossz készülék van, hogy mindenféle szinezés a kábelekkel jó lesz valakinek. Aztán amikor egy tényleg jó rendszer összeáll /ami viszont szvsz. keveseknek sikerül/ akkor kiderül, hogy a kábel valóban nem is olyan fontos, meg, hogy a drága csodavezetékek szineznek a legjobban.
Lehet, hogy ez a jó rendszer ismérve, hogy olcsó dróttal jól szól?

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

Heed Audio termékek

Tanultál közgazdaságtant, marketinget, esetleg anyagismeretet?Ha igen, akkor ezt nem írtad volna...

Vendég

Heed Audio termékek

Azt én sem gondolom, hogy "direkt elrontják" a kábeleket, de azt igen, hogy jó kis misztifikummal körített a dolog, hgy eltertson egy kisebb iparágat. Meggyőződésem, hogy két különböző erősítő közt mindig sokszorta nagyobb különbség lesz, mint akármilyen kábelek közt. Azaz a kábelelk különbsége elenyésző.
Nem elrontják őket, hanem butítják. És az a vicc, h filléres dolog a különbség, mégis mennyit kell fizetni érte. Egyébként valóban a villamos tulajdonságokon van a hangsúly. A különböző fémeket is ötvözéssel állítják elő, amik elég komoly eltéréssel rendelkezhetnek, feltételezem a kábeleknél pont így történik. Pár %-ról beszélünk egyébként...

Az, h ki mit magyaráz bele, és ki mit hisz el, az már más tészta.

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Azt én sem gondolom, hogy "direkt elrontják" a kábeleket, de azt igen, hogy jó kis misztifikummal körített a dolog, hgy eltertson egy kisebb iparágat. Meggyőződésem, hogy két különböző erősítő közt mindig sokszorta nagyobb különbség lesz, mint akármilyen kábelek közt. Azaz a kábelelk különbsége elenyésző.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Vendég

Heed Audio termékek

Persze, hogy nem. Válaszoltam arra amit Te feldobtál. Mivel te öszesküvésről beszélsz azt feltételezed, hogy kézzelfogható a jó és a rossz. Erre te hifista egyből rájönnél, hogy a rossz az rossz.
Most meg azt mondod, hogy nincs is rossz. Most akkor melyik?

Vendég

Heed Audio termékek

Vadász, ismeretlenül is nagy tisztelőd vagyok  - úgyhogy nem kötekedni szeretnék - , de szerintem amit a kábelekről itt írtál az erősen vitatható. :smile19:  
Ha igaz lenne az, az állítás, hogy a kábelgyártók direkt elrontják a kábeleiket, akkor ezzel egy iparági szintű összeesküvésre bukkantál volna. 
Mivel ez csak akkor működhetne, ha az összes kábelt (is) gyártó cég közösen így határozott volna. Különben mondjuk (követve a piac logikáját) elkezdene az egyik gyártó nem direkt elrontott kábeleket gyártani (mint te (?))– és az egyszeri hifista, mint én is – amikor több kábelt is kipróbál azt hallaná a legjobbnak, azt venné a többi cég meg tönkremenne.
Ez pedig nem így van, és nem azért mert az egyszeri hifista, mint én tök hülye, tök süket, és tök palimadár, hanem talán mert tényleg vannak különbségek  - hallgatva!  - a különböző kábelek között.

Mire végére értél a mondandódnak, az az érzésem támadt, mint amikor a kutya a saját farkába harap.

Tanultál közgazdaságtant, marketinget, esetleg anyagismeretet?
Ha igen, akkor ezt nem írtad volna...

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

Heed Audio termékek

Mert legjobb csak egy van (minden kategóriában) és azt sok próbával meg lehet találni.
Én abban sem vagyok biztos, hogy van olyan bármiben -étel, ital, könyv, zene stb. - , hogy legjobb.
De ha van is ami nekem legjobb, az neked nem biztos, hogy szintén az.
De ha tévedek mond már el mi a legjobb étel, ital, könyv, zene, hifi, kábel??

(Mi az a K.Z?? )

Vendég

Heed Audio termékek

Ez pedig nem így van, és nem azért mert az egyszeri hifista, mint én tök hülye, tök süket, és tök palimadár, hanem talán mert tényleg vannak különbségek  - hallgatva!  - a különböző kábelek között.
Ha viszont ez így volna akkor mindenki az X.Y. gyártó K.Z. kábelét venné hiszen az lenne a legjobb. Mert legjobb csak egy van (minden kategóriában) és azt sok próbával meg lehet találni.

SSS
Fórumlakó
Fórumlakó

Heed Audio termékek

A cél az volt, hogy ne legyenek "hifi kábelek". Sajnos az a tapasztalatunk, hogy mivel egy kábel azért nagy trükköt nem tudna csinálni, ezért a kábelgyártók - különösen a drága és tyűha kábelgyártók - elrontják a kábeleiket csak azért, hogy minél nagyobb különbséget halljon az egyszeri hifista.

Vadász, ismeretlenül is nagy tisztelőd vagyok - úgyhogy nem kötekedni szeretnék - , de szerintem amit a kábelekről itt írtál az erősen vitatható. :smile19:

Ha igaz lenne az, az állítás, hogy a kábelgyártók direkt elrontják a kábeleiket, akkor ezzel egy iparági szintű összeesküvésre bukkantál volna.
Mivel ez csak akkor működhetne, ha az összes kábelt (is) gyártó cég közösen így határozott volna. Különben mondjuk (követve a piac logikáját) elkezdene az egyik gyártó nem direkt elrontott kábeleket gyártani (mint te (?))– és az egyszeri hifista, mint én is – amikor több kábelt is kipróbál azt hallaná a legjobbnak, azt venné a többi cég meg tönkremenne.
Ez pedig nem így van, és nem azért mert az egyszeri hifista, mint én tök hülye, tök süket, és tök palimadár, hanem talán mert tényleg vannak különbségek - hallgatva! - a különböző kábelek között.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”