Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Yamaha termékek

LCO
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: LCO »

ritkán használom a dsp programokat, viszont ha igen, akkor az enhanched módot..de ugye aki használja a dsp-ét, az késleltetést is beállítja ugye :D :kiraly: ?

én is csak ezt használom nem tudom minek a többi bele, csak a helyet foglalja

toto63
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: toto63 »

Sziasztok!
most sikerült szereznem egy Yamaha RX-V659-et.Ehhez Kellene nekem egy magyar felhasználói kézikönyv másolata vagy ha esetleg valakinek lenne magyar PDF file-ban akkor az még jobb lenne.köszi a segitséget

toto63

GTomi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 671

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: GTomi »

asszem lemaradtam vmiro"l :vazeg:

presence csatik, hangfalak? mi ez?

ritkán használom a dsp programokat, viszont ha igen, akkor az enhanched módot..
de ugye aki használja a dsp-ét, az késleltetést is beállítja ugye :kiraly: ?
Rega / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Nekem is bejön a yamaha dsp módja úgy is használom. Az autokalibrációt nem hiányolom, mert van egy hangnyomásmérőm. Persze teszteléshez jól jöhet. Irigyellek, hogy van erre időd Ultegra.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: Ultegra »

Hát... Én is Sonyról váltottam erre. STR-DB925-ösöm volt, ami hangzás szempontjából ugyanaz, mint a 930-940-es. Ez a QS sorozat teteje volt a maga idejében. Hangilag szerintem sokkal jobb a Yamaha RXV 650-nél. Ennek abszolút midrange hangja van. Nem azt mondom, hogy mozira nem elég, de azért túlzás jó hangú AVR-nek nevezni. Igaz, nekem elég háklis hangfalaim vannak (alacsony érzékenység, ingadozó impedanciamenet), de ezt a Yamahát nagyon karcsúnak érzem. Persze lehet, hogy normálisabb hangfalakkal szépen tud szólni, de én megváltóként várom a most készülő végfokaimat, hogy a sajátjait nyugdíjazhassam.

Volt egyébként Sony TA-VA8ES-em is. A legjobb hangú AVR-em volt. Fénykorában 499e forint volt, plusz 249 a hozzá tartozó DD dekóder (akkoriban nem volt DTS). Igaz, jó D/A-kkal megáldott, DTS-DD képes DVD kellett hozzá, mert nem volt benne semmilyen digitális dekóder. Plusz abban is volt már DSP, így összesen 1 olyan bemenete volt (6 csatis analóg), ahol ki is jött belőle, amit tud. 45e forintért vettem és jó hülye voltam, hogy eladtam, ideális lenne a Yami mögé is.

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

Miután megvolt a 7.1, visszatologattam mindent a helyére, és azt kell mondjam, hogy a presence csatikkal a Yamaha DSP messze túlmutat a normál 7.1 elrendezésen.
egyre kíváncsibbá teszel!

hoppá,most látom csak te is 750-es vagy :-), vélemények???

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

oriza triznyák
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 10

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: oriza triznyák »

üdv mindenkinek!
yamahás lévén én is hozzászólnék a témához.
4 évig sony-buzi voltam, aztán a kezelőorvosom/gyógyszerészem tanácsára beruháztam tavaly áprilisban egy 750-es erőlködőre...qrvára megérte, ég és föld a difi a yamaha javára, pedig sony-ból sem az alapmodellem volt az utolsó évben...
a 7.1-et korábbról már ismertem, de így megszólalni koncert-dvd-t(iron maiden-rock in rio) még sosem, azóta is kedvenc dvd-m ez a lemez(amúgy nincs túl sok dvd-m,60-70 koncert, főleg rock/metal) :-)

a presence dolgot még sosem próbáltam ki, de a szobám elrendezése nem is nagyon teszi lehetővé, majd tavasszal talán átrendezem a szobát, és akkor...

valaki írta, hogy zenére nem jó...amit én hallgatok, rock/metal, azt tökéletesen lenyomja a pioneer frontokkal, még a woofert sem mindig használom, inkább normál sztereóban tolom, direct audióban is korrekt de ott a mélyek eltűnnek valahol, talán kellene egy olyan cd/dvd játszó, ami felkínál ilyen lehetőséget

yamaha dvd 659-ről tudtok valami hírt??? magyar oldalon még nem láttam, inkább a külföldön tolják

tv: PANA 42S30
erő: YAMI RXV-750, PANA SA-XR15, SONY TA-FE370
dvd: YAMI DVD-S2700, PANA DVD-S47, MILLENIUM MN-9504
kéksugár: SAMU BD-D5500
hangfal: PIO CS301, SONY SS-MF-600, JAMO E8 CENTER.2, JAMO S 602
lemez: TECHNICS SL-BD20
média: ASUS HDP-R1 O!PLAY

norbi31
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 27

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: norbi31 »

Miután megvolt a 7.1, visszatologattam mindent a helyére, és azt kell mondjam, hogy a presence csatikkal a Yamaha DSP messze túlmutat a normál 7.1 elrendezésen.
egyre kíváncsibbá teszel!

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Yamaha termékek

A tegnapi szórakozásom konklúziója: a Yamaha DSP gyakorlatilag mindenféle forrással, mindenféle hangszóróelrendezésben jobb filmekhez, mint a Dolby és DTS módok. Bepakoltam teljesen ideális pozícióba a "szabvány" 7.1 hangfalakat, és szerintem nemhogy pluszt nem jelent az 5.1-hez képest, de nálam még EX filmeknél is visszalépés volt. Egyszerűen túlságosan a fülembe vonyít a surround csatorna, elvonva a figyelmet még a filmről is. Szó sincs homogén térről. Próbáltam lehúzni a jelszintet, de úgy meg némi hiányérzetem támadt. Szerintem többet ér az 5.1 sréhen hátulra (az ajánlás mögé) helyezett hangfalakkal, mint ez a 7.1-es játék. Egyébként érdemes néha hátra blattyogni és ráfülelni a SB csatikra: alig jelenik meg rajtuk információ.
Sajnos már eladtam őket, de valószínű, hogy dipol sugárzókkal nem lett volna ilyen szomorú az eredmény. A Yamaha ajánlás szerint dipol surroundok használata esetén a surround backeket egymás mellé kell tolni, tehát gyakorlatilag 6.1 csatorna jön létre.

Ami meglepetést okozott, az a PLIIx music módja. Ilyen jól szólni többcsatornás zenét még nem hallottam. Beleértve a gyárilag kevert DTS lemezeket (na azok bekap6od.gif ) és SACD-ket is. Coldplay Parachutes, Faithless Sunday 8pm abszolút élőkoncert-szerűen szólalt meg, a hangfalak jóformán eltűntek. Komolyzenével (Brandenburg Concertos) is pöpec volt, adott neki némi atmoszferikus jelleget. Nem sokkal nyomta le a DTS Neo6 Music módozatát. A kettő nagyon hasonló, de a DTS-nél megmaradtak a diszkrét hangforrások, míg a PLIIx nagyjából eltűntette őket és egyetlen, egységes teret hozott létre. A téri arányok is picit mások, a DTS néhol nagyít ("óriás énekes"), meg mintha alul emelne. A Yamaha zenei módjai ezektől jócskán elmaradnak. A fele brummog, a másik agyon visszhangosítja a felvételt az effektcsatornákon. Nekem egyik sem tetszett, bár az igazat megvallva egyik DSP megoldást sem tudnám hosszú távon hallgatni stereo helyett.

Miután megvolt a 7.1, visszatologattam mindent a helyére, és azt kell mondjam, hogy a presence csatikkal a Yamaha DSP messze túlmutat a normál 7.1 elrendezésen. Visszatért az élet a megszólalásba. Az némileg túlzás, hogy vertikális információt jelenít meg, de az igaz, hogy képes a vászon mögötti tér illúzióját kelteni, plusz enyhül az az ősöreg házimozis probléma, hogy a center a vászon alatt található, így hallhatóan elkülönül (minél nagyobb a kép, annál jobban) a kép a hangtól. Én korábban sokat agyaltam ezen, egyebek közt femerült a porózus vászon építésének gondolata, de kísérletképp volt olyan konfiguráció is, ahol a front sugárzók a falról, a vászon mellől szóltak és két centersugárzó szólt egyidejűleg (alatta-fölötte). Persze egyik megoldás sem olyan jó, mint a moziban vászon mögül szóló center csatorna, de messze ez a legjobb közelítés. És nem győzöm hangsúlyozni: nem csak erre való! Nem csak a center kiterjesztése, sok effekt is megjelenik rajtuk.
Emellett szól az is, hogy tapasztalatom szerint a normál 7.1 elrendezésben elég szűk a sweet point (igaz, a szobám nem erre való, 1.6m sugarú kör mentén helyeztem el a hátsó hangszórókat).
Mókás egyébként, hogy egyáltalán nem is hallottam korábban erről a presence megoldásról (Petike mutatta be úgy, hogy sokat nem ér), most meg ez tetszik a legjobban az erősítő szolgáltatásai közül. Persze csodát ettől sem kell várni, de én annyit hülyültem már azzal, mi van az 5.1-en túl, és eddig egyedül ez hozott értelmes újítást.

Itt egy kép, hol is vannak nálam a presence sugik (ne a kupit nézzétek, az állványok festés alatt állnak, bár amúgy sem vagyok egy rendszerető ember. Ja és tudom, hogy xar lett a kép, de lusta vagyok most újat lőni.). Légvonalban +1.1 méter a fronttól a YPAO szerint.

Teszteltem még a füles módot, ami nálam kritikus szempont, lévén elég sokat mozizok este-éjszaka, s az új helyemen ilyenkor nem lehet megrakni a rendszert, bármennyire is szeretném. Őszintén szólva azt gondoltam, hogy a Yamaha erre kifejlesztett Silent Cinema DSP programja nagyon közel áll a Dolby Headphone-hoz, csak licensz okokból nem került bele. Tévedtem. Sajnos sokkal gyengébb, mint a Dolby Headphone, egyáltalán nincs semmilyen téri jellege, megkockáztatom, hogy az ügyesen kevert stereo sávok straight módozatban jobban szólnak, mintha a Yamahával kutyulnánk ötből két csatornát. Ez a régi Sonymra nem volt jellemző. Ráadásul hallottam már a Dolby Headphone-nál jobb füles DSP-t is (pl. Cyberlink Headphone bizonyos beállításai, amit a PowerDVD szoftverből csinál).

Ja és egy kérdés: valahol meg lehet hallgatni Bpesten a Yamaha Sound Projectorokat? Korábban szkeptikus voltam, de így, hogy testközeli élményem van a Yamaha DSP-kkel, kíváncsi lettem mit művel egy olyan.

Ezekkel a filmekkel próbáltam:
Gyűrű Szövetsége (DD EX)
Star Wars III. (DD EX)
Total Recall (DTS ES)
Van Helsing (DD5.1)
Gladiátor (DTS)
Zsákolj, ha tudsz! (DD2.0)
Rambo (DD2.0-DD5.1-DTS)

Kiten
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: Kiten »

De ezt az autokalibrációt nagyon megszerettem. Tilizolizol a hangfalakkal, aztán csak nyomsz egy auto setupot, két perc és nagyjából belövi a rendszert. Mézesköcsögöcske.
Jah! Én is szeretem. Meglepően pontos a távolság mérés, már amennyire tapasztaltam. Igaz a surrondok szintjét én mindig feljebb vettem picit, de nekem úgy volt jó.

TV: Samsung SP46L6HX
DVD: Yamaha DVD-S1500
[ Van még cucc, csak sajna dobozban; lakásfelújítok... /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> ]

Kiten
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Yamaha termékek

Ti szokatatok TVt nézni, hallgatni pontosabban az erősítővel? Gondolok itt főleg a DPLx és a Neo:6 használatára? Néha egészen meglepő dolgokat művelnek a filmek/reklámok közben! Persze lehetőleg sztereó csatornánál...

[ Van még cucc, csak sajna dobozban; lakásfelújítok... /emoticons/default_sad3.gif" alt=":(" data-emoticon="" srcset="/emoticons/sad@2x.png 2x" width="15" height="15" /> ]

YvsMad
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: YvsMad »

Ex-Yamahásokat is bevesztek? 2 ilyen erősítőm is volt, talán tudok segíteni a botladozóknak.
TV: LG OLED55G23, BDR: Panasonic DMR-BCT730, BDP+DVD-A/V+SACD: Pioneer BDP-450
CD: Marantz CD6006, AVR: Pioneer SC-LX59-K
Front: Monitor Audio Silver RX6, Silver RX Centre, Silver RXFX, Sub: KEF Q400b.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Yamaha termékek

norbi: jobban a szélre kell tenni a presence sugikat.
hát ha a 2.5m távolság nem elég, akkor elvetem... függöny mögé nem teszem (max a mennyezetről lógathanám le).

Samsung proji, Yamaha AVR, Wharfedale Pacific PI hangsugárzók, Mordaunt-Short sub, Popcorn Hour nmt.

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Yamaha termékek

Ma - tanulás helyett, persze - megint fél napot hangfaltologattam, drótoltam, füleltem. Dolby vs. DTS vs. Yamaha hangmérnök meccs volt itthon, pontosabban még zajlik. Még nézelődöm picit, aztán jön a konklúzió.

De ezt az autokalibrációt nagyon megszerettem. Tilizolizol a hangfalakkal, aztán csak nyomsz egy auto setupot, két perc és nagyjából belövi a rendszert. Mézesköcsögöcske.

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Yamaha termékek

Utánanéztem, még a legnagyobb Yamahákban, mint az RXV 4600, vagy a 2700 sem lehet egyidejűleg használni a SB és Presence csatornákat! A DSP-Z9 manuálban nem volt erre vonatkozólag információ, de a leírásból logikailag következik, hogy egyidejűleg működnek.

Arra tudok gondolni, hogy ezekben 7 végfok van egyrészt, 7 D/A konverter másrészt, így fizikai képtelenség megoldani, hogy egyszerre 9 csatorna szóljon. Miután az erősítők kialakítása ilyen, valószínű a DSP procik sincsenek felkészítve a 9.1 csatornára, kivéve a Z9 esetén.

norbi: jobban a szélre kell tenni a presence sugikat. Próbáld ki, mielőtt elveted. Szinte biztos, hogy szobája válogatja, nálam a háttérben lévő többlet információ nem jelenik meg, hiába növelem a csatornák számát, és a tippem az, hogy ez a legtöbb szobára áll. A Sony SDDS-nél is 5 első és 2 hátsó csatorna van egyébként.

Kiten
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Yamaha termékek

(ex)Cat!a tiéden megy a kettő együtt? a s.back és a presence.

Azthiszem, hogy a 2500-2600-os kategóriában vannak olyan módok, amikor mind a 10 hangfal/sub megszólalhat. Használatiban le van szépen írva. Este ha lesz időm, megnézem. Én pl tudom javasolni a prescene falakat, mert pl. a Rock, Club, Hall DSP-nél jól jött. :kiraly: Lehet, hogy nálam is szólt DPLx-nél meg Neo/-nál? Lehet, de mindig lusta voltam meghallgatni. Most meg már nem is fogom tudni...

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Yamaha termékek

De végülis nem ez a legfontosabb szempont - ha az lenne, nem is volna itt az állványon most se
(ex)Cat!
a tiéden megy a kettő együtt? a s.back és a presence.

Nem próbáltam sose.. nincs is annyi hangfalam.

én sem, de most a set menüben megnéztem... (akkor lehet hanyagolom a presence-t)

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

De végülis nem ez a legfontosabb szempont - ha az lenne, nem is volna itt az állványon most se
(ex)Cat!

Nem próbáltam sose.. nincs is annyi hangfalam.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Yamaha termékek

(ex)Cat!

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Yamaha termékek

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Nekem is tetszett...Íme hozzájárulok a köz épülésére,egykori RX V2600-asom kijelzőjével...
Ha minden más komponens is ilyen lenne, én sem panaszkodnék rá. De így nagyon elüt a többitől, habár igaz, hogy kevésbé világít mint a kék színű kijelzők.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Yamaha termékek

(csak a nagyon csúcs Yamahákban lehet egyidejűleg használni a presence és SB csatornákat). 

na akkor ennek még utána kell néznem.
mert sb (6.1) az tuti lesz! csak az ajtót kellene áthelyeznem... :kiraly:

na megnéztem. egyszerre nem megy a kettő (sb/pr).

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Yamaha termékek

nálam a fekete szín lesz az egyik fontos szempont.    a maszkolásban lenne az FVF-re rögzítve...
Ott nem jó helyen van! Ezt a vászon szélétől távolabbra kell elhelyezni, kb. 1.80-as magasságban.

a maszkolás (7cm) szélétől az fvf még 22cm-t kilóg oldalra, ami előtt most függöny van, de később ez is feketére lesz festve. egy síkban lenne a frontokkal.
szóval?

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Yamaha termékek

nálam a fekete szín lesz az egyik fontos szempont. a maszkolásban lenne az FVF-re rögzítve...
Ott nem jó helyen van! Ezt a vászon szélétől távolabbra kell elhelyezni, kb. 1.80-as magasságban.

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Yamaha termékek

Még Norbi31-nek: nálam fekete függöny mögött vannak, így szempont volt, hogy nagyon kicsi legyen, plusz ezek voltak elfekvőben. De szerintem bármilyen kisméretű hangfal megteszi, amit falra lehet tenni. Wharfinál ott van pl. a legkisebb 9-es gyémánt, de valószínű egy olcsóbb valami is megteszi.
nálam a fekete szín lesz az egyik fontos szempont. a maszkolásban lenne az FVF-re rögzítve...

norbi31
V.I.P.
V.I.P.

Yamaha termékek

(csak a nagyon csúcs Yamahákban lehet egyidejűleg használni a presence és SB csatornákat). 

:kiraly: na akkor ennek még utána kell néznem.
mert sb (6.1) az tuti lesz! csak az ajtót kellene áthelyeznem...

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”