Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
- DigitalSTD
- Fórumlakó
- Értékelés: 4
Heed Audio termékek
Cd lejátszó topikban már írtam a problematikámról!
Polk lsi9 a lánc végén ugye...
Na most Májusban fogom meghallgatni a dolgokat mikor pont Pesten leszek...Junius végén fogok vásárolgatni...Terveim szerint akkor a hangfalat fogom megvenni tutira a meghallgatás után és utána akkor próbálom majd otthoni meghallgatás után hozzápasszintani az erősitöt...Egyesek azt mondták, hogy Luna/Canopus utat kéne járni, viszont volt aki azt mondta, hogy az új Obelisk is esélyes versenyzö lehet!Észrevételeket várok
Heed Audio termékek
Ti milyen kábeleket adtok a Heed erősítőknek?
Aláírásomban benne van.
CAT5 teflonos merev IC és a legolcsóbb 4mm-es Neotech.
Hangfalkábelnek 4-félét, IC-nek legalább 8-10-félét próbáltam, volt köztük több 10 ezer Ft-os is és eszemben sincs drága kábelekre költeni ezek után.
Mellesleg a CAT5-öt becsempésztem (szó szerint) már két elég komoly cuccba a CD és erősítő közé a nem olcsó IC-k helyett úgy, hogy a lánc gazdája és vendégei egész este nem vették észre hogy nem a megszokott speckábelük "szól".
Ha lenne ismerősömnek, akkor kipróbálnám...
Buherálgatni nem akarok, mert sz@rul forrasztok...
Rudulf!
Ha addig ideadod hallgani az az ezüst vagy ezüstözött hangfalkábelt (ami a szekrényben porosodik), én adok neked CAT5-ös hagfal- vagy összekötőkábelt próbára. Jövő héten megyek le...
Üdv
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Pointe Amplifica, vanDamme, Belden, Opera 2, Sytem Audio 1550
Mozi: CA Azur 551R + Sony KD-55XE9005
Heed Audio termékek
Aláírásomban vannak:
Xindak FS1, egy kínai hangfalkábel, titkos bestbuy, vagy ilyesmi. Jóval drágább kábelt adtam el miatta.
Én speciel a 20ft-os tescos dróthoz képest igencsak markáns különbséget hallok vele, az Obeliskkel tesztelve, ezért erre továbbra is hajlandó vagyok áldozni (na nem százezreket..).
Az IC most csak egy "olcsó" de tényleg jó kis magyar kábel, az "Arzachel -féle".
Az interkonnektekben álló pénzemet (is) beleöltem inkább a hangfal upgrade-be, mert ott jobban van hatása.
Spec.tápkábelem csakazértse lesz, ott egye meg a fene az egészet, ha már erre is szükség van, hogy élvezzem a zenét. (na jó, van egy a szekrényben vmi szegedi tuningmester kreálmánya, régebben vettem egy gyenge pillanatomban, de nem használom, mert vastag és csúnya.
Heed Audio termékek
Te mit használsz Gandalf?
OFFTOPIC:
Menjünk át egy másik topicba ezzel vagy beszéljük meg priviben.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W
- rudulf
- V.I.P.
- Értékelés: 46
Heed Audio termékek
Aláírásomban benne van.
Hangfalkábelnek 4-félét, IC-nek legalább 8-10-félét próbáltam, volt köztük több 10 ezer Ft-os is és eszemben sincs drága kábelekre költeni ezek után.
Mellesleg a CAT5-öt becsempésztem (szó szerint) már két elég komoly cuccba a CD és erősítő közé a nem olcsó IC-k helyett úgy, hogy a lánc gazdája és vendégei egész este nem vették észre hogy nem a megszokott speckábelük "szól".
Ha lenne ismerősömnek, akkor kipróbálnám...
Buherálgatni nem akarok, mert sz@rul forrasztok...
RoksanXerxes/OriginLiveSilver/OrtofonHMC30,Audiomeca/Mephisto1,SonerAudio/nagy DAC,előfok,végfok,SL1hangfal,SonusFaberElectaAmateur2,SL1hangfal,DevialetExpert250PROHighwire/1100összekötô,JPS/DigitalAC,SonerAudio/DACtápkábel,HarmonicTechnology/MagicésMagicTweeterhangfal,Magic,AC10táp
Heed Audio termékek
Jajj bocsi, nem jelentkeztem be.
Én voltam a kábeles válasz.
Heed Audio termékek
Aláírásomban benne van.
Heed Audio termékek
Most már meg kell hallgassak egy normális előfokot...
A lehetőség asszem adott
A400, Dactilus, 575A, M12.2
- rudulf
- V.I.P.
Heed Audio termékek
Itt volt egy közös ismerősünk (R. Gyuri) és megmutattam a Nexust neki.
Szerinte - már amennyire figyelt - vágja a magas tartományt a cucc.
Ezáltal sajnos bogarat ültetett a fülembe. Lehet, hogy az előfok fogja le a rendszert.
Mondjuk tudni kell a Jadis erősítő-hangfal+Meridian 506 házasításáról, hogy nekem nem tetszik a hangja. A Jadis-nak szép közepei vannak, de nincsen benne ez az energia és nekem uncsi.
Most már meg kell hallgassak egy normális előfokot...
RoksanXerxes/OriginLiveSilver/OrtofonHMC30,Audiomeca/Mephisto1,SonerAudio/nagy DAC,előfok,végfok,SL1hangfal,SonusFaberElectaAmateur2,SL1hangfal,DevialetExpert250PROHighwire/1100összekötô,JPS/DigitalAC,SonerAudio/DACtápkábel,HarmonicTechnology/MagicésMagicTweeterhangfal,Magic,AC10táp
Heed Audio termékek
Rudulf!
Azért te ne az audiolink kábelre gyúrjál :-)
http://www.dvdcenter.hu/forum/index.php ... =audiolink
Üdv
Rag
Sztereó: Project turntable, Pioneer N-50, Pioneer PDS-901
Heed Audio termékek
. . . azt nem tudom mindegyiken megvan -e hozzá a megfelelő csatlakozó, lehet, hogy van olyan verzió is, amin nincs.. . .
Van!
TV: Samsung 60D6500; Erősítő: házimozi : Pioneer VSX D912; sztereó : Quad 405; Heed Obelisk Si + X2; DVD: Pioneer DV668AV; DAC: Heed Dactilus; Hivox Lupus; Hangfal: Acoustic Energy Aegis EVO 3 és EVO 1 + center; Deck: Aiwa AD-R450; CD: Pioneer PD 6700; Hálózati szűrő: Belkin SurgeMaster SurgePro - Maximum Serie; Kábelek: Neotech, AudioLink, RG59
Heed Audio termékek
Hello Giraffe!
Melyik Obelisket? A külön táposat vagy az egydobozosat?
Én is szeretném meghallgatni a két dobozos verziót...
Nincs olyan - tudtommal - hogy kétdobozos verzió, hanem a sima Obeliskhez még pluszban rakhatsz külső tápot, azt nem tudom mindegyiken megvan -e hozzá a megfelelő csatlakozó, lehet, hogy van olyan verzió is, amin nincs.
Tapasztalataim szerint a külső táppal többek között energikusabb lesz a mélytartomány, a "mélyhiányosság" megszűnik-csökken, így nehezebben hajtható hangfalakhoz (is) erősen ajánlott. Bár én nem szoktam hangosan zenét hallgatni, de még a halk zenehallgatásnál is előnyös az így kapott némileg több watt. Nomeg, hogy nem egy tápról megy az elő-végfok, biztos egyéb áldásos hatásokat is kifejt a megszólalásra.
Heed Audio termékek
Az utolsó két hozzászólóhoz intézném a kérdésem:
A drágább Neotech kábelek milyenek lehetnek?
. . .
Nekem az AudioLink jobban bejön, de mondjuk nekem olcsó Neotech-em van.
Mi az az Audiolink?
Egy olcsó, de nagyon jó kis kábel.
Sokmindenkinek van itt olyan IC, vagy hangfalkábele.
Nézz szét az Interconnect, vagy esetleg a CAT5 mint hangfalkábel topicban, de máshol is volt már szó róla . . .
Vagy egész egyszerűen kérdezd meg Levát...
Heed Audio termékek
. . .
Mi az az Audiolink?
Egy olcsó, de nagyon jó kis kábel.
Sokmindenkinek van itt olyan IC, vagy hangfalkábele.
Nézz szét az Interconnect, vagy esetleg a CAT5 mint hangfalkábel topicban, de máshol is volt már szó róla . . .
TV: Samsung 60D6500; Erősítő: házimozi : Pioneer VSX D912; sztereó : Quad 405; Heed Obelisk Si + X2; DVD: Pioneer DV668AV; DAC: Heed Dactilus; Hivox Lupus; Hangfal: Acoustic Energy Aegis EVO 3 és EVO 1 + center; Deck: Aiwa AD-R450; CD: Pioneer PD 6700; Hálózati szűrő: Belkin SurgeMaster SurgePro - Maximum Serie; Kábelek: Neotech, AudioLink, RG59
- rudulf
- V.I.P.
Heed Audio termékek
. . .
Mi az az Audiolink?
Heed Audio termékek
. . .
- rudulf
- V.I.P.
Heed Audio termékek
Próbálom elhinni, hogy a kábeleknek nincsen túl nagy szerepük, de b..ssza meg, kell a jó rendszernek a jó kábel.
Kölcsön kértem a cimborámtól a régen átpasszolt Cardas Quadlink-et, és a rendszerem begyorsult úgy, ahogy az kell és élvezhetők a mélyek.
A Lapis mellé hasonló kvalitású kábel kell (sajnos).
Még ki sem perkáltam az S100-at, de gondolkodhatom egy új kábelben.
Szóval milyen a Neotech? Láttam egy-két típust, ami úgy néz ki, mintha Siltech lenne vagy Cardas...
Heed Audio termékek
Alapból persze ugyanaz, vagy nagyon hasonló hangkarakter az új Obelisk önmagában, meg a külső táppal.
A külső táp valamiféle nyugodtságot hoz be a hangjába. Gondolom ezzel főképp hosszú távon hallgathatóbbá válik és talán jobban megbírkózik a nehezebben hajtható hangsugárzókkal (utóbbi csak következtetés).
Heed Audio termékek
Hello Giraffe!
Az egydobozosat (habár a másik is az, amíg nem kötsz hozzá külső tápot) !
- rudulf
- V.I.P.
Heed Audio termékek
Hello Giraffe!
Heed Audio termékek
Nono, szvsz az Obelisk nem mindig jobb választás, mint a Luna + Canopus. Persze például praktikusabb... De egyszerűen más a hangja, így valamilyen szinten izlés kérdése is, és van olyan hangdoboz, ami határozottan jobban szól Luna + Canopussal, mint Obeliskkel. Szóval nem biztos, hogy jó dolog ész nélkül váltani. Mindkettő _nagyon_ jó, de meglehet, hogy valakinek jobban fog tetszeni a négy kis doboz hangja, mint az egy nagyé. . . .
Hát igen, pont most hasonlítgatom . . . habár nekem nincsen sajna Luna-m!
Heed Audio termékek
"rengeteg" embert vitt közelebb a minőségi zenehallgatáshoz a Heed Audio
Hatalmas igazság van abban amit mondasz, mert senki másról nem tudok, aki ennyi sok zenei élményt kínáló terméket, vagy inkább RENDSZERT tud, vagy tudott kínálni sztem viszonylag elérhető áron.
Heed Audio termékek
...Mindkettő _nagyon_ jó, de meglehet, hogy valakinek jobban fog tetszeni a négy kis doboz hangja, mint az egy nagyé.
(Azért az Obelisk külső táppal már nagyon jó tud lenni. )
Hát,ha még hallanád az obelisket biampban.
Heed Audio termékek
Azért szeretem ezt a topicot,mert "rengeteg" embert vitt közelebb a minőségi zenehallgatáshoz a Heed Audio, (köztük engem is).
Ám, ebben legnagyobb érdeme mégiscsak a Canopus-nak van!
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2
Heed Audio termékek
de azértt ha fél év múlva csere lesz, a fejedre olvashatjuk :smile19:
...Nem hallott még Obelisket és Nexust...
Nono, szvsz az Obelisk nem mindig jobb választás, mint a Luna + Canopus. Persze például praktikusabb... De egyszerűen más a hangja, így valamilyen szinten izlés kérdése is, és van olyan hangdoboz, ami határozottan jobban szól Luna + Canopussal, mint Obeliskkel. Szóval nem biztos, hogy jó dolog ész nélkül váltani. Mindkettő _nagyon_ jó, de meglehet, hogy valakinek jobban fog tetszeni a négy kis doboz hangja, mint az egy nagyé.
(Azért az Obelisk külső táppal már nagyon jó tud lenni. )