Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Sonido termékek
Sonido termékek
Nos, engem is a kis méretű dobozok hoznak igazán lázba. Én sem szeretnék egyebet, mint egy olyan egyutast, melyet a polcra kell tenni és nincs hiányérzetem:)
Ezt azonban nem tudom másképp elképzelni pillanatnyilag, mint egy zárt aktív monitorként 20 cm-es szélessávúval. 10 liter alatti térfogat, beépített erősítő mélykompenzálással, mely helyreállítja a mélysugárzás intenzitását és fázisát. Többek között ezen is dolgozunk Varga Istvánnal, de nem merek ígérni még semmit.
Régebben én is lelkesedtem a kis japán szélessávúkért kicsiny applikációkban. Természetesen ki is próbáltam őket, valóban imádni valóak tudnak lenni kis hangerőn NAGYON pici szobában, vagy nagyon közelről. Azt tudomásul kell venni a népszerű japán projektek esetén, hogy Japánban a világon a legdrágább az ingatlan. Néhány négyzetméter lakótér áll rendelkezésére a többségnek, ez itt Magyarországon nyomornak számítana. Tehát a támasztott elvárások is igen eltérőek. A Fostex pl. japán piacra nagyon széles választékot nyújt 8 és 10 cm-es szélessávúakból, sőt sikerrel árusít egy papírból(!) összehajtogatható dobozkát is 140 (!) Hz-es alsó határfrekvenciával átlagos japán felhasználóknak;)
Egyébként a képen inkább reflex dobozt látunk. A modern matematikai modellekben minden hangsugárzó egy tölcséres sugárzó speciális esete. Reflex: igen csekély sávszélességű tölcsér. Ha tölcséres kiképzésű a reflex dobozunk "csöve", mint a képen is, akkor csökkenthetjük a torzítást és némileg javítható az impulzus-válasz, de mélyenergiákban sajnos nem történik számottevő javulás.
ez a 10 literes doboz nagyon erdekesen hangzik... foleg azert, mert itt nem kulon hangforrast jelent a mely (mint a tolcser szaja). de ugyanakkor jol hangzott anno az a masik aktiv doboz is, hogy egy kismeretu szelessavu van megtamogatva egyketszaz hz alatt melysugarzoval. abbol semmi se lett?
csak attol felek, hogy egy a osztalyu vegfok egy 20cmes szelessavuval nem az en arkategoriam lesz
ennel a spiralos megoldasnal tenyleg inkabb a reflex fele tendal a dolog, mert lehet kozeliteni egy hosszu tagulo reflexcsohoz is. de azaz erdekes benne hogy kis meretu dobozzal es hangszoroval nagyon melyre lementek vele.
ekkora dobozkatol es 3 colos szelessavu sugarzotol azert ez nem rossz...
Kétségtelenül mélyre lehet menni velük, de csekély a szint, a hangnyomás és az artikuláltság. A kis membránfelület sajnos zavarosságot eredményez ha nem tölcsérbe tesszük.
Két utas megoldás is lesz valamikor szélessávúval... de időpontot nem merek mondani:(
Sonido termékek
Nos, engem is a kis méretű dobozok hoznak igazán lázba. Én sem szeretnék egyebet, mint egy olyan egyutast, melyet a polcra kell tenni és nincs hiányérzetem:)
Ezt azonban nem tudom másképp elképzelni pillanatnyilag, mint egy zárt aktív monitorként 20 cm-es szélessávúval. 10 liter alatti térfogat, beépített erősítő mélykompenzálással, mely helyreállítja a mélysugárzás intenzitását és fázisát. Többek között ezen is dolgozunk Varga Istvánnal, de nem merek ígérni még semmit.
Régebben én is lelkesedtem a kis japán szélessávúkért kicsiny applikációkban. Természetesen ki is próbáltam őket, valóban imádni valóak tudnak lenni kis hangerőn NAGYON pici szobában, vagy nagyon közelről. Azt tudomásul kell venni a népszerű japán projektek esetén, hogy Japánban a világon a legdrágább az ingatlan. Néhány négyzetméter lakótér áll rendelkezésére a többségnek, ez itt Magyarországon nyomornak számítana. Tehát a támasztott elvárások is igen eltérőek. A Fostex pl. japán piacra nagyon széles választékot nyújt 8 és 10 cm-es szélessávúakból, sőt sikerrel árusít egy papírból(!) összehajtogatható dobozkát is 140 (!) Hz-es alsó határfrekvenciával átlagos japán felhasználóknak;)
Egyébként a képen inkább reflex dobozt látunk. A modern matematikai modellekben minden hangsugárzó egy tölcséres sugárzó speciális esete. Reflex: igen csekély sávszélességű tölcsér. Ha tölcséres kiképzésű a reflex dobozunk "csöve", mint a képen is, akkor csökkenthetjük a torzítást és némileg javítható az impulzus-válasz, de mélyenergiákban sajnos nem történik számottevő javulás.
ez a 10 literes doboz nagyon erdekesen hangzik... foleg azert, mert itt nem kulon hangforrast jelent a mely (mint a tolcser szaja). de ugyanakkor jol hangzott anno az a masik aktiv doboz is, hogy egy kismeretu szelessavu van megtamogatva egyketszaz hz alatt melysugarzoval. abbol semmi se lett?
csak attol felek, hogy egy a osztalyu vegfok egy 20cmes szelessavuval nem az en arkategoriam lesz
ennel a spiralos megoldasnal tenyleg inkabb a reflex fele tendal a dolog, mert lehet kozeliteni egy hosszu tagulo reflexcsohoz is. de azaz erdekes benne hogy kis meretu dobozzal es hangszoroval nagyon melyre lementek vele.
ekkora dobozkatol es 3 colos szelessavu sugarzotol azert ez nem rossz...
Sonido termékek
meg itt olvasom, hogy lesz 25os sugarzo reflexdobozhoz... mas kisebb dobozt igenylo megoldas nem lesz (ami nem tolcser)? mert nekem meg mindig tetszenek a szelessavu megoldasok, de vmi helytakarekosabb megoldasra lenne szuksegem mongy monitormeretben.
valahol alternativa erre a spiralos doboz, ami valahol atmenet a bassreflex es a tolcser kozott. sokan vitatkoznak rajta, hogy hova is lehetne sorolni... de nem ez a lenyeg, hanem az, hogy a mereteihez kepest talan a leghatekonyabb megoldas. a legkisebb 14essel meg lehetne oldani ilyesmit?
Sonido termékek
meg itt olvasom, hogy lesz 25os sugarzo reflexdobozhoz... mas kisebb dobozt igenylo megoldas nem lesz (ami nem tolcser)? mert nekem meg mindig tetszenek a szelessavu megoldasok, de vmi helytakarekosabb megoldasra lenne szuksegem mongy monitormeretben.
valahol alternativa erre a spiralos doboz, ami valahol atmenet a bassreflex es a tolcser kozott. sokan vitatkoznak rajta, hogy hova is lehetne sorolni... de nem ez a lenyeg, hanem az, hogy a mereteihez kepest talan a leghatekonyabb megoldas. a legkisebb 14essel meg lehetne oldani ilyesmit?
Sonido termékek
sok sikert a nemzetkozi porondon
-
Vendég
Sonido termékek
Ár/értékben az antnál simán jobb ez, igaz ez nem jelent olyan sokat (30e ftba volt a m&w hangfalam).
az ant nem kit doboz
Há nem véletlen írtam, hogy az összehasonlítás nem jelent sokat. Új dobozok között az ant azért elég verhetetlen árú (tekintve pl. hogy az enigma is egyelőre mint egy kit létezik még csak, ha jól tudom..).
Sonido termékek
Ár/értékben az antnál simán jobb ez, igaz ez nem jelent olyan sokat (30e ftba volt a m&w hangfalam).
az ant nem kit doboz
Sonido termékek
Lehet, h rosszul tudom, de abban mintha Audax magas lenne.
Mostmár az mdt12es morel van benne. Nekem morel&westra diy fal van itthon, és hát amennyibe volt, na annyiért aztán nincs ellenfele (eddig nem találtam legalábbis, Leva fala lehet, hogy jobb, de azt még nem hallottam). Ár/értékben az antnál simán jobb ez, igaz ez nem jelent olyan sokat (30e ftba volt a m&w hangfalam).
Volt lehetőségem Bigdewilnél meghallgatni az antot, és nekem tulképp 1 dolog maradt meg belőle: zenei mindenevő. Baromi jó kis hangfal, főleg ahhoz képest, hogy mekkora.
A másik az Enigma, meg gyakorlatilag egy tök más dolog. Szerintem az is egy baromi jó doboz; arn említette, hogy a magas nem tökéletes, ez így ahogy van igaz, de ettől még baromi jól szól ez is. Szóval most eléggé el vagyunk kényeztetve jókis magyar hangfal lehetőségekkel, csak győzzünk választani.
Sonido termékek
a legujabb enigmat. szamszeruleg nemtom melyik.
en morelre emlexem
-
Vendég
Sonido termékek
Sonido termékek
Esetleg megnézhetnéd az aláírásom mielőtt megkérded.
Az enigma 5-öt hallgattad?
bocs, de nem vagyok tisztaban vele, hogy mit takar az a tipusjelzes.
Sonido termékek
Néhány további info került fel a weblapra az Aion-ról...SONIDO
hogy merevtitek ki ezt a nagy dobozt, ha nem titok?
Sonido termékek
Ha valakinél zavaros lesz a magastartomány tüskéken, ott szinte biztos hogy más problémák vannak. Nagyon kevés hangszóró szól 15 kHz fölött, ezt tessék elhinni! De ha szól, akkor fokozódik a helyzet
a zavartsagot nem a tuskekre irtam... arra utaltam, hogy kiemeli a felvetelek hibait. valszeg tul kimereviti a dobozt, ami hosszutavon nem biztos hogy kellemes (nekem nem).
lcd monitoroknal is alkalmaznak nemi "mosast", mert a szemet farasztja a tul eles kep. hiaba az a tokeletesebb, a szemnek kellemesebb a masik.
Sonido termékek
Hallottad már???
Ha gondolod elwihetleg meghallgatni.
Kiwételes hangu doboz.
hol hallottam volna?
nemreg jartam pesten, de nemtom, hogy mikor jarok arra megint hallgatozni. draga hobby. mar csak a kuriozum jellege miatt is kivancsi lennek ra.
-
Vendég
Sonido termékek
Nagyon kevés hangszóró szól 15 kHz fölött, ezt tessék elhinni! De ha szól, akkor fokozódik a helyzet
Wazze! Maj jön rew meg gordon azt mingyá megwáltják tudatlan agyad.
Mijazhogy nem xolnak 15kHz felett?
Még ilyet állitani...! :kiraly:
-
Vendég
Sonido termékek
neked is az a zart moreled van? zz7 mar aradozott rola nekem
az enigmaban nem igazan tetszett a morel magas.
Esetleg megnézhetnéd az aláírásom mielőtt megkérded.
Az enigma 5-öt hallgattad?
Akik olvassák a hangfalépítős topic-ot, azok bizonyára összefutottak Tusi dobozával, amit építettünk. Ebbe az SCW178 + Morel MDT-12 került.
Vmi fantasztikus, h kiegészítik 1mást, és rendkívül zenei megszólalása van.
Sonido termékek
Néhány további info került fel a weblapra az Aion-ról...SONIDO
Sonido termékek
Természetesen István tud jobb magasat készíteni, pl. titán dómja egészen lenyűgöző Ám sajnos kis szériában igen drága, legkevesebb 25e HUF-al drágítaná az ANT párját.
Azonban véleményem szerint mégsem a dómmal vannak gondok - ha vannak. A jó magassugárzó gyilkos dolog. Nem kevés magassugárzót hallgattunk/mértünk mielőtt megszületett a döntés. A szóban forgó dóm (a Monacor kereskedő egyébként, csak logót tesz a termékeire) egyértelműen jobb mint sok többszörös árú társa. Először is az a szokatlan benne, hogy nem csak adatlapon megy el 20 kHz-ig, és nem csak 1-1 példány. Ez pedig - aki sok nagynevű hangszórót méregetett tudja - önmagában sem kevés. Hogy mást ne mondjak, Big-Dewil ATC-jében lévő dóm sem megy annyira magasra (ami egyébként kétségtelenül igen jó hangfal). Emellett pedig roppant kiegyenlített és gyors.
Ami valószínűleg egyeseknek nem jön be, az a váltó koncepciója, ui. az Ant váltója lineáris, de ereszkedő fázismenetet produkál, mivel a keresztezés koherenciájára lett kihegyezve. Ez pedig nem egyéb, mint ízlés kérdése: egyszerre mindenre nem lehet egy váltót kihegyezni, sajnos ilyen a matek . De ez semmi negatív hozadékkal nem jár igazán, némileg lágyítja a magasakat, ám növeli a térmélységet...
Ha valakinél zavaros lesz a magastartomány tüskéken, ott szinte biztos hogy más problémák vannak. Nagyon kevés hangszóró szól 15 kHz fölött, ezt tessék elhinni! De ha szól, akkor fokozódik a helyzet
-
Vendég
Sonido termékek
akinek esetleg nincs eleg butor a szobajaban
Hallottad már???
Ha gondolod elwihetleg meghallgatni.
Kiwételes hangu doboz.
Sonido termékek
ennyi penzert en meg mindig nem hallottam jobbat.
Hallottál már jól megépített Morel+Westrát?
csak a heedes omni dobozokat hallottam...
de ugye nem kitet mondasz?
Sonido termékek
ennyi penzert en meg mindig nem hallottam jobbat.
Hallottál már jól megépített Morel+Westrát?
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "
Sonido termékek
akinek esetleg nincs eleg butor a szobajaban
Sonido termékek
A 144-es semmiképp nem jo reflexbe, hixen nem oda gyártották!De egy egyszerü méréssel egyböl kiderül az átwitele.
Elewe 200Hz alatt alig xolal meg. Azokat a hangokat a tölcsérnek kell megxolaltatnia, amit meg is csinál, léwén akusztikailag erösit.
Na de reflexben mi erösiti fel hallhato xintre a mondjuk 80Hz-et?
Ne irj marhaságokat, mert kissé newetséges.
kis meretnel maradva en egy spiralos dobozra lennek kivancsi. az szerintem emelne annyit a melyen es kevesbe helyigenyes.
Sonido termékek
Ajánlhatok magasat az ANT-ba?Esetleg Morel MDT-12?
neked is az a zart moreled van? zz7 mar aradozott rola nekem
az enigmaban nem igazan tetszett a morel magas.