Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

H/K termékek

muvimi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 449

H/K termékek

Hozzászólás Szerző: muvimi »

Sziasztok!

Az alábbi összeállítással épül fel az otthoni sztereó rendszerem:

HK 980 erősítő
Creative Sound Blaster X-FI HD USB 2.0 hangkártya
Polkaudio TSi 300 hangfal
Polkaudio PSW 110 sub
Inakustik Atmos Air 187 hangfalkábel

Ami volt problémám a TSi 300 hangfalakkal az a mély hiány, ami PSW 110 subbal kiegészítve elég jó lett.
De még is van valami ami nem tetszik a hangzásban ill. inkább a magas hangokban mint ha nem lennének természetesek.
A hangfalkábelt még nem cserélgettem jelenleg is Inakustik Atmos Air 187-el van összekötve a rendszer.
Nem tudom, hogy kábelcsere megoldhatja-e ezt a problémát, vagy az erőlködő és a hangfal nem jó páros?
Akinek van tapasztalata, ill. tudna ajánlani alternatívákat nagyon megköszönném.

Arra gondoltál már, hogy a Polk magasa a hibás a dologban?

harvester
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 5

H/K termékek

Hozzászólás Szerző: harvester »

AVR 330-asomon valahogy ki tudom próbálni, megy-e a venti?
Eddig még nem láttam / hallottam működni.. Hány Volt-os lehet?

Vendég

H/K termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Nem tudom, hogy kábelcsere megoldhatja-e ezt a problémát, vagy az erőlködő és a hangfal nem jó páros?
Akinek van tapasztalata, ill. tudna ajánlani alternatívákat nagyon megköszönném.

Sok tényező okozhatja a jelnséget, amit leírsz. Kábelezés, akusztika, elhelyezés, forráskészülék, forrásanyag, stb.. Én H/K 980-nal Dali C6-ot, később Ikon 6-ot párosítottam. Mindkettővel jól kijött. Polk dobozokról többen is váltottak Dalira. Itt van is jó árban egy Concept set. Ha csak a frontok kellenek, a többit el lehet adni.

denes1
Isten Hozott! :)
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

H/K termékek

Hozzászólás Szerző: denes1 »

Sziasztok!

Az alábbi összeállítással épül fel az otthoni sztereó rendszerem:

HK 980 erősítő
Creative Sound Blaster X-FI HD USB 2.0 hangkártya
Polkaudio TSi 300 hangfal
Polkaudio PSW 110 sub
Inakustik Atmos Air 187 hangfalkábel

Ami volt problémám a TSi 300 hangfalakkal az a mély hiány, ami PSW 110 subbal kiegészítve elég jó lett.
De még is van valami ami nem tetszik a hangzásban ill. inkább a magas hangokban mint ha nem lennének természetesek.
A hangfalkábelt még nem cserélgettem jelenleg is Inakustik Atmos Air 187-el van összekötve a rendszer.

Vendég

H/K termékek

Szerinted 5 perc mire elég?
Írtam,hogy szerdán fogjuk megfülelni.

Majd idővel kiderül mi milyen.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

H/K termékek

Hozzászólás Szerző: AVX »

Itt nem a mélyekre gondolok, hanem a hangfal egészére. A nagyobbak minden tartományban jobban kell, hogy teljesítsenek.

Szerinted 5 perc mire elég?
Írtam,hogy szerdán fogjuk megfülelni.

Vendég

H/K termékek

A kicsit csak a HK erősítővel hallgattam meg.
Fogalmam sincs mit jelent ,ha valaminél 10-szer jobban szól egy másik doboz.
Ez egy picurka doboz.Az normális,hogy nincs akkora mélye,mint a nagy doboznak,de ha ettől eltekintünk,egy nagyon jó kis doboz.
Kezeljük helyén a dolgokat.

Itt nem a mélyekre gondolok, hanem a hangfal egészére. A nagyobbak minden tartományban jobban kell, hogy teljesítsenek. Ahogy észrevettem JBL-nél mindig jobb érettebb hangot kapunk több pénzért. Kevés pénzért kacat jár, sok pénzért meg elég jó hangfal.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

H/K termékek

Múltkor azt írtad nem az igazi, többet vártál volna tőlük. Azt hiszem a 4429-re gondoltál. Nincs benne élet, vagy mit is írtál.

Nincs bejáratva.Addig meg marhaság lenne rákölteni.

Vendég

H/K termékek

Ok,de a hang nekem így is megfelel.
Költsön rá többet a fene.

Múltkor azt írtad nem az igazi, többet vártál volna tőlük. Azt hiszem a 4429-re gondoltál. Nincs benne élet, vagy mit is írtál.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

H/K termékek

A nagyobb JBL-nek mérföldekkel jobbnak kellene elenni a picinél. Már csak a hangszórók felépítése miatt is. Ezért nem értem a dolgot. Nekem a nagy dobozom 10x simán jobban szól, mint egy középkategóriás JBL. Mondjuk az L166-nál. Pedig utóbbi is nagyon jó.

A kicsit csak a HK erősítővel hallgattam meg.
Fogalmam sincs mit jelent ,ha valaminél 10-szer jobban szól egy másik doboz.
Ez egy picurka doboz.Az normális,hogy nincs akkora mélye,mint a nagy doboznak,de ha ettől eltekintünk,egy nagyon jó kis doboz.
Kezeljük helyén a dolgokat.

Vendég

H/K termékek

Senki nem mondta, hogy 990-es HK-val kezdjél. 85ezres crown meg hozzá a raktárban lévő signature előfokod mérföldekkel jobb lett volna bármely JBL-hez. Mondjuk az nem új, de így is tovább működőképes marad mint a HK.

Vendég

H/K termékek

Ezt nem értem.

A nagyobb JBL-nek mérföldekkel jobbnak kellene elenni a picinél. Már csak a hangszórók felépítése miatt is. Ezért nem értem a dolgot. Nekem a nagy dobozom 10x simán jobban szól, mint egy középkategóriás JBL. Mondjuk az L166-nál. Pedig utóbbi is nagyon jó.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

H/K termékek

Hát...sosem árt több variációt próbálni.

Vendég

H/K termékek

Nyugi a Rotel bőven jó lesz hozzá,de még ezzel nem próbáltuk.
A Jungson kiváló páros a mostani JBL dobozokhoz.

Hát...sosem árt több variációt próbálni.

Ilyet kellene elékötnöd. Ez elég stabil, és olcsó.

http://www.djborze.hu/hirdetes/crown_dc_300a_2

AVX
V.I.P.
V.I.P.

H/K termékek

Látom, ezt a nagy érzékenységű doboz-nagy erősítő dolgot nem sikerült elhinni Lehet végre ideje volna kipróbálni. A HK féle 300W mondjuk egy vicc, egy normális pro végfok 300W-jához képest. Méréstechnika nagy csalás

Nyugi a Rotel bőven jó lesz hozzá,de még ezzel nem próbáltuk.
A Jungson kiváló páros a mostani JBL dobozokhoz.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

H/K termékek

Hát itt valami nagy hiba van a dologban. Nagyobbnak mérföldekkel kellene jobbnak lennie.

Ezt nem értem.

Vendég

H/K termékek

A Swans D2.1 érzéketlenebb doboz.
Ezt is meghajtotta,de ehhez jóval több kakaó kellett.
A JBL-ek érzékenyebbek ettől.Mindegyik,ami nálam van.

Látom, ezt a nagy érzékenységű doboz-nagy erősítő dolgot nem sikerült elhinni Lehet végre ideje volna kipróbálni. A HK féle 300W mondjuk egy vicc, egy normális pro végfok 300W-jához képest. Méréstechnika nagy csalás

Vendég

H/K termékek

Meghallgattuk.
Jól megszenvedtünk a menűjével,de végül csak meg találtuk hogyan kell a Balance bemenetet hallgatni.
Az új kis JBL monitorral füleltem meg először.
Nekem nagyon meggyőző volt a hangja.
Utána ugyan ezt a CD-t a nagy rendszeren füleltem meg egy másik JBL dobozzal,ami méretben jóval nagyobb.Nem érződött a 10-szeres ár.Az a kis doboz csudajó.

A kis JBL nagyon jól érezte magát ezzel a HK erősítővel.
A Kalmi átalakított Swans D2.1-es doboza már nem annyira tetszett.
Kiscit döglött hangja volt a JBL-hez képest.
Majd megfülelem azt a dobozt is másik erősítővel.
A távirányító kicsit bóvlinak tűnik.Filléres gagyi műanyag.
Az erősítő kivitele nagyon tetszetős.a súlya is megvan hozzá,hogy rendesen szóljon.
A csatlakozók minősége is elsőosztályú.
Ki akarom próbálni a Swabs M6-zal is legközelebb.
Jövő héten jön Gáborka és majd ő leírja miket tapasztalt.Neki jobb a füle,meg még fiatalabb is.

Hát itt valami nagy hiba van a dologban. Nagyobbnak mérföldekkel kellene jobbnak lennie.

TigerRick
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4
Kapcsolat:

H/K termékek

Hozzászólás Szerző: TigerRick »

Te használtan vetted?
Ha igen,mennyi volt az ára?

Igen, itt vettem a fórumon. A listaár felénél egy kicsit olcsóbban...
SqueezeBox Touch -- lampizatOr Level2 DAC / Zidoo UHD3000, Sony UHP-H1 
Marantz NR1710, CA 851A / Epos M16 - Monitor Audio Silver RS LCR - B&W DM 601 S3
LG OLED77C43LA
HiVox Alces4 & Alces6, Synology 1515+, luXor kábelek

sirdond
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

H/K termékek

Hozzászólás Szerző: sirdond »

Hmmm.

Nekem egy régi AVR 635-ösöm van, még biztosan gyári szoftverrel. A HK honlapján nem, de más oldalakon találtam frissítést a 110V-os verzióra. Európai változata tud valaki frissítést? Másnak is van tapasztalata ezzel?

Érdekelne más véleménye is, mennyire macerás vagy éppen kockázatos a házilagos update. Meg persze, hogy mennyit "hoz" ez.

ha gyári honlapon nincs fent firmware upgrade én nem próbálkoznék vele, főleg úgy, hogy nem is eu verzióhoz van. ki tudja milyen változások vannak benne? van hozzá changelog? plusz ha működik normálisan az erősítő miért akarnál változtatni rajta. szerintem egy egyszerű szoftveres firmware frissítés nem hoz különösen nagy minőségbeli javulást.

avr 255/355-tel amúgy is voltak gondok, a HDMI modul folyamatosan hibákat generált, hangos volt a venti, stb..., jött is ki hozzájuk frissítés rendesen

egyébként szerintem egyáltalán nem macerás, vagy kockázatos egy frissítés, ahogy korábban is írtam normális kábel kell hozzá és megfelelő driver.
What is an Audiophile?

sirdond
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 9

H/K termékek

Hozzászólás Szerző: sirdond »

Na igen, megtaláltam én is, szépen le is van írva hogyan kell csinálni, de a kábelnél megakadtam

konkrétan ez mit jelent? nem tudod milyen kábel kell?
What is an Audiophile?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

H/K termékek

Nem, az nincs, a squeezebox-ról hallgatok zenét.

Közben olvastam, hogy meghallgattátok az erősítőt, örülök, hogy tetszett. Én is a balanced bemenetét használom.

Nem egyszerű a távirányítója,de végül megtaláltunk mindent.
A bemérőmikrofobbal most nem játszadoztunk.
Te használtan vetted?
Ha igen,mennyi volt az ára?

TigerRick
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 4
Kapcsolat:

H/K termékek

Hozzászólás Szerző: TigerRick »

Ma megfülelem én is.
CD játszód is van hozzá?

Nem, az nincs, a squeezebox-ról hallgatok zenét.

Közben olvastam, hogy meghallgattátok az erősítőt, örülök, hogy tetszett. Én is a balanced bemenetét használom.

SqueezeBox Touch -- lampizatOr Level2 DAC / Zidoo UHD3000, Sony UHP-H1 
Marantz NR1710, CA 851A / Epos M16 - Monitor Audio Silver RS LCR - B&W DM 601 S3
LG OLED77C43LA
HiVox Alces4 & Alces6, Synology 1515+, luXor kábelek

ujviking
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 23

H/K termékek

Hozzászólás Szerző: ujviking »

igen, hivatalos oldalról letölthető és otthon akár frissíthető is az erősítő firmware megfelelő kábel segítségével. soros porton keresztül, vagy mivel az újabb gépeken már nem igazán használnak ilyet, létezik soros - usb kábel. ezekkel viszont vigyázni kell, mert rengeteg olyan van a piacon, amit nem megfelelő chip-pel szereltek fel (ezt a chip gyártó hivatalos oldalán is feltűntetik, http://goo.gl/y1w4o) , ezáltal a PC nem ismeri fel, sz*rakodni kell a driverekkel, de ha még sikerül is hozzá megfelelő drivert találni, valószínűleg nem fog együttműködni az erősítővel. tapasztalatból tudom, sajnos.

úgyhogy vagy olyan márkájú kábelt kell szerezni, amit a H/K oldalán is ajánlanak, vagy egy soros porttal ellátott gépen keresztül kell végezni a frissítést

Na igen, megtaláltam én is, szépen le is van írva hogyan kell csinálni, de a kábelnél megakadtam

AVX
V.I.P.
V.I.P.

H/K termékek

Köszönöm a véleményt. Majd hallgassátok meg nagyobb JBL dobozokkal is, ha lesz időtök rá, ahol azért kell a teljesítmény.

A Swans D2.1 érzéketlenebb doboz.
Ezt is meghajtotta,de ehhez jóval több kakaó kellett.
A JBL-ek érzékenyebbek ettől.Mindegyik,ami nálam van.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”