Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

HiVOX termékek

Lazac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 49

HiVOX termékek

Hozzászólás Szerző: Lazac »

DAC-ba gyógyított változata lessz?
Egyelőre nem, mert ez csak egy kiválasztott mintavételi frekvencián működik, jelen esetben 44,1kHz-en. Az viszont lehetséges, hogy az usb-spdif átalakítóval egy dobozban foglaljon helyet.

Köszönöm!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 5271

HiVOX termékek

Hozzászólás Szerző: fülelek »

Egyelőre nem, mert ez csak egy kiválasztott mintavételi frekvencián működik, jelen esetben 44,1kHz-en. Az viszont lehetséges, hogy az usb-spdif átalakítóval egy dobozban foglaljon helyet.

Lazac
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 49

HiVOX termékek

Hozzászólás Szerző: Lazac »

A Lupus enyhén csökkenti a bejövő SPDIF jel jitterét.Februárban lesz egy kiegészítő kütyünk, (Oriolus) amit a futómű és a dac közé kell tenni, és az jócskán javít majd az SPDIF jel állapotán.

Si-mi
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

HiVOX termékek

Hozzászólás Szerző: Si-mi »

Kettő...

Denon 3910, hálózati szűrő-DAC-erősítő-kábelek a hiVOX-tól, KEF Q7(mod), Sennheiser HD 650, Libra alátétek
Toshiba MT-500, Rotel 972

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 8

HiVOX termékek

Hozzászólás Szerző: Gandalf »

Igen, egy precíz reclock lesz, és az optikai bemenete sem lesz rosszabb, mint a coax, sőt...
Akkor erre a cuccra egyből van egy vevőd és akkor a sok jitter mániás sem tud belekötni a dologba.
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

HiVOX termékek

Igen, egy precíz reclock lesz, és az optikai bemenete sem lesz rosszabb, mint a coax, sőt...

Si-mi

HiVOX termékek

A Lupus enyhén csökkenti a bejövő SPDIF jel jitterét.Februárban lesz egy kiegészítő kütyünk, (Oriolus) amit a futómű és a dac közé kell tenni, és az jócskán javít majd az SPDIF jel állapotán.

Jöhet, mert igény van rá!

Denon 3910, hálózati szűrő-DAC-erősítő-kábelek a hiVOX-tól, KEF Q7(mod), Sennheiser HD 650, Libra alátétek

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

HiVOX termékek

Ez reclockolja majd a digitális jelet?
TV: Hisense 70E7HQ AVR: Onkyo TX-RZ50 Front: Polk Audio RTi A3 Center: Polk Audio CSi A4 Surround: Polk Audio RTi A1 Sub: Mordaunt-Short 909W

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

HiVOX termékek

A Lupus enyhén csökkenti a bejövő SPDIF jel jitterét.
Februárban lesz egy kiegészítő kütyünk, (Oriolus) amit a futómű és a dac közé kell tenni, és az jócskán javít majd az SPDIF jel állapotán.

simi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

HiVOX termékek

Hozzászólás Szerző: simi »

fülelek!
A Lupus kezeli valamilyen módon a futóműtől kapott órajelet, vagy az olyan amilyen?
Kösz a választ.
Zene 1: Philips CD 940 mod- Soner DAC - Soner integrál- CAV DP880 mod - hiVox kábelek - Alces 4 - RD3 demagnetizáló
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3

Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

HiVOX termékek

Hát még akkor milyen elégedett lennél, ha Bubo-t vettél volna...
Az enyém egy új fejlesztés a Bubo utódja!

Si-mi

HiVOX termékek

Pénteken megvettem a "füles rendszerem" utolsó darabját egy bobút. nagyon elégedett vagyok vele. Tegnap meghallgattam vagy öt lemezt.
Hát még akkor milyen elégedett lennél, ha Bubo-t vettél volna...

Gandalf
Beköltözött
Beköltözött

HiVOX termékek

Pénteken megvettem a "füles rendszerem" utolsó darabját egy bobút. nagyon elégedett vagyok vele. Tegnap meghallgattam vagy öt lemezt.

Si-mi

HiVOX termékek

Egy jó ideje töröm a fejem én is egy Alcesen. Bár én egyenlőre a Rotel-thasználnám továbbra is stereora.

Próbáld ki az erősítőt és a szűrőt is.
Meg fogsz lepődni!

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

HiVOX termékek

Össze ne törd a fejed
Inkább vigyél el egyet kipróbálásra a jövő héten.

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 2

HiVOX termékek

Hozzászólás Szerző: Scott »

Ez is bejött!Alces hálózati szűrő: nagyon működik. Negyed óra se kellett hozzá, hogy a korábban használt AVA megadja magát.
Megfogottabb, pozícionáltabb, kevésbé elkent mélyek. Finomabb, lágyabb közép, csilingelőbb magasak, mintha egyfajta torzítástól szabadult volna meg a zene. Szélesebb sztereo tér. Számomra most nyílt meg hátrafele is a szinpad: egyértelmű, hogy az öreg Ray Brown mögött jobbra sertepertél a dobon Hamilton és nem mellette. Jó ezt is hallani. Az AVA is tisztított anno a hangon, és megnyugtatta a zenészeket, de ezek szerint sokmindent el is fedett.
És a hétvége még csak most jön.

Gratula ! Egy jó ideje töröm a fejem én is egy Alcesen. Bár én egyenlőre a Rotel-t
használnám továbbra is stereora.

simi
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 7

HiVOX termékek

Hozzászólás Szerző: simi »

Ez is bejött!
Alces hálózati szűrő: nagyon működik. Negyed óra se kellett hozzá, hogy a korábban használt AVA megadja magát.
Megfogottabb, pozícionáltabb, kevésbé elkent mélyek. Finomabb, lágyabb közép, csilingelőbb magasak, mintha egyfajta torzítástól szabadult volna meg a zene. Szélesebb sztereo tér. Számomra most nyílt meg hátrafele is a szinpad: egyértelmű, hogy az öreg Ray Brown mögött jobbra sertepertél a dobon Hamilton és nem mellette. Jó ezt is hallani. Az AVA is tisztított anno a hangon, és megnyugtatta a zenészeket, de ezek szerint sokmindent el is fedett.
És a hétvége még csak most jön.
Zene 1: Philips CD 940 mod- Soner DAC - Soner integrál- CAV DP880 mod - hiVox kábelek - Alces 4 - RD3 demagnetizáló
Zene 2: Oppo DV 980H-Lupus S-Scrofa M-Forever-KEF Q7 mod- Libra alátátétek -Alces 3

Film: Dune BD 3.0/Denon DVD 3910 - Toshiba MT 500/Panasonic P50 ST - Rotel RSX 972

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

HiVOX termékek

Hozzászólás Szerző: tau »

Biztos sokat állt a 8.3-as. Be kell járatni

off ott a pont az még semmi, egy órán át vadásztam rá a neten :kiraly: on

Scott
Fórumlakó
Fórumlakó

HiVOX termékek

Hozzászólás Szerző: Scott »

8.3at is, és elkezdtem összehasonlítgatni, és NEM hallottam különbséget viszont akkor konkrétan emlékszem h megkellett szoknom mert teljesen más volt a sztereó kép, a 9.4 vlhogy sztereósabb volt, jobban szétvált a két csatorna.. pedig dsp mentes volt mindkettő..
Biztos sokat állt a 8.3-as. Be kell járatni

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

HiVOX termékek

le a kalappal a füled előtt eljöhetnél hozzánk tesztelőnek

mennitt fizecc?
de most utólag a vállamra ültetve a kisördögöt feltettem a 8.3at is, és elkezdtem összehasonlítgatni, és NEM hallottam különbséget :vazeg: viszont akkor konkrétan emlékszem h megkellett szoknom mert teljesen más volt a sztereó kép, a 9.4 vlhogy sztereósabb volt, jobban szétvált a két csatorna.. pedig dsp mentes volt mindkettő..
hát nemtudom, lehet kellene 1 hét hogy észrevegyem a különbséget de ráérek, eltesztelgetném a cuccokat csak kevesen bírnák megállni azt amiket hallgatok :kiraly:

fülelek
V.I.P.
V.I.P.

HiVOX termékek

le a kalappal a füled előtt
eljöhetnél hozzánk tesztelőnek

tau
Fórumlakó
Fórumlakó

HiVOX termékek

Nem vagyok túl nagy compguru, de a Wingyógyban úgy néz ki a dolog, hogy a hangkártya meghajtásának van egy nem módosítható része (kernel módú driverek) és van egy user mode része. Ez utóbbiban lehet egyrészt matatni, de ez valószínűleg nem érinti a lejátszó programokat. Viszont user mód szintjén történik az összes resampling, equalizálás, effektezés, tehát minden DSP funkció. Ha azonos szűrőkkel, azonos driverrel (mondjuk DirectSound) hajtod, akkor a különbség placebo. Sokszor ezért sem értem ezt a foobar mániát, szerintem egyszerűbb lenne, ha mindenki a saját kedvencét látná el a hangkártyájának megfelelő beállításokkal (pl. a legtöbb DAC-ja nem is tud 44.1kHz-et)

én jól hallható különbséget véltem felfedezni a foobar 8.3 és 9 között, mindenféle dsp nélkül.. nemhogy pl winamp meg win media player meg stb-kel.. bár ezekben nem tudom beállítani hány bites processing legyen, ezért is írtam h a még a foobar verziókon belül is.. körülbelül 1 évig használtam a foobar8.3at, és mikor felraktam a 9et, teljesen más volt, szokni kellett a hangját.. ha nem hiszed, hát nem hiszed

Psysoul
V.I.P.
V.I.P.

HiVOX termékek

Hozzászólás Szerző: Psysoul »

Ha csak zenélni kell akkor leg 0dB-esebb gép egy SoundBridge vagy más network receiver. Már 30e ft alatt van a leggagyibb fajta SBridge, itthon is... A kiszolgáló gép meg mehet másik szobában hangosan, vagy NAS a spájzban.

Igaz, de nálam pl majdnem mindig megy a gép, így egyértelmű, hogy erről zenélek..zenénél meg nem is zavar a venti hangja..bár majd szeretném halkabbá tenni.

Így elég felesleges lenne venni még egy eszközt...
Macbook - Antelope Zodiac DAC - Arcam AVR - Goldmund Amp - Magnepan 1.7, Audience 52, Paradigm seismic 110

Ultegra
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 1

HiVOX termékek

Hozzászólás Szerző: Ultegra »

Na, akkor hajrá Linux, én is mihamarabb megtérek A lejátszó progik hangminőség különbségeire mi lehet a magyarázat?
Valaki compuguru fölhomályosíthatna már

Nem vagyok túl nagy compguru, de a Wingyógyban úgy néz ki a dolog, hogy a hangkártya meghajtásának van egy nem módosítható része (kernel módú driverek) és van egy user mode része. Ez utóbbiban lehet egyrészt matatni, de ez valószínűleg nem érinti a lejátszó programokat. Viszont user mód szintjén történik az összes resampling, equalizálás, effektezés, tehát minden DSP funkció. Ha azonos szűrőkkel, azonos driverrel (mondjuk DirectSound) hajtod, akkor a különbség placebo. Sokszor ezért sem értem ezt a foobar mániát, szerintem egyszerűbb lenne, ha mindenki a saját kedvencét látná el a hangkártyájának megfelelő beállításokkal (pl. a legtöbb DAC-ja nem is tud 44.1kHz-et)

Ami igen valószínű, hogy a Linux és a Windows hangja közt lényeges különbség van. Tekintve, hogy a gyártók számára utóbbi az elsődleges platorm, valószínűleg a Wingyógy javára. Persze nem egy példa volt már rá, hogy 3rd party driver jobban működött, mint a gyártó sajátja, a puding próbája végül is az evés, szóval ha valakinek van a közelben két azonos konfig, ne habozzék cselekedni.

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

HiVOX termékek

Hozzászólás Szerző: tsc »

Ha csak zenélni kell akkor leg 0dB-esebb gép egy SoundBridge vagy más network receiver. Már 30e ft alatt van a leggagyibb fajta SBridge, itthon is...
A kiszolgáló gép meg mehet másik szobában hangosan, vagy NAS a spájzban.

Nekem továbbra is BAROMI JÓ a SoundBridge a Lupus2-vel, élvezet hallgatni a 192 kbites mp3-akat is már, nem győzöm reklámozni, milyen tuti kis kombó ez.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”