Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 212

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: merida »

Ki volt a pröccs-partyn ? És mi a véleménye?
Silent Angel Bremen - Heed Obelisk DA - Heed Obelisk Pro - Heed StandArt 2/2

Vendég

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Dactilussal kapcsolatos kérdésemre valaki?
Szerintem hívd fel Zsoltot. :taps:

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Dactilussal kapcsolatos kérdésemre valaki?
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

Klangfilm
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 1

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Klangfilm »

benyomódott az egyik ES-14-em magasának fém-dómja

porszivó gondolom található a háztartásban? ..átmeneti megoldás,amig nem sikerül szerezni másikat :taps:

Kemény fémdóm..természetesen első ötlettől vezérelve megpróbáltam, de reménytelen.

Azt bizony szét kellene darabokra szedni a korrekt javításhoz ,vannak még hangszórójavító műhelyek ,talán el kellene vinni valamelyikbe ...

Sonido és a Totel (mint az Epos hazai szervize) jött szóba, őket megkeresem.
Az elbukott eBay-es tweeter-t nagyon bánom, ellenben tanulva a helyzetből, egy eredeti mélyközepet vettem tartalékba :kiraly:

Nagyon jól tetted !

Egyébként a mély és középsugárzókat magam szoktam javítani -kézügyesség- ,de a dóm az már egészen más dolog ...

alexandrosz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: alexandrosz »

porszivó gondolom található a háztartásban? ..átmeneti megoldás,amig nem sikerül szerezni másikat :taps:

Kemény fémdóm..természetesen első ötlettől vezérelve megpróbáltam, de reménytelen.

Azt bizony szét kellene darabokra szedni a korrekt javításhoz ,vannak még hangszórójavító műhelyek ,talán el kellene vinni valamelyikbe ...

Sonido és a Totel (mint az Epos hazai szervize) jött szóba, őket megkeresem.
Az elbukott eBay-es tweeter-t nagyon bánom, ellenben tanulva a helyzetből, egy eredeti mélyközepet vettem tartalékba :kiraly:
Médialejáccó, Heed Obelisk i + Dactilus, Epos ES-14

Klangfilm
Fórumlakó
Fórumlakó

Heed Audio termékek

:kiraly:

alexandrosz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Heed Audio termékek

porszivó gondolom található a háztartásban? :kiraly: ..átmeneti megoldás,amig nem sikerül szerezni másikat

:taps:

arzachel
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 783

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: arzachel »

porszivó gondolom található a háztartásban? :taps: ..átmeneti megoldás,amig nem sikerül szerezni másikat

Inkább ragasztószallag vagy gumigitt.
Arzachel IC kábel
eladó 2 x 1 m 10.000.-Ft

LP: Lurné J1 - Air Tangent 2B - Kiseki Agaat , MC PHONO: Twin Servo, VÉGFOK: Twin Servo OTL, CD: Philips T34 level III Silver, HANGFAL: Quad ESL57 tube power ,Townshend super tweeter,Jim Rogers JR 149,KÁBELEK: VDH MCS 1000,ÁLLVÁNYOK : Söund Org ZO 28

Klangfilm
Fórumlakó
Fórumlakó

Heed Audio termékek

porszivó gondolom található a háztartásban? ..átmeneti megoldás,amig nem sikerül szerezni másikat

Nem veszélyes az ...
Az én Orosz rakétám bizony még a lelkét is kiszívná a szerencsétlennek ... :taps: :kiraly:

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2782

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

porszivó gondolom található a háztartásban? :taps: ..átmeneti megoldás,amig nem sikerül szerezni másikat
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Musical Fidelity M6Si,Soulnote E-1,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Érdekelne a Dactilus, csak táppal lehet venni vagy van önálló verzió is, valamint natívan megy rajta a 24/96 felbontás?
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

alexandrosz
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Heed Audio termékek

Sajnos nem tudtam elmenni a fröccs party-ra, erre oldalakon keresztül a kábelmizériáról kell olvasnom, s alig kaptam infót arról, hogy mit láttatok és hallottatok..
Pedig biztosan az is érdekes lehet.
:taps:

A kábelekről annyit: a rendszer fontos elemei, mert nélkülük ugyan mivel kötnénk össze az egyes komponenseket?
Nekem jó úgy, ahogy van. Engem a zene érdekel, s abban a formában, ahogy most szól*, tökéletesen kielégít, amit hallok. Aki akar, kísérletezzen. Én sok értelmét nem látom, ugyanis ha alapvetően zenehallgató az ember (pl. én), akkor valamilyen apró, ki tudja, hosszú távon merre vezető tonális változás nem igazán érdekli. DE, mindenki azt tesz a pénzével és szabadidejével, amit akar. Ezért elítélni senkit sem szabad.
Én zenét hallgatok, koncerteke és focimeccsekre járok

OFF
* egy sajnálatos "baleset" miatt benyomódott az egyik ES-14-em magasának fém-dómja..ebay-en volt eladó, bebuktam :kiraly: Ha valaki tud bármilyen megoldást, ne kíméljen..

KoZo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 15

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: KoZo »

Érdekes hogy ez a kábelmizéria még mindig ennyire fel tudja kavarni az állóvizet,pedig ha logikusan belegondolunk ugyan olyan részei a rendszernek mint bármi más,és nem véletlenül olcsóbb avagy drágább az egyik mint a másik.Nálam eddig mindig működött a márkán belüli drágább=jobb is dolog,főleg hosszabb távon.Azt nem vitatom hogy az olcsóbbal is élvezhető a zene,de a rendszer többi tagjához viszonyított aránylag kis ráfordítás bizony hozza az árát ha jó irányba megyünk.Enélkül kicsit olyan féllábúnak tünik a rendszer,bár élvezhető így is.

A drágább kábel árát inkább komponens cserére fordítani megközelítés vélemény megint sántít,mert ha ezt tesszük akkor sosem lesz egy olyan kerek hangú rendszerünk,amivel hosszabb távon együtt tudunk hiányérzet nélkül élni,szerintem.

Ha alább figyelmesen olvasol akkor látod, hogy néhányan épp arra jöttünk rá, hogy mégsem egyenértékű a kábelek hatása az aktív készülékekével.
De ez itt már nem csak OFF, hanem gittrágás is mert már annyira körülírta mindenki amit gondol. Sem a témaindító fröccsbulihoz (amin sajnos most nem voltam így arról szívesebben olvastam volna) sem a topik címéhez semmi köze már ennek a kábelmizériának.

Vendég

Heed Audio termékek

és nem véletlenül olcsóbb avagy drágább az egyik mint a másik.Nálam eddig mindig működött a márkán belüli drágább=jobb is dolog,főleg hosszabb távon.

Nyilván, ha tudják, hogy jobb lett az egyik kábel, akkor azt nem fogják olcsóbban adni a többinél. És pont ez szúrja sokak szemét, hogy anyagköltséghez viszonyítva nagyon drágák ezen kábelek.
Úgyhogy ez a "drágább a jobb" elmélet legfeljebb márkán belül lehet (ahogy írtad), és DIY kábelek olcsóbban is hozhatják ugyanazt a "minőséget".

Vendég

Heed Audio termékek

Érdekes hogy ez a kábelmizéria még mindig ennyire fel tudja kavarni az állóvizet,pedig ha logikusan belegondolunk ugyan olyan részei a rendszernek mint bármi más,és nem véletlenül olcsóbb avagy drágább az egyik mint a másik.
Nálam eddig mindig működött a márkán belüli drágább=jobb is dolog,főleg hosszabb távon.Azt nem vitatom hogy az olcsóbbal is élvezhető a zene,de a rendszer többi tagjához viszonyított aránylag kis ráfordítás bizony hozza az árát ha jó irányba megyünk.Enélkül kicsit olyan féllábúnak tünik a rendszer,bár élvezhető így is.

A drágább kábel árát inkább komponens cserére fordítani megközelítés vélemény megint sántít,mert ha ezt tesszük akkor sosem lesz egy olyan kerek hangú rendszerünk,amivel hosszabb távon együtt tudunk hiányérzet nélkül élni,szerintem.

Vendég

Heed Audio termékek

1, Ami jó hangú, azt felesleges "megjavítani".2. Ami nem jó hangú, azt nem kell megvenni.

Ilyen egyszerű lenne?

Persze hogy nem, olvasd csak tovább... a lényeg, hogy a jellemzően téves elképzelések mentén végzett házi modifikáció rendszerint kudarcra van ítélve, legyen az akár néhány "egyszerű" vezeték cseréje. Kudarcként értékelendő a viszonylag nagy befektetéssel elért minimális vagy kétes értékű javulás is.

Vendég

Heed Audio termékek

A minőség egyetlen jellemzője a torzítás, aminek sok formája mérhető...
Az egydimenziós dologból máris sokdimenziós lett... ez nem egzakt definíció, hanem komplikáció:-)

Vendég

Heed Audio termékek

A zsiráf is viszi a nyakát, mi lenne a fejével nélküle?
Ilyen állat pedig nincs:o)
... mondják, azok, akik nem hallottak olyan láncot, melyben a kábelezés igenis meghatározó láncszem és azzal együtt jobb a "józan" kábelezésűnél, hogy összességében nem vagy nem sokkal kell többet fizetni érte.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11303
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

A minőség pedig egzakt dolog.
Valóban? Akkor várom ennek a tökéletesen egzakt dolognak a tökéletesen egzakt definícióját:))

A minőség egyetlen jellemzője a torzítás, aminek sok formája mérhető, sok meg nem. A nulla torzítás jelenti a jel érintetlenül hagyását, azaz a elméleti tökéletes minőséget. De ahogy írtam, ennek nincs sok köze e zenei produkcióhoz.

Vendég

Heed Audio termékek

A minőség pedig egzakt dolog.
Valóban? Akkor várom ennek a tökéletesen egzakt dolognak a tökéletesen egzakt definícióját:))

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

Egy szép napon a feleségem elém állt becsomagolt bőröndökkel a kezében és azt mondta: " Elhagylak." Teljesen meglepődve kérdeztem, hogy miért. "Már nem szeretlek, mert úgy megváltoztál. Márnem az a férfi vagy, akit valaha megismertem."
Na igen... tipikus ez is.

Bár attól tartok, a témához való kapcsolódását sokféleképpen lehet (félre)érteni.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1242
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Robici »

Ez igaz lehet, hiszen a hifisták többsége nem rendelkezik műszaki végzettséggel. Lehet, hogy sokan nem is igazán tudják, mit keresnek, no de párkeresésnél sincs legtöbbünknek határozott elképzelése szerintem, egyszerűen csak valami jóra vágyunk.
Hát lehet, hogy ezért kapok, mert ez már aztán végképp offtopic (előre is bocs mindenkitől), de szerintem nagyon illik ide:

Hamarosan véget ért a szabadság, mert úgydöntöttünk, hogy összeházasodunk. Miért is ne, férfiasan vakmerő voltam, majdnem szabad és hosszú hajam volt. Mindenesetre csak az esküvőig. Nem sokkal előtte hallom, hogy mondja: "Legalább fodrászhoz elmehetnél, végül is jönnek a szüleim az esküvőre."

Órákkal, - nem napokkal és végtelen könnyekkel később beleegyeztem és egy rövid divatos frizurát vágattam magamnak, mert mégiscsak szerettem őt, és akkor mi van, férfias voltam, vakmerő, majdnem szabad és a fejemre nőtt. Olyan kedves voltam."Szívem, úgy szeretlek, ahogy vagy" susogta nekem. Az élet rendben volt, bár a fejem kicsit fázott. Békés közöslétek hetei következtek amíg a nejem egy nap egy nagy táskával a hóna alatt megjelent előttem. Hozott egy inget, egy kötött mellényt/pulóvert (már a szó hallatára is futkos a hideg a hátamon) és egy új nadrágot és azt mondta: "Kérlek, próbáld fel ezeket." napokkal, hetekkel, nem hónapokkal és végtelen papírzsebkendővel később engedtem, és hordtam az inget, a kötött cuccot és a szövetnadrágot. Majd jött a fekete cipő, zakó, nyakkendő és divatkabát. De én férfias voltam,vakmerő, halál csinos és a fejemre nőtt.

Aztán következett a legnagyobb harc. A harc a motorért. Igazából nem tartott sokáig, mert a fekete öltönyben, ami mindig csíp és szúr, nem gazán lehet harcolni. És még a lakkcipő is nyomta a lábam, ami szintén megpuhított. De nem baj, férfias voltam, nyárspolgár, majdnem szabad és egy kombit vezettem, és a fejemre nőtt. Az évek során jöttek a harcok, amiket a könnyek tengerében mind elveszítettem. Mosogattam, vasaltam, bevásároltam, slágereket tanultam meg kívülről, vörösbort ittam és vasárnaponként sétálni mentem. És akkor mi van gondoltam én, papucs lettem, rab,szarul éreztem magam és a fejemre nőtt.

Egy szép napon a feleségem elém állt becsomagolt bőröndökkel a kezében és azt mondta: " Elhagylak." Teljesen meglepődve kérdeztem, hogy miért. "Már nem szeretlek, mert úgy megváltoztál. Márnem az a férfi vagy, akit valaha megismertem." Nemrég összefutottam vele. Az "új" pasija egy hosszú hajú motoros szakadt farmerban, tetoválásokkal, aki lesajnálóan nézett rám. Azt hiszem, hogy küldök neki egy sapkát.

Robici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1242
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Robici »

Akkor mást értünk tuningolás alatt. Részemről ez a főegységek cseréje nélküli finomhangolás.

Igazad van, ez inkább megfelel a tuningolás fogalmának.

Van is erre példa, lásd DIY hangdoboz építők. Egyébként meg a többség nem a jobb hangminőséget keresi szerintem, hanem a saját (általában erősen homályos) elképzeléseinek megfelelő hangzást. A kettő általában nagyon nem ugyanaz.

Igen, de a hangdoboz építőknél meg maga az építés a hobbi szerintem legalábbis nagyon sok esetben. Először tehát szerintem az a célravezető, hogy eldöntjük, mit is akarunk és sok rendszert meghallgatunk.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

Nem értünk egyet. A tuningolás nem azonos a HiFivel. A minőség pedig egzakt dolog. Tény, hogy nincs mindig szoros kapcsolatban a zenei élvezhetőséggel.
Arról volt szó, hogy ki mit hogyan cserél ki a rendszerében. Szerintem ez tuningolás.

Akkor mást értünk tuningolás alatt. Részemről ez a főegységek cseréje nélküli finomhangolás.
Ha a minőség egzakt dolog, akkor mindenkinek műszerekkel felfegyverkezve kellene a tuningolás eredményét ellenőrizni.
Van is erre példa, lásd DIY hangdoboz építők. Egyébként meg a többség nem a jobb hangminőséget keresi szerintem, hanem a saját (általában erősen homályos) elképzeléseinek megfelelő hangzást. A kettő általában nagyon nem ugyanaz.

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

Azért mert az ember nem tudja pontosan verbalizálni az elvárásait még lehet határozott elképzelése a kívánt hangminőségről. Ez nem egyenlő azzal, hogy valaki úgy általában nem tudja mit akar.
Ez igaz lehet, hiszen a hifisták többsége nem rendelkezik műszaki végzettséggel. Lehet, hogy sokan nem is igazán tudják, mit keresnek, no de párkeresésnél sincs legtöbbünknek határozott elképzelése szerintem, egyszerűen csak valami jóra vágyunk.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”