Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Heed Audio termékek
Esetleg bárki bármilyen infót tud a Citius hangfalról?
Mit meséljek róla?
Kétszer is vendégeskedett nálam egy-egy hétig.
Itt van a Citiusról kép.
Az a bordó dobozka.
Ez nem a végleges külső az biztos. Lesz állítólag furnéros is.
Mondjuk hogy ez egy prototipus.
Heed Audio termékek
Tudja valaki, hohy a a NEXUS Cx / Mx nél mit jelent az n.a.
Nem lehet kapni vagy csak megrendelésre egyedi árképzéssel?
Cx-et nem láttam még a Heed-nál, szerintem ilyen még nem létezik.
Jelenleg tudtommal az egyetlen előfok a Luna 2.
Meg még a passzív Luni van azt hiszem.
Az Mx csak rendelésre készülő monoblokk. Drágább kategória és persze magasabb szint is, mint az Obelisk-ek. Mondhatni az Envoy hangfal erősítője.
Nincs listaára mert nem is nevezhető szériaterméknek, ott valószínűleg ezért nincs ár.
Heed Audio termékek
Esetleg bárki bármilyen infót tud a Citius hangfalról?
Mit meséljek róla?
Kétszer is vendégeskedett nálam egy-egy hétig.
Heed Audio termékek
Tudja valaki, hohy a a NEXUS Cx / Mx nél mit jelent az n.a.
Nem lehet kapni vagy csak megrendelésre egyedi árképzéssel?
Heed Audio termékek
Pár hete szereztem be...
Heed Audio termékek
Nincs véletlenül valakinek egy aktuális (vagy ahhoz közeli) Heed árlistája amit megosztana velem?
Thx
Az engem is érdekelne ,ha valaki tudna segiteni
Szerintem leginkább a Heed Audio, vagy most már Zsolt Audio e-mail-ben.
zsolt@heedaudio.hu
zsoltaudio@gmail.com
Heed Audio termékek
Nincs véletlenül valakinek egy aktuális (vagy ahhoz közeli) Heed árlistája amit megosztana velem?
Thx
Az engem is érdekelne ,ha valaki tudna segiteni
Erölködö:Marantz PM-66SE,CD Pioneer pd-8700,DVD Pioneer DV600AV .Lp játszo ,Project RPM 1,3 Genie.Dac: Adcom gda600 .Tv: Myria 32 lcd(lg)Hangfal:Epos m 12.2,Hangfal Kabel:Diy fonot.Táp és ic:hiVOX kabelek +diy tüzalo tápkabelek és hiVOX alces one tápszürö.
Heed Audio termékek
Thx
- b_t
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 372
- Kapcsolat:
Heed Audio termékek
Na a Naim vs. Heed vitába kb. 2 hét múlva én is beszállok. A hétvégén kapok egy Obelisk Si-t meg egy X2 tápot. És mivel már több éve élek egy NAC72/AvondaleTPX1/NAP250 Naim szettel, talán nem lesz hamari a véleményem.
Akkor várjuk a beszámolót a Heed erősítőről 1 év múlva. Csak hogy ne legyen hamari
http://carbon4copy.blogspot.com/
Heed Audio termékek
Na a Naim vs. Heed vitába kb. 2 hét múlva én is beszállok. A hétvégén kapok egy Obelisk Si-t meg egy X2 tápot. És mivel már több éve élek egy NAC72/AvondaleTPX1/NAP250 Naim szettel, talán nem lesz hamari a véleményem.
Heed Audio termékek
Hozzám meg nem mersz eljönni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Na majd magánban leírom miért.
- rudulf
- V.I.P.
- Értékelés: 46
Heed Audio termékek
A Naim Naim rendszerben működik a legjobban valószínűleg, főleg hangsugárzó szempontból. Márpedig a Naim hangsugárzók zárt dobozok, amiket falhoz kell állítani hogy kiegyenlítődjön az egyébként nagyon koherens, időben pontos, de a zárt technika miatt valószínűleg kicsit könnyű súlyú hangjuk.
Hozzám meg nem mersz eljönni!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Roksan Xerxes/Origin Live Silver/Ortofon HMC30, Audiomeca/Mephisto I., Soner Audio/nagy DAC, Soner Audio/előfok, végfok, Soner Audio/SL1 hangfal, HighWire/1100 összekötő kábelek, Harmonic Technology/Magic Power, JPS/Digital AC, Soner Audio/DAC táp kábel, Harmonic Technology/Magic Woofer
Heed Audio termékek
ugyanis most a projektornak mennie kell hozzá.
Ez igen, ilyet sem láttam még. Valószínűleg ez kimeríti a körülményes fogalmát.
Heed Audio termékek
Egyébként szép eredmény a Nait 5i-től hogy így megosztott Titeket Elméletileg az Obelisk táppal már jóval drágább (papíron persze, az más kérdés, hogy ki mennyiért jutott hozzá).
Én mindig is kíváncsi lettem volna erre a "meccsre", úgyhogy a beszámoló emiatt is érdekes volt.
Azért ez a beszámoló egyrészt így nem teljes még.
Ezeket nekem is hosszabb távon kéne hallgatnom együtt ahhoz hogy valami teljesen véglegest mondjak róluk.
Ezen kívül azért van egy-két olyan irányú véleményem is amit itt inkább nem akarnék leírni.
A harmadik dolog, hogy mindkettő ahogy írtam is valószínű egy olyan rendszerben hozná igazán magát, amiknél egy erősítő komponens oda vissza cseréből az "idegen" darab egy hirtelen összehasonlítás esetén majdnem biztos hogy vesztesen jönne ki.
A Naim Naim rendszerben működik a legjobban valószínűleg, főleg hangsugárzó szempontból. Márpedig a Naim hangsugárzók zárt dobozok, amiket falhoz kell állítani hogy kiegyenlítődjön az egyébként nagyon koherens, időben pontos, de a zárt technika miatt valószínűleg kicsit könnyű súlyú hangjuk.
És erre még rásegít az erősítő kicsit testesebb irányba menő, a tetejét pedig kissé visszafogó jellegű hangja.
A Heed erősítő semlegesebb, nem dúsul fel az alja, kicseng a teteje, legalábbis egy ilyen álló reflexdobozzal mint ez a Quad, ez jön le. És a Heed hangsugárzók, az Enigma is inkább testesebb tónusú doboz.
Szóval a mit mivel, a rendszerszemlélet, rendszerszinergia itt is nagyon számít.
És persze az hogy ki mit is akar ezzel az egész hifivel zenehallgatás dologgal.
De eddig ezek mind csak a tonális jellegű dolgok voltak.
Van azért ott más is, ami viszont leginkább nem a közvetlen kihúzzuk, bedugjuk összehasonlítások alkalmával jön ki jobban, hanem a hosszú távú otthoni egyedüli zenehallgatással.
Heed Audio termékek
az obelisk gyakorlatilag azt csinalta, amit szerettem volna - tonalisan helyre (vagy kozelebb) billent a valosagoshoz, emelett megmaradt a zeneiseg. ha csak a vegfokot nezzuk, akkor anyagilag is a heed javara billen a merleg. persze konkretan ebben a rendszerben, ezen a helyen.
Na még a végén vissza se kapom?
ha a hangon mulik, akkor nem valoszinu. meg van par momentum, de azt majd privatban
Heed Audio termékek
az obelisk gyakorlatilag azt csinalta, amit szerettem volna - tonalisan helyre (vagy kozelebb) billent a valosagoshoz, emelett megmaradt a zeneiseg. ha csak a vegfokot nezzuk, akkor anyagilag is a heed javara billen a merleg. persze konkretan ebben a rendszerben, ezen a helyen.
Na még a végén vissza se kapom?
Heed Audio termékek
Én mindig is kíváncsi lettem volna erre a "meccsre", úgyhogy a beszámoló emiatt is érdekes volt.
Én is. Mondjuk a lemezjátszó miatt én nem hagyhatom el az előfokot semmiképp.
Viszont lehet forrás oldalon fogok még variálni. Méghozzá a tiedhez hasonlóra valószínűleg : Popcorn hour a videonak + SB Duet a hangnak, a meglévő mindenes pc helyett. Most ugyanis sokszor csak azért nem megyek fel zenét hallgatni (digitálisat), mert körülményes, ugyanis most a projektornak mennie kell hozzá. PDA-s vezérlés meg bár működik, de elég tengődős.
Persze ez első körben nem az SB-n múlik, mert azzal nem lenne gond (minden tud, amit foobarom), a kérdés, hogy a popcorn nálam hogy válna be, de ez itt már természetesen off.
Heed Audio termékek
Köszi az infókat, kicsit megerősített abban, hogy ne nagyon törjem magam a Squeezebox-hoz DAC-ot keresni, ámbátor, hallottam a hétvégén egy (nem Obeliskes) rendszerben egy Squeezeboxot önmagában és egy MHDT daccal, ott a dacos verzió jobban tetszett, igaz, nem olyan sokkal.
Egyébként szép eredmény a Nait 5i-től hogy így megosztott Titeket Elméletileg az Obelisk táppal már jóval drágább (papíron persze, az más kérdés, hogy ki mennyiért jutott hozzá).
szvsz eleg egy kategoria a ketto (obelisk tappal / naim). van egy bosszanto allohullam a szobamban, amit a mai napig nem sikerult kikuszobolnom - erre jol radolgozik meg a nait, ami tonalisan elegge betesz a dolognak. sajnos ha probaltam "trukkozni" kabel, fazis, mittomen mivel, akkor meg a rendszer egysegeben borult el vmi.
az sbr dacja es a beepitett dac megdobbento, hogy mennyire ugyanazt hozta - a forraskapcsoloval kapcsolgattunk kozotte, hatha vmin mi siklottunk at az egesz szamok meghallgatasanal. de semmi... en keptelen lettem volna megmondani, hogy melyik szol. de hasonloan jartam korabban az sb3+altmann felallassal is. volt nemi elteres, de zeneileg annyira mindegy volt, hogy melyik szol.
Heed Audio termékek
quad 21l
nem vitas - ebben a felallasban az obelisk nekem is jobban tetszik. foleg tonalisan passzol jobban a kepbe. a masik elonyos momentuma a dolognak, hogy a sb tavjan kivul nem kell mas hangeroszabalyzo.
azt tippeltem, hogy egy nagy legterben lehet elonyosebbe valna a naim - hallottam ugyanezt a kombot ugy is - es tenyleg mukodott, a nem tul nagy meretu doboz ellenere. ezert dilemmazom a ketto kozott... a kozeljovoben koltozunk, es megint borulni fog minden.
Heed Audio termékek
Köszi az infókat, kicsit megerősített abban, hogy ne nagyon törjem magam a Squeezebox-hoz DAC-ot keresni, ámbátor, hallottam a hétvégén egy (nem Obeliskes) rendszerben egy Squeezeboxot önmagában és egy MHDT daccal, ott a dacos verzió jobban tetszett, igaz, nem olyan sokkal.
Heed Audio termékek
Még annyit hozzá hogy a rendszer több szempontból, főleg a körülmények miatt nem volt igazán egyben (ahogy nálam sem, messze nem ideálisak a körülmények), de hangulatosan, zeneien szólt, jó volt rajta zenét hallgatni.
Más erények és hátrányok, mint az én USB-SPDIF, Obelisk + táp + DAC kártya, Enigma rendszerem, de kb. hasonló szinten zenélni tudásban.
A Squeezebox Duet meg engem teljesen levett a lábamról azzal ahogy működik.
És a hangja is rendben van, önmagában is.
Heed Audio termékek
De ha már Arn nem írja le én leírom nagyon röviden a tegnapi közös tapasztalásainkat Arn-nál.
A Squeezebox Duet kiválóan működik közvetlenül egy Heed Obelisk végfokba dugva, digitálisan hangerő szabályozva.
Nem hallottunk eltérést ez a formáció és egy Heed Obelisk Si + külső táp verzió között, utóbbi persze analóg módon hangerő szabályozva.
Az SB és Obelisk végfok esetén van egy alacsony zaja a rendszernek, amit nekünk a hangszórótól kb. 30cm-re sikerült hallanunk csak, távolabb nemigen.
A Squeezebox Duet hangja magában egy Somogyis IC-vel egy kicsi hangerőtöbbleten kívül semmiféle eltérést nem mutatott azzal szemben amikor az SB-ből SPDIF-en vittük tovább a jelet az Obelisk Si-ben lévő DAC kártyába. Annak ellenére hogy az első verziónál egy olcsó IC kábel bent volt a rendszerben, a második verzióban pedig egy Chord digitkábel, mi ebben a rendszerben semmiféle hangzásbeli eltérést nem tapasztaltunk.
Ahol volt jelentős különbség, az az Obelisk Si magában a táppal javított verzióhoz képest. Ezzel a hangfallal, a Quad 22L állódobozzal szerintem nagyobb különbség jön ki a táp nélküli és a tápos között mint nálam az Enigma hangfallal. Elképzelhető hogy a Quad nehezebben hajtható hangsugárzó az Enigmánál.
Végül a sok Obelisk-ezés után bekerült a Naim Nait 5i erősítő is.
Viszont erről egyelőre még nem írnék túl sokat.
Egyrészt mert Arn-nal a kettőnk véleménye nem teljesen egyező ez ügyben.
Másrészt még bennem is fogalmazódnak a hallottak.
Az tény hogy a Naim mélybe húzósabb és a magasait valamilyen módon kicsit kerekíti. Az Obelisk semlegesebbnek tűnik és tonálisan abban a felállásban (lakótelepi szoba, álló reflexdoboz, hallgató pozíció közvetlen a fal előtt, ezek miatt mély dúsulás) helyesebbnek tűnt.
A Naim meg elsőre testesebb, dögösebb, de kevésbé semleges.
Persze megbeszéltük hogy rendszerben másképp szerepelnének mindketten.
A Naim erősítő a saját zárt dobozaival együtt semlegesebb lenne.
Ahogy a Heed is a TMR rendszerű, mindenképpen valószínűleg testesebb tónusú hangsugárzóival passzolna jobban.
De ezek persze csak a tonális dolgok.
A többi részről nagyon leegyszerűsítve nekem természetesebbnek és hosszabb távon hallgathatóbbnak tűnt az Obelisk, Arn-nak meg jobban bejött a Naim hangzása a régi jazz zenéinél. De erről talán majd ő írjon ha akar.
De mindkét erősítő egyértelműen a zenehallgatós kategória volt.
Persze ez is csak egy olyan egyszeri kihúzom, bedugom teszt volt és az eredményeket úgy is kell kezelni.
Habár azért elvoltunk vele jó 5 órán keresztül és ezalatt azért több jó zenét is végighallgathattunk és tulajdonképpen csak négyféle felállás volt bedugva.
Heed Audio termékek
Egy Naim-es mikor elkezd Heed-azni.