Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cambridge Audio termékek

cro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 0

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: cro »

Végülis annyira nem rossz, lehet hogy nem ez jött le a "tesztemből"... Most elvagyok vele amíg nézelődök.  
Kíváncsi lennék arra 840A-ra, mit tudhat, ha már annyira dícsérik.

Egyébként 640C-m nekem is volt, szerintem az egy tisztességes cd lejátszó az áráért! (Jobb mint az erősítője)

A 840-es sorozat mind a ket tagjat lattam penteken a HIFI barlanba kiteve, ahogy nezegettem oket, meg is kerdeztek tolem hogy osszerekjak e nekem? meg akarom -e hallgatni....?ha lett volna idom biztos meg is hallgatom....DE eppen hallgatozas folyt aminek az alanyai 1 540C meg 1 640A a Tannoy Fusion 1 kis dobozaval...es az kell mondanom nagyon teteszett az amit halottam... az en fuleimnek nagyon szepen szolt, nagyon zeneien ez az 1uttes, persze valami szep noi enekhangos akusztikus zene szolt...azt kell hogy mondjam majdhogynem jobban, mint a mostani rendszerem...ezzel a bogar bele is kerult a fulembe...:)lhet hogy a haloszobaba csak osszedobok 1 csak hifi componensekbol allo lancot.... ez a jovo zeneje....de az a bogar csak ott van....legkozelebb sajat CD-kel felszerelkezve fogok oda ellatogatni.....)
Erősítő: Cambridge Audio 540R + Cambridge Audio P500, CD/DVD: Cambridge Audio DVD-89, Phono Stage: Cambridge Audio 640P, Lp: Akai AP100C, Front: Aucustic Research S40, Center: Wharfedale Valdus Center, Sourround: Jamo Studio180

cro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Cambridge Audio termékek

Igaz nem azur, de a mult 7-en vettem 1 CA DVD-89 -et. Ezt megelozoen 1 Yamaha CD 396-rol hallgattam a CD-imet. Sajnalatos modon nekem nincs szamottevo tapasztalatom sokkal jobb rendszerekkel. A Yamaha-hoz kepest minden keppen elorelepes hangzasilag, es most egyenlore elegedett vagyok, DE igazabol a hosszutavu zenehalgatas fogja eldonteni hogy tenylegesen mennyire is. Elso korben azt vettem eszre hogy pl a kedvenc zenekarom a Tangerine Dream CD mintha sokkal analogosabban szolnanak, persze mesze nem kozeliti meg, azt a hangot amit a gyalurol hallok! Amin viszont meglepodtem, hogy a component kimenetre ugy tunik kinyomja az uperscale-zott videojelet, legalabbis a TV-m ugy reagal ra...es ez a minosegen is latszik...
Az hogy az akusztikus zenevel hogyan is fog viselkedni, majd most a heten par nap alatt ki fog derulni.
Erősítő: Cambridge Audio 540R + Cambridge Audio P500, CD/DVD: Cambridge Audio DVD-89, Phono Stage: Cambridge Audio 640P, Lp: Akai AP100C, Front: Aucustic Research S40, Center: Wharfedale Valdus Center, Sourround: Jamo Studio180

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Jolida »

Végülis annyira nem rossz, lehet hogy nem ez jött le a "tesztemből"... Most elvagyok vele amíg nézelődök.  

Egyébként 640C-m nekem is volt, szerintem az egy tisztességes cd lejátszó az áráért! (Jobb mint az erősítője)

Én sem azt mondtam, hogy annyira rossz, legalábbis a "belépő szint"-et nem így értettem. Az AE Aelite 3-as dobozokat szépen meg tudta hajtani, viszont a mély szekció esetében ez a páros nem jeleskedett

Hallgatható erősítő, és a CD-vel párosítva jó is, kényelmes is (egy távirányító, unokám nagyon kedveli így). Ma is megy ez a páros, Mission 702 dobozokkal,mint második rendszer.

A Canopus azért érezhetően jobb volt, dinamikusabb mélyekkel, azzal nem volt olyan érzésem, hogy sub is kellene a zene hallgatáshoz.

Érdekes volt a biamp kísérlet, a mély szekció Canopussal, a közép-magas CA-val. Első hallásra kiegyenlítettebb hangképet produkált így, mint magában a CA, de hosszú távon a fix hangerő miatt felejthető volt. A CA szabályozott kimenete kevés volt az érzeketlenebb Canopusnak (a belső végfokhoz képest), ezért egy passzív szabályzóval fix teljesítményre volt állítva a Canopus, és hozzá passzítva a CA.

Maradt egy ideig a CA640A, mint előfok, Canopus párok, mint végfok párosítás.

Amint megjött az erősítőm, mindez átment tartalékba.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: tsc »

Jolida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 30

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Jolida »

Mivel most kényszerűségből együtt kell élnem egy CA Azur 640A -val (v1.0)...
Egy ideig én is éltem együtt egy CA 640A/640C párosítással (négy hónapig jött a konténer a kinti cuccaimmal).

Belépő szintnek elég jó, sokkal rosszabbat is hallottam már. Én alul elég puhának hallottam a mélyeit, meg akartam megtámogatni jobb pufferkondikkal, de akkor még garis volt.

Aztán egyszer elhoztam kipróbálásra egy pár Canopust (biamp próba). Utána vissza se vittem, viszont attól kezdve a 640A csak előfokként üzemelt. Így elmaradt az átalakítás is.
Analóg: Roksan Xerxes, SME IV, Supex 900S, Paravicini MC3, Audio Innovations 200;
Digit: Roon ROCK, SOtM 200, Singxer SU-1; Lite DAC50, Soekris 1941;
Preamp: #26 tube+TVC, #801 tube; Amp: 300B SET;
Kábelek: VhAudio Flavor 2 és 4 táp, Jon Risch DIY IC és hangfal;
Speaker: Acoustic Energy Aelite 3

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Cambridge Audio termékek

Azt hiszem azért írtam, hogy jelenlegi.

Bár hát a régiek közt sincsennek olyan nagy számok ma használtan 100-200 közt, amelyek sztereóban túl jók lennének.

RACPOWER
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 229

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: RACPOWER »

Teljesítményre 2x65W elvileg, gyakorlatilag tényleg van is benne erő, lehet vele döngetni is, annak ellenére hogy valami 7-8kg az egész, azért sok "7x100W-os" házimozi erősítőt megenne reggelire. A trafója egyébként toroid.

A sok negatívnak tűnő megállapításom ellenére mégis azt mondom, hogy az általam kiadott 55e Ft-os áron összességében kevés legyőzője akadhat, ha azonos évjáratú 1-2 éves újszerű gépeket nézünk. Egy 100-200e ft közti jelenlegi házimozi erősítőnél egyébként mindenképpen jobban szól.

Gondolom új házimozi erősítőre gondoltál

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Cambridge Audio termékek

Mivel most kényszerűségből együtt kell élnem egy CA Azur 640A -val (v1.0), írok róla pár szóban, ha érdekel esetleg valakit.. Mivel nem vagyok jó a hangzások plasztikus szavakba öntésével, előre is elnézést kérek.

Hozzátenném, hogy ennél sokkal jobb erősítőkkel kényeztettem el magam az elmúlt években, így eléggé kritikusnak tűnhet a jellemzésem. De persze az árát sem szabad elfelejteni...

Tehát... Kinézetre amolyan semmilyen. Se nem szép, se nem csúnya - az én értékrendem szerint. Pici kör alakú bemenetválasztó gombok, halvány (ami ma már jó pont!) kék ledek, tojásdad alakú hangszínszabályzó gombok, egyszerű feliratok, alu előlap, készülékház. Használat közben a hangerőszabályzója elég pontatlan, műanyag valami.
A távirányítója kifejezetten szép, belül jól kisúlyozott darab. A készülék a szokásos kék puha anyagba csomagolva érkezik, ami nagyon hatásos elsőre.
Mint mondtam is, az előlapon van treble, bass, balance állítási lehetőség, de mindezeket ki is lehet kapcsolni egy bypass gombbal. Van még standby gomb is, ez szerintem pozitívum.
Extraként van rajta hátul még egy pár ("B") hangfal csatlakozás, cserélhető tápkábel jár hozzá (próbáltam komolyabb kábellel, valamelyest használt is neki).
Kár, hogy HTD bemenet csak a nagytestvéren van. A feliratok hátul CA -s szokás szerint fejjel lefele is megvannak. A csatlakozók elég olcsónak és veszélyesen gyengének tűnnek (hangfal főleg), eddig még épp sikerült nem megtörni sehol a belső forrasztást, de azért szorosabb RCA dugókkal vigyáznék. Persze előző erősítőm ilyen szempontból brutális volt, tehát ez sem feltétlen a CA hibája, ebben az ársávban ez jár.

Teljesítményre 2x65W elvileg, gyakorlatilag tényleg van is benne erő, lehet vele döngetni is, annak ellenére hogy valami 7-8kg az egész, azért sok "7x100W-os" házimozi erősítőt megenne reggelire. A trafója egyébként toroid.

Hangzásilag: Előnyére mondhatóan semleges hangkarakter, némileg lekerekített magasakkal és kontrolláltnak nem kifejezetten mondható mélytartománnyal. Hosszú távon is hallgatható, de csúnya szóval talán kissé beszűkült hang. Tere elég jó, felbontóképessége szintén az "árkategóriájában elmegy". Talán mégis muzikálisnak mondható kis erősítő ez, ha egyáltalán nem is hibátlan.

A sok negatívnak tűnő megállapításom ellenére mégis azt mondom, hogy az általam kiadott 55e Ft-os áron összességében kevés legyőzője akadhat, ha azonos évjáratú 1-2 éves újszerű gépeket nézünk. Egy 100-200e ft közti jelenlegi házimozi erősítőnél egyébként mindenképpen jobban szól.

cro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Cambridge Audio termékek

Ha szegedi vagy akkor van rá esély
Szolnoki vagyok, DE Szegeden elek. mar evtizedek ota....

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: cosmo »

20án lesz:D
Akkor sörgősen vidd be!!!!

Imevil
Isten Hozott! :)

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Imevil »

20án lesz:D

close652
Beköltözött
Beköltözött

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: close652 »

Sziasztok! Lenne nekem egy problémám, hátha tudtok segíteni.Van egy azur 340A típusú erősítőm

szervíz, főleg ha még nincs egy éves!
system

Imevil

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Imevil »

Sziasztok! Lenne nekem egy problémám, hátha tudtok segíteni.
Van egy azur 340A típusú erősítőm és az a bajom vele, hogy néha fogja magát és nem szól a jobboldali hangfal, vagy cak nagyon minimális hangerőn, de hogyha rákötöm az erősítőre a philips hordozható rádiósmagnómat és a rádiórésznél csatornát keresgetek akkor valamilyen oknál fogva megjavul tőle, újra szól a jobboldal is és jó egy darabig, aztán megint elmegy. Na ez mitől lehet szerintetek?
(Az erősítő most lesz egy éves és ezt már szinte új korától csinálja)

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Cambridge Audio termékek

Ha szegedi vagy akkor van rá esély

cro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Cambridge Audio termékek

Ezt ugy erted,hogy a 840A-t sima vegfokent is haszanlhatod, vagy mas integralasi megoldasra gondolsz?
En a ket 840-t (A,C) hallgatnam meg szivesen 1utt csak az a kerdes milyen hangfal is dukalna 1 ilyen rendszernek?

Úgy értem, igen, végfokként használható házimozi erősítővel, de úgy, hogy bármelyik bemenetét lehet konfigurálni ilyenre, és nem kell semmit sem kapcsolgatni külön, ha váltani szeretne a házimozi és a sztereó közt, egyszerűen csak más bemenetre vált.

A 840C-re én is kíváncsi vagyok, örömódákat zengenek róla. (a fizetett szaksajtó ) ezért szeretnék elsőkézbeli infókat, de félek ilyet még nemsokat adtak el itthon.

Hangfal nem tudom mi dukál hozzájuk, nekem Heed Envoy-van, őt nem cserélem le.

A veteras beirasbol gondolom hogy talan 1 varosban eldegelhetunk?...

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Cambridge Audio termékek

Ezt ugy erted,hogy a 840A-t sima vegfokent is haszanlhatod, vagy mas integralasi megoldasra gondolsz?
En a ket 840-t (A,C) hallgatnam meg szivesen 1utt csak az a kerdes milyen hangfal is dukalna 1 ilyen rendszernek?

Úgy értem, igen, végfokként használható házimozi erősítővel, de úgy, hogy bármelyik bemenetét lehet konfigurálni ilyenre, és nem kell semmit sem kapcsolgatni külön, ha váltani szeretne a házimozi és a sztereó közt, egyszerűen csak más bemenetre vált.

A 840C-re én is kíváncsi vagyok, örömódákat zengenek róla. (a fizetett szaksajtó ) ezért szeretnék elsőkézbeli infókat, de félek ilyet még nemsokat adtak el itthon.

Hangfal nem tudom mi dukál hozzájuk, nekem Heed Envoy-van, őt nem cserélem le.

close652
Beköltözött
Beköltözött

Cambridge Audio termékek

valaki itt írta, hogy hangos a cd mechanikája.
hát nálam 1 méterről, kikapcsolt erősítővel nem hallható semmi.
cd végén és track léptetésnél közelhajolva hallatszik valami.
system

cro
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Cambridge Audio termékek

Az AZUR840A erősítőt meghallgatta már valaki? 
Nagyon korrektül lehet házimozi rendszerbe integrálni (ezért érdekelne esetleg).

A 640A-tól gondolom fényévekkel jobb lehet (3x drágább is).

Ő az

tsc
Beköltözött
Beköltözött

Cambridge Audio termékek

Az AZUR840A erősítőt meghallgatta már valaki?

Nagyon korrektül lehet házimozi rendszerbe integrálni (ezért érdekelne esetleg).

A 640A-tól gondolom fényévekkel jobb lehet (3x drágább is).

Ő az

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

Én is Gratulálok Close.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: cosmo »

a kifagyásra való várakozás közben átfutottam a topicot.nekem 2 óra után még nem is langyosodik, igaz ez a V2

Valószínüleg javították ezeket a dolgokat a V2-ben.

Egyébként gratula!

close652
Beköltözött
Beköltözött

Cambridge Audio termékek

Nem, azért éjszaka szeretnék aludni, majd holnap folytatom a bejáratást, ami nem lesz nehezemre, mert lényegében hallgathatom újra az össze lemezemet. Mindeféleképpen írok 1 hét múlva is róla.
ez nálam is könnyen előfordulhat....
mennyit számít a jó forrás...

a kifagyásra való várakozás közben átfutottam a topicot.
nekem 2 óra után még nem is langyosodik, igaz ez a V2
system

Kacsento
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 15

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Kacsento »

Meg aki nem engedheti meg magának a tft-t.
" Nagyon szépen szól, az éles is és a mély hangok is tiszták. "

Skipper
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 11

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Skipper »

Monitor mellé meg nemigen tenném, nem lévén mágnesesen árnyékolt.
Ki használ manapság CRT-t?

Akinek fontos a színhűség és a kontraszt
Sztereó: Heed Audio Obelisk PRE+PX, Naim NAP250 DIY, SACD: SONY SCD-555ES, Hálózati: Pioneer N-70A (Hoer&Wege), Front: Etalon Supraton 5 (special edition), IC: Harmonic Technology Truth Link, Kimber Select 1010 és PBJ, Front: HydraSound Titan IV MK2, Tápszűrés: HiVox Alces 6
AVR: Marantz NR1609

momba
Törzsvendég
Törzsvendég

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: momba »

Monitor mellé meg nemigen tenném, nem lévén mágnesesen árnyékolt.
Ki használ manapság CRT-t?
Mozi: JVC DLA-NP5, Zidoo Z9X, Anthem AVM 60, Myryad MXA7150, B&W 603S2, B&W HTM7, B&W 601S2, Jamo SW505E.
Zene: Hansugárzók: Almássy Audio Magus A, Előfok: Dénes Péter, Végfok: Dénes Péter monoblock pár, Marantz SA-15S1, Marantz ST-15S1, LP: Tesla nc 440 + Shure M95ED pickup

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”