Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

vkz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 253

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: vkz »

ghost222 írta:
2025.01.20., hétf. 17:53

Köszi! Akkor egy Dactilus 3 pl. nem lenne előrelépés? Attól tartok, hasonlóan recsegne az is. Engem zavar sajnos, egy relé kattanás nem, de így, -eddig nem írtam le explicit honnan jön a hang - a hangfalból szóló recsegéssel igen...
A Dactilus-al a nagy kártyákhoz képest csak hátrébb lennél. Nálam nem vettem észre semmi kattanást WiiM Pro esetében sem. Nem lehet hogy megszakad a jel két track között és az okozza? Nincs már WiiM nálam, így nem tudok vele kísérletezni, de nekem DA esetében nem volt ilyen tapasztalatom, mondjuk az Si3-ban sosem használtam kártyát

ghost222
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 9

Hozzászólás Szerző: ghost222 »

DeProtector írta:
2025.01.20., hétf. 17:41
ghost222 írta:
2025.01.20., hétf. 17:18

Nem csak kattanás, van, relé szerű hang, hanem reccsenés is. Megírom a wiim daccal milyen majd! Van preferált külső dac esetleg, vagy mindenki mást használ? A HEED dac gondolom adná magát, nekem Tidal miatt MQA sem lenne baj, de egyelőre marad ez vagy a wiim... Köszönöm a gyors válaszokat! Jó termékek, és jó közösség vagytok!
Nekem szerintem pont ugyan ilyen hangot ad, mint amit te is írsz, csak nem írtam ennyire körbe. Mikor az első albumot elindítom, vagy ha albumok közt változik a felbontás akkor hallom. Erre szokás azt mondani, hogy ez nem hiba, ez tulajdonság. :D
Engem nem zavar, de attól persze másokat zavarhat.

Ahogy alto is írta, tidal-en már alig van mqa. Ha az a fő műsorforrásod, akkor arra nem kell nagyon a dac választasnál figyelni.

Szerintem igen, itt nagyrészt márkaazonos dacot használ az, aki használ külön dac-ot.
Ebből túl nagy választék amúgy nincs. Vagy a régebbi Obelisk DA (ez már csak használtan van), vagy Abacus (ez most is fut, ráadásul beépített streamer kártyát is lehet bele tenni).
Illetve lesz majd valamikor Thesis DA, de annak pontos megjelenése még nincs.
(Vannak még kisebb régebbi dac-ok, de azok már eleve "gyengébbek" mint ami neked beépítve van, azt azért nem írtam ide).
Ha az Abacusnál olcsóbb de jó dac kellene, akkor még a TMP Ant család dacját tudom javasolni.
Köszi! Akkor egy Dactilus 3 pl. nem lenne előrelépés? Attól tartok, hasonlóan recsegne az is. Engem zavar sajnos, egy relé kattanás nem, de így, -eddig nem írtam le explicit honnan jön a hang - a hangfalból szóló recsegéssel igen...
iagainsti

ghost222
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

alto írta:
2025.01.20., hétf. 17:24
ghost222 írta:
DeProtector írta:
2025.01.20., hétf. 17:05

És a DA-ban is van néha ilyen kis kattanás. Engem mondjuk speciel nem izgat.

A wiim tapasztalat viszont engem is érdekel, majd írdd meg kérlek. (*mármint nem BLX akit idéztem, hanem az eredeti kérdező, de őt nem tudtam ideidézni :smile29: )
Nem csak kattanás, van, relé szerű hang, hanem reccsenés is. Megírom a wiim daccal milyen majd! Van preferált külső dac esetleg, vagy mindenki mást használ? A HEED dac gondolom adná magát, nekem Tidal miatt MQA sem lenne baj, de egyelőre marad ez vagy a wiim... Köszönöm a gyors válaszokat! Jó termékek, és jó közösség vagytok!
Tidalon már nem nagyon van MQA, lecserélték HD Flac-re.
Ezt nem is vettem észre, valóban. Ennek szívből örülök!
iagainsti

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 212

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

ghost222 írta:

Nekem szerintem pont ugyan ilyen hangot ad, mint amit te is írsz, csak nem írtam ennyire körbe. Mikor az első albumot elindítom, vagy ha albumok közt változik a felbontás akkor hallom. Erre szokás azt mondani, hogy ez nem hiba, ez tulajdonság. :D
Engem nem zavar, de attól persze másokat zavarhat.

Ahogy alto is írta, tidal-en már alig van mqa. Ha az a fő műsorforrásod, akkor arra nem kell nagyon a dac választasnál figyelni.

Szerintem igen, itt nagyrészt márkaazonos dacot használ az, aki használ külön dac-ot.
Ebből túl nagy választék amúgy nincs. Vagy a régebbi Obelisk DA (ez már csak használtan van), vagy Abacus (ez most is fut, ráadásul beépített streamer kártyát is lehet bele tenni).
Illetve lesz majd valamikor Thesis DA, de annak pontos megjelenése még nincs.
(Vannak még kisebb régebbi dac-ok, de azok már eleve "gyengébbek" mint ami neked beépítve van, azt azért nem írtam ide).
Ha az Abacusnál olcsóbb de jó dac kellene, akkor még a TMP Ant család dacját tudom javasolni.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Acoustic Zen Matrix Reference
Hf.: Zu Mission

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3152
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

ghost222 írta:
DeProtector írta:
BLX írta:
2025.01.20., hétf. 16:34

Ha visszaolvasol itt, a 2.3-as kártyára szokták mondani, hogy "jobb" mint a 2.1-es, de az is "kattogósan" működik az Si3-ban és a PRE-ben is. Szerintem nem olyan nagyon zavaró a "kattogás" és baromi kényelmes, hogy egy dobozzal kevesebb van. Persze a kivánt eredményt az egyéni preferenciák mentén sokféleképpen el lehet érni.

Írj majd mire jutottál. :drum:

A wiim tapasztalat viszont engem is érdekel, majd írdd meg kérlek. (*mármint nem BLX akit idéztem, hanem az eredeti kérdező, de őt nem tudtam ideidézni :smile29: )
Tidalon már nem nagyon van MQA, lecserélték HD Flac-re.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

ghost222
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

DeProtector írta:
BLX írta:

Ha visszaolvasol itt, a 2.3-as kártyára szokták mondani, hogy "jobb" mint a 2.1-es, de az is "kattogósan" működik az Si3-ban és a PRE-ben is. Szerintem nem olyan nagyon zavaró a "kattogás" és baromi kényelmes, hogy egy dobozzal kevesebb van. Persze a kivánt eredményt az egyéni preferenciák mentén sokféleképpen el lehet érni.

iagainsti

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó

BLX írta:

LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 181

Hozzászólás Szerző: merida »

Nálam is hasonló helyzet volt, de mert az én felállásomban a dac után, végfok következett, ezért nem kattogás történt, hanem robbanás.
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

ghost222 írta:
2025.01.20., hétf. 15:42
Rotox írta:
2025.01.20., hétf. 15:16
ghost222 írta:
2025.01.20., hétf. 12:44
Sziasztok! si III, 2.1-es DAC kártyával wiim pro plus streamerből jövő coax jelnél codecváltásnál reccsen, van a wiim appban egy max 3000ms os latency állítási lehetőség, amit erre lehetne használni, de nem segít. Van esetleg valakinek tippje, mit lehetne csinálni? A wiim parametrikus eq-ja és szobakorrekciója miatt lett választva, sajnos brutális room mode esete áll fenn, ha, esetleg a wiim csere lenne a javaslat...
Valószínűleg itt sokan eretnek gondolatnak tartják, de én a helyedben - prekoncepció nélkül nélkül! ;) - összevetném a Wiim Pro Plus saját DAC-jának hangját (tehát si III analóg vonalbemeneten) a jelenlegi installal.

Kipróbálom de előre tudom mi lesz, érezhetően lesz laposabb a zene és még ha nem is, én tuti ezt fogom hallani 😂😂😂. De kipróbálom azért, valóban. Ez wiim pro plus, elvileg nem szörnyű a DAC benne meg a kimeneti minőség.

Take, 2:
Hát, át is dugtam, szerintem vagy hangosabb vagy jobb is... Pár nap múlva írok még, ha valakit érdekel, nem első hallásra is, milyennek érzem.
Rotox javaslatát érdemes figyelembe venni, a Wiim Pro Plus Amir mérései szerint jó eredményt kapott: https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.50254/

ghost222
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Rotox írta:
2025.01.20., hétf. 15:16
ghost222 írta:
Sziasztok! si III, 2.1-es DAC kártyával wiim pro plus streamerből jövő coax jelnél codecváltásnál reccsen, van a wiim appban egy max 3000ms os latency állítási lehetőség, amit erre lehetne használni, de nem segít. Van esetleg valakinek tippje, mit lehetne csinálni? A wiim parametrikus eq-ja és szobakorrekciója miatt lett választva, sajnos brutális room mode esete áll fenn, ha, esetleg a wiim csere lenne a javaslat...
Valószínűleg itt sokan eretnek gondolatnak tartják, de én a helyedben - prekoncepció nélkül nélkül! ;) - összevetném a Wiim Pro Plus saját DAC-jának hangját (tehát si III analóg vonalbemeneten) a jelenlegi installal.

Kipróbálom de előre tudom mi lesz, érezhetően lesz laposabb a zene és még ha nem is, én tuti ezt fogom hallani 😂😂😂. De kipróbálom azért, valóban. Ez wiim pro plus, elvileg nem szörnyű a DAC benne meg a kimeneti minőség.

Take, 2:
Hát, át is dugtam, szerintem vagy hangosabb vagy jobb is... Pár nap múlva írok még, ha valakit érdekel, nem első hallásra is, milyennek érzem.
iagainsti

ghost222
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

BLX írta:
2025.01.20., hétf. 12:57
ghost222 írta:
Sziasztok! si III, 2.1-es DAC kártyával wiim pro plus streamerből jövő coax jelnél codecváltásnál reccsen, van a wiim appban egy max 3000ms os latency állítási lehetőség, amit erre lehetne használni, de nem segít. Van esetleg valakinek tippje, mit lehetne csinálni?
Ha jól emlékszem erről már volt szó korábban és sajnos nem volt rá megoldás.
Reccsenés alatt arra gondolsz egyébként, hogy a relé kapcsol különböző felbontású számok között, és ha folyamatosan egy albumot hallgatsz, ahol a felbontás állandó, akkor nincsen a számok között relé kattogás?
Igen, annyi különbséggel hogy reccsen is, tehát jitter szerű zaj hallatszódik, mint egy rossz potméter amikor recseg. Pops, popping noise angolban a jelenség leírása...
iagainsti

Rotox
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1253

Hozzászólás Szerző: Rotox »

ghost222 írta:

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1018

Hozzászólás Szerző: BLX »

ghost222 írta:
Sziasztok! si III, 2.1-es DAC kártyával wiim pro plus streamerből jövő coax jelnél codecváltásnál reccsen, van a wiim appban egy max 3000ms os latency állítási lehetőség, amit erre lehetne használni, de nem segít. Van esetleg valakinek tippje, mit lehetne csinálni?
Ha jól emlékszem erről már volt szó korábban és sajnos nem volt rá megoldás.
Reccsenés alatt arra gondolsz egyébként, hogy a relé kapcsol különböző felbontású számok között, és ha folyamatosan egy albumot hallgatsz, ahol a felbontás állandó, akkor nincsen a számok között relé kattogás?

ghost222
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

iagainsti

dgab
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 48

Hozzászólás Szerző: dgab »

Tisztelt publikum, a Canamp és a Canalot erősítő fokozata(i) között van-é hallható különbség? Pusztán analóg bemenet érdekes, lehet értelme az elsőt cserélni a másodikra? Vagy itt a tápegység lesz az érdekes? Úgy értem, valószínűleg már a Q-PSU is jobb táp, mint a Canamp belső tápja. Van valakinek tapasztalata?

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó

Shimano írta:
2025.01.18., szomb. 19:01
DeProtector írta:
2025.01.18., szomb. 18:19

Na de korábban mikor már volt ilyen nálad, akkor is a Grande Enigma volt neked?
Nem,akkor még nem is volt a grand enigma,az enigma 5-el hallgattam akkoriban.
A grand enigma egy kifinomultabb hang,és jobban is ízlik neki így a pm,ez is lehet a megfejtés.Az enigma 5-el az si2 tetszett,éveken át hallgattam azt a felállást.
Sejtettem. Ez egybe is vág az általam nemrég itt fejtegetett témával, hogy egy erősítő sem mindenható, kell a megfelelő partner hozzá.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2121

Hozzászólás Szerző: Shimano »

DeProtector írta:
2025.01.18., szomb. 18:19

Nem,akkor még nem is volt a grand enigma,az enigma 5-el hallgattam akkoriban.
A grand enigma egy kifinomultabb hang,és jobban is ízlik neki így a pm,ez is lehet a megfejtés.Az enigma 5-el az si2 tetszett,éveken át hallgattam azt a felállást.

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó

Shimano írta:
2025.01.18., szomb. 10:40
Őszintén szólva nem számítottam olyan mértékű,(na ez az igazán nekem való hang érzésre) mint amit kaptam,mert volt már nálam anno ilyen szett,és akkor valamiért nem fogott meg annyira mint most.Turkálok az emlékeimben,de nem,egyszerűen nem ugrik be az hogy mi nem jött be,mi zavart,vagy egyszerűen mi nem tetszett akkor benne. gondolkodik.gif Arra tisztán emlékszem hogy Zsolt nagyon értetlenkedett mikor közöltem vele hogy nem,ez nem az én hangom,és most már értem is hogy miért. :D

Amúgy gratula, mindig jó olvasni ha valami ilyen jól összeáll!

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

Pár gondolat,érzés a pm monoblokkokról így kb egy hónap eléggé intenzív együttélés után,már csak azért is,mert... :smile29:
Őszintén szólva nem számítottam olyan mértékű,(na ez az igazán nekem való hang érzésre) mint amit kaptam,mert volt már nálam anno ilyen szett,és akkor valamiért nem fogott meg annyira mint most.Turkálok az emlékeimben,de nem,egyszerűen nem ugrik be az hogy mi nem jött be,mi zavart,vagy egyszerűen mi nem tetszett akkor benne. gondolkodik.gif Arra tisztán emlékszem hogy Zsolt nagyon értetlenkedett mikor közöltem vele hogy nem,ez nem az én hangom,és most már értem is hogy miért. :D
Ezután némi konkrétum.Ez a rendszer most teljesen az si2 kellemességét,simaságát hozza,(ezt azért is említem példának,mert többen ismerik itt az si2-vel való együttélés érzését) de attól sokkal,de sokkal életszerűbben,és mondhatni szinte szürreálisabban is jobban,egészebben szól.Mondjuk ebben nem is lenne semmi meglepő,mert azonos széria,de mégis van,számomra mindenképp.Őszintén szólva én "csak" egy dögösebb és hihetőbb hangra vágytam,és ezért is váltottam az si3-ról,de amit kaptam az több ennél,jóval több.Azt éreztem hogy a grand enigmában több van mint amit az si3 ki tud hozni belőle,és ez igazolódott is.A grand enigma egy nagyon jó hangsugárzó,úgy tud kellemesebb lenni az enigma 5-höz képest,hogy egyúttal annál részletezőbb,kerekebb,és életszerűbb hangzást is nyújt.Egy erős ajánlás felé a részemről azoknak,akik gondolkodnak rajta.Mellé nem igazán lehet nyúlni vele,ha tetszik az enigma 5,akkor meg szinte biztosan,mert mindenben jobb ez a hangsugárzó.
Zsolt említette mikor elhoztam tőle a pm-pre szettet,hogy lehet ezt a minőséget még fokozni majd a későbbiekben,pl egy jobb előfokkal,mert a pm-ek többet tudnak mint amit a pre ki tud hozni belőlük,de most így hallgatva a zenét,hát őszintén szólva nem is tudom hogy mit lehetne,és főleg hogy kellene e ezen még valamit is jobbá tenni,mert nagyon jó ez így. :smile32:
Majd egyszer kipróbálom,de most nem "bolondítom" meg a rendszert egy thesis készülék bevitellel,mert ezt most így érzem egy kerek egésznek,és hogy mit hoz a jövő?,hát azt bízzuk a jövőre. :D
Az biztos hogy piszok nagy mázli volt az hogy jókor telefonáltam a jó helyre,mert ez az inspiráció egy hirtelen ötlettől vezérelve jött,de bejött,és ennek örülök,nem is kicsit. :rolleyes:
Szép napot mindenkinek.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

huszti-zsolt írta:
2025.01.12., vas. 19:12
merida írta:
2025.01.12., vas. 18:04
Kérdezem, a tisztelt tettestársakat, hogy az itt hirdetett előfok, az Luna, vagy Luni?
viewtopic.php?f=32&t=211812
Ez egy Luni. Azaz passzív "előfok", a benne lévő áramkör és tápegység csak a távszabályzó elektronikája.
Hát ezt benéztem. Bár azt írták a hirdetésben, hogy nem távszabályozható.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2579

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

merida írta:
Kérdezem, a tisztelt tettestársakat, hogy az itt hirdetett előfok, az Luna, vagy Luni?
Ez egy Luni. Azaz passzív "előfok", a benne lévő áramkör és tápegység csak a távszabályzó elektronikája.

alto
Őslakos
Őslakos
Kapcsolat:

merida írta:
Szerintem Luna. Nem mai darab, volt nekem egy ilyen korábban, egy jó hangú minimalista kis előfok, szerettem.
BARTIMEX AUDIO Honlap

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 181

Hozzászólás Szerző: merida »

Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

Shimano
V.I.P.
V.I.P.

mishow írta:
2025.01.11., szomb. 14:21
Indy írta:
2025.01.11., szomb. 14:03
mishow írta:
2025.01.08., szer. 11:50

Nem, sőt a magam részéről kifejezetten azt javaslom hozzá!
Összekötőből annak idején vajon mit használltak? :)
Van a Heed-nak saját gyártású IC kábele. Nem publikus, miből készül, de kb annyi sejthető, hogy valamilyen pro audio kábel az alapja. A régebbi kábeleken forrasztott rean dugók voltak, a maiakon úgy látom, krimpeltek a csatik. Én a mai napig ezeket használom, a régi változatot, és nekem teljesen OK :)
Szerintem egy - általam sokáig favorizált - Klotz MC5000 jó szinergia lehet, de többeknek bevállt a Heed rendszerhez a Canare is.
Teljesen jó a jelenlegi krimpelt verzió is,mindent is összekötőnek. ;)

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2535

Hozzászólás Szerző: mishow »

Indy írta:
2025.01.11., szomb. 14:03
mishow írta:
2025.01.08., szer. 11:50
Indy írta:
2025.01.08., szer. 10:38
Gondolom egy régi PC tápdróttal nem fogok mellé lőni ....
Nem, sőt a magam részéről kifejezetten azt javaslom hozzá!
Összekötőből annak idején vajon mit használltak? :)
Van a Heed-nak saját gyártású IC kábele. Nem publikus, miből készül, de kb annyi sejthető, hogy valamilyen pro audio kábel az alapja. A régebbi kábeleken forrasztott rean dugók voltak, a maiakon úgy látom, krimpeltek a csatik. Én a mai napig ezeket használom, a régi változatot, és nekem teljesen OK :)
Szerintem egy - általam sokáig favorizált - Klotz MC5000 jó szinergia lehet, de többeknek bevállt a Heed rendszerhez a Canare is.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”