Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

Re: Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: alto »

huszti-zsolt írta:
2025.01.12., vas. 19:12
merida írta:
2025.01.12., vas. 18:04
Kérdezem, a tisztelt tettestársakat, hogy az itt hirdetett előfok, az Luna, vagy Luni?
viewtopic.php?f=32&t=211812
Ez egy Luni. Azaz passzív "előfok", a benne lévő áramkör és tápegység csak a távszabályzó elektronikája.
Hát ezt benéztem. Bár azt írták a hirdetésben, hogy nem távszabályozható.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2579

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

merida írta:
Kérdezem, a tisztelt tettestársakat, hogy az itt hirdetett előfok, az Luna, vagy Luni?
Ez egy Luni. Azaz passzív "előfok", a benne lévő áramkör és tápegység csak a távszabályzó elektronikája.

alto
Őslakos
Őslakos
Értékelés: 3158
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: alto »

merida írta:
Szerintem Luna. Nem mai darab, volt nekem egy ilyen korábban, egy jó hangú minimalista kis előfok, szerettem.
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 181

Hozzászólás Szerző: merida »

Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2125

Hozzászólás Szerző: Shimano »

mishow írta:
2025.01.11., szomb. 14:21
Indy írta:
2025.01.11., szomb. 14:03
mishow írta:
2025.01.08., szer. 11:50

Nem, sőt a magam részéről kifejezetten azt javaslom hozzá!
Összekötőből annak idején vajon mit használltak? :)
Van a Heed-nak saját gyártású IC kábele. Nem publikus, miből készül, de kb annyi sejthető, hogy valamilyen pro audio kábel az alapja. A régebbi kábeleken forrasztott rean dugók voltak, a maiakon úgy látom, krimpeltek a csatik. Én a mai napig ezeket használom, a régi változatot, és nekem teljesen OK :)
Szerintem egy - általam sokáig favorizált - Klotz MC5000 jó szinergia lehet, de többeknek bevállt a Heed rendszerhez a Canare is.
Teljesen jó a jelenlegi krimpelt verzió is,mindent is összekötőnek. ;)

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Hozzászólás Szerző: mishow »

Indy írta:
2025.01.11., szomb. 14:03
mishow írta:
Indy írta:
2025.01.08., szer. 10:38
Gondolom egy régi PC tápdróttal nem fogok mellé lőni ....
Van a Heed-nak saját gyártású IC kábele. Nem publikus, miből készül, de kb annyi sejthető, hogy valamilyen pro audio kábel az alapja. A régebbi kábeleken forrasztott rean dugók voltak, a maiakon úgy látom, krimpeltek a csatik. Én a mai napig ezeket használom, a régi változatot, és nekem teljesen OK :)
Szerintem egy - általam sokáig favorizált - Klotz MC5000 jó szinergia lehet, de többeknek bevállt a Heed rendszerhez a Canare is.

Indy
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1633

Hozzászólás Szerző: Indy »

mishow írta:
Indy írta:

Indulj el egy úton, én is egy másikon...

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2579

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Indy írta:
2025.01.08., szer. 09:06
merida írta:
2025.01.08., szer. 08:19
Az Ion Obelisk-hez áll legközelebb hangilag, gyakorlatilag az is, csak modernizált formában, tartalommal.
Imádom a hangját! :)
Melyikhez, az 1-hez inkább vagy a 100-hoz?
A néhai Obelis Pro egy az egyben az Ion Systems Obelisk 3 kapcsolására épült, de egy kicsit nagyobb tápegységgel és az ahhoz tartozó teljes kondenzáror készlettel. Így a gyakorlatban az Obelisk 3 és a 3X/XPAk1 keveréke volt.
Az Ion Obelisk 100 egy teljesen más, nagyon rövid ideig létező modell volt (a 200 és 300 modellekhez hasonlóan), semmi köze nem volt Richard Hay munkásságához, a már csődben lévő Ion Systems egy technikusa tervezte.

mishow
V.I.P.
V.I.P.

Indy írta:

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Gondolom egy régi PC tápdróttal nem fogok mellé lőni, ha nem szeretném elvinni a hangját lehetőleg semerre... gondolkodik.gif

merida
V.I.P.
V.I.P.

Ion Obelisk 2 -höz.

Indy írta:
2025.01.08., szer. 09:06
merida írta:
Az Ion Obelisk-hez áll legközelebb hangilag, gyakorlatilag az is, csak modernizált formában, tartalommal.
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

Indy
V.I.P.
V.I.P.

merida írta:

merida
V.I.P.
V.I.P.

Indy írta:
2025.01.08., szer. 07:44
Sziasztok!

Visszaolvastam, használtam a keresőt is, de: érdekelne az Obelisk Pro műszaki adatai, valamint ha írnátok pár sort a hangjáról is, kb. mire lehet számítani. Köszönöm. A márkától csak az Si2-őt és a 3-at hallottam, esetleg ezekhez viszonyítva. Vagy az Exposure-höz, esetleg Ion Obeliskhez, Nexushoz. :smile29:

Indy
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!

Visszaolvastam, használtam a keresőt is, de: érdekelne az Obelisk Pro műszaki adatai, valamint ha írnátok pár sort a hangjáról is, kb. mire lehet számítani. Köszönöm. A márkától csak az Si2-őt és a 3-at hallottam, esetleg ezekhez viszonyítva. Vagy az Exposure-höz, esetleg Ion Obeliskhez, Nexushoz. :smile29:

nyekike
Isten Hozott! :)
Értékelés: 4

Hozzászólás Szerző: nyekike »

merida írta:
2024.12.31., kedd 14:54
Tisztelt topic társak.
Ki, milyen streamert használ, ajánl a 100-200 ezres ársávból? Új és használt is lehet!
Dac van, úgyhogy ez nem szempont. Tidal, Qobuz stream a cél, és természetesen a minél jobb hangminőség, Heed rendszerhez, természetesen.
Nemrég kaptam az asszonytól egy Ian Canada streamert (https://iancanada.ca/products/flagship- ... eamer-kits), a #93A kitet. Egy Raspberry Pi 4B 4GB raktam bele, azon fut a DietPi, ami tud alapból spotify connectet és roon bridge-et. Nálam éppen az Audirvana zenél rajta, ezt sem nagy művészet felrakni. Ez hajtja az Obelisk DA-t koaxon, az meg az Elixirt. Nem panaszkodom, nagyon jó a hangja. Vannak olcsóbb készletek is, ha valaki nem fél a linuxtől érdemes megnézni, nálam okosabbak szerint jelentősen többet tudnak az elektronikák az áruknál a dobozos streamerekhez képest.

vkz
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 253

Hozzászólás Szerző: vkz »

A kis kártyát már én sem javasolnám. Sokkal jobb a nagy kártya. Mindenben.
Én vagy a DA + Si2 vagy egy Pre-PS + nagy kártya irányába gondolkodnék.
Vagy “megvárnám” amíg megtetszik az Si3 egyébként elég jó hangját. Ami valóban kicsit más, kevésbé romantikus, de hosszú távon teljesen korrekt hang. :smile29:

DeProtector
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 226

Hozzászólás Szerző: DeProtector »

ooppera írta:
2025.01.03., pén. 15:11
ooppera írta:
2025.01.03., pén. 14:51
Zsolt jóvoltából volt nálam az enigmához Obelisk Si2+x2 és most egy si3. Klasszikus zenét hallgatok, főképp kamarazenét, de néha zenekart és kórust is.
Az si2 hangja sokkal nyugodtabb volt, kevésbé hifi. Az si3 is sokkal jobb, főleg a mély szólamokban. Könnyűzenével az si3 közelebb van a kis naim-hoz. Úgy tűnik, az si3 inkább mindenevő.

Egy fontos különbség, hogy az si3-ban van DA kártya, szóval rövidebb a jelút:
Naim streamer -> obelisk DAC - preamp - power

Si2-vel naim streamer - DAC - preamp -> obelisk preamp - power

Többen írtátok, hogy van valami az si2 hangjában, ami megfogja az embert, azt hiszem engem is megtalált.
Gyorsan összekábeleztem, a naim analog preamp kimenetét használva egyértelmű a visszalépés.
Ezek szerint mégis az si2+x2, DA kártyával lesz az én emberem.
Az SI2-be is lehet tenni dac kártyát, de csak a kiskártyák mennek bele. Az egyértelműen gyengébb, mint a nagy.
Az SI3-ba ugyanaz a kártya megy, mint az Obelisk DA-ba, de a DA jobban fog szólni. Nem kolosszális a különbség, de egyértelmű.
Ha az SI2 jobban tetszett, akkor érdemes az Obelisk DA-ra beruházni, úgy lesz az igazi.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission

ooppera
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: ooppera »

ooppera írta:
2025.01.03., pén. 14:51
Zsolt jóvoltából volt nálam az enigmához Obelisk Si2+x2 és most egy si3. Klasszikus zenét hallgatok, főképp kamarazenét, de néha zenekart és kórust is.
Az si2 hangja sokkal nyugodtabb volt, kevésbé hifi. Az si3 is sokkal jobb, főleg a mély szólamokban. Könnyűzenével az si3 közelebb van a kis naim-hoz. Úgy tűnik, az si3 inkább mindenevő.

Többen írtátok, hogy van valami az si2 hangjában, ami megfogja az embert, azt hiszem engem is megtalált.
Gyorsan összekábeleztem, a naim analog preamp kimenetét használva egyértelmű a visszalépés.
Ezek szerint mégis az si2+x2, DA kártyával lesz az én emberem.
Tidal Hifi - Naim Unitiqute2 - Heed Enigma 

ooppera
Értékelés: 5

Hozzászólás Szerző: ooppera »

Tidal Hifi - Naim Unitiqute2 - Heed Enigma 

mishow
V.I.P.
V.I.P.

merida írta:
Ki, milyen streamert használ, ajánl a 100-200 ezres ársávból? Új és használt is lehet!
Dac van, úgyhogy ez nem szempont. Tidal, Qobuz stream a cél, és természetesen a minél jobb hangminőség, Heed rendszerhez, természetesen.
Ebben az ársávban - saját tapasztalatom szerint, sok kísérletezés után - inkább a DAC hangja határozza meg a rendszer hangját, mint a streameré, természetesen abban az esetben, ha a streamer nem csinál semmilyen durva hibát.
Ha már a Heed topicban tetted fel a kérdést, akkor az én javaslatom az lenne, hogy inkább a Dactilust cseréld Obelisk DA-ra. Több Dactilusom volt, Q-PSU és PX (!) táppal is, de a "nagy" dac kártyák, és a DA spéci tápolása együtt hallhatóan komolyabb hangot adnak az Obelisknek.
Ma is szeretem a Dactilust, és jó hangú dacnak tartom, de ami tény, az tény :smile53:
DE! Ennél többet inkább a dac topicban írnék, itt a Heed topicban szerintem így is az OFF határát súroljuk ... :smile29:

Gulka.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 389

Hozzászólás Szerző: Gulka. »

merida írta:
Tisztelt topic társak.
Lindemann Limetree Networkot tudom ajánlani. Több, mint 5 éve ez a forrásom. Volt mellette Obelisk SI, SI2+X2 és 1,5 éve Elixir. Jól megvan a Heed termékekkel..... https://luxoraudio.hu/index.php/hu/blog ... 2aEjrNKaVh
Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 + Pro-Ject Dac Box E.
Zu Audio Birth + Libtec + HiDiamond D2 / D3 + QED QE 8104 / 8107 / 8174 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Takstar Pro 70.

heineken
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 153

Hozzászólás Szerző: heineken »

merida írta:
Tisztelt topic társak.
Tervezem, hogy a jól bevált Taga Harmony
TWA 10B-t lecserélem egy Heed streamer kártyára. Abacus S dac-ot hasznàlok, így adott az irány..

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3276

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Kimbernél anno a Limetree Bridge jól szolgált külső DAC-al, Heed erősítővel, többször is hallottam, az új Stand Art 30 dobozzal is.
Csak a Marantz! :-D

merida
V.I.P.
V.I.P.

Tisztelt topic társak.

Gulka.
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 389

Hozzászólás Szerző: Gulka. »

Igen igen várjuk, hogy mik voltak....
Sajnos ma melóztam és nem tudtam menni. :(
Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 + Pro-Ject Dac Box E.
Zu Audio Birth + Libtec + HiDiamond D2 / D3 + QED QE 8104 / 8107 / 8174 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Takstar Pro 70.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”