Hát ezt benéztem. Bár azt írták a hirdetésben, hogy nem távszabályozható.huszti-zsolt írta: ↑2025.01.12., vas. 19:12Ez egy Luni. Azaz passzív "előfok", a benne lévő áramkör és tápegység csak a távszabályzó elektronikája.merida írta: ↑2025.01.12., vas. 18:04Kérdezem, a tisztelt tettestársakat, hogy az itt hirdetett előfok, az Luna, vagy Luni?
viewtopic.php?f=32&t=211812
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
Re: Heed Audio termékek
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
- Értékelés: 2579
Ez egy Luni. Azaz passzív "előfok", a benne lévő áramkör és tápegység csak a távszabályzó elektronikája.merida írta: ↑2025.01.12., vas. 18:04Kérdezem, a tisztelt tettestársakat, hogy az itt hirdetett előfok, az Luna, vagy Luni?
Szerintem Luna. Nem mai darab, volt nekem egy ilyen korábban, egy jó hangú minimalista kis előfok, szerettem.merida írta: ↑2025.01.12., vas. 18:04Kérdezem, a tisztelt tettestársakat, hogy az itt hirdetett előfok, az Luna, vagy Luni?
BARTIMEX AUDIO Honlap
Kérdezem, a tisztelt tettestársakat, hogy az itt hirdetett előfok, az Luna, vagy Luni?
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
Teljesen jó a jelenlegi krimpelt verzió is,mindent is összekötőnek.mishow írta: ↑2025.01.11., szomb. 14:21Van a Heed-nak saját gyártású IC kábele. Nem publikus, miből készül, de kb annyi sejthető, hogy valamilyen pro audio kábel az alapja. A régebbi kábeleken forrasztott rean dugók voltak, a maiakon úgy látom, krimpeltek a csatik. Én a mai napig ezeket használom, a régi változatot, és nekem teljesen OK :)
Szerintem egy - általam sokáig favorizált - Klotz MC5000 jó szinergia lehet, de többeknek bevállt a Heed rendszerhez a Canare is.

Szerintem egy - általam sokáig favorizált - Klotz MC5000 jó szinergia lehet, de többeknek bevállt a Heed rendszerhez a Canare is.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
Van a Heed-nak saját gyártású IC kábele. Nem publikus, miből készül, de kb annyi sejthető, hogy valamilyen pro audio kábel az alapja. A régebbi kábeleken forrasztott rean dugók voltak, a maiakon úgy látom, krimpeltek a csatik. Én a mai napig ezeket használom, a régi változatot, és nekem teljesen OK :)
- Indy
- V.I.P.
- Értékelés: 1633
Összekötőből annak idején vajon mit használltak? :)
Indulj el egy úton, én is egy másikon...
- huszti-zsolt
- Törzsvendég
- Értékelés: 2579
A néhai Obelis Pro egy az egyben az Ion Systems Obelisk 3 kapcsolására épült, de egy kicsit nagyobb tápegységgel és az ahhoz tartozó teljes kondenzáror készlettel. Így a gyakorlatban az Obelisk 3 és a 3X/XPAk1 keveréke volt.
Az Ion Obelisk 100 egy teljesen más, nagyon rövid ideig létező modell volt (a 200 és 300 modellekhez hasonlóan), semmi köze nem volt Richard Hay munkásságához, a már csődben lévő Ion Systems egy technikusa tervezte.
- Indy
- V.I.P.
Gondolom egy régi PC tápdróttal nem fogok mellé lőni, ha nem szeretném elvinni a hangját lehetőleg semerre... 

Ion Obelisk 2 -höz.
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE
- Indy
- V.I.P.
Melyikhez, az 1-hez inkább vagy a 100-hoz?
Az Ion Obelisk-hez áll legközelebb hangilag, gyakorlatilag az is, csak modernizált formában, tartalommal.
Imádom a hangját! :)
Imádom a hangját! :)
Indy írta: ↑2025.01.08., szer. 07:44Sziasztok!
Visszaolvastam, használtam a keresőt is, de: érdekelne az Obelisk Pro műszaki adatai, valamint ha írnátok pár sort a hangjáról is, kb. mire lehet számítani. Köszönöm. A márkától csak az Si2-őt és a 3-at hallottam, esetleg ezekhez viszonyítva. Vagy az Exposure-höz, esetleg Ion Obeliskhez, Nexushoz.![]()
- Indy
- V.I.P.
Sziasztok!
Visszaolvastam, használtam a keresőt is, de: érdekelne az Obelisk Pro műszaki adatai, valamint ha írnátok pár sort a hangjáról is, kb. mire lehet számítani. Köszönöm. A márkától csak az Si2-őt és a 3-at hallottam, esetleg ezekhez viszonyítva. Vagy az Exposure-höz, esetleg Ion Obeliskhez, Nexushoz.
Visszaolvastam, használtam a keresőt is, de: érdekelne az Obelisk Pro műszaki adatai, valamint ha írnátok pár sort a hangjáról is, kb. mire lehet számítani. Köszönöm. A márkától csak az Si2-őt és a 3-at hallottam, esetleg ezekhez viszonyítva. Vagy az Exposure-höz, esetleg Ion Obeliskhez, Nexushoz.

Nemrég kaptam az asszonytól egy Ian Canada streamert (https://iancanada.ca/products/flagship- ... eamer-kits), a #93A kitet. Egy Raspberry Pi 4B 4GB raktam bele, azon fut a DietPi, ami tud alapból spotify connectet és roon bridge-et. Nálam éppen az Audirvana zenél rajta, ezt sem nagy művészet felrakni. Ez hajtja az Obelisk DA-t koaxon, az meg az Elixirt. Nem panaszkodom, nagyon jó a hangja. Vannak olcsóbb készletek is, ha valaki nem fél a linuxtől érdemes megnézni, nálam okosabbak szerint jelentősen többet tudnak az elektronikák az áruknál a dobozos streamerekhez képest.
- vkz
- Fórumlakó
- Értékelés: 253
A kis kártyát már én sem javasolnám. Sokkal jobb a nagy kártya. Mindenben.
Én vagy a DA + Si2 vagy egy Pre-PS + nagy kártya irányába gondolkodnék.
Vagy “megvárnám” amíg megtetszik az Si3 egyébként elég jó hangját. Ami valóban kicsit más, kevésbé romantikus, de hosszú távon teljesen korrekt hang.
Én vagy a DA + Si2 vagy egy Pre-PS + nagy kártya irányába gondolkodnék.
Vagy “megvárnám” amíg megtetszik az Si3 egyébként elég jó hangját. Ami valóban kicsit más, kevésbé romantikus, de hosszú távon teljesen korrekt hang.

Az SI3-ba ugyanaz a kártya megy, mint az Obelisk DA-ba, de a DA jobban fog szólni. Nem kolosszális a különbség, de egyértelmű.
Ha az SI2 jobban tetszett, akkor érdemes az Obelisk DA-ra beruházni, úgy lesz az igazi.
- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 226
Az SI2-be is lehet tenni dac kártyát, de csak a kiskártyák mennek bele. Az egyértelműen gyengébb, mint a nagy.ooppera írta: ↑2025.01.03., pén. 15:11Gyorsan összekábeleztem, a naim analog preamp kimenetét használva egyértelmű a visszalépés.ooppera írta: ↑2025.01.03., pén. 14:51Zsolt jóvoltából volt nálam az enigmához Obelisk Si2+x2 és most egy si3. Klasszikus zenét hallgatok, főképp kamarazenét, de néha zenekart és kórust is.
Az si2 hangja sokkal nyugodtabb volt, kevésbé hifi. Az si3 is sokkal jobb, főleg a mély szólamokban. Könnyűzenével az si3 közelebb van a kis naim-hoz. Úgy tűnik, az si3 inkább mindenevő.
Egy fontos különbség, hogy az si3-ban van DA kártya, szóval rövidebb a jelút:
Naim streamer -> obelisk DAC - preamp - power
Si2-vel naim streamer - DAC - preamp -> obelisk preamp - power
Többen írtátok, hogy van valami az si2 hangjában, ami megfogja az embert, azt hiszem engem is megtalált.
Ezek szerint mégis az si2+x2, DA kártyával lesz az én emberem.
Az SI3-ba ugyanaz a kártya megy, mint az Obelisk DA-ba, de a DA jobban fog szólni. Nem kolosszális a különbség, de egyértelmű.
Ha az SI2 jobban tetszett, akkor érdemes az Obelisk DA-ra beruházni, úgy lesz az igazi.
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
Gyorsan összekábeleztem, a naim analog preamp kimenetét használva egyértelmű a visszalépés.ooppera írta: ↑2025.01.03., pén. 14:51Zsolt jóvoltából volt nálam az enigmához Obelisk Si2+x2 és most egy si3. Klasszikus zenét hallgatok, főképp kamarazenét, de néha zenekart és kórust is.
Az si2 hangja sokkal nyugodtabb volt, kevésbé hifi. Az si3 is sokkal jobb, főleg a mély szólamokban. Könnyűzenével az si3 közelebb van a kis naim-hoz. Úgy tűnik, az si3 inkább mindenevő.
Többen írtátok, hogy van valami az si2 hangjában, ami megfogja az embert, azt hiszem engem is megtalált.
Ezek szerint mégis az si2+x2, DA kártyával lesz az én emberem.
Tidal Hifi - Naim Unitiqute2 - Heed Enigma
Zsolt jóvoltából volt nálam az enigmához Obelisk Si2+x2 és most egy si3. Klasszikus zenét hallgatok, főképp kamarazenét, de néha zenekart és kórust is.
Tidal Hifi - Naim Unitiqute2 - Heed Enigma
Ha már a Heed topicban tetted fel a kérdést, akkor az én javaslatom az lenne, hogy inkább a Dactilust cseréld Obelisk DA-ra. Több Dactilusom volt, Q-PSU és PX (!) táppal is, de a "nagy" dac kártyák, és a DA spéci tápolása együtt hallhatóan komolyabb hangot adnak az Obelisknek.
Ma is szeretem a Dactilust, és jó hangú dacnak tartom, de ami tény, az tény
DE! Ennél többet inkább a dac topicban írnék, itt a Heed topicban szerintem így is az OFF határát súroljuk ...
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2539
Ebben az ársávban - saját tapasztalatom szerint, sok kísérletezés után - inkább a DAC hangja határozza meg a rendszer hangját, mint a streameré, természetesen abban az esetben, ha a streamer nem csinál semmilyen durva hibát.
Ha már a Heed topicban tetted fel a kérdést, akkor az én javaslatom az lenne, hogy inkább a Dactilust cseréld Obelisk DA-ra. Több Dactilusom volt, Q-PSU és PX (!) táppal is, de a "nagy" dac kártyák, és a DA spéci tápolása együtt hallhatóan komolyabb hangot adnak az Obelisknek.
Ma is szeretem a Dactilust, és jó hangú dacnak tartom, de ami tény, az tény

DE! Ennél többet inkább a dac topicban írnék, itt a Heed topicban szerintem így is az OFF határát súroljuk ...

- Gulka.
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 389
Lindemann Limetree Networkot tudom ajánlani. Több, mint 5 éve ez a forrásom. Volt mellette Obelisk SI, SI2+X2 és 1,5 éve Elixir. Jól megvan a Heed termékekkel..... https://luxoraudio.hu/index.php/hu/blog ... 2aEjrNKaVh
Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 + Pro-Ject Dac Box E.
Zu Audio Birth + Libtec + HiDiamond D2 / D3 + QED QE 8104 / 8107 / 8174 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Takstar Pro 70.
Zu Audio Birth + Libtec + HiDiamond D2 / D3 + QED QE 8104 / 8107 / 8174 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Takstar Pro 70.
- heineken
- Fórumlakó
- Értékelés: 153
Tervezem, hogy a jól bevált Taga Harmony
TWA 10B-t lecserélem egy Heed streamer kártyára. Abacus S dac-ot hasznàlok, így adott az irány..
- Alex_Aston
- V.I.P.
- Értékelés: 3276
Kimbernél anno a Limetree Bridge jól szolgált külső DAC-al, Heed erősítővel, többször is hallottam, az új Stand Art 30 dobozzal is.
Csak a Marantz! :-D
Tisztelt topic társak.
Ki, milyen streamert használ, ajánl a 100-200 ezres ársávból? Új és használt is lehet!
Dac van, úgyhogy ez nem szempont. Tidal, Qobuz stream a cél, és természetesen a minél jobb hangminőség, Heed rendszerhez, természetesen.
Ki, milyen streamert használ, ajánl a 100-200 ezres ársávból? Új és használt is lehet!
Dac van, úgyhogy ez nem szempont. Tidal, Qobuz stream a cél, és természetesen a minél jobb hangminőség, Heed rendszerhez, természetesen.
- Gulka.
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 389
Igen igen várjuk, hogy mik voltak....
Sajnos ma melóztam és nem tudtam menni. :(
Sajnos ma melóztam és nem tudtam menni. :(
Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 + Pro-Ject Dac Box E.