Igen értelek. Ezért is írtam pár hete egy emailt neked, hogy lett Zsoltnak egy Enigma 3SE beszámított doboza cseresznye színben. Ami az enyém volt. Szintén rosszabb környezetben (panel nappali) hallgatok zenét. Viszont az Enigma nem annyira kényes az akusztikára, ezért mertem ajánlani anno... Kívánom, hogy találj valami köztes megoldást, amíg nem lesznek jobbak az akusztikai körülményeid.Pikkubee írta: ↑2021.09.06., hétf. 10:24Voltam Zsoltnál és hallottam mire képes az obelisk.. Ezt otthon nem sikerült megtapasztalni sajnos :(
Járt nálam egy szakember akusztikai mérés céljából és sajnos kiderült, hogy teljesen katasztrofális a helyzet.. megoldani ebben a lakásban ezt nem fogom tudni..
Ezért döntöttem úgy, hogy menjenek jobb helyre a heed-ek, én meg veszek valami egyszerűbb erősítőt phono-val, daccal és hibernálom a hifi bogarat addig, amíg nem lesz lehetőségem ideális körülmények között zenélni otthon
Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Heed Audio termékek
- Gulka.
- Fórumlakó
- Értékelés: 402
Re: Heed Audio termékek
Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 + Drop Hifiman HE-X4
Zu Audio Birth + Zu Audio Libtec + HiDiamond D2/D3 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Pro-Ject Dac Box E + TCL 65C728
Zu Audio Birth + Zu Audio Libtec + HiDiamond D2/D3 + Norstone Stylum S + SoundCare Superspike + Pro-Ject Dac Box E + TCL 65C728
Xavian Duetto
-
- Nincs visszaút
- Értékelés: 12
Voltam Zsoltnál és hallottam mire képes az obelisk.. Ezt otthon nem sikerült megtapasztalni sajnos :(
Járt nálam egy szakember akusztikai mérés céljából és sajnos kiderült, hogy teljesen katasztrofális a helyzet.. megoldani ebben a lakásban ezt nem fogom tudni..
Ezért döntöttem úgy, hogy menjenek jobb helyre a heed-ek, én meg veszek valami egyszerűbb erősítőt phono-val, daccal és hibernálom a hifi bogarat addig, amíg nem lesz lehetőségem ideális körülmények között zenélni otthon
- Gulka.
- Fórumlakó
- Értékelés: 402
Igen valóban most meglehet csípni.
Csak aki eladja őket meg ne bánja utólag.

Lindemann Limetree Network + Kenwood KT-5020L + Heed Audio Elixir + Heed Audio Bee + Beyerdynamic DT-990 + Drop Hifiman HE-X4
- vkz
- Fórumlakó
- Értékelés: 254
Ha valaki szerezget az apróban, akkor egy Si3(+X2)-Enigma5 összeállítható. Csak szólok. 

némi heed, én így szeretem :)
- Csatolmányok
-
- IMG_1059.jpg (1.46 MiB) Megtekintve 2996 alkalommal
Ez ok,de itt most teljesen a feje tetejére álhatott a piac,mert ez nem csak a chipeket érinti,készült ott más is ami most nincs,vagy ha van is valahol,annak az ára meg az egekben..Televízió,fényképezőgép,autó,szóval minden ami ezekből a kütyükből táplálkozik.Nem véletlenek az autóipari leállások sem,és ha ez még nem lenne elég,itt a jelentős árdrágulás is,amivel szintén kezdeni kell valamit.
Na de majd lesz valahogy,mert olyan még nem volt amire valami megoldás ne született volna előbb utóbb.
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Értékelés: 9080
Sokszor az ilyen alkatrész hiány okozta fejlesztési kényszer vitte előre a dolgokat. Zsolt is említette anno, hogy bizony hasonló okokból kellett mk x verziót kiadni és szerintem jobb lett, mint az elődje. Szóval nem kell csüggedni. 

Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
A pontokba sűrített gyártás (központi gyárak létrehozása) a mindenhol pusztító piaci költségracionálizálás idotizmusát juttatja eszembe. Ilyenkor jön az, hogy ekkora technológiába invesztálás mennyire komoly tőkebefektetést igényel, ami nem teszi lehetővé a földrajzilag duplikált gyártókapacitásokat, etc. Aztán a végén ez lesz belőle... Lesz egy újabb Abacus, amit nem a fejlesztés, hanem az elérhető alkatrészek által kijelölt kereteken belül lehet/kell létrehozni.
Hozzáteszem, hogy azért sok esetben a merev keretek adják az ösztökélést a fejlesztési erőforrások kreatív, és a korábbiaktól eltérő felhasználására. A Heed-nek is ezt kívánom. Persze a "kényszerből jött" termékfejlesztés költsége valószínűleg majd az árakat se lefelé nyomja majd. Tippem sincs, mennyi Abacus készült el, egyáltalán legyártottak-e annyit, amennyire a termék eredeti fejlesztésekor kalibrálták ezt a fejlesztést.
Másik oldalról nem tudom, h. a nagy integrált erősítő opcionális DAC kártyája, és a Thesis CD milyen chip-re épül? Ha ugyanarra, mint az Abacus-é, akkor még inkább racionális megoldás a felsőbb kategóriás készülékek gyártására átcsoportosítani a meglévő készleteket.
Nem vizionálom persze a TDA1541A chip story megismétlődését.... pedig szerintem ezen legendák kialakulása mögött a technikai értelemben vett paraméterek mellett van, egy (technikai értelemben )laikus, ám ( költői lelkű) hifisták által könnyen befogadható sztori is.
Személyes tapsztalat, hogy amikor TDA-s nosztalgiám előjön, akkor az obelisk széria előfok, integrált erősítő, és digitális konvertereiba rakott chip (nem tudom a típusát) is teljesen jó. Hozzzáteszem, hogy nincs nálam semmi francos körítése annak, egyszerű bővítőkártyába van építve SI bővítőmodulban.
Az Abacus bővítő modulba max csak akkor kerülhet bele valami, ha az új Abacus-ba is kerül majd ilyen slot és az "visszafelé" kompatibilis lesz a mostani Abacus-sal.
Disclaimer:
Még mielőtt bárki arra jutna, hogy gyártói belső információkat szivárogtatok... jelzem, a fentiek teljesen a saját képzeletem szülöttei, a valósággal való bárminemű egybeesésük puszta véletlen (lehet)
Hozzáteszem, hogy azért sok esetben a merev keretek adják az ösztökélést a fejlesztési erőforrások kreatív, és a korábbiaktól eltérő felhasználására. A Heed-nek is ezt kívánom. Persze a "kényszerből jött" termékfejlesztés költsége valószínűleg majd az árakat se lefelé nyomja majd. Tippem sincs, mennyi Abacus készült el, egyáltalán legyártottak-e annyit, amennyire a termék eredeti fejlesztésekor kalibrálták ezt a fejlesztést.
Másik oldalról nem tudom, h. a nagy integrált erősítő opcionális DAC kártyája, és a Thesis CD milyen chip-re épül? Ha ugyanarra, mint az Abacus-é, akkor még inkább racionális megoldás a felsőbb kategóriás készülékek gyártására átcsoportosítani a meglévő készleteket.
Nem vizionálom persze a TDA1541A chip story megismétlődését.... pedig szerintem ezen legendák kialakulása mögött a technikai értelemben vett paraméterek mellett van, egy (technikai értelemben )laikus, ám ( költői lelkű) hifisták által könnyen befogadható sztori is.
Személyes tapsztalat, hogy amikor TDA-s nosztalgiám előjön, akkor az obelisk széria előfok, integrált erősítő, és digitális konvertereiba rakott chip (nem tudom a típusát) is teljesen jó. Hozzzáteszem, hogy nincs nálam semmi francos körítése annak, egyszerű bővítőkártyába van építve SI bővítőmodulban.
Az Abacus bővítő modulba max csak akkor kerülhet bele valami, ha az új Abacus-ba is kerül majd ilyen slot és az "visszafelé" kompatibilis lesz a mostani Abacus-sal.
Disclaimer:
Még mielőtt bárki arra jutna, hogy gyártói belső információkat szivárogtatok... jelzem, a fentiek teljesen a saját képzeletem szülöttei, a valósággal való bárminemű egybeesésük puszta véletlen (lehet)
Amúgy decemberben vettem át az enyémet, Zsolt akkor említette, hogy az utolsó példányok egyike,
nem nagyon lesz AKM chip mostanában.
- PgSpa
- Fórumlakó
- Értékelés: 435
Engem is, egy jó kis streamer kártya csökkentené a dobozok számát az állványon...
Amúgy decemberben vettem át az enyémet, Zsolt akkor említette, hogy az utolsó példányok egyike,
nem nagyon lesz AKM chip mostanában.
Erre a japán AKM chip gyár leégése adhatta az okot?
Ha igen,vagy ha nem is akkor is szinte hihetetlen az a káosz amit ez világszerte okozott,elgondolkodtató.
[/quote]
Tudtommal igen.
Ha igen,vagy ha nem is akkor is szinte hihetetlen az a káosz amit ez világszerte okozott,elgondolkodtató.
[/quote]
Tudtommal igen.

>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<
Erre a japán AKM chip gyár leégése adhatta az okot?
Abacus tulajként a belső bővítőhely kihasználatlansága ami frusztrál, amúgy.
Alto, mint Heed márkakereskedő tollából idézek:
Az Abacusból ebben formában alkatrész hiány miatt sajnos nem valószínű hogy készül több. Hamarosan jön a második generációs Abacus, jelentős módosításokkal.
Az Abacusból ebben formában alkatrész hiány miatt sajnos nem valószínű hogy készül több. Hamarosan jön a második generációs Abacus, jelentős módosításokkal.
Nagyon jó erősítő, a méretei miatt sokan nem is gondolnák, milyen komoly darab. Adott, általában kis hangfalakkal (ls3/5a, royd, stb/3b.) lehet jobb is, mint mondjuk egy obelisk si. Én több mint 10 évig használtam. Sztem, ha van alkalmad, és nincs szükséged 2 forrásnál többre, próbáld ki egy Luna I-el (annak eleve van egy külön, L-psu névre hallgató tápja, ami kívülről olyan, mint a q-psu, de nem az). Zsolt saját elmondása szerint igazából az volt a canopusokhoz tervezve. A luna II már inkább az obleisk végfokokhoz való olcsóbb alternatíva. Én próbáltam mind a kettőt, és a Luna-I tényleg jobban tetszett nekem is: nem cseréltem le, pedig lehetett volna, akkor kellett is volna a több bemenete miatt.
Ja, és nekem ráadásul még kettővel több ilyen skatulyám volt, mint neked, mert a te általad is birtokoltakon és az L-psu-n kívül meg egy quasart is használtam a q-psuval. Szép kis hangyahadsereg volt, nagyon bírtam.
- mishow
- V.I.P.
- Értékelés: 2554
A Luna a Q-PSU-val megtámogatva remek kis előfok, és méltó párja a Canopusnak - hisz eleve egymáshoz készültek.d.janos írta: ↑2021.07.19., hétf. 11:20... a Luna és itt most a Q-PSU-val megtámogatva nagyon jól mutatják, milyen is, amikor a tervező amit megalkotott, az valami egészen remek és azt kapja vissza a hallgató, ami miatt ez anno megszületett és igen sikeres termék, termékek lettek/voltak, csak ugye az újdonság igénye, ma már feledésbe merítette valamelyest. Pedig nagy valószínűséggel igen sokan ma is elcsodálkoznának ahogy tálalják a zenét ezek a fekete kis dobozkák.
Az pedig, hogy ez épp a 10th Anniversary előfok és két darab 10th Anniversary monoblokk, csak hab a tortán.
Az Obeliskhez képest nincs sok értelme pozicionálni, hiszen - tudtommal - más elven épül fel a kapcsolásuk.
Szerintem azért nem lett ez a "család" üzletileg sokkal sikeresebb, mert a sok kis "tolltartó" dobozka elhelyezése eléggé macerás - bár így, ahogy nálad a fotón szerepel, igencsak impozáns látványt nyújtanak.
Még úgy lehetne fokozni, hogy nem kettő, hanem négy végfok lenne a lánc végén, és "biamp" hajtanák a hangdobozt (már persze, ha az alkalmas rá) de úgy akkor egészen "nagyformátumú" hangélményt kapnánk.
Jó zenehallgatást hozzá!

- d.janos
- Fórumlakó
- Értékelés: 202
Amikor a PRE+px+PAS rendszerem volt, ahhoz tudom hasonlítani az élményt, akkor volt ilyen tálalásban a zene. Ahhoz nagyon hasonlóan mutatja meg a zene szerkezetét, a zenészek, a hangszerek játékát. Meglepő, hogy amiket olvastam a Canopusról, volt egy kialakult "képem", mit fogok közelítőleg hallani majd. Nos annál sokkal többet, jobbat kaptam. Azt gondolom, ebben elég fontos szerepe van, hogy a sok beszámolónál az előfok az vmilyen házimozi, mint előfok volt vagy épp bontható sztereó erősítő előfoka, de a Luna és itt most a Q-PSU-val megtámogatva nagyon jól mutatják, milyen is, amikor a tervező amit megalkotott, az valami egészen remek és azt kapja vissza a hallgató, ami miatt ez anno megszületett és igen sikeres termék, termékek lettek/voltak, csak ugye az újdonság igénye, ma már feledésbe merítette valamelyest. Pedig nagy valószínűséggel igen sokan ma is elcsodálkoznának ahogy tálalják a zenét ezek a fekete kis dobozkák.asebestyen írta: ↑2021.07.16., pén. 18:03És marha jól is tud szólni, bár az Obelisk alá volt pozicionálva, szerintem inkább mellette volt.![]()
Az pedig, hogy ez épp a 10th Anniversary előfok és két darab 10th Anniversary monoblokk, csak hab a tortán.

"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
- asebestyen
- V.I.P.
- Értékelés: 7653
És marha jól is tud szólni, bár az Obelisk alá volt pozicionálva, szerintem inkább mellette volt.

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés
Szép gyűjtemény!
BARTIMEX AUDIO Honlap
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
Főrendszer Forrás: SynologyDS713+ -Linn Majik DS DAC-fejhallgató erősítő: Antelope Audio Zodiac+ Előerősítő: Music First Audio Classic Copper Erősítő: Trafomatic Audio Experience Two Hangfal: WLM Lyra MKII Signature IC kábelek: Audioquest Columbia Hangfal kábel: Furutech u-2T Tápellátás: Trafomatic Audio Classic Power Fejhallgató: Beyerdynamic T 1
Kisrendszer Forrás: XTZ CD-100 Erősítő: XTZ Class A100-D3 Hangfal: XTZ 99.38 IC kábel: XTZ interkonnektHangfalkábel: Neotech KS-11275
- d.janos
- Fórumlakó
- Értékelés: 202
Teljes a Heed 10th Anniversary sor. 2012-ben jött az első, ma az utolsó kettő, 9 év kitartás és ez is megvan
Heed DACtilus II + Heed Luna 10th Anniversary + Heed Q-PSU + Heed Canopus 10th Anniversary (2x)

Heed DACtilus II + Heed Luna 10th Anniversary + Heed Q-PSU + Heed Canopus 10th Anniversary (2x)
"Az élet különös ténye, hogy elménk mindig megtalálja annak a módját, hogy fizikai valósággá változtassa azokat a gondolatokat, melyekkel a legtöbbet foglalkozunk"
Fehér holló.
- O_S
- Kezdő Fórumlakó
- Értékelés: 160
Nálam Dunaudio Sing4you zenél kíválóan. Érdemes Zolinál szétnézni.
- DeProtector
- Fórumlakó
- Értékelés: 235
Mondjuk szerintem azt sem volna rossz tudni, hogy mekkora helyiségbe lenne? Mert azért az erősen limitáló tényező.Pikkubee írta: ↑2021.06.30., szer. 15:54Azt már eldöntöttem, hogy marad az si3, pláne, hogy közben összejött egy x2 is, viszont a Dynaudio evoke 20-ak helyett szeretnék kipróbálni majd más hangfalakat is.
Mik a tapasztalatok, milyen irányban lenne érdemes elmozdulni 500k-s használt árakban gondolkozva?
LP: Linn Sondek LP12 + GB Tools Zeta + Koetsu Black + Heed Orbit + Quasar III + Q-PSU
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2
IC: Zu Varial
Hf.: Zu Mission
CD: Heed Obelisk DT + DA
Stream: SOtM SMS-200 neo + TMP
Erősítő: Heed Obelisk SI³⁰ + X2³⁰
Hangfal: Heed StandArt JSE
Táp: Power-R Live 2