Köszi.iistván írta: ↑2021.04.23., pén. 13:27Én több, mint 10 éve bi-ampban hallgatom az Obelisket, kb. 2 éve váltottam Si2-re, de fontos, hogy a plusz végfok azonos végtranzisztorokkal készüljön, mint ami az Si2-ben van, mert voltak különböző verziók.DeProtector írta: ↑2021.04.22., csüt. 20:07És mondjuk egy Obelisk SI2 + X2-höz mekkora előrelépés egy plusz végfok? Mert az SI2-mön éppen van kimenet is. Érdemes vadászni egyre? Vagy egy Pre sokkal jobb előfok, mint egy SI2 előfok gyanánt?
Anno beszéltem Zsolttal, Ő olyasmit mondott, hogy a bi-amp rendszernél már csak az aktív erősítés, ami előremutatóbb megközelítés. A bi-amp nem igazán terjedt el a piacon, valószínűleg azért, mert teljesen azonos végfokok kellenek hozzá.
Egyébként nem tudom, mennyivel jobb a bi-amp, mint az "sima" előfok-végfok szétválasztás, mert nem éreztem késztetést, hogy emiatt megbontsam a rendszeremet.
Ez sajnos nálam nem pálya, mert nem alkalmas kettős kábelezésre a hangfal, így meg akkor nyilván semmi értelme.
Igazából az érdekelne, hogy az SI2 mint előfok jó megoldás-e esetleg, ha kapna egy végfokot.
De egyenlőre ez is még csak gondolkozás szintjén van, egyáltalán nem biztos, hogy akarom is a jövőben. Nagy hiányérzetem így sincs, csak néha elmereng az ember ilyeneken, hogy esetleg mi fejleszthető anélkül, hogy minden boruljon.