Magyarul: van benne kakaó! Tehát lehet gondolkozni ProAc vagy Epos vonalonhuszti-zsolt írta: ↑2019.01.09., szer. 12:32... az a végfok nem Obelisk ... mintha az egy Taurus lett volna. Akkor pedig egészen más a "gyerek fekvése" !

Magyarul: van benne kakaó! Tehát lehet gondolkozni ProAc vagy Epos vonalonhuszti-zsolt írta: ↑2019.01.09., szer. 12:32... az a végfok nem Obelisk ... mintha az egy Taurus lett volna. Akkor pedig egészen más a "gyerek fekvése" !
A kérdéshez hozzászólni nemigen tudok (mármint milyen hangsugárzó <200 ezer) de attól tartok, hogy az a végfok nem Obelisk. Persze lehet, hogy én tévedek, de mintha az egy Taurus lett volna. Akkor pedig egészen más a "gyerek fekvése"!merida írta: ↑2019.01.08., kedd 21:08Basszus! Írtam egy oldalt, és eltűnt!
Újra: Az erősítő, egy régi Obelisk végfok. Az eladó itt hirdette egy Lunával együtt, egyebet ő sem tud róla.
Mindegy is, mert 100%-ban Heed hang! A műfajfüggetlenség, és a nagy terhelhetőség oka: jazz, jazzrock, prog rock, prog metal, és igen szeretném bömböltetni! Csak az ár, miatt nem keresek "házon belüli" hangfalat. Egyébként volt a birtokomban (Zsolt mindenkori jóvoltából) StandArt, Enigma, Envoy.
Volt Rega Ela, Chario, Acoustic Energy, stb.
Esetleg, a mostanság futó kínálatból, ( tehát újonnan vásárolható hangfal)van-e ajánlása valakinek? Pl. Fyne Audio,stb.
Eddigi segítségetek köszönve!
Nálam a már korábban meglévő Phonar P30s hangsugárzóimmal zenél egy Obeisk SiII X2 táppal, számomra nagyon egymásra találtak. Érdemes próbálkozni német/dán/francia hangsugárzókkal is, nem csak az angolok jók. A Phonar beszerzésekor meghallgattam egy méretben annál jóval kisebb Cabasse álló párost és nagyon meglepett ahogy szólt.
Melyik Obelisk?
Ha az Enigma, vagy a Grand Enigma túllóg a költségvetésen, szerintem jó választás lehet: https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=33&t=126761
Szia!
Igen, ez egy QuasarIII, uprade változat. Azaz átépített, ami teljesen megegyezik specifikáció tekintetében bármely széria QuasarIII-mal.CruisHeR írta: ↑2019.01.07., hétf. 14:41Kedves Zsolt!huszti-zsolt írta: ↑2019.01.05., szomb. 10:08A képen látható Quasar és egy mai QuasarIII között az eltérés mindösszesen más minőségű alkatrészeket jelent. A NYÁK és a kapcsolás (és az értékek) teljesen megeygeznek. Ebből következően teljes értékű felújítás eszközölhető, pontosabban átépítés. Ennek költsége 20 ezer forint. A PX átépítést lásd alább.TurboSteve írta: ↑2019.01.04., pén. 20:54Egy fórumtársunk árul egy Quasar I -t , ami 7-8 éves .
https://avx.hu/forum/viewtopic.php?f=32&t=126885
Van valami kapitális eltérés a mostani Quasarokhoz képest ? Érdemes egy Questar-t lecserélni erre?
Az alábbi képek alapján be tudnád nekem azonosítani, hogy ez a Quasar melyik verzió?
Köszönöm előre is!
Kedves Zsolt!huszti-zsolt írta: ↑2019.01.05., szomb. 10:08A képen látható Quasar és egy mai QuasarIII között az eltérés mindösszesen más minőségű alkatrészeket jelent. A NYÁK és a kapcsolás (és az értékek) teljesen megeygeznek. Ebből következően teljes értékű felújítás eszközölhető, pontosabban átépítés. Ennek költsége 20 ezer forint. A PX átépítést lásd alább.TurboSteve írta: ↑2019.01.04., pén. 20:54Egy fórumtársunk árul egy Quasar I -t , ami 7-8 éves .
Van valami kapitális eltérés a mostani Quasarokhoz képest ? Érdemes egy Questar-t lecserélni erre?
A képen látható Quasar és egy mai QuasarIII között az eltérés mindösszesen más minőségű alkatrészeket jelent. A NYÁK és a kapcsolás (és az értékek) teljesen megeygeznek. Ebből következően teljes értékű felújítás eszközölhető, pontosabban átépítés. Ennek költsége 20 ezer forint. A PX átépítést lásd alább.TurboSteve írta: ↑2019.01.04., pén. 20:54Egy fórumtársunk árul egy Quasar I -t , ami 7-8 éves .
Nos, a dologban semmi eretnek nincs, egész egyszerűen mint gyártó, nem tudok igazi megoldást. Ugyanis kéttengelyes potmétert a mostani helyére beültetni csak barkács megoldással lehetne (nekünk erre nincs protokolunk, sőt alkatrészünk se) amit mi értelemszerűen nem vállalunk. Megértem, ha egy ilyen esetben felmerül az állítási lehetőség igénye, de mert ez annyira ritka eset, nem tudok zsebből előhúzni egy megoldást.
Persze. A kábel ára 5000,-Ft, az átalakításé 22000,-Ft. Normál munkaidőben hívható vagyok (+36209568007) és ha mondjuk reggel érkezik a PX, akkor délután el is vihető.