Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1030

GYIK

Hozzászólás Szerző: BLX »

1 minute ago, Huszti Zsolt said:

Szia!

Az Si2-ben a kimenet lehet Pre Out vagy Tape Out, belül egy jumper segítségével állítható. A Pre Out természetesen hangerő szabályzott.

A kártyák új ára 35000,- (MM) és 55000,- (DACV1.3). Használtan általában fél ár körül lehet találni, illetve DAC1.2 kártya szinte mindig van nálam is használtan, ez csak abban tér el a DACV1.3-tól, hogy kb. 2dB-vel halkabb. 

Üdv, HZs

Köszönöm szépen! 

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2618

GYIK

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

11 hours ago, BLX said:

Egy kis segítséget szeretnék kérni:

Heed Obelisk Si II-es készüléknek PRE OUT-ja van, azaz előfok utáni váltózó, vagy fix vonal szintű a kimenete?

Kb mennyibe kerül Si II-be venni DAC illetve phono kártyát?

Köszönöm!

Szia!

Az Si2-ben a kimenet lehet Pre Out vagy Tape Out, belül egy jumper segítségével állítható. A Pre Out természetesen hangerő szabályzott.

A kártyák új ára 35000,- (MM) és 55000,- (DACV1.3). Használtan általában fél ár körül lehet találni, illetve DAC1.2 kártya szinte mindig van nálam is használtan, ez csak abban tér el a DACV1.3-tól, hogy kb. 2dB-vel halkabb. 

Üdv, HZs

BLX
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 1030

GYIK

Hozzászólás Szerző: BLX »

Egy kis segítséget szeretnék kérni:

Heed Obelisk Si II-es készüléknek PRE OUT-ja van, azaz előfok utáni váltózó, vagy fix vonal szintű a kimenete?

Kb mennyibe kerül Si II-be venni DAC illetve phono kártyát?

Köszönöm!

svan
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 185

GYIK

Hozzászólás Szerző: svan »

Arra én is kíváncsi lennék, hogy a Canalot melyik fülessel "match made in heaven".

(Majd írd meg, hogy a Sophia cső milyen változást hozott.)
Sztereó: TMP Ant LE Dac | Jadis DA 60 | JMlab Utopia Mini
Sztereó 2: TMP Quantic F50 | Dynaudio Confidence C1

Ernie
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 96

GYIK

Hozzászólás Szerző: Ernie »

17 hours ago, svan said:

Mit vettél végül Woo WA6-ot vagy annak az SE változatát?

Szia, 

egy sima WA6 - most kap egy Sophia E 274b - rectifier csövet. egy Audeze LCD2-C vel hallgatom ( 70 ohm ) és nem vagyok tőle elájulva. Mármint a W6-tól. Előtte egy Heed CanAmp volt. Igazából szeretnénk egy A-B-A teszet csinálni a Canalot vs W6-al... 

ez lenne a cél..

svan
Fórumlakó
Fórumlakó

GYIK

On 2018. 04. 19. at 2:31 PM, Ernie said:

szia, azóta nekem is lett egy Wa6-an és pont egy Canalot-al szeretném össze hasonlítani. Neked mik a tapasztalataid ?

Mit vettél végül Woo WA6-ot vagy annak az SE változatát?

Amikkel hallgattam:

Fülesek: AKG Q701, Sennheiser HD 6XX

DAC: Heed Canalot (Dac-ja), Metrum Nos Mini, Musical Fidelity M1

A WA6 jóval melegebb karakter, a mélyei kevésbé megfogottak, némileg lötyögősebbek. Szerényebb dinamikával bír, de nagyon egységes a megszólalása, kellemetlen élektől mentes koherens zenei élményt nyújt (összességében van aki analógosnak nevezné). A WA6 tere szerintem természetesebb/hihetőbb, a középtartománya gyors, talán folyékonyabb, de a Canalot kontrolláltabb, hangszerhangjai realisztikusabbak, pontosabbak, a jelenlétérzete és a dinamikája is jobb. A Canalotnál a hangszerek tonalitása nagyon-nagyon el lett találva, leheletnyit meleg karakter, pont annyira amennyire kell, hogy véletlenül se legyen steril vagy hűvös. A Canalot a saját dac-jával számomra egyetlen dologban nem az igazi, nekem kicsit kétoldalas, a tere középen kissé kiüresedik (a széleken játszó zenészek túl nagy hangsúlyt kapnak, miközben a középről érkező ének vagy hangszerhang kissé súlytalanná válik) Megjegyzem AKG Q701-el hallgatva, aminek némileg szintén "kétoldalas" a karaktere..

Ami a Woo WA6-al kapcsolatban számomra meglepetés volt, hogy Sennheiser HD 6XX-el párosítva (mindkét komponens markánsan meleg karaktere miatt) azt gondoltam, hogy "túl sok lesz a jóból", de sokkal nagyobb összhangban zenéltek,  mint előtte a Woo + AKG Q701 páros..

Szóval a Woo WA6 határozottan meleg karakterű, nagyvonalúan, szerethetően prezentálja a zene egészét. Inkább kissé idealizált, enyhén terjengős ezáltal a hangtömegek kellemes hullámzásának érzetét kelti. Míg a Heed Canalot közelebb áll a valósághoz csipetnyi melegséggel a hangjában, transzparensebb, élethűbb, de véletlenül sem rideg hangszerhangokkal.

Ha fontosabb pl. a trombita karcos textúrája, rock/pop ütős basszusa, netán a harangjáték dinamikája/lecsengése, akkor szerintem a Heed Canalot a befutó, ha a testes, könnyed zenefolyam, a realisztikusság rovására akkor a Woo. Az tőled függ, mi jön be neked jobban, na meg melyik passzol a jelenlegi fülesedhez!

Az biztos, hogy én sem tervezem eladni a Canalot-om, csak igyekszem egy hozzá illőbb fülest találni, mint a Q701.

* Az én WA6-omban csak az alapcsövek vannak.

Ernie
Fórumlakó
Fórumlakó

GYIK

3 hours ago, svan said:

Szia én vittem el előled a "sima" Woo WA6-ot, van Canalot-om is, de Debrecenben élek..

szia, azóta nekem is lett egy Wa6-an és pont egy Canalot-al szeretném össze hasonlítani. Neked mik a tapasztalataid ?

Ernie
Fórumlakó
Fórumlakó

GYIK

2 hours ago, gyt said:

Nekem van Canamp-om. Ha megfelel, megbeszélhetjük.

szia, nekem is az volt. Canalot.ot keresek. 

gyt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 237

GYIK

Hozzászólás Szerző: gyt »

2018. 04. 12. at 6:51, Ernie írta:

ismerem a heed-et volt is 10 évig Canamp-om és most is van mégg Quasar-om már lassan 13 éve. De ami nekem amiért kellene hogy egy A-B tesztet szeretnék csinálni a mostani fejhallgató erősítőmmel. Valaki tud segíteni ?

Nekem van Canamp-om. Ha megfelel, megbeszélhetjük.

Heed, Soulines, Power-R

svan
Fórumlakó
Fórumlakó

GYIK

On 2018. 04. 12. at 6:51 AM, Ernie said:

ismerem a heed-et volt is 10 évig Canamp-om és most is van mégg Quasar-om már lassan 13 éve. De ami nekem amiért kellene hogy egy A-B tesztet szeretnék csinálni a mostani fejhallgató erősítőmmel. Valaki tud segíteni ?

Szia én vittem el előled a "sima" Woo WA6-ot, van Canalot-om is, de Debrecenben élek..

Ernie
Fórumlakó
Fórumlakó

GYIK

8 hours ago, jott/ment said:

Nem batoritalak, hogy kovess a legnagyobb elkovetheto hifi orultsegbe, de en meghallgatas nelkul vettem egyet az AKG Q701-es fejhallgatomhoz.

Csak annyit mondok, hogy negy eve megvan, nem arulom, es nem is tervezem.

jott/ment
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 309

GYIK

Hozzászólás Szerző: jott/ment »

7 hours ago, Ernie said:

és esetleg valaki tud kölcsönben adni egy Canelot-ot mondjuk 1 hétre tesztelésre ?

Nem batoritalak, hogy kovess a legnagyobb elkovetheto hifi orultsegbe, de en meghallgatas nelkul vettem egyet az AKG Q701-es fejhallgatomhoz.

Csak annyit mondok, hogy negy eve megvan, nem arulom, es nem is tervezem.

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 580

GYIK

Hozzászólás Szerző: Klaca »

12 minutes ago, Ernie said:

és esetleg valaki tud kölcsönben adni egy Canelot-ot mondjuk 1 hétre tesztelésre ?

Olyan van, hogy Camelot, de az nem ez, asszem, olyan nincs, hogy Camalot, sem olyan hogy Canelot, de amire te gondolsz az, ha jól sejtem, Canalot.  (Gondolom, a név az előbbi(eke)n túl arra (is) utal, hogy 'can a lot' kicsit a canon reklám (you can on canon) nyomán.  (De ez csak 'poén', nem kötözködés, természetesen tökéletesen érthető volt így is)

Ernie
Fórumlakó
Fórumlakó

GYIK

On 3/26/2018 at 8:55 PM, Huszti Zsolt said:

Minden további nélkül!  

b-andras
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 6

GYIK

Hozzászólás Szerző: b-andras »

Mindenesetre nagyon köszi a felajánlást, ezek szerint - de amúgy sem - nem tudok élni vele.

On 4/7/2018 at 10:38 PM, asebestyen said:

Szia! Nekem van egy sima Obeliskem, benne phono kártyával, amit én nem használok. Ha ki lehet venni belőle könnyen, szívesen elküldöm Neked, hogy kipróbáld.

asebestyen
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 7665

GYIK

Hozzászólás Szerző: asebestyen »

On 2018. 03. 31. at 21:18, b.andras said:

Sziasztok, a mostani használt kínálatot átböngészve merûlt fel bennem a kérdés: lp hallgatásra elsõ generációs heed obelisk belsõ phonoja hogyan szerepel mondjuk egy mai questar-ral összehasonlítva?

Kíváncsi volnék, ha van ilyen tapasztalatotok... köszi

Szia! Nekem van egy sima Obeliskem, benne phono kártyával, amit én nem használok. Ha ki lehet venni belőle könnyen, szívesen elküldöm Neked, hogy kipróbáld.

Alces 6 | Mac Mini M1 | Audio-gd Reference 10.32 | Genelec 1031APM aktív monitorok | DIY Oyaide kábelezés

Ernie
Fórumlakó
Fórumlakó

GYIK

Szia Zsolt,

a CanAmp közben eladásra került. A Quasarom viszont sajnos nem ad életjelet magáról. Led világít de sajnos nincsen semmi kimeneti jelem, sem az MM, sem az MC-n. ( ellenrőiztem a forrás oldanon és az erőstő oldalon nincsen gond ) ötlet ?

persze én vagyok a homály... csak 2 jumper-t állítottam át a másik 2-őt nem szóval minden rendben.

Ernie
Fórumlakó
Fórumlakó

GYIK

mivel egy hangerő szabályzó van rajta gondolom, hasonló terhelhetőségű fülest lenne célszerű választani.
Szia Zsolt,

a CanAmp közben eladásra került. A Quasarom viszont sajnos nem ad életjelet magáról. Led világít de sajnos nincsen semmi kimeneti jelem, sem az MM, sem az MC-n. ( ellenrőiztem a forrás oldanon és az erőstő oldalon nincsen gond ) ötlet ?

b-andras
Újonc fórumos
Újonc fórumos
Értékelés: 6

GYIK

Hozzászólás Szerző: b-andras »

Sziasztok, a mostani használt kínálatot átböngészve merûlt fel bennem a kérdés: lp hallgatásra elsõ generációs heed obelisk belsõ phonoja hogyan szerepel mondjuk egy mai questar-ral összehasonlítva?
Kíváncsi volnék, ha van ilyen tapasztalatotok... köszi

PgSpa
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 435

GYIK

Hozzászólás Szerző: PgSpa »

Kérdezném, hogy az X2 tápok csereszabatosak, vagy Obelisk generációnként eltérők?

Ernie
Fórumlakó
Fórumlakó

GYIK

Minden további nélkül!
mivel egy hangerő szabályzó van rajta gondolom, hasonló terhelhetőségű fülest lenne célszerű választani.

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2618

GYIK

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Szia Zsolt,

érdekelne hogy a Canalot meg tud hajtani egyszerre 2 db fülest? Mondjuk 2 planart....

Köszönettel

Minden további nélkül!  

Ernie
Fórumlakó
Fórumlakó

GYIK

Szia Zsolt,

érdekelne hogy a Canalot meg tud hajtani egyszerre 2 db fülest? Mondjuk 2 planart....

Köszönettel

csaba-61
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 7

GYIK

Hozzászólás Szerző: csaba-61 »

Szervíz. Keress meg. 
Köszönöm a lehetőséget Zsolt, amint megtudom oldani a szállítást, jelentkezem!

TurboSteve
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 88

GYIK

Hozzászólás Szerző: TurboSteve »

Nálam is használatban van az első három bemenet. Az előbb kipróbáltam feltekert hangerőnél, semmi mély/közép mozgás, semmi hang a bement választó átkapcsolásaikor.
Ha javasolhatom húzz ki minden bemeneti forrás az előfokbólt, próbáld ki úgy. Ha úgy nem csinálja, akkor kezd el egyesével bedugni és kipróbálgatni az átkapcsolásokat (korábban nálam is okozott kellemetlen hangokat a TV, de nem az átkapcsolásokkor )

Köszönöm hogy leellenőrizted ! Nálam az üres bemeneteket hangtalanul kapcsolja , ahogy valamit a bemenetre dugok , máris durrog az átkapcsolásoknál. 

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”