Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Heed Audio termékek

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 10988
Kapcsolat:

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

De a digitális korszak már csak ilyen: gondoljunk arra az információ dömpingre, ami ránk zúdul az internet által és csak arra vagyunk képesek, hogy egy-egy információmorzsát felcsípjünk. Szerintem ennek is az a következménye, mint a PC zenehallgatásnak: a hihetetlen mennyiségű információ által szélesedik a látókörünk, de felszínessé válik egy-egy témában a tudásunk.
Vagy csak lehetőséget ad arra, hogy olyanok legyünk, amilyenek valójában vagyunk? A hivatkozott cikk félszeg romantikája nyilván sokakat eldédelget, csak a 2017-es dátum furcsa benne.

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: zz7 »

A kazettás időszakban sokkal több esélye volt egy előadónak a teljes művét "végigjátszania" és a hallgatót hagyni elmerülni a részletekbe, mint ma, amikor egy kattintással már egész más stílusba evezhetünk át. A kazettát nem volt kedvünk tekergetni, inkább hagytuk végig játszani (vagy csak én voltam ilyen lusta... )
Mindenféle eszközt lehet így is, úgy is használni. Lehet rosszul is használni. De ez nem az eszközt minősíti, inkább a használóját.
A számítógépek, streamer-ek használatakor se kötelező megállítani, átléptetni másra. Amúgy meg ezt a dolgot ahogy emlékszem élményeimből a kazettás, CD-s időkben is simán tudták néhányan így alkalmazni. Nem az eszközön múlott hanem az emberen aki használta.
A TV-t néző emberek között is van aki simán végignéz egy filmet. Van aki meg összevissza kapcsolgat a csatornák között, a végén meg kikapcsolja a TV-t. De ez se a TV-t minősíti, sokkal inkább a használóját, rajta múlik.

iistván
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 90

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: iistván »

Bár én is áttértem egy ideje a számítógépes zenehallgatásra, de tisztában vagyok vele, hogy van egy negatív, a cikk által nem említett hatása is: felszínessé tesz.

A kazettás időszakban sokkal több esélye volt egy előadónak a teljes művét "végigjátszania" és a hallgatót hagyni elmerülni a részletekbe, mint ma, amikor egy kattintással már egész más stílusba evezhetünk át. A kazettát nem volt kedvünk tekergetni, inkább hagytuk végig játszani (vagy csak én voltam ilyen lusta... )

De a digitális korszak már csak ilyen: gondoljunk arra az információ dömpingre, ami ránk zúdul az internet által és csak arra vagyunk képesek, hogy egy-egy információmorzsát felcsípjünk. Szerintem ennek is az a következménye, mint a PC zenehallgatásnak: a hihetetlen mennyiségű információ által szélesedik a látókörünk, de felszínessé válik egy-egy témában a tudásunk.

És ez el is vezet a társadalom egy mostanában kialakuló problémájához, de az már nem ide való, hanem egy pszichológiáról szóló fórumba...
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII

zz7
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 363

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: zz7 »

A hifiben (is) mindig megvoltak az ellen pontok, viták melyik miért jobb mint a másik. Kazettás-orsós, CD-LP, félvezetős-csöves stb. Manapság meg leginkább a fizikai-virtuális zene hordozók a nagy kérdés amit mindig meg kell válaszolni. Van akinél meg ezek mind párosával megvoltak egymás mellett gond nélkül is és inkább a zene volt a lényeg.

gyt
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 237

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: gyt »

Csakugyan jó írás! Ráadásul sokkal jobb érzés birtokolni egy jó LP-t, CD-t, mint egy fájlt.   gyt
Heed, Soulines, Power-R

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: mishow »

Talán nem itt van ideális helyen, de mert annyira a szívemből szól az írás, ezért ide (is) felteszem.

https://papageno.hu/featured/2017/01/a- ... u-zenerol/

De jó post

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2655

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

hja kérem,a terrabájt generáció

I
   V
Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Michael Fidler MM Pro,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 2581

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: huszti-zsolt »

Talán nem itt van ideális helyen, de mert annyira a szívemből szól az írás, ezért ide (is) felteszem.

https://papageno.hu/featured/2017/01/a- ... u-zenerol/

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

huszti-zsolt
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Én is kívánok mindenkinek sikerekben és örömökben gazdag új évet!

Miki74
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 11

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Miki74 »

Boldog új évet!

Németh Miklós

Mark Levinson, Bladelius, Harbeth

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Doky »

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

Doky
♥︎ R.I.P. ♥︎
Értékelés: 1028

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Doky »

Dune HD Smart H1.,Yamaha WXAD-10., NAD C 326BEE., Evidence Audio Siren II., ZsoltAudio StandART Two Pro., Asus K50IJ. (WD 1.5 TB, WD Pasport 250 GB)., Zimonyi Attila Forte IC., Profigold., Gotham., Lapp., Viablue X60 táp, CA. és Profigold HDMI... Samsung UE46EH6030., HiVox Alces.

akvapark
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1354

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: akvapark »

Tegnaptól a Bartók Rádió "Ki Mer Ma" c. játékának illusztris versenyzője : Hábetler András.
>>Egy nemzetnél sem vagyunk alábbvalók<

leoneottiz
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 643

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: leoneottiz »

Kiemelten a topic gazdának, Huszti Zsoltnak, a Heed "nagykövetének", Mishow-nak, de természetesen minden jelenlegi és jövőbeni Heed tulajdonosnak kellemes karácsonyt és sok szép zenét kívánok!!!
Osu no seishin!

Giorgio12
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 386

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Giorgio12 »

Áldott Karácsonyt minden itt tanyázó jóbarátnak és A HEED legénységnek!

merida
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 181

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: merida »

Pár napja, Zsolt jóvoltából szert tettem egy "öregecske" : ) Obelisk Pro-ra.
Bár sokféle Heed rendszerrel éltem már együtt az évek során, a mai napig meglep ezeknek az erősítőknek a zenei intelligenciája!
Nincs rá jobb szó. A tartalom és a forma harmonikus egysége valósul meg a megszólalásban.
Valahogy a fontos, de apró történések és az egész zenei kép, egymást segítve, és nem konkurálva jelenik meg.
Mintha egy rendkívül kifinomult, "okos" elem lenne beépítve a készülékbe.

Ez úton is köszönöm Zsoltnak a lehetőséget.
Ui: Én csináltam jobb vásárt! : )
Cambridge Audio MXN10 - Heed Dactilus3-Q-psu, Heed Nexus SP 2.0 - Heed Nexus S-100 -WHARFEDALE LINTON HERITAGE

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 686

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Tamoo »

Még annyit Tamoo hogy próbáld meg úgy hallgatni az si-t,hogy ne az előző erősítődhöz viszonyítsd a hangját mert ez egy egészen más hang.Ha azt érzed hogy megfelelően gyors,dinamikus,és a kezet lábat ösztönösen a ritmusra mozgató a hang,akkor élvezd ezt az új hangot mert ez egy jó irány.De ha ezek nem jönnek össze,akkor ez vagy nem a Te hangod,amit kétlek ugyan mert egy jó heed hangot nem igazán lehet nem szeretni,de hát nem vagyunk egyformák és akár ez is elődordulhat,vagy valami nem ok még a rendszereddel,és javításra,változtatásra szorul.

Köszönöm a tippeket Neked és a többieknek is.
Akarva akaratlanul az előzőhöz hasonlít az ember. De olvastam/hallottam már annyit az Obeliskről, hogy nagyjából sejtsem mire számíthatok. Nem a hifis paraméterek hajkurászása végett vágtam bele, egy hosszan hallgatható szerethető hang összehozása most a cél viszonylag alacsony költségek mellett. Bár itt gondban vagyok, mert az Audio GD dac-ot emiatt jó lenne eladni, csak nagyon szeretem.
Ez egyébként az első Obelisk, nem Si. Majd próbálok véleményt írni, csak még hallgatnom kell illetve kicsit ülepedni a dolognak. Nem akarom elhamarkodni. 
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2126

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Még annyit Tamoo hogy próbáld meg úgy hallgatni az si-t,hogy ne az előző erősítődhöz viszonyítsd a hangját mert ez egy egészen más hang.Ha azt érzed hogy megfelelően gyors,dinamikus,és a kezet lábat ösztönösen a ritmusra mozgató a hang,akkor élvezd ezt az új hangot mert ez egy jó irány.De ha ezek nem jönnek össze,akkor ez vagy nem a Te hangod,amit kétlek ugyan mert egy jó heed hangot nem igazán lehet nem szeretni,de hát nem vagyunk egyformák és akár ez is elődordulhat,vagy valami nem ok még a rendszereddel,és javításra,változtatásra szorul.

Shimano
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2126

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Shimano »

Igazság szerint nem hangminőség szempontjából érdeklődtem, mert ezt nyilván nekem kell kipróbálni, hanem hogy melyik kimeneti szint lehet inkább "összhangban" az Obeliskkel, nem gondolnám de nehogy sok legyen a 2.5V.

A heed dac-al nálam egyértelműen jobb volt a normál szintű kimeneten a hang,függetlenül attól hogy mi volt utána.Zsolt szerint sokan előszeretettel használják az erősített kimenetet,de nálam,és az én ízlésemnek jobban bejött a normál kimenet hangja.Kicsit "sokk hatású" az erősített,szerintem.
Én kipróbálnék egy x2-est az erősítő mellé a helyedben ha úgy adódik,nekem jó tapasztalataim voltak vele az előző si-vel hallgatva.Az első hallásra ad egy kis dögöt az si-nek,és hosszabb távon is jól működik.Vannak persze sokan akik esküsznek az x2 nélküli hangban,de ez annyira rendszer és ízlésfüggő,hogy próba nélkül nem lehet okosat mondani.
Az biztos hogy baja nem lesz az erősítődnek a nagyobb dac kimenettől.

giotto14
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 398

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: giotto14 »

Egy termetesebb A5 volt az előd.

Igazság szerint nem hangminőség szempontjából érdeklődtem, mert ezt nyilván nekem kell kipróbálni, hanem hogy melyik kimeneti szint lehet inkább "összhangban" az Obeliskkel, nem gondolnám de nehogy sok legyen a 2.5V. 

iistván: Köszi! Átdugtam inkább a hármasra. De mivel tekergettem a potit is, bevallom nem tudom van-e különbség.

Én amikor az Obelisk SI MkII-t a DA-val hallgattam, akkor az 1,25V ment. Szerintem kifinomultabb, "analógosabb" hang, a 2,5V - nagyobb hangerő és talán dinamika,
kicsit fiatalosabb, pattogósabb - hifisebb - szerintem :-) Az Audio-gd-t (ezt a típust) nem ismerem.
"Ma az emberek tudják mindennek az árát, de nem tudják semminek az értékét." /Oscar Wilde - Dorian Gray arcképe/

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Nem tudom, milyen MF erősítőd volt előtte, de ez tényleg nagyon más világ

Mivel a 2,5V van közelebb a szabvány jelszinthez, ezért én azt javasolnám - de ez csak tipp, a konkrét készüléket nem ismerem. Legegyszerűbb, ha kipróbálod, és amelyik jobban tetszik, az maradjon.

Egy termetesebb A5 volt az előd.

iistván: Köszi! Átdugtam inkább a hármasra. De mivel tekergettem a potit is, bevallom nem tudom van-e különbség.
PC hangkártyával, kommersz Monitor Audio szett, lomis PA végfokok, DIY szub, hullámos talján vászon, porszívó hangú mókolt PD F22

mishow
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2539

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: mishow »

Tetszik az erősítő, másvilág a Musical Fidelity után, de élvezettel hallgatom. 
Lenne egy kérdésem is. A DAC-om kimenő jelszintje választható 1.25V vagy 2.5V. Melyik módban érdemes használni az Obeliskkel? 

Nem tudom, milyen MF erősítőd volt előtte, de ez tényleg nagyon más világ

Mivel a 2,5V van közelebb a szabvány jelszinthez, ezért én azt javasolnám - de ez csak tipp, a konkrét készüléket nem ismerem. Legegyszerűbb, ha kipróbálod, és amelyik jobban tetszik, az maradjon.

iistván
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 90

Heed Audio termékek

Hozzászólás Szerző: iistván »

Szia!

- nekem is Audio Gd-m van, nekem a magasabb jelszint mellett jobban tetszik a hang (nem a hangerő miatt... )
- Látom a 2-es bemenetet használod. Nem tudom, az újabb Obeliskeknél mi a helyzet, de az enyém (korábbi széria, kb 10 éves darab) esetében a 2. számú bemeneten van némi csillapítás (nem biztos, hogy a megfelelő szót használtam) a többi bemenethez képest, tehát itt eleve halkabban szól. Esetleg érdemes ezt is kipróbálni.

Üdv
Digi: DIY Raspberry/Allo Digione signature futómű -> Heed Lagrange-> Heed Grand Enigma MKII
LP: Edwards Audio TT3 (Goldring 1042) -> Heed Quasar -> Heed Lagrange -> Heed Grand Enigma MKII

Tamoo
Törzsvendég
Törzsvendég

Heed Audio termékek

Elkaptam a postást amikor éppen indult volna kézbesíteni a leveleket, nála volt a dugóm. 
Tetszik az erősítő, másvilág a Musical Fidelity után, de élvezettel hallgatom.  

Lenne egy kérdésem is. A DAC-om kimenő jelszintje választható 1.25V vagy 2.5V. Melyik módban érdemes használni az Obeliskkel? 

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”