Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Naim készülékek

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 851

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: ajkamici »

Az első használtan felbukkant Ovator S800 .
Brutális , használtan is 25000 EUR kikiáltási ára.
Vajon beváltja a hozzá fűzött reményeket a flat membránokkal.?
Nekem az S600 hangja sem igazán tetszett.
Azt mondták az okosok, hogy a 400 as volt a legjobban sikerült az új szériákban.
Szerintem a régi SBL , NBL voltak a legjobbak minden erősségük és gyengéjük mellett.

DCS Debussy / Aurender A100 / Leben CS600 / Harbeth M40.2 - Entreq Olympus - Shunyata Research és Radnai kábelezés

Majik
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 161

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: Majik »

Sikerült frissítenem. Előbányásztam a régi TP-Link routert, azzal simán ment. A Naim support adta az ötletet. Piros pont nekik hogy válaszoltak a leveleimre. Részben ezért választottam őket, mert nagyon jó hírük van ezen a téren.
Gratulalok, ugyes vagy!
A Naim support valoban segitokesz. Kondikat kertem toluk recaphoz. Valaszoltak, megirtak, melyik erositohoz milyen kondibol hany darab kell, de kozoltek, hogy a sajat, szelektalt keszletukbol nem adhatnak el.

ooppera
Isten Hozott! :)
Értékelés: 5

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: ooppera »

Az általam ismert hasonló esetekben gyári szerviz, angol óradíjakkal...
Sikerült frissítenem. Előbányásztam a régi TP-Link routert, azzal simán ment. A Naim support adta az ötletet. Piros pont nekik hogy válaszoltak a leveleimre. Részben ezért választottam őket, mert nagyon jó hírük van ezen a téren.
Tidal Hifi - Naim Unitiqute2 - Heed Enigma 

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4027

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: juliush »

Sziasztok!

Mi a véleményetek egy DAC V1 - NAP 250-2 DR párosításról?
Valamint hangdoboz javaslatokat is kérnék, lehetőleg 1M Forint alatt.

Én a magam részéről inkább egy Metrum Octave II-es DAC-ra + csöves előfokra szavaznék a NAP250 elé. Az Octave most épp kifutó áron van és megeszi reggelire a DAC-V1-et, mint átalakítót.
2 éve használom az Octave első generációját Icon Audio LA4 MkIII csöves előfokkal és NAP200-zal, ez nálam a végső megoldásnak tűnik, pláne mióta az előfokba belekerültek a Raytheon 6SN7WGT-k az 50-es évekből.
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

Majik
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Naim készülékek

arn
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 177

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: arn »

Sziasztok!

ott az sbl, a maradekot koltsd randira az asszonnyal

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Sziasztok!

Üdv, szerintem nem pajtások a NAP-ban benne marad sztem a potenciál... Én ProAc R D Two-val használtam a SuperUniti-met. Nekem pazar volt
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

Majik
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Naim készülékek

Sziasztok!

arn
V.I.P.
V.I.P.

Naim készülékek

Lehet. De remélem annyira süket azért nem vagyok.  Komolyra fordítva, hidd el, azt a hangot nem lehet megszokni amit kedd reggel hallottam. Ahogy most szól, na az már sokkal inkább megszokható, pedig semmi faksznit nem csaptam az installálás körül. A végfok csak úgy "lehajítva" egy pozdorja állványra, semmi elcsatolás, rezgésmentesítés. A hangfalkábel keresztül-kasul kígyózik mindenen és a hangsugárzókat sem tologattam ide-oda. Egy esélye volt a motyónak, muszáj volt vagy jó szólnia, vagy nem.

kosd ra tvre, aztan hagyd par napot menni.

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 824

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Gianni! A SOKOL rádiód nem eladó véletlenül?
Sajnos nem. Egy referencia pontot mindemképp meg kell tartanom, ha véletlenül eltévednék nagy bolyongásaim közben. ; )))
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari
Kábelezés: MDA

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4027

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: juliush »

Gianni! A SOKOL rádiód nem eladó véletlenül?
Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Naim készülékek

lehet csak megszoktad kozben

Lehet. De remélem annyira süket azért nem vagyok.  Komolyra fordítva, hidd el, azt a hangot nem lehet megszokni amit kedd reggel hallottam. Ahogy most szól, na az már sokkal inkább megszokható, pedig semmi faksznit nem csaptam az installálás körül. A végfok csak úgy "lehajítva" egy pozdorja állványra, semmi elcsatolás, rezgésmentesítés. A hangfalkábel keresztül-kasul kígyózik mindenen és a hangsugárzókat sem tologattam ide-oda. Egy esélye volt a motyónak, muszáj volt vagy jó szólnia, vagy nem.
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> VTL TL 6.5 Signaure --> VTL ST-150 --> Sonus Faber Stradivari

arn
V.I.P.
V.I.P.

Naim készülékek

lehet csak megszoktad kozben

gianni321
V.I.P.
V.I.P.

Naim készülékek

Sosem gondoltam volna, hogy ilyen kábelezésből tud ZENE kijönni. Amíg be volt kötve egy idegen elem (Heaven's Gate Blues hálózati kábel) is a rendszerbe, nem volt jó. Leginkább a tonalitáson érződött, hogy valami nincs rendben. Aztán kihúztam a cd játszóból, bekötöttem a cd-t a gyári hálózati kábelével és minden a helyére került. 
A képen látható NAC152 XS NAP155XS vendégségben van nálam. Hétfő este érkeztek az erősítők, reméltem, hogy már kedd reggel értékelhető hangot hallok majd. Leginkább sírni szerettem volna, annyira rossz volt. Az egész keddi nap merő kínlódás volt, a SOKOL rádió egy üdítő alternatíva volt hozzájuk képest. Aztán tegnap délutánra megérkezett a hang. No nem úgy egycsapásra, hanem szépen, fokozatosan. Megjöttek a színek, aztán a dinamika és a Wilsonok is szépen lassan eltűntek a szobában. 
Persze a csöves után más világ ez, de egyáltalán nem fáj hallgatni, sőt, kifejezetten szórakoztató. Ami mégis a legmegdöbbentőbb számomra az a kábelezés. Persze, tudom, hogy a Naim ezt a minimálkoncepciót "kéri" de hogy a horror árú (és ezzel együtt igen jó hangminőségű) kábeleimre egyáltalán nincs szükség az igencsak elgondolkodtató. Persze, ha a Cary-t kötném be ezekkel a kábelekkel, azt hiszem sírnék...

arn
V.I.P.
V.I.P.

Naim készülékek

jo a mindent egybe dolog, alsobb arfekvesben szerintem meglepoen jol mukodhet, csak nem szabad erte sok penzt adni, illetve azt varni, hogy mindent megold.

Majik
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Naim készülékek

koszi.
a dac az, aminel nem igazan velek osszefuggest felfedezni a hang es az ar kozott. kb mint kabeleknel. illetve gyorsan el is avulnak, nem szivesen invesztaluk belejuk.
Hat, igen. Az orok dilemma. Sok onallo keves funkciot ellato egyseg (usb konverter, dac, elofok, phono, vegfok, hangfal) es kozejuk millio kabel es csatlakozo, vagy egy minden egyben keszulek (pl. Naim Uniti) es megszabadultunk egy csomo kabelproblematol, de ha a minden egyben cucc egy eleme elavul, hat az komoly gond...Hallottam a UnitiLite-ot, meglepoen jo. De az a minden egyben dolog nem jon be.

arn
V.I.P.
V.I.P.

Naim készülékek

A hangeroszabalyzas digitalisan vezerelt ellenallaslepcsovel tortenik. Barmilyen vegfokot gond nelkul meghajt, mar ami a feszultsegszintet es az impedancia illesztest illeti.
Azt persze nem szabad elvarni, hogy egy NAC252-vel osszetevesztheto legyen.
A tularazottsag igaz. A benne levo alkatreszeket tizedaron megkapod, es ha osszerakod meglesz a hang tizede is.

koszi.
a dac az, aminel nem igazan velek osszefuggest felfedezni a hang es az ar kozott. kb mint kabeleknel. illetve gyorsan el is avulnak, nem szivesen invesztaluk belejuk.

Majik
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Naim készülékek

Regen szemeztem ezzel a dackal, de tularazottnak gondolom... Ami viszont erdekel benne, hogy az elofok reszenek hangeroszabalyozasa tenyleg analog es nem digitalis? A masik, hogy meg tudna rendesen hajtani a regi klasszikus naim vegfokokat is (250, etc)?
A hangeroszabalyzas digitalisan vezerelt ellenallaslepcsovel tortenik. Barmilyen vegfokot gond nelkul meghajt, mar ami a feszultsegszintet es az impedancia illesztest illeti.
Azt persze nem szabad elvarni, hogy egy NAC252-vel osszetevesztheto legyen.
A tularazottsag igaz. A benne levo alkatreszeket tizedaron megkapod, es ha osszerakod meglesz a hang tizede is.

arn
V.I.P.
V.I.P.

Naim készülékek

Hát ez jó!
Köszi a kábeltippet!
Valamikor a nyáron talán a német hifi fórumon javasolta valaki egy fórumtárs kábeleit. Adott hozzá eBay linket is, meg is vettem.
3 kábel volt két db 5-5 és egy 4-4-es. Már el is felejtettem mik voltak, tegnap este megnéztem.... Flashback mindegyik

Egy darabig cserélgettem a Naim SNAIC.kel, és a Flashback maradt....
Azt hogy lehet megállapítani, hogy a drágább, vagy az olcsóbb, mert a kábelen csak egy hosszú számsor van, azt pedig nem találom a weboldalukon?

Készülök a DAC V1-re, ha olyan perverzió jutna eszembe, hogy a DAC-ot nem végfokra kötöm, hanem beiktatok egy Naim előfokot, akkor ugye kellene egy olyan kábel, ami DIN 4-5 pines. Ilyet a Flashback weboldalán nem leltem.

Regen szemeztem ezzel a dackal, de tularazottnak gondolom... Ami viszont erdekel benne, hogy az elofok reszenek hangeroszabalyozasa tenyleg analog es nem digitalis? A masik, hogy meg tudna rendesen hajtani a regi klasszikus naim vegfokokat is (250, etc)?

arn
V.I.P.
V.I.P.

Naim készülékek

Flashback kabelt hasznalok... Melyik valt be es milyen dugokkal?

Ki akarok probalni egy pa erositot, de a din-rca performance kabelem nem fog oda passzolni. Anno ezt ajanlotta a keszito naim erositohoz. Kellene egy rcarca.

Majik
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Naim készülékek

én, és még számtalan ember lekötötte azt a 24V-os szálat, és egy külön csatira csatlakoztatva (a NAC32.5-től fölfelé 'a másik' kimeneten) vitte be azt az előfokba > és egy lényegesen tisztább, transzparensebb, levegősebb, és ZENEIbb Hangot kapott eredményül

és nem elméletileg   - gyakorlatilag

Szia,
ez elég erős modifikáció. Kell ugye a végfokra egy új csatlakozó, ahol kijön a 24V. Az előfokra vagy teszünk egy új csatlakozót, amire bevisszük a 24V-ot, vagy egy nem használt bemenet szabad érintkezőjét használjuk?
Így valahogy?
Érdekes, hogy a Naim gyári megoldása még HiCap alkalmazása esetén is végigviszi a 24V-ot a jelkábel teljes hosszán.

Egy próbát mindenképpen megér. A DAC V1 úgysem kívánja azt a 24V-t.

Majik
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Naim készülékek

Sziasztok!

A DAC V1 és a NAP140 összekötése problémamentes SNAIC4-gyel.
Az a 24V a jelkábelen elgondolkodtató....

Az Audioquest legdrágább kábeleire egy gombakkut csatlakoztatnak, aminek az a feladata, hogy a kábel szigetelőrétegeit folyamatosan feszültség alatt tartsa, ezáltal javítva a hangminőséget.
Ezt a Naim pár évtizeddel ezelőtt megoldotta. Gombakku nélkül.

Majik
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó

Naim készülékek

Naim streamer (UQ2) készüléken firmware-t (4.4) frissítettem, de csak félig sikerült. Van-e közületek valakinek megosztható tapasztalata?
Az általam ismert hasonló esetekben gyári szerviz, angol óradíjakkal...

ooppera
Értékelés: 5

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: ooppera »

Naim streamer (UQ2) készüléken firmware-t (4.4) frissítettem, de csak félig sikerült. Van-e közületek valakinek megosztható tapasztalata?
Tidal Hifi - Naim Unitiqute2 - Heed Enigma 

arn
V.I.P.
V.I.P.

Naim készülékek

mindent lehet muveszi szinten csinalni kult daraboknal sem eppen emeli az arat, ha vki belenyukalt.

amugy hasonloan gondolkodom a kulonosen szep, klasszikus autokrol is. azok is szoborszeru alkotasok gyakran, tobbre becsulom az eredeti allapot visszaallitasat, mint vmi erosen megkerdojelezheto tehetsegu illeto altali atalakitast.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”