Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Naim készülékek

arn
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 177

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: arn »

Igy visszatekintve most melyik a legjobban sikerult nait, az xs2ig bezarolag?

chord
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 2223

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: chord »

A napokban kezembe került egy fa táv.
Human Audio.

Teljesen más feeling. 
Természetes, meleg és tiszta az érzés.
A nyers fa amúgy totál öntisztító. (ld. vágódeszka)

Ezt:

fából elkészíteni?
A gombok meg a belseje maradhatna nyilván.

ML 512 - Heed Nexus - Spendor SP1
blog: Komolyzenei ajánló

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 893

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: ajkamici »

Elnézést a pongyola megfogalmazásért.
A képen a naim  "Flash-Handset" multifunkciós távirányítója szerepel, és csupán a korábbi észrevételekhez kapcsolódóan szerettem volna
a massziv felépítettséget valamint  // a 2 db - állandó repertoárban lévő   - Cd mellett // a méreteit szemléltetni.
Szép    Mindenkinek !
Azért tud a Naim tisztességes távot is készíteni.
DCS Debussy / Leben CS600 / Pro-Ject RS2T / Harbeth M40.2 Ton Trager - Entreq Olympus - Shunyata Research Sigma -RR

juliush
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 4197

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: juliush »

Vajon mennyivel szól rosszabbul egy Logitech Harmony-val? És valaki csinált már A/B tesztet különböző gyártmányú elemekkel (Duracell vs. Varta)?

Gyula 
Hanghordozó -> Kütyük -> Zene

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Naim készülékek

Ha jól látom Helmut Rilling Hänssler kiadású felvétele. Nem rossz, de nekem Marriner második Philips felvétele viszi a pálmát.

A KV. 626 az meg Mozart jegyzékszám, pont az utolsó, az meg a Requiem; hihetetlen jó zene.
Gyula 

chord
Beköltözött
Beköltözött

Naim készülékek

Hát kb. azt, hogy egy jó táv tényleg nagy komfortot ad.

Aztán amit én még kiolvasok,
Savall -t hallgat. Ez nagyszerű.
A KV. 626 az meg Mozart jegyzékszám, pont az utolsó, az meg a Requiem; hihetetlen jó zene.
Ami itt lényegesebb, hogy ez a táv az 500 -as sorozathoz jár.
Az meg egy erős bástya a hifi történetében - még az ellenfelek szerint is.

Klaca
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 581

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: Klaca »

Azért tud a Naim tisztességes távot is készíteni. Nehéz eldönteni, hogy mit is szemléltet a kép valójában.

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.

Naim készülékek

DCS Debussy / Leben CS600 / Pro-Ject RS2T / Harbeth M40.2 Ton Trager - Entreq Olympus - Shunyata Research Sigma -RR

háti12
Isten Hozott! :)
Értékelés: 38

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: háti12 »

Igen.

Még a kutyának se kelletek

tonee73
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6590

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: tonee73 »

Olive széria vs Naim 5 páros.

Melyik a jobb.....? : Inkább Úgy foglamaznék milyen jó mindkettő  más hangzás világ.

Azért valahol nem olyan rossz, hogy nem keltek el, igaz?
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII

Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.

suminator968
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1082

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: suminator968 »

Olive széria vs Naim 5 páros.Tippelhetek melyik a jobb?
Sabo Audio Streamer 23--Mzx PRE-NR1--Mzx SS Illuminator Activ Speaker—2xDynavoice Challenger sub
Táp:UnKnow Helix Reference Ultra, Viablue X-60 Silver, Viablue EP-7 Ethernet,
Audio cable:Sabo Audio Solar XLR
Úton: IPhone 13Pro Max-Tidal—-Apple Airpods Pro2

háti12
Értékelés: 38

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: háti12 »

Olive széria vs Naim 5 páros.

Melyik a jobb.....? : Inkább Úgy foglamaznék milyen jó mindkettő  más hangzás világ.

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 868

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Zu Tone Druid driverrel

Thx. 
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Zu Tone Druid driverrel

Naim-ZU

gianni321
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 868

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: gianni321 »

Az én 92-es előfokom nem távos,így kézzel tekergetve egész jól állítható, pedig a ZU több, mint 100 db érzékenységű. Ezzel a hangfallal amúgy bármilyen hangerőre tekerhető a cucc, csak a szoba határolja be, illetve, hogy vannak szomszédok.  12 óráig volt alkalmam tekergetni a hangerőt az utóbbi időben a ZU-val, semmi zavaró hang nem volt ekkora hangerőnél sem, csak komoly dinamika, mind makro, mind mikroszinten. Az akusztikus Anathema koncert elénk varázsolódott oylan érzelmi töltettel, hogy párom könnyekig hatódott( mivel egyik kedvence az újabb Anathema zenéje, s őszintén pozitív töltetű szövegvilága).

Melyik Zu?
Hypsos Ferrum --> Lumin U1 Mini --> Audiomat Maestro 3 --> Audio Research LS28 --> Balanced Audio Technology VK600SE --> Sonus Faber Stradivari Kábelezés: MDA

BÓTAJÓZSEF
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 250

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: BÓTAJÓZSEF »

Valóban, igaz, én is megszoktam.
De az elején ez fájt, mert a kezem az addig használt passzív előfok potijára állt rá, ahol a használt tartomány a 0-15 ó -ig volt, ezáltal nagyon finom volt a szabályozás..
Volt is pár viharos levelezés a Naim -el; korrektek voltak, odairányítottak valami technológiai főnökhöz, aki gyakorlatilag elismerte a problémát, elnézést kért, és azt mondta, hogy a dolog fejlesztés alatt áll.

Bezzeg a SuperUniti -n, ott még a bemenő jel szintjére is van korrekciós lehetőség.

Az én 92-es előfokom nem távos,így kézzel tekergetve egész jól állítható, pedig a ZU több, mint 100 db érzékenységű. Ezzel a hangfallal amúgy bármilyen hangerőre tekerhető a cucc, csak a szoba határolja be, illetve, hogy vannak szomszédok.  12 óráig volt alkalmam tekergetni a hangerőt az utóbbi időben a ZU-val, semmi zavaró hang nem volt ekkora hangerőnél sem, csak komoly dinamika, mind makro, mind mikroszinten. Az akusztikus Anathema koncert elénk varázsolódott oylan érzelmi töltettel, hogy párom könnyekig hatódott( mivel egyik kedvence az újabb Anathema zenéje, s őszintén pozitív töltetű szövegvilága).
Naim-ZU

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Naim készülékek

Ha lenne egy általánosan elfogadott szabvány 0dB, melyhez minden hangmérnök minden különböző médián tartaná magát, akkor lehetne erre alapozva kialakítani egy zenehallgató körrnyezetet, bár a különböző élethelyzetek még így is eltérő hangerő igényeket szülhetnek, ahogy azt jópáran megfogalmazták korábban.
Gyula 

istvan01
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3677

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: istvan01 »

Higgyétek el, egy viola de gamba hangos egy átlag szobában.
Lemezről néha jólesik hangosan hallgatni, néha meg nem.
Mindkét esetben szokott tetszeni a hang.
A fenti harmadik esetben is...
Ennyi a sztori...

Pontosan erről próbálok győzködni, a hangszerek akusztikus dinamika tartománya legtöbb esetben alig passzírozható be a felvételekbe, LP-re, CD-Redbookra, de még a nagyfelbontásúaknál problémás. De, amikor valahogy rá is pakolják az adathordozóra a széles dinamika tartományt, és itt nem hangosságról beszélek, kevés az a lejátszó rendszer, nagyon ritka az, amikor egy teljes dinamikával rögzített lemez zavarmentesen hallgatható hangerőpoti tekergetés nélkül, mint ahogy b_t i írja úgy általában a Carmina Burana zenére, pedig azok sem mind egyforma széles dinamikájú felvételek. És itt jön a dilemma, zenehallgatás közben tekergessük a hangerő potit, vagy elvégzik ezt helyettünk a hangmérnökök kompresszálással (komprimálással) a felvételi stúdióban?

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Naim készülékek

Nem irreálisan hangosan, mert le lehet halkítani. A kezelésről volt szó.
Az Olive előfokoknál fékezhető/állítható a motoros poti II. sebessége; plusz beraktam egy ellenállást a motor elé, így már szinte jó.
Alapból így kellene gyártani; ezért a kis korrekció-szükségességért bőven kárpótol a zenei élmény, amit nyújt.

Jómagam a hangerőtekergetők közé tartozom.
Sok a lemez, sokféle a jelszint.

Olykor jár igazi zene a szobában.

Higgyétek el, egy viola de gamba hangos egy átlag szobában.
Lemezről néha jólesik hangosan hallgatni, néha meg nem.
Mindkét esetben szokott tetszeni a hang.
A fenti harmadik esetben is...
Ennyi a sztori...

Kedves Chord!

Nem hiszem, hogy valaha éreztem-e ennyire, hogy az a rendszer bizony pontosan a megfelelő helyen (értsd a megfelelő emberek között) van!

Sok szép örömzenét kívánok, élőt és konzervet egyaránt!
Gyula 

juliush
V.I.P.
V.I.P.

Naim készülékek

Inkàbb úgy tűnt , te vagy elégedetlen.

Ezt miből gondoltad? Ha így jött le, akkor rosszul fogalmazhattam, elnézést!

Igazából sohasem zavart különösebben a potenciométerek tartománya, mert alapvetően manuális felhasználó vagyok, pedig a fejhallgató erősítőmön is hasonló a helyzet.
Gyula 

suprnova
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 184

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: suprnova »

Én is vidáman tekergetem a hangerőt, mivel a kamara zenétől a rockig mindent hallgatok. Viszont én digitális hangerő szabályozású Naim-et birtokolok, ez igen finoman szabályoz, 0-100-ig lehet adagolni a "kakaót".
Naim Uniti Nova -> Chord Epic XL -> Spendor A7 (Sennheiser HD600)

chord
Beköltözött
Beköltözött

Naim készülékek

A fekete 252 nél cca 11 ig van az àtlagosan hallgatható tartomàny, jelerősseg ill aktuàlis pszichés àllapot, zenei befogadókèpessèg függvényèben.
Őszintèn , sosem éreztem ezzel kapcsolatban problémàt .
ami esetleg kellemes lenne, egy "db" kijelzés .
A hang a lènyeg !

Valóban, igaz, én is megszoktam.
De az elején ez fájt, mert a kezem az addig használt passzív előfok potijára állt rá, ahol a használt tartomány a 0-15 ó -ig volt, ezáltal nagyon finom volt a szabályozás..
Volt is pár viharos levelezés a Naim -el; korrektek voltak, odairányítottak valami technológiai főnökhöz, aki gyakorlatilag elismerte a problémát, elnézést kért, és azt mondta, hogy a dolog fejlesztés alatt áll.

Bezzeg a SuperUniti -n, ott még a bemenő jel szintjére is van korrekciós lehetőség.

dixie-chicken
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2806

Naim készülékek

Hozzászólás Szerző: dixie-chicken »

Jómagam a hangerőtekergetők közé tartozom.
Sok a lemez, sokféle a jelszint.

Technics SL1300G,MoFi Mastertracker,Shure M97ED,Shure M95ED,Shure 44-7,Shure M75ED Type 2,Soulnote E-1,Musical Fidelity M6Si,Tannoy D700S2...digitális:Marantz CD17KIS,Tidal/Teac UD-503

...it's only rock 'n' roll (but i like it)

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.

Naim készülékek

A fekete 252 nél cca 11 ig van az àtlagosan hallgatható tartomàny, jelerősseg ill aktuàlis pszichés àllapot, zenei befogadókèpessèg függvényèben.
Őszintèn , sosem éreztem ezzel kapcsolatban problémàt .
ami esetleg kellemes lenne, egy "db" kijelzés .
A hang a lènyeg !

Elégedetlenség? Szerintem enyhe kifejezés.
Most képzeld el, hogy kicsengeted a pénzt,  fekete csúcs 552 előfok + egy 552PS táppal, az most a Pennánál épp 23.520E.
A hangerőszabályozás tartomány/érzékenység-problémája itt is ugyanaz. Meg belül az $15 Alps poti.
Vagyis kb. 9, de max 10ó irányon túl szinte soha nem tekered fel, mert nagyon hangos lesz.

Az Olive esetében ha röviden nyomod, poti I. sebesség, ha hosszabban, átáll a  II. sebességre, ami gyorsabb, de visszaállítható az I. lassúságra egy belső gyári trimmerrel. Az I. fokozatot ellenálással állítod be, némi szereléssel. A tartomány nem változik, de  így már annyira lassan forgat, hogy távról a helyzet OK.

A feketéknél ha nyomod, akárhogy, a következő történik: pici kivárás, aztán meglódul a poti a II. sebességgel. Az I., a lassúbb dupla nyomással érhető el, és ilyenkor egy pici áramkör nem lassítja a motort, hanem szaggatja, így lesz lassabb, de nem eléggé. Lassítani nem tudod, mert a berakott bármilyen ellenállás kibillenti a szaggató áramkört a munkapontjából, és leáll/nem reagál.
És ott szerencsétlenkedsz, nyomogatod, a dupla klikk néha nem jön össze, stb...

A helyzet persze nem ilyen súlyos, a dolog tanulható, de egy ennyire drága készüléknél ez felháborító, a fekete, olcsóbb 202 -nél meg mondjuk csak nevetséges.

Páran mondjátok, hallom, hogy miért nem lehet kézzel?, valóban, azzal finomabb, a távot meg rakjuk el a szekrénybe...):

ajkamici
V.I.P.
V.I.P.

Naim készülékek

Inkàbb úgy tűnt , te vagy elégedetlen.

Én csak erre reagáltam, a megfogalmazásból úgy tűnt, ez a pont némi elégtelenséggel tölt el:

"A Naim előfokok, főleg a feketék, rendkívül kényelmetlen/szinte használhatatlan hangerőszabályzással örvendeztetnek meg minket, miután kinyögtük a horror árat. Vagyis kb. 9ó irányig zajlik a használható tartomány."

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”