Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Cambridge Audio termékek

n.drews
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 0

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: n.drews »

cosmo! Nem tudod az md alatti polcot lejjebb tenni? Az md alatt jó lenne, de az erősítő felfűti rendesen! Gondolj bele, a végfokok melege jól átmelegíti a gépet...
Egyébként a búgás jöhet simán a trafóból, ha nem tökéletes a tekercselése, de pl. nekem az altec acs48-am vagy 5 éve ilyen, sosincs kihúzva, néha picit búg..és kész
Figyelgesd, ha tényleg meleg, mondjuk egy (kikapcsolt) éjszaka után is, akkor nézesd meg szervízzel.

Torzonborz
Fórumlakó
Fórumlakó

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Torzonborz »

Na annyi a helyzet, hogy többet nem produkálta a búgó hangot, de stadby üzemmódban is meleg a készülék alja, a trafó alatti rész. Viszont müködik rendesen, ezen kívül semmi baja.  
Arra gondoltunk ciscoval, lehet a melegedés oka, hogy a készülék alatt nem jó a szellőzés és az erősítő felett van (most a készüléklábak alá tettünk egy-egy magnókazitokot és lejebb vittük a polcot egy fokkal). Berakok egy képet: a CD most az MD lejátszó helyett van. Lehet, hogy ez a baj? Vagy csak ennyi az üzemi hőmérséklete, csak eddig nem fogtam meg még a táp alatt?

tsc, ha van időd megnéznéd, hogy nálad mennyire melegszik.

Háát, nem tudom, de a kép alapján egy kicsit szűknek tűnik a hely... Hátul zárt a bútor, vagy van valamilyen szellőzés?

cosmo
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 1

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: cosmo »

Na annyi a helyzet, hogy többet nem produkálta a búgó hangot, de stadby üzemmódban is meleg a készülék alja, a trafó alatti rész. Viszont müködik rendesen, ezen kívül semmi baja.  
Arra gondoltunk ciscoval, lehet a melegedés oka, hogy a készülék alatt nem jó a szellőzés és az erősítő felett van (most a készüléklábak alá tettünk egy-egy magnókazitokot és lejebb vittük a polcot egy fokkal). Berakok egy képet: a CD most az MD lejátszó helyett van. Lehet, hogy ez a baj? Vagy csak ennyi az üzemi hőmérséklete, csak eddig nem fogtam meg még a táp alatt?

OFF: cosmo, ugye ez IKEA-s szekrény. Tök jó. Meg szép a Denon is, de ez még offabb.

Off: igen IKEA!

ajsa
Törzsvendég
Törzsvendég

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: ajsa »

OFF: cosmo, ugye ez IKEA-s szekrény. Tök jó. Meg szép a Denon is, de ez még offabb.
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Cambridge Audio termékek

21st century Digital Boy
Nincs visszaút
Nincs visszaút

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: 21st century Digital Boy »

Van egy kis problémám: ma lement egy órára és amikor visszaértem a kikpcsolt CD lejátszó trafója nagyon hangosan zúgott és a készülék is nagyon meleg volt. Majd amikor bekapcsoltam elmult a zúgás, de azóta is túl melegnek érzem a készüléket. A Cd-ket problémamentesen lejátsza. Az az igazság, hogy eddig nem néztem mennyire szokott meleg lenni a készülék, de most ezt kicsit soknak tartom. Kikapcsolt állapotabn sem hül le főleg a trafó körül. Természetes ez vagy szervíz lesz a dologból?
Ez sajnos szervíz lesz, ez nem normális jelenség
Mellorn Crescendo passzív előfok, Mellorn Temptation monoblokk pár, Mellorn Goliath hangfalak, Philips CD 950, Audio Note DAC1, Nordost Solar Wind hangfal kábel + interkonnekt

Vendég

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Van egy kis problémám: ma lement egy órára és amikor visszaértem a kikpcsolt CD lejátszó trafója nagyon hangosan zúgott és a készülék is nagyon meleg volt. Majd amikor bekapcsoltam elmult a zúgás, de azóta is túl melegnek érzem a készüléket. A Cd-ket problémamentesen lejátsza. Az az igazság, hogy eddig nem néztem mennyire szokott meleg lenni a készülék, de most ezt kicsit soknak tartom. Kikapcsolt állapotabn sem hül le főleg a trafó körül. Természetes ez vagy szervíz lesz a dologból?
Világos.
Nem szabad kikapcsolni.

Torzonborz
Fórumlakó
Fórumlakó

Cambridge Audio termékek

Na, hogy van a kicsike? Jobban van már?
De komolyra fordítva: van valami változás a hőmérsékletben? Remélem, nincs semmi baja...

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Cambridge Audio termékek

Vendég

Cambridge Audio termékek

Vkinél meg lehetne hallgatni a 640A-t? Bp-en

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Cambridge Audio termékek

HUh  
Amúgy én is sokat hallgatok "igényesebb" elektronikus zenét, meg még olyat is ami elég egyszerű. És igenis ezeket is élvezetesebb ilyenen hallgatni. Meg a Rotel is sokat dobott - nem is gondoltam volna - ilyen muzsikán.

Pl. egyik magyar kedvencem most a "The Casio Samples - Cutting Age", ilyen Depeche szerű szintipop, de k*rvajó...

Én általában maxi CD-ken lévő mixeket szoktam hallgatni, vagy ha olyanom van akkor a német vonalból: Blank & Jones. Viszont, mióta megvan a 640-es rengeteg klasszikust hallgatuk. Saját magamon csodálkoztam el a legjobban!

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: tsc »

HUh

Amúgy én is sokat hallgatok "igényesebb" elektronikus zenét, meg még olyat is ami elég egyszerű. És igenis ezeket is élvezetesebb ilyenen hallgatni. Meg a Rotel is sokat dobott - nem is gondoltam volna - ilyen muzsikán.

Pl. egyik magyar kedvencem most a "The Casio Samples - Cutting Age", ilyen Depeche szerű szintipop, de k*rvajó...

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Cambridge Audio termékek

Először is gratula Cosmónak, welcome 2 the club!  
Másodszor, aki 640C-t akar venni, annak még mindig mondanám, hogy a MM-ban "csak" 80e míg a NetDepón több, ha minden igaz, ezt érdemes előtte megnézni!

Az 540C és 640C közt meg szerintem nem érdemes vacillálni. 640 és kész. Annyival nem drágább, mint amennyit idegeskedne később az ember, hogy miért nem azt vette. Ott motoszkálna a kis ördög, hogy az biztos jobb volt.. No ezt elkerülendő egyből a nagyobbat kell venni.

A DA biztos más benne, és ha másért nem akkor ezért. Főleg hogy most az a Wolfson csúcsmodellje.. Annyira szar nem lehet!

Ráadásul a 640-esben külön áramellátása van a D/A-nak. Egyébként nagyon meg vagyok vele elégedve. A mai elektronikus zenéhez is hozzá tudott tenni. Nem is tudom, hogy bírtam eddig a Pana RV 41-sel.

tsc
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 14

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: tsc »

Először is gratula Cosmónak, welcome 2 the club!

Másodszor, aki 640C-t akar venni, annak még mindig mondanám, hogy a MM-ban "csak" 80e míg a NetDepón több, ha minden igaz, ezt érdemes előtte megnézni!

Az 540C és 640C közt meg szerintem nem érdemes vacillálni. 640 és kész. Annyival nem drágább, mint amennyit idegeskedne később az ember, hogy miért nem azt vette. Ott motoszkálna a kis ördög, hogy az biztos jobb volt.. No ezt elkerülendő egyből a nagyobbat kell venni.

A DA biztos más benne, és ha másért nem akkor ezért. Főleg hogy most az a Wolfson csúcsmodellje.. Annyira szar nem lehet!

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Cambridge Audio termékek

Tomory: Beidézem a másik topicból (Interconnesc), hogy mindenki értse:

Mea culpa. A CA Studio Reference jelenlegi árát egy nullával elírtam, pontosan és helyesen 15.900,- Ft/1m. A CA korábban gyártott - igen népszerű és szakmai elismeréseknek is örvendő - DAC-okat, de manapság a különálló DAC korábban olyan népszerű műfaja kihalóban van. Nekem a legutolsó S700-as készülékük van a birtokomban - a D500 lejátszóval összekötve - , amely egyben szép magyar szóval élve izolációs platform is, azaz a külső és a CD lejátszó által keltett vibrációkat hivatott csökkenteni, illetőleg kiküszöbölni. A lelke a Philips SAA 7350 (népszerűbb nevén DAC7) 1 bites átalakítója, amelyet támogat még egy PMD 100-as típusú HDCD szűrő is.

Ez nagyon tetszik nekem. Ötletes és praktikus megoldás. Kár, hogy nem gyártanak mapaság ilyet. Mennyit javít a hangon?

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Cambridge Audio termékek

Nem mondom azt, hogy nagyon jó lenne a hallásom, de nem is rossz szerintem.A Denon PMA-1055R-nél néha észrevehetö volt, hogy bizonyos részleteket a zenében nagyon is elötérbe helyezett esetleg a másik hangszer hátrányára. A CD-ket én vittem és ez föleg a Savatage- Wake Of Magellan lemezénél volt észrevehetö. Valamint nem tapasztaltam azt az egyensulyt a mély-közép-magas tartományok között mint a másik két erösitönél. A mély és a magas hangok néha tolakodóak voltak, szóval keveseltem a közép hangokat.
Nem szeretem, ha az erösitön valamilyen hangot ki kell emelni!!!
Amúgy mákom volt mikor vettem mert esös idö volt és nem jött senki az üzletbe igy majdnem 4-órát halgathattam öket.

Így már érthető a dolog. Egyébként és sem állítgatok az erősítőn semmit.

Vendég

Cambridge Audio termékek

Szia! 
Amivel összehasonlitottam az üzletben az a NAD C320Bee & a Denon PMA-1055R erösitö volt. Mindhármat ugyanabban a felállásban hosonlitottuk össze: CD: Cambridge Audio 640C Hangfalak: MonitorAudio a tipusát pontosan nem tudom Kábelek: VDH. Zene pedig Phil Collins, George Michael stb. volt.
A Denonnal kezdtük amiröl most sokat nem akarok irni de hamar kiderült, hogy én nem ilyen hangzásvilágot szeretnék... miután összerakták a NAD-ot ehhez képest a Denon tulságosan is nyers és agressziv volt. Nekem nem jött be teljesen ugy szólt mint a régi Marantz-om. A NAD az egy nagyon jó erösitö a boltosok szerint talán jobb is mint a 640A, de én igazán nagy különbséget nem hallottam köztük. Talán a NAD kisebb hangerönél dinamikusabb és részletezöbb volt mint a CA. A Cambridge Audio mellett mindenképp a külleme ill. a CD lejátszója miatt döntöttem (persze a hangja volt az elsö szempont). Tegnap sajna nam volt idöm a 640C-t megvásárolni majd talán hétfön.

Itt egy kép az erösitömröl, sajna a kép nem az igazi mert nem valami jó a fényképezöm.

Nagyon szép ez az erősítő , jó lenne ha megoldhatnám egyszerre a sztereo és a házimozi láncot.

Egyébként mit értesz az aléatt, hogy a Denon nyers és agresszív volt?

Nem mondom azt, hogy nagyon jó lenne a hallásom, de nem is rossz szerintem.
A Denon PMA-1055R-nél néha észrevehetö volt, hogy bizonyos részleteket a zenében nagyon is elötérbe helyezett esetleg a másik hangszer hátrányára. A CD-ket én vittem és ez föleg a Savatage- Wake Of Magellan lemezénél volt észrevehetö. Valamint nem tapasztaltam azt az egyensulyt a mély-közép-magas tartományok között mint a másik két erösitönél. A mély és a magas hangok néha tolakodóak voltak, szóval keveseltem a közép hangokat.
Amúgy mákom volt mikor vettem mert esös idö volt és nem jött senki az üzletbe igy majdnem 4-órát halgathattam öket.

Pesti vagy?

gyrx
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: gyrx »

Szia! 
Amivel összehasonlitottam az üzletben az a NAD C320Bee & a Denon PMA-1055R erösitö volt. Mindhármat ugyanabban a felállásban hosonlitottuk össze: CD: Cambridge Audio 640C Hangfalak: MonitorAudio a tipusát pontosan nem tudom Kábelek: VDH. Zene pedig Phil Collins, George Michael stb. volt.
A Denonnal kezdtük amiröl most sokat nem akarok irni de hamar kiderült, hogy én nem ilyen hangzásvilágot szeretnék... miután összerakták a NAD-ot ehhez képest a Denon tulságosan is nyers és agressziv volt. Nekem nem jött be teljesen ugy szólt mint a régi Marantz-om. A NAD az egy nagyon jó erösitö a boltosok szerint talán jobb is mint a 640A, de én igazán nagy különbséget nem hallottam köztük. Talán a NAD kisebb hangerönél dinamikusabb és részletezöbb volt mint a CA. A Cambridge Audio mellett mindenképp a külleme ill. a CD lejátszója miatt döntöttem (persze a hangja volt az elsö szempont). Tegnap sajna nam volt idöm a 640C-t megvásárolni majd talán hétfön.

Itt egy kép az erösitömröl, sajna a kép nem az igazi mert nem valami jó a fényképezöm.

Nagyon szép ez az erősítő , jó lenne ha megoldhatnám egyszerre a sztereo és a házimozi láncot.

Nem mondom azt, hogy nagyon jó lenne a hallásom, de nem is rossz szerintem.
A Denon PMA-1055R-nél néha észrevehetö volt, hogy bizonyos részleteket a zenében nagyon is elötérbe helyezett esetleg a másik hangszer hátrányára. A CD-ket én vittem és ez föleg a Savatage- Wake Of Magellan lemezénél volt észrevehetö. Valamint nem tapasztaltam azt az egyensulyt a mély-közép-magas tartományok között mint a másik két erösitönél. A mély és a magas hangok néha tolakodóak voltak, szóval keveseltem a közép hangokat.
TV : Philips 21PT5407/01 Sat : Philips DSX6010 DVD/SACD player : Philips DVD763SA CD : Cambridge Audio Azur 640C Erösitö : Cambridge Audio Azur 640A Hangfal : Mission M33 Kábelek : M.N.C & CAT5

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Cambridge Audio termékek

Szia! 

gyrx
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Cambridge Audio termékek

Remélem nem megy fel...

Kizárt az áremelés szerintem... Pláne olyen okok miatt, hogy keresik a terméket. Manapság már akkora az árverseny, hogy ilyen esetben símán a nyakukon maradn. Szóval ettől nem kell félned, az tuti.

OK, meggyőztetek! Igazából csak azért jutott az áremelés az eszembe, mert ahogy olvastam a neten, nem szokványos módon általában mindenhol többe került, mint nálunk! (Anglia, Németo., Ausztrália) Pedig ez nagy ritkaság, hiszen tudjuk, hogy árszínvonalban már sok esetben megelőzzük Európát...

Ez igy van, tényleg mindenhol kicsit drágább mint nálunk, de például én kintröl hoztam a 640A-t kb.: 67.000Ft-os bevezetö áron
TV : Philips 21PT5407/01 Sat : Philips DSX6010 DVD/SACD player : Philips DVD763SA CD : Cambridge Audio Azur 640C Erösitö : Cambridge Audio Azur 640A Hangfal : Mission M33 Kábelek : M.N.C & CAT5

gyrx
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn

Cambridge Audio termékek

Sziasztok!Akkor már megérdemelten én is had gratuláljak cosmonak a CD-lejátszó vételéhez
Lenne egy kérdésem... föleg hozzád cosmo?!
Az erösitöm mellé holnapra tervezem a CD-lejátszó vásárlását.
Ne gondolkozzam azon ugye... ha megvan rá a pénzem, melyik CD-lelyátszót vegyem az 540c-t vagy a 640c-t?
Van egyáltalán hangzásbeli különbség a kettö között?
Mondjuk, ha bemegyek az üzletbe akkor ugyis vége lessz a töprengésemnek és a 640c-t veszem meg.
Amúgy engem ez az Azur sorozat teljesen maga alá gyűrt mint a hangzásával mint a küllemével, nagyon tetszik!

Hi gyrx!
Légyszíves írjál vmit az erősítődről, mert egyre jobban mozgatnak a CA cuccok.
Esetleg, ha össze tudnád hasonlítani más hasonló áru erősítővel. (Rotel, Nad, Arcam)
Köszi!

Szia!

Torzonborz
Fórumlakó
Fórumlakó

Cambridge Audio termékek

Remélem nem megy fel...

Kizárt az áremelés szerintem... Pláne olyen okok miatt, hogy keresik a terméket. Manapság már akkora az árverseny, hogy ilyen esetben símán a nyakukon maradn. Szóval ettől nem kell félned, az tuti.

OK, meggyőztetek! Igazából csak azért jutott az áremelés az eszembe, mert ahogy olvastam a neten, nem szokványos módon általában mindenhol többe került, mint nálunk! (Anglia, Németo., Ausztrália) Pedig ez nagy ritkaság, hiszen tudjuk, hogy árszínvonalban már sok esetben megelőzzük Európát...

(ex)Cat
Beköltözött
Beköltözött
Értékelés: 3

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: (ex)Cat »

Remélem nem megy fel...

cosmo
Beköltözött
Beköltözött

Cambridge Audio termékek

Ami nekem kicsit furcsa volt, hogy a készülék előlapja tényleg egy lap, ami túllóg alul-felül-oldalt magán a készüléken! (Nem tudom, értelmesen fejeztem-e ki magamat...) És most nézegetve a többi terméküket, látom, ez mindegyiknél így van, a fotókon látható is! Nekem valahogy jobban tetszik a sima, konvex dobozforma! Az viszont tetszett, hogy az egész készülékház fémből van, nem silver-fröcsi! Most azon agyalok, hogy megvegyem-e a Netdepón most a 640C-t (meghallgatás nélkül), vagy várjam meg a II.AVBT-t? Attól tartok, ha így viszik a cuccot, jól felnyomják az árát, mire legközelebb kapható lesz a Hifi-Barlangban...

Nekem így, ilyen dizájnal is nagyon tetszik. Tényleg ránézésre egy kicsit kicsi, de nagyon súlyos.

Az árát nem biztos, hogy felnyomják, de szerintem várj egy kicsit mégvele legalább az AVII-ig!

ajsa
Törzsvendég
Törzsvendég

Cambridge Audio termékek

Hozzászólás Szerző: ajsa »

A Netdepón nagyon csábító, hogy a 11 óráig megrendelt, raktáron lévő készüléket még aznap leszállítják (Bp.-en), és fizetés az ávételkor, nem kell vacakolni a bankkártyaszámmal... Asszem, megvárom a találkozót, és aztán 99%, hogy megrendelem...
Hát igen, ezért előny, ha valaki bp-i. Amúgy Szegeden az MM-ben is lehet kapni.
Sohasem lenn�k egy olyan klubnak a tagja, amelyik elfogadna engem tagj�nak.

Válasz küldése

Vissza: “Hifi gyártók”