Oldal: 1 / 2
Re: Guatemalai kávé tesztek.
Elküldve: 2020.03.20., pén. 21:51
Szerző: AVX
VIstvan87 írta: ↑2020.03.20., pén. 21:17
Sziasztok!
Guatemala Huehuetenanho kávéhoz milyen hőfok beállítást javasoltok?
Így erre a kérdésre senki sem tud válaszolni.
Nem mindegy milyen gép és az sem mindegy, hogy kinek milyen az ízlése.
Nálam ez a kávé kb 90 fokon lenne jó, de szerintem kérdés helyett egyszerűbb lenne kipróbálni. Én pl ha Lelit gépről van szó, akkor kezdeném 92 fokon.
Re: Guatemalai kávé tesztek.
Elküldve: 2020.03.20., pén. 21:17
Szerző: VIstvan87
Sziasztok!
Guatemala Huehuetenanho kávéhoz milyen hőfok beállítást javasoltok?
Guatemalai kávé tesztek.
Elküldve: 2017.02.12., vas. 13:06
Szerző: Stevo
Üdv!
Ezt a pár mondatok azoknak szánom, akik hozzám hasonlóan most kezdenek belemerülni a kvzásba, "indulnak a lejtőn".
Ma ittam először guetemalai Maragogyppe-t. Egyszerűen eufórikus hatása volt rám. És nem csak azért, mert a nem rég vásárolt használt Gaggia C.-al hosszas próbálkozást követően most sikerült először egy igazán jót csapolnom, hanem pillanatnyilag ez a legjobb kv., amit valaha is ittam. Valószínúleg még lesz részem, sőt teljesen biztos vagyok benne, hasonló kv élményekben, hiszen óriási a kitűnő kvék választéka ezen az oldalon. Számomra az AVX
"A" kv.!
Aki eddig csak gondolkodott a vásárláson, azt csak bíztatni tudom, hogy ne hezitáljon, bármelyik mellett is dönt elsőként az AVX kvék sorában, egyszerűen nem lehet vele melléfogni! Muszály megtapasztalni!
További sok sikert kívánok a Cég minden munkatársának!
Guatemalai kávé tesztek.
Elküldve: 2016.11.08., kedd 14:15
Szerző: horvath73
Köszönöm , a következõt már jobban megpörköltem, a második reccsenésnél leállítottam.Én az esetek többségénél 150 fokon szoktam szárítani, melegíteni, ezt követõen emelem a hõt.
A korábbihoz képest teljesen más ízvilág.Igaz elég sokat veszített a savasságából de határozottan érezhetõ a marcipán, mandula, kakaó.Nekem így sokkal jobban ízlett.Testesebb is lett.A középút talán leállítás a második reccsenést megelõzõen, de a közelében.
Guatemalai kávé tesztek.
Elküldve: 2016.10.17., hétf. 09:51
Szerző: horvath73
Az, hogy senki nem csinálja, még nem ok arra, hogy ne próbáljam ki. Sőt, arra sem, hogy rossz megoldás lenne. Az év nagy részében nincs rá szükség, de télen sokkal jobb eredményt érek el vele, mint előmelegítés nélkül. A szemeket melegítem elő, hogy az egész pörkölési folyamat végig lemenjen és ne legyen hőhiányos-foltos a kávé.
Köszönöm , a következõt már jobban megpörköltem, a második reccsenésnél leállítottam.Én az esetek többségénél 150 fokon szoktam szárítani, melegíteni, ezt követõen emelem a hõt.
Guatemalai kávé tesztek.
Elküldve: 2016.10.17., hétf. 09:22
Szerző: AVX
Az, hogy senki nem csinálja, még nem ok arra, hogy ne próbáljam ki. Sőt, arra sem, hogy rossz megoldás lenne. Az év nagy részében nincs rá szükség, de télen sokkal jobb eredményt érek el vele, mint előmelegítés nélkül. A szemeket melegítem elő, hogy az egész pörkölési folyamat végig lemenjen és ne legyen hőhiányos-foltos a kávé.
Télen kis pörkölő esetén valóban lehet értelme.
Guatemalai kávé tesztek.
Elküldve: 2016.10.17., hétf. 08:58
Szerző: Begicafe
Megpróbáltam feltölteni, a képet, lebutítva sikerült.
A kép alapján nekem ez picit hőhiányos. Persze ízre így sem rossz, de érdemes még vele próbálkozni.
Guatemalai kávé tesztek.
Elküldve: 2016.10.17., hétf. 08:56
Szerző: Begicafe
Én sosem szoktam a babokat előmelegíteni, de szerintem a profik közül sem senki.
Az, hogy senki nem csinálja, még nem ok arra, hogy ne próbáljam ki. Sőt, arra sem, hogy rossz megoldás lenne. Az év nagy részében nincs rá szükség, de télen sokkal jobb eredményt érek el vele, mint előmelegítés nélkül. A szemeket melegítem elő, hogy az egész pörkölési folyamat végig lemenjen és ne legyen hőhiányos-foltos a kávé.
Guatemalai kávé tesztek.
Elküldve: 2016.10.15., szomb. 17:57
Szerző: AVX
Állítva kicsit a darálón 18 g-al nagy változás, finoman savas, könnyed kávé, határozottan kiétezhető marcipánnal.
Na mondom én, hogy kevés volt.
Guatemalai kávé tesztek.
Elküldve: 2016.10.15., szomb. 17:15
Szerző: horvath73
15g biztosan kevés, ha világosabb a pörkölés.
A 16g-os renekába 18-at szoktunk ilyen kávéból pakolni.
A pörkölést is könnyű elcseszni, szóval ez így eléggé több esélyes dolog.
Állítva kicsit a darálón 18 g-al nagy változás, finoman savas, könnyed kávé, határozottan kiétezhető marcipánnal.
Guatemalai kávé tesztek.
Elküldve: 2016.10.15., szomb. 16:18
Szerző: horvath73
Megpróbáltam feltölteni, a képet, lebutítva sikerült.
Guatemalai kávé tesztek.
Elküldve: 2016.10.15., szomb. 15:42
Szerző: AVX
A tőletek vásárolt Gene cafeban való pörkölésre gondoltam.Olvastam, hogy van aki előmelegíti üresben járatva majd ezt követően teszi bele a kávét ill. kávéktól függően kb. 5 percet szárítja majd ezt követően emeli a hőt. Próbáltam mobilról feltölteni képet a pörkölt guatemalairól de nem csatolta.
Én sosem szoktam a babokat előmelegíteni, de szerintem a profik közül sem senki.
Guatemalai kávé tesztek.
Elküldve: 2016.10.15., szomb. 15:39
Szerző: horvath73
Ez most komoly?
A tőletek vásárolt Gene cafeban való pörkölésre gondoltam.Olvastam, hogy van aki előmelegíti üresben járatva majd ezt követően teszi bele a kávét ill. kávéktól függően kb. 5 percet szárítja majd ezt követően emeli a hőt. Próbáltam mobilról feltölteni képet a pörkölt guatemalairól de nem csatolta.
Guatemalai kávé tesztek.
Elküldve: 2016.10.15., szomb. 15:06
Szerző: AVX
Amint otthon leszek felteszem. 150 fokon 5 percig melegíted?vagy előmelegíted a dobot?
Ez most komoly?
Guatemalai kávé tesztek.
Elküldve: 2016.10.15., szomb. 11:16
Szerző: horvath73
Szerintem a pörkölés lesz a gond. Tudnál esetleg néhány szemről berakni fotót? Új fajtáknál én is belefutok ilyen hibába, illetve télen, amikor hidegben pörkölök. Olyankor előmelegítem a szemeket, hogy elérje az adott idő alatt a megfelelő hőfokot.Amint otthon leszek felteszem. 150 fokon 5 percig melegíted?vagy előmelegíted a dobot?
Guatemalai kávé tesztek.
Elküldve: 2016.10.15., szomb. 09:05
Szerző: Begicafe
Biztos igazad van, szerintem is világos, általában sötėtebre pörkölök.Talán a jövő héten lepörkölök egy újabb adagot.Amúgy nagyon jó, minőségi kávé, szépen pörkölhető.A pihenési fázisban nagyon kellemes illatok.
Szerintem a pörkölés lesz a gond. Tudnál esetleg néhány szemről berakni fotót? Új fajtáknál én is belefutok ilyen hibába, illetve télen, amikor hidegben pörkölök. Olyankor előmelegítem a szemeket, hogy elérje az adott idő alatt a megfelelő hőfokot.
Guatemalai kávé tesztek.
Elküldve: 2016.10.14., pén. 19:23
Szerző: horvath73
15g biztosan kevés, ha világosabb a pörkölés.
A 16g-os renekába 18-at szoktunk ilyen kávéból pakolni.
A pörkölést is könnyű elcseszni, szóval ez így eléggé több esélyes dolog.
Biztos igazad van, szerintem is világos, általában sötėtebre pörkölök.Talán a jövő héten lepörkölök egy újabb adagot.Amúgy nagyon jó, minőségi kávé, szépen pörkölhető.A pihenési fázisban nagyon kellemes illatok.
Guatemalai kávé tesztek.
Elküldve: 2016.10.14., pén. 19:07
Szerző: AVX
Lelit PL41TEM-et használok, azt hiszem talán 1-2 g férne még pluszban.
15g biztosan kevés, ha világosabb a pörkölés.
A 16g-os renekába 18-at szoktunk ilyen kávéból pakolni.
A pörkölést is könnyű elcseszni, szóval ez így eléggé több esélyes dolog.
Guatemalai kávé tesztek.
Elküldve: 2016.10.14., pén. 18:29
Szerző: horvath73
Szerintem kevés a 15g.
Egyébként ez egy gyümis kávé. Szegeden teszteltük is Asgardékkal.
Lelit PL41TEM-et használok, azt hiszem talán 1-2 g férne még pluszban.
Guatemalai kávé tesztek.
Elküldve: 2016.10.14., pén. 18:26
Szerző: horvath73
Szerintem kevés a 15g.
Egyébként ez egy gyümis kávé. Szegeden teszteltük is Asgardékkal.
Guatemalai kávé tesztek.
Elküldve: 2016.10.14., pén. 18:15
Szerző: AVX
Üdv.Segítséget kérnék.Ma megkóstoltam a Marzapanet, vsz. alul pörköltem. 90 és 92 fokon próbãltam 15 g-ból valamit kihozni.A mennyiség, idő, crema színe ill. állaga rendben, még az illat is kellemes volt, de sajnos túl savasnak tűnt az íze, talán vmilyen citrusos íz.A videon elmondottaktól sajna eltér, inkább etióp kávéhoz hasonlított.
Szerintem kevés a 15g.
Egyébként ez egy gyümis kávé. Szegeden teszteltük is Asgardékkal.
Guatemalai kávé tesztek.
Elküldve: 2016.10.14., pén. 17:56
Szerző: horvath73
Üdv.Segítséget kérnék.Ma megkóstoltam a Marzapanet, vsz. alul pörköltem. 90 és 92 fokon próbãltam 15 g-ból valamit kihozni.A mennyiség, idő, crema színe ill. állaga rendben, még az illat is kellemes volt, de sajnos túl savasnak tűnt az íze, talán vmilyen citrusos íz.A videon elmondottaktól sajna eltér, inkább etióp kávéhoz hasonlított.
Guatemalai kávé tesztek.
Elküldve: 2016.10.14., pén. 17:48
Szerző: horvath73
Még tavasszal írtam a Tamarindról, kicsit visszatérnék rá. Nagyon jó alapanyag. Megpróbáltam kicsot alakítani a pörkölésen. Eszpresszónak is kiváló, ugyanakkor filtereszközbe is. Nekem szifonban ízlett leginkább.
Presszónak 89 fokon 14gr kávéból 28gr presszót készítettem, 30mp alatt. Barackos, mandarinos illat. Kellemes mandarinos édeskés íz, finom fűszerekkel a háttérben. Sikerült másodjára a savakat jobban sikerült megfogni, szerintem jól áll a kávénak. Hátulütő hogy így precizen be kell lőni az extrakciót, az előző változat nagyobb mozgásteret adott. Viszont így élénkebb finomabb, nem feldolgozott gyümölcs hanem friss édes, zamatos.
Alulextraktálva üres, savanyú, felül törökmézes, aszaltbarackos, de már zöldfűszerek is megjelennek.
Guatemalai kávé tesztek.
Elküldve: 2015.10.31., szomb. 11:54
Szerző: AVX
Most egy ilyen mintát kóstolgatok:
Guatemala Acatenango San Diego
Még állítgatnom kell a darálón, mert nagyon csöpögősre sikerült az első shot, de így is finom volt.
90 fokon hagytam a hőfokot.
Guatemalai kávé tesztek.
Elküldve: 2015.09.14., hétf. 20:53
Szerző: AVX
Guatemala Maragogype
2 nap óta egy ilyet kóstolgattam.
Igazi csokibomba ez is.
90 fokos beállításnál érezhető volt egy kesernyés, de nem bántó étcsoki utóíz nagyon sokáig.
86 fokos beállítás esetén teljesen kisímult. Elmúlt az a kissé zavaró kesernyés utóíz.
Brikkához nagyon ajánlom ezt a kávét.
Aki a hagyományos vonalat kedveli, azoknak is érdemes kipróbálni.
Hatalmasak a babok.