Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Szemes kávé tesztek
- Vinkler
- Adminisztrátor
- Hozzászólások: 14015
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 8960
- Tartózkodási hely: Szentendre
Szemes kávé tesztek
Szeptemberben lehetne egy újabb kör.
Mivel most 13-ból állna a csapat így több kávé jutna egy főre. (146g)
Nekünk is maradna +100g
Ok.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Szemes kávé tesztek
Szeptemberben lehetne egy újabb kör.
Arra gondoltam, hogy lehetne egy amerikai kör.
Brazil kávé kivételével lehetne több országból.
Szerintem ez is érdekes lenne.
Szeptember elején indulnánk.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Szemes kávé tesztek
Teljesen más a babok "sűrűsége". Az 5., 6. -ból simán belement 16g abba a kosárba amibe a 2. és 4. versenyzőből csak 14g ment. Ugyanúgy érezhető a különbség a HG1esetében is. A 2. és 4. szinte ledarálja magát, a többit azért fogni kellett rendesen, főleg a Doubleshot kávéját.
A Kapuciner féle volt a legvilágosabb. Nekem sikerült ebből is egész jót kihozni, perzse úgy könnyebb volt, hogy tudtam mi az.
Úgy gondolom, hogy ezt a Supremo típust nem érdemes ennyire világosra pörkölni.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Szemes kávé tesztek
Pedig de.
1,Beanlight-Sofia Antioquia COLOMBIA-9390 Ft/kg T-110
2,AVX Café-Colombia Cundinamarca -8990 Ft/kg-T-88
3, Kapuciner-Kolumbia Supremo-8000 Ft- T-114
4,AVX Café-Colombia Maragogype -8990 Ft/kg-T-108
5,Doubleshot-Kolumbie Miguel Castro-12000 Ft/kg- T-110
6,AVX Café Honduras SHG S. José Maresol-4990 Ft/kg--T-112
Teljesen más a babok "sűrűsége". Az 5., 6. -ból simán belement 16g abba a kosárba amibe a 2. és 4. versenyzőből csak 14g ment. Ugyanúgy érezhető a különbség a HG1esetében is. A 2. és 4. szinte ledarálja magát, a többit azért fogni kellett rendesen, főleg a Doubleshot kávéját.
Szemes kávé tesztek
A HG1 nem tudom mennyire ludas ebben, inkább a nagyon világos kávékkal szokott megszenvedni, a Maragogype meg nem épp ilyen.
Pedig de.
1,Beanlight-Sofia Antioquia COLOMBIA-9390 Ft/kg T-110
2,AVX Café-Colombia Cundinamarca -8990 Ft/kg-T-88
3, Kapuciner-Kolumbia Supremo-8000 Ft- T-114
4,AVX Café-Colombia Maragogype -8990 Ft/kg-T-108
5,Doubleshot-Kolumbie Miguel Castro-12000 Ft/kg- T-110
6,AVX Café Honduras SHG S. José Maresol-4990 Ft/kg--T-112
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Szemes kávé tesztek
2esre és margora ugyanazt a pontot adtuk. ha még lenne 1-2 adag, akkor Majorra is ráengedném, egyelőre eléggé más izeket érzek vele, mint SJVel. pont a teszt közepén kaptam vissza a majorom, nem akartam keverni, ráadásul SJt jobban ismertem.
Egyébként nekem tényleg volt a margoban némi gyümi, de akármit csináltam, mindig maradt benne egy égett iz. (csak ebben a típusban). Ebben a paraméterben hasonlított nálam a múltkori körben levő keverékre, aminek a fele nyersebb volt, fele meg égett. Szóval még savanykásra elkészítve is maradt benne égettség. És ekkor széttártam a kezem. Aztán 5-6 után visszatértem rá, és nálam egyértelműen elmaradt tőlük.
A ketes egymás után többször volt finom, sajnos már teszten kívül. Simán lehetett volna bronzérmes, ha a teszt alatt próbálom ki a különböző nyomásprofilokat. A 3. meg csak az utolsó adaggal villantott, de ott nagyot. Addig az is átlagos volt, lehet, többeknek nem sikerült beletalálni, ahogy én sem tudom a 4. versenyzőt megadásra bírni.
A HG1 nem tudom mennyire ludas ebben, inkább a nagyon világos kávékkal szokott megszenvedni, a Maragogype meg nem épp ilyen. Az bizttos, hogy legközelebb is fagyasztani fogom, mert az utólagos próbák ugyanolyan éedekesek számomra mint a vakteszt.
Szemes kávé tesztek
Nehogy félreérthető legyen, ők a Korzón sem akarnak kávét teszteltetni, szóval alapvetően nem hinném, hogy velünk lenne a gondjuk.
Elég sok új kisebb pörkölő üzem viszont ott nagy eséllyel nem fog teszteltetni, mert a Korzón ezért fizetni kell, de nálunk ingyenes.
Majd ezek a cégek eldöntik, hogy melyik csapatot választják.
Nálunk szinte ugyanaz a gárda már az indulás óta és még jönnének újak. Ahogy nézem a másik csapatnál 1 év alatt jó pár tesztelő megfordult.
Mondjuk ha olyan moslékot kéne inni, mint amiről többször hallottam, én sem bírnám soká
Szemes kávé tesztek
Paljoc, CM és Kávékalmár jelezte, hogy nem kíván részt venni , de mások meg igen, szóval nem mindenki gondolkodík így.
Nehogy félreérthető legyen, ők a Korzón sem akarnak kávét teszteltetni, szóval alapvetően nem hinném, hogy velünk lenne a gondjuk.
Elég sok új kisebb pörkölő üzem viszont ott nagy eséllyel nem fog teszteltetni, mert a Korzón ezért fizetni kell, de nálunk ingyenes.
Majd ezek a cégek eldöntik, hogy melyik csapatot választják.
Nálunk szinte ugyanaz a gárda már az indulás óta és még jönnének újak. Ahogy nézem a másik csapatnál 1 év alatt jó pár tesztelő megfordult.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Szemes kávé tesztek
Az is igaz hogy ha valaki nagyon együtt él a gépével kapásból jó kávét lehet kihozni. Legalább annyit számít a gyakorlat mint a gép maga.
Ezzel nagyon egyet tudok érteni.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Szemes kávé tesztek
Jájj.
Na ezen megint fognak majd páran rágódni.
Nem ilyen célból írtam egyáltalán, lehet nem is a legszerencsésebb a megfogalmazás. Tartalmilag a lényeg, hogy a jobb gépek egyre jobban bontják az ízeket. Feleségem szokta mondani hogy az LM-ben "van a legtöbb íz". Visszafelé meg egyre inkább mosódnak az ízek, meg csökken a test. De mint a tesztekből is kiviláglik a kávék többsége majd minden géppel abszolút élvezhető, néhány csavarosabb kivételtől eltekintve.
Az is igaz hogy ha valaki nagyon együtt él a gépével kapásból jó kávét lehet kihozni. Legalább annyit számít a gyakorlat mint a gép maga.
Szemes kávé tesztek
Előbb kiismerem a majort, addig, hiába drágább őrlő, mint SJ (nekem egyelőre jobban tetszik), egyelőre nem tenném tűzbe kezem érte. SJt meg használom vagy 2 éve, lement már a torkán pár száz kiló, tudom mikor akar átverni, és mikor hova érdemes állítani. Major még át-át ver, de érzek benne potenciált.
Igen, tudom, hogy az általános vélekedés szerint az őrlő a legfontosabb, de nekem óriási előrelépés volt az agyontuningolt vibiemme a silvia után. úgy fogalmaznék, hogy savanyú meg keserű után felismerhetőek lettek a gyümölcsök ízei, meg van édesség is, könnyedség is, miközben bármikor olyan testes is tud lenni, mintha gyümis csokiba harapnék. Nomeg pl Toobee az eroikáját úgy ismeri, mint tenyerét. Nála még a filléres őrlőjével is olyan KVkat ittam, hogy csak pislogtam.
Én már nem lennék jó tesztelő.
Lehet 20 éve még én is jobban éreztem volna az ízeket, de ma már csak az alap ízek között tudok különbséget tenni.
Ez van, nem tudok vele mit tenni.
Azt viszont könnyű észrevenni, ha gépet cserélünk, hogy mi a különbség.
Mint írtam, nekünk ez egy jó móka, semmi több.
Nem véletlenül vettem fel ügyes fiatalokat, akik viszont nagyon jók a kóstolás terén is. Mindketten olyan kávézóban dolgoztak eddig, ahol nem átlagos kávékat készítettek.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- bajnokpityu
- V.I.P.
- Hozzászólások: 772
- Csatlakozott: 2006.10.17., kedd 21:20
- Értékelés: 174
Szemes kávé tesztek
A daráló baromi sokat számít.
Nem véletlenül volt már nálunk háromszor is daráló teszt, de pont az a jó, hogy sokan sokféle gépparkkal tesztelik a kávékat.
A végeredménynek semmi jelentősége. Eddig még sosem fogyott több, vagy kevesebb a teszteredmény után, szóval ez tényleg csak egy jó játék, amit megígérem, hogy még jó darabig életben tartunk.
Előbb kiismerem a majort, addig, hiába drágább őrlő, mint SJ (nekem egyelőre jobban tetszik), egyelőre nem tenném tűzbe kezem érte. SJt meg használom vagy 2 éve, lement már a torkán pár száz kiló, tudom mikor akar átverni, és mikor hova érdemes állítani. Major még át-át ver, de érzek benne potenciált.
Igen, tudom, hogy az általános vélekedés szerint az őrlő a legfontosabb, de nekem óriási előrelépés volt az agyontuningolt vibiemme a silvia után. úgy fogalmaznék, hogy savanyú meg keserű után felismerhetőek lettek a gyümölcsök ízei, meg van édesség is, könnyedség is, miközben bármikor olyan testes is tud lenni, mintha gyümis csokiba harapnék. Nomeg pl Toobee az eroikáját úgy ismeri, mint tenyerét. Nála még a filléres őrlőjével is olyan KVkat ittam, hogy csak pislogtam.
Szemes kávé tesztek
2esre és margora ugyanazt a pontot adtuk. ha még lenne 1-2 adag, akkor Majorra is ráengedném, egyelőre eléggé más izeket érzek vele, mint SJVel. pont a teszt közepén kaptam vissza a majorom, nem akartam keverni, ráadásul SJt jobban ismertem.
Egyébként nekem tényleg volt a margoban némi gyümi, de akármit csináltam, mindig maradt benne egy égett iz. (csak ebben a típusban). Ebben a paraméterben hasonlított nálam a múltkori körben levő keverékre, aminek a fele nyersebb volt, fele meg égett. Szóval még savanykásra elkészítve is maradt benne égettség. És ekkor széttártam a kezem. Aztán 5-6 után visszatértem rá, és nálam egyértelműen elmaradt tőlük.
A daráló baromi sokat számít.
Nem véletlenül volt már nálunk háromszor is daráló teszt, de pont az a jó, hogy sokan sokféle gépparkkal tesztelik a kávékat.
A végeredménynek semmi jelentősége. Eddig még sosem fogyott több, vagy kevesebb a teszteredmény után, szóval ez tényleg csak egy jó játék, amit megígérem, hogy még jó darabig életben tartunk.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Szemes kávé tesztek
Cremina nyilván sokszorosan jobb kávét dob bármikor mint egy kis rezgőpumpás GC vagy akármi.
Jájj.
Na ezen megint fognak majd páran rágódni.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- bajnokpityu
- V.I.P.
- Hozzászólások: 772
- Csatlakozott: 2006.10.17., kedd 21:20
- Értékelés: 174
Szemes kávé tesztek
Mivel adagonként fagyasztottam a kávékat, párral játszottam teszten kívül is. A 2. Javítani tudott, de a Maragogype továbbra sem kedvenc. Egyszerűen nem jönnek a többiek álral leírt ízjegyek. Csakacsoki, csakacsoki, csakazértis . Van még egy-két adag, próbálkozok.
2esre és margora ugyanazt a pontot adtuk. ha még lenne 1-2 adag, akkor Majorra is ráengedném, egyelőre eléggé más izeket érzek vele, mint SJVel. pont a teszt közepén kaptam vissza a majorom, nem akartam keverni, ráadásul SJt jobban ismertem.
Egyébként nekem tényleg volt a margoban némi gyümi, de akármit csináltam, mindig maradt benne egy égett iz. (csak ebben a típusban). Ebben a paraméterben hasonlított nálam a múltkori körben levő keverékre, aminek a fele nyersebb volt, fele meg égett. Szóval még savanykásra elkészítve is maradt benne égettség. És ekkor széttártam a kezem. Aztán 5-6 után visszatértem rá, és nálam egyértelműen elmaradt tőlük.
Szemes kávé tesztek
Mivel adagonként fagyasztottam a kávékat, párral játszottam teszten kívül is. A 2. Javítani tudott, de a Maragogype továbbra sem kedvenc. Egyszerűen nem jönnek a többiek álral leírt ízjegyek. Csakacsoki, csakacsoki, csakazértis . Van még egy-két adag, próbálkozok.
Szerintem a Cremina miatt. Az hajlamos nagyon ilyen irányba tolni. Hétvégén nálam pl megmaradt az 5 maradéka volt terítéken. Mostanra már kicsit megfáradt, elvékonyodott, fáradt savanykás lett. Gondoltam Creminával kicsit megédesítem, összemosom, be is jött, feleségem nem is ismerte fel hogy ez ugyanaz a kávé mint az előző, csak más gépen. Ez az ízkarakter a kávék döntő többségénél előnyös, de szerintem a rafináltabbaknál az ízösszemosás, és az édeskés "kompótos" fedés nem biztos hogy előnyös. Persze ilyenkor mindig odaírom hogy helyén kell fentieket kezelni, a Cremina nyilván sokszorosan jobb kávét dob bármikor mint egy kis rezgőpumpás GC vagy akármi.
Szemes kávé tesztek
Mivel adagonként fagyasztottam a kávékat, párral játszottam teszten kívül is. A 2. Javítani tudott, de a Maragogype továbbra sem kedvenc. Egyszerűen nem jönnek a többiek álral leírt ízjegyek. Csakacsoki, csakacsoki, csakazértis . Van még egy-két adag, próbálkozok.
Legalább látod, hogy mennyit befolyásolhat a géppark.
Mivel a benti géppark sem a leggagyibb, így lehetőségem van két komoly gépparkon tesztelni ugyanazt a kávét.
A múltkor bevittem a darálómat és igen meglepődtem mennyire más ízeket éreztem, mint HG1-gyel.
A daráló nagyon sokat számít.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Szemes kávé tesztek
Mivel adagonként fagyasztottam a kávékat, párral játszottam teszten kívül is. A 2. Javítani tudott, de a Maragogype továbbra sem kedvenc. Egyszerűen nem jönnek a többiek álral leírt ízjegyek. Csakacsoki, csakacsoki, csakazértis . Van még egy-két adag, próbálkozok.
Szemes kávé tesztek
Jó lett volna, ha eljut a tesztre a Monterosa. Régen nem ittam tőlük semmit, de bepótolom a következő teszt előtt.
Nem rajtam múlt. Utolsó pillanatig vártam. Utána meg beraktam a Honduras kávét.
Az az igazság, hogy most kevés időm is volt a szervezéssel, mert előtte értem vissza kínából.
Majd a következőt jobban megszervezzük. Guatemalai kávék lesznek.
Paljoc, CM és Kávékalmár jelezte, hogy nem kíván részt venni , de mások meg igen, szóval nem mindenki gondolkodík így.
Mindig lesz egy külföldi is a tesztkávék között.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Szemes kávé tesztek
Még annyit elárulok, hogy a Hunduras-i kávét nem akartam berakni a körbe, de már előre megírtam, hogy 6 féle lesz.
A Monterosa Columbia Supremo lett volna a 6-ik. 100%-ra ígérte Judit, hogy elhozza hozzánk, de közbejött a gyerekének a betegsége, így be kellett dobnom valamit.
Nem egyszerű időre összehozni ennyi kávét.
Legközelebb majd jobban rászervezünk, de mint láthatjátok a tesztlapok begyűjtése sem kis meló.
Jó lett volna, ha eljut a tesztre a Monterosa. Régen nem ittam tőlük semmit, de bepótolom a következő teszt előtt.
Szemes kávé tesztek
Nagyon jó kis sorozat volt ez is.
Még annyit elárulok, hogy a Hunduras-i kávét nem akartam berakni a körbe, de már előre megírtam, hogy 6 féle lesz.
A Monterosa Columbia Supremo lett volna a 6-ik. 100%-ra ígérte Judit, hogy elhozza hozzánk, de közbejött a gyerekének a betegsége, így be kellett dobnom valamit.
Nem egyszerű időre összehozni ennyi kávét.
Legközelebb majd jobban rászervezünk, de mint láthatjátok a tesztlapok begyűjtése sem kis meló.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Szemes kávé tesztek
Vettem a kiállításon egy Guatemalai kávét. Kevesebb, mint fél fok kellett ahhoz, hogy azt mondjam rá, na ez az. 93,5 fokon sem ízlett, meg 92,5 fokon sem. 93-on már egész jó volt, de 92,8 fok lett az igazi.
Ott vettem ezt a kávét, ahol a Speedster volt.
93,5 fokon iszonyat kererű, 92,5-ön viszont nagyon savas. Ezt bárki meg tudná állapítani.
Már a pörkölése is fura volt ennek a kávénak. Azt hittem nagyon világos pöri, de nem volt az. 96-os a színe.
17,5 g-ot raktam a kis dobozokba, de még sok hely maradt. A 115-120-as pörkölésűeknél tapasztalom ezt.
Ebből is látszik, hogy érdemes egy Guatemalai kört is beiktatni.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Szemes kávé tesztek
Nagyon jó kis sorozat volt ez is. Élvezet olvasni, hogy kire milyen hatással voltak a kávék. A Doubleshot-ról régebbi de annál jobb emlékeim vannak, amit ez a teszt csak tovább erősített bennem. A Maragogype meg egyszerűen zseniális kávé. Lehet, hogy kirívó vagyok a két 10 pontommal, de ebben a kategóriában úgy éreztem, hogy nagyobb mértékben dönt a személyes ízlésem. A két kiválasztottam nem egy kategória, viszont a maguk területén számomra a legjobbat adták. A Honduras-nál meg egyértelműen a pörkölési szint döntött. Utána olvasva azért izgalmas kávé ez is.
Egy kis mellékes gondolatként szerintem ez a 6 féle kávé sokkal könnyebben kezelhető volt, mint a 8. Még a kevesebbet is el tudom képzeni. Na jó, azért négy alá nem vinném.
Szerintem is jó a 6 féle kávé. Ennyi szerintem érdekessé is tehető mindig egy kakukktojással és akkor már csak 5 féle marad.
Írtam még az elején Ákosnak, hogy lehet a gépparkja időnként gondot okozhat egy-két kávénál. Be is jött, hogy mi hárman tök más eredményre jutottuznk 1-2 kávé esetén, mint mások. A Mina-val is sokat kell játszadozni, mire ki tudom hozni a maximumot egy kávéból és én ráadásul még azt is tudom mit tesztelek. Vettem a kiállításon egy Guatemalai kávét. Kevesebb, mint fél fok kellett ahhoz, hogy azt mondjam rá, na ez az. 93,5 fokon sem ízlett, meg 92,5 fokon sem. 93-on már egész jó volt, de 92,8 fok lett az igazi.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- spencer-hill
- Nincs visszaút
- Hozzászólások: 223
- Csatlakozott: 2015.03.03., kedd 16:57
- Értékelés: 37
Szemes kávé tesztek
Nagyon jó kis sorozat volt ez is. Élvezet olvasni, hogy kire milyen hatással voltak a kávék. A Doubleshot-ról régebbi de annál jobb emlékeim vannak, amit ez a teszt csak tovább erősített bennem. A Maragogype meg egyszerűen zseniális kávé. Lehet, hogy kirívó vagyok a két 10 pontommal, de ebben a kategóriában úgy éreztem, hogy nagyobb mértékben dönt a személyes ízlésem. A két kiválasztottam nem egy kategória, viszont a maguk területén számomra a legjobbat adták. A Honduras-nál meg egyértelműen a pörkölési szint döntött. Utána olvasva azért izgalmas kávé ez is.
Egy kis mellékes gondolatként szerintem ez a 6 féle kávé sokkal könnyebben kezelhető volt, mint a 8. Még a kevesebbet is el tudom képzeni. Na jó, azért négy alá nem vinném.
Szemes kávé tesztek
Ha majd elkészül a pörkölő üzemünk, kíváncsi leszek a véleményetekre.
Lehet lesz olyan teszt, ahol csak a mi kávéinkból lesz 2-3 típus, de különbféleképpen pörkölve.
Szerintem ez is érdekes lehet.
Na ez jol hangzik sztem jo otlet lenne