Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Szemes kávé kínálat, észrevételek

Melanopus
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Szemes Kávé Kínálat, Észrevételek

Hozzászólás Szerző: Melanopus »

Szerintem nem erre gondolt.
Újabban nem írtam be a pörkölési dátumokat, de aki figyeli a fórumot, mindig láthatja, hogy miket pörköltetünk épp most.
Ezt ide szoktam berakni:
Avx Café Nyers és Pörkölt kávék. 

Igen, a pörkölési dátumra gondoltam.

Köszönöm a válaszokat.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Pörkölési időt lehetetlen megadni. 
Szerintem nem erre gondolt.
Újabban nem írtam be a pörkölési dátumokat, de aki figyeli a fórumot, mindig láthatja, hogy miket pörköltetünk épp most.
Ezt ide szoktam berakni: Avx Café Nyers és Pörkölt kávék. 

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Igen, Én is gondolkodtam már azon, hogy hogyan lehetne a honlapot talán ha úgy fogalmazok jobbá-egyszerűbbé tenni, de ez biztos nem kis munka és idő.

Nem tudom, hogy az megoldható lenne, hogy egy adott kávénál leírni, hogy milyen ízvilágba tartozik (csokis, gyümölcsös, stb.) és a pörkölés idejét is odaírni mindegyikhez. Valahol megvan egy mellékelt pdf, illetve a pörkölési idő is ott van, de nem mindenhol.

Így is használható, nem kötekedésből csak javaslatból írtam, hátha segít.

Üdv,

A pörkölési időkbe belezavarodtam.
Mivel sokszor a kifogyó típusokból is pörköltetünk, így nagyon nehéz őket külön rakni.
Jövőre újra be fogom írni, de most nem tudnám megoldani. annyi dobozunk meg nincs, hogy fizikailag külön tároljuk.
A Sandalj az új típusokról szokott küldeni teszteket. Ezeket most is beraktam.
Nagyjából országonként behatárolható, hogy melyek milyen ízvilághoz tartoznak.
Már 73 féle kávénk van. Iszonyat nagy meló napra készen kezelni, de én is azt szeretném, ha átláthatóbb lenne.
A gyümölcsös kávék a legjobbak a filteres elkészítéshez.
Én egyébként szinte mindegyiket ristretto-ként kóstolgatom, tehát nem könnyű kijelenteni, hogy melynek a legjobb.
A fórumon lévő országonkénti tesztek lennének arra hivatottak, hogy legyen sok infó a kávékról, de sajnos a vevők eléggé elfelejtik beírni oda a véleményüket, pedig egy fórumnak ez lenne a feladata.
Elsősorban a fórum fenntartása miatt kezdtünk bele ebbe a kávé vonalba, de hamarosan túl fogunk ezen lépni.
Szóval én is segítséget kérek mindenkitől.
Egy viszonylag elég nagy céget vezetek még emellett, alkalmazott meg egy sincs. A feleségem elsősorban a számlázással foglalkozik. Gergő segít a kiszállításokban, de ő sem AVX-es alkalmazott. neki az ATC-s feladatokat is el kell látnia.
Jelenleg nem bírna el a cég + 1 alkalmazottat, de megpróbálok 1 külsős embert időnként megfizetni.
Túl gyorsan nőtt a cég választéka, de megpróbáljuk a legtöbb infót felrakni.
ha megnézitek, hogy a sandalj és az Inter America cégek oldalán mi található, pedig ők hatalmas cég, akkor nekünk mem kell nagyon szégyenkezni. Akinek van 10 féle kávéja, azt nem nehéz jól kezelni, de nálunk egyre szélesebb a választék. A gépekről nem is beszélve.

A lényeg, hogy januártól átszervezzük ezt is. Mivel jövőre szeretném elkezdeni a kávézó hálózatunkat, így lesz teendő rendesen, de a kávékról biztosan nem fogok megfeledkezni.
Addig is türelmet kérek és segítsetek az infók felkutatásában.
Mivel ilyen kávékat más cégek is forgalmaznak, sok esetben a gugli is elég.
Ezek nem márkanevek, hanem kávé típusok.

veng123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: veng123 »

Igen, Én is gondolkodtam már azon, hogy hogyan lehetne a honlapot talán ha úgy fogalmazok jobbá-egyszerűbbé tenni, de ez biztos nem kis munka és idő.

Nem tudom, hogy az megoldható lenne, hogy egy adott kávénál leírni, hogy milyen ízvilágba tartozik (csokis, gyümölcsös, stb.) és a pörkölés idejét is odaírni mindegyikhez. Valahol megvan egy mellékelt pdf, illetve a pörkölési idő is ott van, de nem mindenhol.

Üdv,

Pörkölési időt lehetetlen megadni. Nincs 2 egyforma gép, még a környező levegő hőmérséklete is befolyásolja a produktumot.

Melanopus
Értékelés: 0

Hozzászólás Szerző: Melanopus »

Béla Úr!

Néhány kávénál találok rá utalást, hogy melyik kávé ajánlott például espressonak, filteresnek stb. Ez megtalálható/letölthető valahol a többi kávénál is?

Üdv,

peppe79
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 63

Hozzászólás Szerző: peppe79 »

Béla Úr!

Néhány kávénál találok rá utalást, hogy melyik kávé ajánlott például espressonak, filteresnek stb. Ez megtalálható/letölthető valahol a többi kávénál is?

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Gondolom senki sem gondolja, hogy ezen az áron már veszítenek:

-50 %Dallmayr Espresso Intenso szemes kávé 1000 gr

5.990 Ft helyett2.990 Ft

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szia!

A minőségi, single origin arabica kávék koffeintartalma kb. 1/3-a a robusztáénak. Persze arabica-n belül is vannak eltérések, de ez az átlag. Ár-érték arányban nagyon jó kávénak tartom az India Monsooned Malabar-t - ennek egész biztosan nagyon alacsony a koffeintartalma, valamint a Tanzania Tanga-t. Ez utóbbi egy tömény csokibomba, meggyes-rumos aromával, az egyik kedvencem. Ez Brikkában is nagyot szól. Vannak, akik szerint a 2 személyes Brikka jobb kávét főz, mint a 4 személyes, magam sosem próbáltam, így nem tudom. De az biztos, hogy a 4 személyes is kb 2 személynek elegendő mennyiséget ad, sokszor én egymagam is megittam mind a 4 adagot. A kétszemélyes épphogy elég egy személynek, legalábbis az én kávéfogyasztási fogalmaim szerint.

Tökéletesen egyetértek.
Gergőnek is 2-es Brikkája van. Lazán mind megissza.
A Malabar tényleg tök jó.
Most pörköltem Gergőnek pont ilyet. 
Pár nap múlva rákérdezek, hogy milyen volt Grikkában.
Tegnap készített a totál friss 2 napos pöriből. Iszonyat mennyiségű cramája volt és már így is nagyon finom volt.

Begicafe
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 75

Hozzászólás Szerző: Begicafe »

Először is megköszönném Bélának az ajánlott kávékat.  Már inkább itthon iszom csak kávét, mert az egyszerű Brikkával jobb kávét főzök, mint amit a legtöbb helyen adnak a városban. Igazi ökör vagyok, hogy eddig halogattam a kipróbálását.

Kérdésem lenne, mivel zömmel egyedül kávézgatok, tudtok-e ajánlani használható egyszemélyes főzőt?

Illetve lehet-e fele-fele arányban keverni koffeinmentes kávét a normállal?  Akkor nem lenne gond bevágni a Brikkábol lefolyt kávét reggel, most viszont kiugrik a szíven, ha megiszom az egészet, kiönteni meg nincs lelkierőm. Így reggel az egyszemélesben főzök, de sokkal gyengébb, mint a Brikka.

Szia!

A minőségi, single origin arabica kávék koffeintartalma kb. 1/3-a a robusztáénak. Persze arabica-n belül is vannak eltérések, de ez az átlag. Ár-érték arányban nagyon jó kávénak tartom az India Monsooned Malabar-t - ennek egész biztosan nagyon alacsony a koffeintartalma, valamint a Tanzania Tanga-t. Ez utóbbi egy tömény csokibomba, meggyes-rumos aromával, az egyik kedvencem. Ez Brikkában is nagyot szól. Vannak, akik szerint a 2 személyes Brikka jobb kávét főz, mint a 4 személyes, magam sosem próbáltam, így nem tudom. De az biztos, hogy a 4 személyes is kb 2 személynek elegendő mennyiséget ad, sokszor én egymagam is megittam mind a 4 adagot. A kétszemélyes épphogy elég egy személynek, legalábbis az én kávéfogyasztási fogalmaim szerint.
Nuova Simonelli Mac Cup, Quamar M80E
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Először is megköszönném Bélának az ajánlott kávékat.  Már inkább itthon iszom csak kávét, mert az egyszerű Brikkával jobb kávét főzök, mint amit a legtöbb helyen adnak a városban. Igazi ökör vagyok, hogy eddig halogattam a kipróbálását.

Kérdésem lenne, mivel zömmel egyedül kávézgatok, tudtok-e ajánlani használható egyszemélyes főzőt?

Illetve lehet-e fele-fele arányban keverni koffeinmentes kávét a normállal?  Akkor nem lenne gond bevágni a Brikkábol lefolyt kávét reggel, most viszont kiugrik a szíven, ha megiszom az egészet, kiönteni meg nincs lelkierőm. Így reggel az egyszemélesben főzök, de sokkal gyengébb, mint a Brikka.

Brikkából 2 személyes a legkisebb.
A minőségi kávék koffeintartalma minimális.
A 2 személyes Brikka adagot én lazán meginnám ebből.
Ne vegyél robusztás keveréket.
Mindent keverhetsz koffeinmentessel, de én ilyet elvből nem iszok.
Minél magasabb területről való a kávé, annál kisebb a koffeintartalma.
Esténként akár 10 órakor is benyomok egy duplát. Az én masinám tuti, hogy erősebb kávét tud készíteni, mint egy Brikka.
Ne a Brazilos vonalat igyad, habár azok között is vannak nagyon jók.
"Így reggel az egyszemélesben főzök, de sokkal gyengébb, mint a Brikka."
Az ok egyszerű: az a masina nem tudja kihozni kellően a kávé ízét, mert a hagyományos kotyogókhoz képst a Brikka kb 10-szer nagyobb nyomást tud produkálni.

Vendég

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Milyen kávét iszol most? És 2 vagy 4 személyes a Brikkád?

Beni12
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 169

Hozzászólás Szerző: Beni12 »

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Hát nem biztos, mivel tudják a környezetemben, hogy egy kicsit kávébolond vagyok gyakran kapok ajándékba is, mindenhonnan kávét, úgy került hozzám  múltkor Szlovákiából az a brazil kávé, sao francisco finomabb volt, csokisabb. A fent említett kávét, ha lehetőséged nyílik rá, kóstold meg 100%-ig csalódásmentes. 
Nagyon sokféle mintát szoktam kapni a forgalmazóktól.
Csak azt rendelem meg, ami eladható.
Ez a típus sajnos nem lenne közöttük, mert nem sokan ismerik.
Mint írtam, az egy elég drága típus.
A Toraja is csak azért fogy, mert ajándékba adjuk.
20000 Ft körül lenne a pörkölt ára. annyiért eladhatatlan.
Ettől függetlenül ha látok valahol, akkor ebből is kérek mintát.

zoom
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 93

Hozzászólás Szerző: zoom »

Biztos tőlünk vetted?
Szerintem ezt nem tőlünk vehetted, mert ez egy drága kávé, így emlékeznék rá, én még sosem kóstoltam.

Hát nem biztos, mivel tudják a környezetemben, hogy egy kicsit kávébolond vagyok gyakran kapok ajándékba is, mindenhonnan kávét, úgy került hozzám  múltkor Szlovákiából az a brazil kávé, sao francisco finomabb volt, csokisabb. A fent említett kávét, ha lehetőséged nyílik rá, kóstold meg 100%-ig csalódásmentes. 
HTPC, Edifier S2000, Mi 4k laser projector

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Guadeloupe bonifeur nem ízlett? Ezt meglepődve hallom. 
Biztos tőlünk vetted?
Szerintem ezt nem tőlünk vehetted, mert ez egy drága kávé, így emlékeznék rá, én még sosem kóstoltam.

zoom
V.I.P.
V.I.P.

Én még a 3-4 kilós stradivari rendelésekre emlékszem, de ha ennyifélt vettél, akkor OK, de mostantól játszadozhatsz többféle gyümölcsös kávéval is.
A nyerseket linkelem be, mert abból van teljes választék, de nincs mindig mindenből pörkölve:

Jó csemegézést!

Hú, köszi a sok ajánlást! 
Igen régen voltak olyan rendelések is, de már egy ideje szándékosan nagyon színesen válogatom össze, 1 fajta kávéból max 0.5 kilót veszek. 

Guadeloupe bonifeur nem ízlett? Ezt meglepődve hallom. 

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Milyen spécibb kávékra gondoltál? Eddig nagyjából ezeket ittam, az utóbbi 2 évben:
         Jamaica Blue Montain           Cuba crystal mountain           Nepal Mount everest supreme         Indonesian kopi tongkonan toraja         Stradivari blend             India moonsoned malabar           Kenya AA top             Guadeloupe bonifeur           Astrulian skybury fancy           Kelet Timor             Guadeloupe yellow bourbon           Riói varázs blend             Velencei gondolások kedvence blend         Karib tenger gyöngye blend           Hawai kona             Guatemala Maragogype           Brasil Natural Sao Francisco           Ethiopia Bale Wild forest   

Ezek között tényleg sok finom van.
Nekem azok ízlenek, amiket pirossal bejelölök.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Milyen spécibb kávékra gondoltál? Eddig nagyjából ezeket ittam, az utóbbi 2 évben:
         Jamaica Blue Montain           Cuba crystal mountain           Nepal Mount everest supreme         Indonesian kopi tongkonan toraja         Stradivari blend             India moonsoned malabar           Kenya AA top             Guadeloupe bonifeur           Astrulian skybury fancy           Kelet Timor             Guadeloupe yellow bourbon           Riói varázs blend             Velencei gondolások kedvence blend         Karib tenger gyöngye blend           Hawai kona             Guatemala Maragogype           Brasil Natural Sao Francisco           Ethiopia Bale Wild forest   

Én még a 3-4 kilós stradivari rendelésekre emlékszem, de ha ennyifélt vettél, akkor OK, de mostantól játszadozhatsz többféle gyümölcsös kávéval is.
A nyerseket linkelem be, mert abból van teljes választék, de nincs mindig mindenből pörkölve:
Colombia Cauca El Naranjo Nyerskávé 250 g
Colombia Cundinamarca Campo Hermoso Nyerskávé 
Colombian Woman's Coffee Project Nyerskávé 250 g
El Salvador Bourbon Black Honey El Carmen 
El Salvador Pacamara El Carmen Nyerskávé 250g
El Salvador Pacamara San Judas Nyerskávé 250g
El Salvador Red Bourbon Santa Adelaida Nyerskávé 
Ethiopia Kafa Wild Forest Diri Nyerskávé 250 g
Ethiopia Kafa Wild Forest Kuti Nyerskávé 250 g
Guatemala SHB Atitlán Alto Refugio Nyerskávé 250g
Guatemala SHB Atitlán 1784 Tamarind Nyerskávé 250 g
Guatemala SHB Atitlán 1787 Ginger Nyerskávé 250 g
Guatemala SHB Atitlán 1789 Marzapane Nyerskávé 250 g
Indonesia Mandheling Koptan Gayo Nyerskávé 
Nicaragua Pacamara La Berndicion Nyerskávé 1000 
Nicaragua Maragogype La Guadalupana Nyerskávé 250g
Nicaragua SHG San Juan del Rio Coco Nyerskávé 
Tanzania Natural Ngila Estate Nyerskávé 250 g

Jó csemegézést!

zoom
V.I.P.
V.I.P.

Játszadozz vele sokat.
Ez egy más dimenzió.
Mostantól igyál spécibb kávékat.
Hagyd a csudába az eddigieket.
Ízlelgesd 1 fok állítgatással. Hihetetlenül nagy lesz a különbség.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Pedig kettő is van már belőle.
Köszönöm a segítséget.

A bolti kávékkal a fő baj, hogy nem frissek, a másik pedig az, hogy semmit sem lehet tudni, hogy milyen kávé van benne.
Egyszer hasonlíts össze egy friss pörkölésű kávét egy multinál hasonló árban lévővel.
A normálisabb szemeskávék mindenhol minimum 5000 Ft-ba kerülnek. Az Omnia, ami szerintem maga a borzalom, az is 3000 Ft körül van.

Visszatérve ezekre a kis műanyag kütyökre: hidd el, hogy ezzel nem fogsz jó eredményt elérni.

drawdog
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: drawdog »

Ez a gép sajnos mindenre jó, csak arra nem, hogy normális kávét készíts vele.
Ha ennyire szűk a keret, akkor én a helyedben vennék egy Bialetti Brikkát.

BIALETTI BRIKKA 2 SZEMÉLYES KÁVÉFŐZŐhtt

Ezzel lényegesen jobb kávékat tudnál készíteni.
A mi választékunkból ezt javasolnám:
Fresco Pörkölt Kávé 500 g

Pedig kettő is van már belőle.
Köszönöm a segítséget.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

A múlthéten voltam a Metroban és megnéztem a szemeskávé választékot.
Minimum mindegyik 6 hónapos volt, de sok olyat is találtam, amik több, mint másfél évesek voltak.
A lényeg, hogy mindenki jól nézze meg mi van rányomtatva.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!

Rég tervezem, hogy kipróbálok egy jobbfajta kávét, ezért ma belevágtam az oldal böngészésébe. De feladom, mert pár óra után sem lettem határozottabb. A problémámat nem is az ízvilág, hanem, hogy ebbe a  kávéfőzőbe mit érdemes kipróbálnom.
http://annostore.hu/Momert_11114_Capric ... 111-4.html
Otthon ébredés és étkezés után iszom, a multik polcairól válogatott, őrölt kávékból, a telt karakterest ízt szeretem, a savanykás kávé ezidáig nem jött be.
Adnátok pár tippet amit kipróbálhatnék? Elektromos kávédarálónk van.

Károly

Ez a gép sajnos mindenre jó, csak arra nem, hogy normális kávét készíts vele.
Ha ennyire szűk a keret, akkor én a helyedben vennék egy Bialetti Brikkát.

BIALETTI BRIKKA 2 SZEMÉLYES KÁVÉFŐZŐhtt

Ezzel lényegesen jobb kávékat tudnál készíteni.
A mi választékunkból ezt javasolnám:
Fresco Pörkölt Kávé 500 g

drawdog
Értékelés: 1

Hozzászólás Szerző: drawdog »

Sziasztok!

Rég tervezem, hogy kipróbálok egy jobbfajta kávét, ezért ma belevágtam az oldal böngészésébe. De feladom, mert pár óra után sem lettem határozottabb. A problémámat nem is az ízvilág, hanem, hogy ebbe a  kávéfőzőbe mit érdemes kipróbálnom.
http://annostore.hu/Momert_11114_Capric ... 111-4.html
Otthon ébredés és étkezés után iszom, a multik polcairól válogatott, őrölt kávékból, a telt karakterest ízt szeretem, a savanykás kávé ezidáig nem jött be.
Adnátok pár tippet amit kipróbálhatnék? Elektromos kávédarálónk van.

Károly

Válasz küldése

Vissza: “Szemes kávék, Kávé tesztek, PID beállítás.”