Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Szemes kávé kínálat, észrevételek

nornic
Isten Hozott! :)
Értékelés: 0

Szemes Kávé Kínálat, Észrevételek

Hozzászólás Szerző: nornic »

Ha egyszer szegedre tervezel egy utat, keress meg bennünket.
Legalább megnéznéd az ország egyetlen kávés múzeumát is. Ennyi gépet biztosan nem sok helyen találsz egy helyen.

Nagyon köszönöm az invitálást, élni is fogok vele!! Előtte felhívlak.

Sidamo
Értékelés: 2

Hozzászólás Szerző: Sidamo »

Prohardveren láttam pörköletlenül lefényképezve, ha jó volt a kép az legalább 5 éve szüretelt kávé lehet. Gr 5-ös minőség, ami az etióp kávék legalja.

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Hozzászólás Szerző: AVX »

Ennyire elcseszett pörkölést sem lehet sűrűn látni, ráadásul ez egy totál friss kávé:
Caffé Brando - Etióp Djimmah

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Egy gyors kiegészítés ill.kérdés. Gondolom nem kívánságműsor de nem lehetne mindegyik kávéfajtából igényelni a 125 g-os kiszerelést? Azt látom, hogy soknál van 125 g-os választás de sajnos nem mindegyiknél. Ti végzitek a kiszerelést? Csak a próbák miatt lenne érdekes a dolog. Mert ha mellényúl valaki és nem jön be a kávé akkor nem kell egy 1 kg-os vagy 500 g-os csomaggal  "szenvednie" mire elfogy.
Iszonyat sok kávét le kellett értékelnünk, mert nem vitték el időben.
Abban partnerek vagyunk, hogy tartunk a jövőben is sokfélét, de nem mindenből.
Most arra várunk, hogy az ami raktáropn van elfogyjon.
Ha 5-ször ekkora lenne a választék, akkor sokkal többet kellene leértékelnünk.
75 féle kávéból áll most a nyerskávé kínálatunk.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

AVX!

A kávét egy Saeco Talea Touch géppel készítem, beépített kerámiakéses darálója van értelemszerűen.
Nincs PID állítási lehetőség csak 2 víz hőfok állítási lehetőség, medium és high.
Köszi Neked is a tippeket, a Toraja a Cuba és a Brazil Natural-t is kifogom próbálni.

Nem akarlak elkeseríteni, de ez a gép nem igazán tudja megmutatni a kávékban rejlő lehetőségeket.
Tegnap azzal játszadoztunk, hogy mi történik a kávé ízével, ha 1 fokot állítunk a PID-en, vagy 1 grammal eltérünk a mennyiségtől.
Ha egyszer szegedre tervezel egy utat, keress meg bennünket.
Legalább megnéznéd az ország egyetlen kávés múzeumát is. Ennyi gépet biztosan nem sok helyen találsz egy helyen.

nornic

Egy gyors kiegészítés ill.kérdés. Gondolom nem kívánságműsor de nem lehetne mindegyik kávéfajtából igényelni a 125 g-os kiszerelést? Azt látom, hogy soknál van 125 g-os választás de sajnos nem mindegyiknél. Ti végzitek a kiszerelést? Csak a próbák miatt lenne érdekes a dolog. Mert ha mellényúl valaki és nem jön be a kávé akkor nem kell egy 1 kg-os vagy 500 g-os csomaggal  "szenvednie" mire elfogy.

nornic

Köszi Begi123 a tippeket, rárepülök ezekre a fajtákra is!! A Brazilokban bízok így látatlanban, korábban ittam brazil fajtákat igaz az kapszulás volt de a legfinomabb volt számomra.

AVX!

A kávét egy Saeco Talea Touch géppel készítem, beépített kerámiakéses darálója van értelemszerűen.
Nincs PID állítási lehetőség csak 2 víz hőfok állítási lehetőség, medium és high.
Köszi Neked is a tippeket, a Toraja a Cuba és a Brazil Natural-t is kifogom próbálni.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok!

Ígértem egy visszajelzést az általam rendelt kávékról, hátha valakinek hasznos lehet, íme:

Fresco Pörkölt Kávé :   Nem rossz, vastag crema, finom illat és íz de túl keserű utóíz és az elront mindent.

Köszi a visszajelzést.
Tegnap volt nálunk egy pesti csapat. Rengeteg kávét teszteltünk.
Aljas módon először egy Bellarom kávéval kezdtem, amit ha jól tudom az Aldiban, vagy Lidl-ben lehet kapni.
Ez egy borzalom volt. Mintha gyomírtó szert ittunk volna.
Ezután következett a Fresco. Nagyon friss volt, emiatt az első nagyon hígra sikeredett. a második viszont ideális volt.
Már régóta nem iszom robusztás blendeket, fel voltam készülve, hogy írtó keserű lesz, de nem volt az.
Az érződött, hogy van benne robuszta, de nem volt annyira bántó. Szóval ha jól be van állítva a daráló és a hőmérséklet, akkor nem rossz ez a kávé, főleg tejesitalokba.
Tegnap nálunk a legnagyobb sikert  a Toraja és a Cuba Crystal aratta.
Amik még voltak: 
Brazil Natural São Francisco Pörkölt Kávé 500 --igazi csokibomba, rengeteg crema
Ethiopia Kafa Wild Forest Diri Pörkölt Kávé 500 g--nagyon különleges kávé. Sokat kellett játszadoznom a hőmérséklettel és a darálóval.
Főleg filteres kávéhoz ajánlanám.

Milyen kávés géppel készítetted a kávékat?
Daráló milyen volt, a kávéfőző PID-es volt e?

Begicafe
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 75

Hozzászólás Szerző: Begicafe »

Sziasztok!

Ígértem egy visszajelzést az általam rendelt kávékról, hátha valakinek hasznos lehet, íme:

Fresco Pörkölt Kávé :   Nem rossz, vastag crema, finom illat és íz de túl keserű utóíz és az elront mindent.

Honduras SHG S. José Maresol Pörkölt Kávé :  A második legjobb az 5 közül! Bitang erős kávét is lehet belőle főzni és Én nem szeretem a híg löttyöket. Na ez nem az Remek íz, mindenkinek tetszett, aki ivott belőle.

Mascagni Pörkölt Kávé : Ez nem annyira keserű mint a Fresco de nem is olyan finom, ez olyan alsó kategória íz, nem rossz, nem rossz de nem ez az, amit keresek. Crema itt is van de szerintem a gépem mindegyikből képes remek vastag cremat készíteni

Honduras-SHG Pacamara Montecristo : Az abszolut befutó, nagyon finom íz, remek illat elég vastag crema, egyszóval finom

Ethiopia Kafa Forest Diri : Nos ez is biztos finom valakinek..   Nekem ez túl savanyú és azt nem szeretem kávéban, max. citromban.

Jelzem, ez szubjektív vélemény volt és hozzá kell tenni, hogy nem vérprofi géppel készültek a kávék, hanem egy automata géppel (mondjuk azok közül egy jobbal).
Több őrlésfinomsággal, hőmérséklettel, előáztatással is kipróbáltam mindegyik kávét a felsoroltak közül de jelentős különbséget nem hozott egyiknél sem.
Elmondható, hogy a Hondurasi kávék magasan nyertek ebből az ötösfogatból.
Kíváncsian várom majd a következő szállítmányt, melyben egyéb kávékat szeretnék kipróbálni.
Ha van tippetek, mely kávék "hasonlítanak" a Hondurasiakhoz azt megoszthatnátok velem.
Pld. Brazil fajták? Lényeg, ne savanyú legyen!

Szia Nornic!

Jó szívvel tudom ajánlani a kedvenceimet, amik szerintem egyáltalán nem savanyúak, de rendkívül finomak.

1. Colombia El Naranjo - egy nagyon különleges kávé, fantasztikusan összetett, komplex ízvilággal
2. India Monsooned Malabar - a legjobb ár/érték arányú kávé, minimális savakkal, selymes, gyengéd kakaós ízvilággal
3. El Salvador Red Bourbon - ez lehet enyhén savanykás, de még így is megéri megkóstolni, mert eszméletlenül gyümölcsös, finom
4. U.ez Black Honey néven
5. Brasil - nekem a Sítio da Chapada a kedvenc brazilom, de az Águás Frias is nagyon jó

Ezen kívül ajánlom az összes Colombiai fajtát, nemigen lőhetsz velük mellé, mert brutál jók. Az igazán fineszes kávék az árlista felsőbb régiójából szerintem inkább PID-es, komolyabb gépekkel élvezhetők igazán.
Nuova Simonelli Mac Cup, Quamar M80E
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar

nornic

Sziasztok!

Honduras SHG S. José Maresol Pörkölt Kávé :  A második legjobb az 5 közül! Bitang erős kávét is lehet belőle főzni és Én nem szeretem a híg löttyöket. Na ez nem az Remek íz, mindenkinek tetszett, aki ivott belőle.

Mascagni Pörkölt Kávé : Ez nem annyira keserű mint a Fresco de nem is olyan finom, ez olyan alsó kategória íz, nem rossz, nem rossz de nem ez az, amit keresek. Crema itt is van de szerintem a gépem mindegyikből képes remek vastag cremat készíteni

Honduras-SHG Pacamara Montecristo : Az abszolut befutó, nagyon finom íz, remek illat elég vastag crema, egyszóval finom

Ethiopia Kafa Forest Diri : Nos ez is biztos finom valakinek..   Nekem ez túl savanyú és azt nem szeretem kávéban, max. citromban.

Jelzem, ez szubjektív vélemény volt és hozzá kell tenni, hogy nem vérprofi géppel készültek a kávék, hanem egy automata géppel (mondjuk azok közül egy jobbal).
Több őrlésfinomsággal, hőmérséklettel, előáztatással is kipróbáltam mindegyik kávét a felsoroltak közül de jelentős különbséget nem hozott egyiknél sem.
Elmondható, hogy a Hondurasi kávék magasan nyertek ebből az ötösfogatból.
Kíváncsian várom majd a következő szállítmányt, melyben egyéb kávékat szeretnék kipróbálni.
Ha van tippetek, mely kávék "hasonlítanak" a Hondurasiakhoz azt megoszthatnátok velem.
Pld. Brazil fajták? Lényeg, ne savanyú legyen!

AVX
V.I.P.
V.I.P.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Na igen, de előbb volt meg a webáruház, mint a fórum oldala
No problemo, mindig tanul az ember valamit.

Legközelebb segíteni fogunk.
Ide szoktam beírni, hogy milyen kávék jönnek legközelebb a pörkölő mestertől:
  Avx Café Nyers és Pörkölt kávék. 

nornic

Ezért van a fórum. A rendelés előtt kellett volna kérdezni, de az Ethiop kivételével a többivel nem lesz gong.
A Mascagni pörkölése sötétebb egy fokozattal.

Na igen, de előbb volt meg a webáruház, mint a fórum oldala
No problemo, mindig tanul az ember valamit.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Igen, erre gondoltam Én is. Még a "kapszulás" korszakomban a brazil kávék voltak azok, amelyek a legjobban tetszettek. Nyilván nem véletlen ezek szerint.
Amolyan "Omniás" jellegük van, már ha mond ez valamit valakinek
A frissen őrlés fontos számomra.

Az Omnia dugig van robusztával. Keserű vacak.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Ez a Cuba kristály hegy pld. "való Nekem " is kategória? Elboldogul vele egy mezei automata is?
Bocs az dilettáns kérdésekért de mivel nem ismerem ezeket a kávékat, névről kb. semmit nem mondanak.
Bár azt már figyelem, hogy a leírásban szerepel-e a savanyú-gyümölcsös kifejezés, mert akkor olyan nem kell.
Nekem ezek a mogyorós, diós, mézes jellegű fajták jönnek be és semmiképp a savanykások.

Ezért van a fórum. A rendelés előtt kellett volna kérdezni, de az Ethiop kivételével a többivel nem lesz gong.
A Mascagni pörkölése sötétebb egy fokozattal.

nornic

Igen, erre gondoltam Én is. Még a "kapszulás" korszakomban a brazil kávék voltak azok, amelyek a legjobban tetszettek. Nyilván nem véletlen ezek szerint.
Amolyan "Omniás" jellegük van, már ha mond ez valamit valakinek
A frissen őrlés fontos számomra.

veng123
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 30

Hozzászólás Szerző: veng123 »

Ez a Cuba kristály hegy pld. "való Nekem " is kategória? Elboldogul vele egy mezei automata is?
Bocs az dilettáns kérdésekért de mivel nem ismerem ezeket a kávékat, névről kb. semmit nem mondanak.
Bár azt már figyelem, hogy a leírásban szerepel-e a savanyú-gyümölcsös kifejezés, mert akkor olyan nem kell.
Nekem ezek a mogyorós, diós, mézes jellegű fajták jönnek be és semmiképp a savanykások.

Szerintem kezdetben brazil kávékkal próbálkozz, vagy blendekkel. 
Ha rákapsz a minőségi kávézásra, úgy is cseréled majd a gépet, akkor meg jöhet bármi. 
Kezdetnek jó az automata is, legalább friss szemessel eteted.

nornic

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Köszönöm! Addig kitartok. Nagyon finom kávé.
17-én tudjuk küldeni.
Már meg is rendeltem.

tony01
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: tony01 »

Jövő héten lesz belőle.
János 2 hétig szabin volt.

Köszönöm! Addig kitartok. Nagyon finom kávé.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Sziasztok,

Cuba Crystal Mountain-t nem találok a webáruházban, várható valamikor a közeljövőben?

Köszi,

Jövő héten lesz belőle.
János 2 hétig szabin volt.

tony01
Újonc fórumos
Újonc fórumos

Hozzászólás Szerző: tony01 »

Sziasztok,

Cuba Crystal Mountain-t nem találok a webáruházban, várható valamikor a közeljövőben?

Köszi,

AVX
V.I.P.
V.I.P.

A savanyúság egyértelműen az alacsony hőfok miatt van. Nem akarom én senkinek sem a masináját leszólni, csak elmondtam a tapasztalataimat. Az is biztos, hogy a Te géped sokkal komolyabb attól, ami itt van nekünk az irodában, szóval amennyire lehet, próbáld jól belőni a beállításokat, biztosan javulni fog az eredmény.
Szerintem is emelni kellene a hőfokon.
Ezt a kávét én is magasabb hőfokon találtam a legjobbnak.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Tudom persze, nem is várok csodát ettől a masinától sem
Azért lett csak ilyen vásárolva mert erre volt keret, előtte kapszulás gépem volt de ott a gyári kapszulák silánysága miatt elkezdtem saját őrlésű és töltésű kapszulákat használni, amivel remek eredményeket értem el!! Olyan vastag crema és tömény erős ízeket tudtam elérni, ami nagyon is megállta a volna a helyét sok komolyabb gép mellett is. De meguntam a töltögetést és gondoltam egy nem gagyi automata majd jó lesz, ami jó is volt egyébként, eddig
Ez az első kávéfajta, amivel a korábbi beállítás már nem volt elégséges.
Azért lehet ám elég sok opciót beállítani ezen a gépen, kezdve a vízhőfok állítást, az előáztatási fokozatokat, az őrlés finomság és mennyiség beállítást, a krémesség szabályozást stb.

Apropó, a "savanyúság" a magas vagy az alacsony hőfok miatt jöhet elő?

Pityu

Ha ennyi állítási lehetőség van, akkor még van remény.
Mindenesetre legközelebb inkább a hagyományosabb ízvilágból válassz.
A többinek jónak kell lennie.
Pech, hogy pont a legkülönlegesebb, gyümis kávéval kezdted.
Ez egy istenien finom kávé. Pont a múlt héten ittam ilyet itthon.
A hőfokkal és a darálóval sokat kellett játszanom, mire a legjobbat sikerült belőle kihozni.
Most Kenya AA van a darálóban, de az a múltheti Ethiop nekem jobban ízlett.

Begicafe
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 75

Hozzászólás Szerző: Begicafe »

Tudom persze, nem is várok csodát ettől a masinától sem
Azért lett csak ilyen vásárolva mert erre volt keret, előtte kapszulás gépem volt de ott a gyári kapszulák silánysága miatt elkezdtem saját őrlésű és töltésű kapszulákat használni, amivel remek eredményeket értem el!! Olyan vastag crema és tömény erős ízeket tudtam elérni, ami nagyon is megállta a volna a helyét sok komolyabb gép mellett is. De meguntam a töltögetést és gondoltam egy nem gagyi automata majd jó lesz, ami jó is volt egyébként, eddig
Ez az első kávéfajta, amivel a korábbi beállítás már nem volt elégséges.
Azért lehet ám elég sok opciót beállítani ezen a gépen, kezdve a vízhőfok állítást, az előáztatási fokozatokat, az őrlés finomság és mennyiség beállítást, a krémesség szabályozást stb.

Apropó, a "savanyúság" a magas vagy az alacsony hőfok miatt jöhet elő?

Pityu

A savanyúság egyértelműen az alacsony hőfok miatt van. Nem akarom én senkinek sem a masináját leszólni, csak elmondtam a tapasztalataimat. Az is biztos, hogy a Te géped sokkal komolyabb attól, ami itt van nekünk az irodában, szóval amennyire lehet, próbáld jól belőni a beállításokat, biztosan javulni fog az eredmény.
Nuova Simonelli Mac Cup, Quamar M80E
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar

Válasz küldése

Vissza: “Szemes kávék, Kávé tesztek, PID beállítás.”