Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Szemes kávé tesztek

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: AVX »

Akartam kitenni képet bár ne tettem volna :D nem valami gusztusosak a csészék csak próbálók szürcsölősen kóstolni meg lötyköltem ide oda stb stb
Nincs jelentősége.

szabiakos
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 9

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: szabiakos »

Vannak azert jok:

IMG_2413.JPG

Akartam kitenni képet bár ne tettem volna :D nem valami gusztusosak a csészék csak próbálók szürcsölősen kóstolni meg lötyköltem ide oda stb stb

telón nem vettem észre     

szabiakos
V.I.P.
V.I.P.

Szemes kávé tesztek

Vannak azert jok:

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szemes kávé tesztek

Köszi, de továbbra is csak olvasnám a teszteket, majd talán egy pár év múlva már tartok ott, hogy a saját elvárásaimnak megfelelően tudjak tesztelni, rendelkezzek a szükséges tapasztalattal.

Szerintem kár ezt ennyire komolyan venni.
Az eredmény után nem hinném, hogy egetrengető változás lesz majd.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szemes kávé tesztek

Én is végeztem az első 4 versenyzővel. 
Iszonyat jók a képek, amiket küldtél. Köszönöm.
Úgy látom sokan végeztek  már a felével.
Egész jól haladtok.
Van idő, csak csöpögtessetek nekem némi infót időnként, hogy lással hol tartotok.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szemes kávé tesztek

Az elsőről csak annyit, hogy nem rossz, de alapvetően nem az én ízlésem szerint való, a páromnak viszont nagyon bejött, így most nem tudom, hogy az ő, vagy az én pontjaim írjam be.
Ha ez lesz a legrosszabb csomag, akkor ez egy nagyon jó eresztés.  

Szerintem pontozzatok közösen.
Legalább látja, hogy tényleg fontos minden vélemény.
Mi is közösen kóstoltuk végig az összeset.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szemes kávé tesztek

Szerintem beállításokat, meg hőfokot sem kellene megosztani. Utóbbi teljesen értelmetlen is, ahány gép annyi beállítás. A kezdőket csak elvinné a málnásba, mert azon a kijelzett hőfokon ami másnál, adott darálóval, adott kosárral, adott vízhozammal (ugye gépenként ez is eltérő) jó volt, az náluk nem hozná amit kell.
Várj egy kicsit. Ő a +1 . Ráadásul a gépe nem PID-es, szóval nem hőfokokat írtam neki.

Legközelebb kérsz egy csomaggal te is?
Majd cserélünk pár embert, hogy többen tudjanak tesztelni éves szinten.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szemes kávé tesztek

Én is végeztem az első 4 versenyzővel. 1-1 adag még van némelyikből. A pontozást és értékelést én úgy csináltam az egyiknél, hogy a pontozás szövegi részét vegyítettem. Tehát pl. én egyszer megiszom de többet nem választanám, viszont bizonyos esetekben ajándéknak jó lehet. A pontot ehhez alakítom.
A lényeg, hogy a végén adj rá valamennyi pontot mindegyikre.
Megírod nekem, hogy az első 4 hogy szerepelt?

spencer-hill
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 37

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: spencer-hill »

Én is végeztem az első 4 versenyzővel. 1-1 adag még van némelyikből. A pontozást és értékelést én úgy csináltam az egyiknél, hogy a pontozás szövegi részét vegyítettem. Tehát pl. én egyszer megiszom de többet nem választanám, viszont bizonyos esetekben ajándéknak jó lehet. A pontot ehhez alakítom.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szemes kávé tesztek

4. kávénál tartok. Az első teljesen elfogyott, a 2.-ból van még 1 későbbre, a 3-4-ből is van valamennyi. Eddig ezek közül egy kávé nagyon ízlett.
Mindet nézem cuppingban is  Van, hogy többször egymáshoz képest is. Van amelyiknél szépen el tudtam rejteni a hibás ízeket a piddel, de a cupping nem kegyelmez eléggé kihozza ezt

Pontozásban bajban vagyok. Ugye itt többen is mondták hogy ezek már az iható kategória, azaz így illene adni legalább 5 pontot " 5-6: határeset, már iható, de nem fog meg különösebben", viszont nem biztos, hogy így reális ez a pontozás. Szóval ha valami 10 pontos és a teszt kávékban a leggyengébb az 5 pont (eddig nálam) a közteseket elég nehéz pontozni.
Remélem érthető amit írok. Na szóval az a lényeg, hogy kb akkor kiesik az 1-4ig ( még egyszer írom a 4.-nél tartok)

Majd a végén pontozd újra, ha úgy érzed mégis mást érdemel.
Nem kellene túl bonyolítani.
Minden körben 1-10-ig pontoznánk.
Majd kiszámolom %-ban is hogy melyik mennyi %-ot ért el az elérhető max pontszámból.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szemes kávé tesztek

Én ma kezdtem az 1-el, még nem tudtam kinézetre is jót húzni, sűrűbb/hígabb már lett, ez alapján ez nem az én ízvilágom. Pénteken futok vele még egyet, Béla segített, majd kipróbálom úgy is. Remélem nem kések sokat.
Van idő, csak közben beszélgessünk alap beállításokról, ajánlott hőfokról. Másról ne.

Én már végeztem az összes kávéval, ezért tudok némiképp neked segíteni.
Sajnos nincs PID a gépeden, pedig most sokat segítene.

szabiakos
V.I.P.
V.I.P.

Szemes kávé tesztek

4. kávénál tartok. Az első teljesen elfogyott, a 2.-ból van még 1 későbbre, a 3-4-ből is van valamennyi. Eddig ezek közül egy kávé nagyon ízlett.
Mindet nézem cuppingban is  Van, hogy többször egymáshoz képest is. Van amelyiknél szépen el tudtam rejteni a hibás ízeket a piddel, de a cupping nem kegyelmez eléggé kihozza ezt

Pontozásban bajban vagyok. Ugye itt többen is mondták hogy ezek már az iható kategória, azaz így illene adni legalább 5 pontot " 5-6: határeset, már iható, de nem fog meg különösebben", viszont nem biztos, hogy így reális ez a pontozás. Szóval ha valami 10 pontos és a teszt kávékban a leggyengébb az 5 pont (eddig nálam) a közteseket elég nehéz pontozni.
Remélem érthető amit írok. Na szóval az a lényeg, hogy kb akkor kiesik az 1-4ig ( még egyszer írom a 4.-nél tartok)

GAgyiXyXy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: GAgyiXyXy »

Az 1.-t lehúztam picit az elején, de végül sikerült megszelidíteni kicsit. Nem volt rossz. Több infó a végén.
Én ma kezdtem az 1-el, még nem tudtam kinézetre is jót húzni, sűrűbb/hígabb már lett, ez alapján ez nem az én ízvilágom. Pénteken futok vele még egyet, Béla segített, majd kipróbálom úgy is. Remélem nem kések sokat.
Rancilo Silvia full tuning, Eureka mignon specialita

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szemes kávé tesztek

Bő 2 órája vettem át Dávidtól a kávét - ezúton is köszönöm a bizalmat - de én tényleg jan. végére végzek mert most indulok és csak pénteken jövök haza. Én fotózok is majd.
Nyugi, amiket leírtál az elsőről, nem volt rossz.
Csak így tovább.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szemes kávé tesztek

Az 1.-t lehúztam picit az elején, de végül sikerült megszelidíteni kicsit. Nem volt rossz. Több infó a végén.
Kb ilyen beszélgetésre gondoltam .
Csepegtetni valamennyi infót.
Más helyekre is beraktam a linket és többen kérdezték, hogy elindult e már a tesztelés.

Szerintem kb 2 hét elég ennyi kávénak.

Remélem a végén a teszteredményeket más fórumokon is olvashatják.

Ha sikeres lesz és eléggé sokan olvassák, akkor folytatnám a tesztelést tovább.
Nekünk talán ez a két kör volt a legfontosabb.
A blendekből csináljuk a forgalom nagyobb részét, de jó lenne további köröket is tesztelni.

A következő, amiből még szintén nagy forgalmunk van: Brazil 100% Arabica kávék
Már ebből is találtam érdekeseket.
6 félét válogattam össze eddig.
Próbálom mindig úgy összeválogatni, hogy legyenek köztük érdekességek.
A múltkoriban a Moxxa volt ilyen.
Nagyon gondolkodtam rajta, hogy akár forgalmaznánk is a shopban, de a tesztnek hála letettem erről a tervemről.
Ha jól tudom már te sem akarod annyira szervezni a behozatalát.
Ha semmi más haszna nem is volt a tesztnek, ennyi biztosan.

A Pellini és Hausbrandt kávékat se nagyon kínálgatnám senkinek a jövőben.
A Brandoról eddig sem volt túl jó véleményem, de mostantól még jobban látszik, hogy szarból nem lehet várat építeni. Ennyi férges szemet még sosem láttam egyetlen kávéban sem.
A mostani 8 félében sem.

Katoci
Kezdő Fórumlakó
Kezdő Fórumlakó
Értékelés: 60

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: Katoci »

Bizony vannak itt egész szép darabok, ezeket jól esik tesztelni. Azért az érdekes hogy csodák nincsenek az utobbi kör győztesét hamar sikerült felülmúlni már az elején. Bollernak kimértem az első pár zacsit 1 neki se ízlett, de talán ahogy nézem az nem titok.

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szemes kávé tesztek

Bizony vannak itt egész szép darabok, ezeket jól esik tesztelni. Azért az érdekes hogy csodák nincsenek az utobbi kör győztesét hamar sikerült felülmúlni már az elején. Bollernak kimértem az első pár zacsit 1 neki se ízlett, de talán ahogy nézem az nem titok.
Nekem is jobban ízlett a legtöbb, a múltkori győztestől.
Akkor az is baj volt, hogy túl sokfélét kellett tesztelni és az első 3 nagyon kiábrándító volt, pedig a Hausbrandt árban még akár ebbe a körbe is beférhetett volna.

Asgard
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 193

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: Asgard »

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szemes kávé tesztek

Tesztelés folyamatba. A 4. mintánál tartok és a héten a végére is érek. Mivel most elvileg jobb kávékat tesztelünk így most nézem melyik milyen italnak jó még. ( 1 espresso, 1 cappucino). Eddig voltak jók és rosszak de 1 idáig kiemelkedően jó volt - az asszony cukor nélkül itta! 
Írd meg privátban, hogy melyik volt.

AVX-Gergő
Lefelé a lejtőn
Lefelé a lejtőn
Értékelés: 14

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: AVX-Gergő »

Tesztelés folyamatba. A 4. mintánál tartok és a héten a végére is érek. Mivel most elvileg jobb kávékat tesztelünk így most nézem melyik milyen italnak jó még. ( 1 espresso, 1 cappucino). Eddig voltak jók és rosszak de 1 idáig kiemelkedően jó volt - az asszony cukor nélkül itta! 

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szemes kávé tesztek

Nem hírzárlatot tartunk a teszt végéig? Én az 5. mintánál tartok, minden érdemleges információt leírok a kávékról. De addig semmit nem akarok róluk kirakni, amíg nem vagyok kész, és olvasni sem szeretnék erről, mert biztosan befolyásolni fog.
Ok, akkor legyen hírzárlat.

A múltkor az volt, hogy mikor mindenki végzett már valamelyik kávéval, akkor megosztottak pár infót, de lehet így a jobb, ha semmi sem befolyásolja a többieket. 
Nekem viszont küldhetnétek pár morzsát. Írd meg, hogy kb hogyan pontoznád ezt az 5-öt.

Begicafe
Fórumlakó
Fórumlakó
Értékelés: 75

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: Begicafe »

Ahogy nézem hiába vannak a tesztelők most 14-en, még annyi beírás sincs, mint az elsőnél, pedig jó lenne, ha mások is olvashatnának az eddigi fejleményekről.
Fotókat is jó lenne berakni a kávékról.

Nem hírzárlatot tartunk a teszt végéig? Én az 5. mintánál tartok, minden érdemleges információt leírok a kávékról. De addig semmit nem akarok róluk kirakni, amíg nem vagyok kész, és olvasni sem szeretnék erről, mert biztosan befolyásolni fog.
Nuova Simonelli Mac Cup, Quamar M80E
Saját pörkölésű kávék: Ethiopia-BWF, India Monsooned Malabar

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szemes kávé tesztek

Bő 2 órája vettem át Dávidtól a kávét - ezúton is köszönöm a bizalmat - de én tényleg jan. végére végzek mert most indulok és csak pénteken jövök haza. Én fotózok is majd.
Ok, de 13-man már majd egy hete megkapták.
A pontokat ne írd be ide. Részleteket nekem írd meg privátban.
Hőfokokat, képeket, egyéb jellemzőket be lehet addig is rakni ide.

A múltkor 1 hét után már nagyon sok beírás volt. Lehet amiatt is, mert az első 3 kávé sok tesztelőt kiakasztott.
Erről persze nem mi, hanem a forgalmazók tehetnek.

Én most iszogatom az utolsó teszt kávét.
Már legszívesebben indítanám a következőt.

GAgyiXyXy
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 3

Szemes kávé tesztek

Hozzászólás Szerző: GAgyiXyXy »

Ahogy nézem hiába vannak a tesztelők most 14-en, még annyi beírás sincs, mint az elsőnél, pedig jó lenne, ha mások is olvashatnának az eddigi fejleményekről.

Rancilo Silvia full tuning, Eureka mignon specialita

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Szemes kávé tesztek

Erre a tesztre szívesen beneveztem volna, ha tudom előre,hogy itthon fekszem majd szakadt Achillessel. Most időm az lenne rá és érdekelt volna is a dolog, csak pont az időhiány miatt nem jelentkeztem. Talán majd legközelebb.

Válasz küldése

Vissza: “Szemes kávék, Kávé tesztek, PID beállítás.”