Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Szemes kávé tesztek
- bajnokpityu
- V.I.P.

- Hozzászólások: 772
- Csatlakozott: 2006.10.17., kedd 21:20
- Értékelés: 174
Szemes kávé tesztek
Hát ez ment az agyamra. Nem értem mi lehetett a gond. Már jártam így AVX-es bécsi pörkölésű kávéval 1x, utána ugyanaz a kávé jó volt. Rendelek belőle, amint fogy a jelenlegi készlet, és nekifutok megint.
Nem boldogultam én se a 8assal. Illata alapján nyersnek tünt, azt gondoltam, ebben ennyi van.
1 ember írt hőfokot (Asgardnál 89-93fokok szerepeltek, ebből a 8as kapott 93at), de a többieknek, akiknek jól sikerült, nekik milyen beállítással lett jó?
1-2 fok nálam általában csak finomhangolásra jó a 10edik húzásnál, nekem még a nagyjábóli intervallum se jött össze. Nomeg mennyire hosszúra vettétek, ill mennyire finomra őröltétek?
Majd valamikor fogok venni belőle, mert fúrja az oldalamat a kíváncsiság, milyennek kéne lennie, akkor elkerülném a fölös köröket.
Szemes kávé tesztek
Örülök az eredménynek, annak meg különösen, hogy minden általam leírt észrevételt minden kávénál másnál is viszontláttam. És megint mások megint mást láttak. Vételeztem, hogy ez a teszt tényleg teljesen szabad, van aki tejjel, van aki cukorral próbálta, hogy jó legyen az eredmény. Én ezt nem tudtam, bár a 8-ba tettem a végén cukrot, de nem éreztem fairnak, hogy úgy iható.
Olvasva az összegzéseket, ma a 8-at újra próbáltam, és fél szem barnacukor már csodákat tesz vele, csak úgy jönnek elő az ízek, amit írtam is. De natúr nekem nem jön be.
Kérdezem én: ez így rendben? Ha a következőkben így jelezném, cukorral rendben?
Szerintem kezdőként nagyon jól toltad. Mióta van meg a géped? Csak 1-2 hónapja nem?
Szemes kávé tesztek
Örülök az eredménynek, annak meg különösen, hogy minden általam leírt észrevételt minden kávénál másnál is viszontláttam. És megint mások megint mást láttak. Vételeztem, hogy ez a teszt tényleg teljesen szabad, van aki tejjel, van aki cukorral próbálta, hogy jó legyen az eredmény. Én ezt nem tudtam, bár a 8-ba tettem a végén cukrot, de nem éreztem fairnak, hogy úgy iható.
Olvasva az összegzéseket, ma a 8-at újra próbáltam, és fél szem barnacukor már csodákat tesz vele, csak úgy jönnek elő az ízek, amit írtam is. De natúr nekem nem jön be.
Kérdezem én: ez így rendben? Ha a következőkben így jelezném, cukorral rendben?
Nincs semmi megkötés.
Az eredmény így alakult. Semmi sem fog ettől változni.
Az Illyt ezután is sokan fogják venni. Aki elolvassa, talán átgondolja és mást választ, de max pár 100-an fogják látni ezeket a teszteket.
A ti dolgotok is az, hogy kikerüljön több helyre ez a tesztelés.
Lehet többen olvassák, mint hittem ezeket a topikokat.
Szemes kávé tesztek -58.767 Megtekintés
Kávé teszteredmények -1.840 Megtekintés
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Szemes kávé tesztek
Örülök az eredménynek, annak meg különösen, hogy minden általam leírt észrevételt minden kávénál másnál is viszontláttam. És megint mások megint mást láttak. Vételeztem, hogy ez a teszt tényleg teljesen szabad, van aki tejjel, van aki cukorral próbálta, hogy jó legyen az eredmény. Én ezt nem tudtam, bár a 8-ba tettem a végén cukrot, de nem éreztem fairnak, hogy úgy iható.
Olvasva az összegzéseket, ma a 8-at újra próbáltam, és fél szem barnacukor már csodákat tesz vele, csak úgy jönnek elő az ízek, amit írtam is. De natúr nekem nem jön be.
Kérdezem én: ez így rendben? Ha a következőkben így jelezném, cukorral rendben?
Rancilo Silvia full tuning, Eureka mignon specialita
Szemes kávé tesztek
Ahogy olvasom a teszteket sokan alig alig mozogtak pár fok különbséggel. Volt aki nem is ment 90 alá. Pedig nekem a francia diamond ott ízlett a legjobban. Konkrétan 82! fokon.
A 8-as bécsi D. semmiképp nem volt döglött. Ha én a béna graef darálómmal tudtam belőle jót húzni, de még milyen jót Az viszont bizi, hogy izzasztó meló volt beállítani a sweet pot-ot. Itt éreztem először, hogy határeset ez a 140g
Hát ez ment az agyamra. Nem értem mi lehetett a gond. Már jártam így AVX-es bécsi pörkölésű kávéval 1x, utána ugyanaz a kávé jó volt. Rendelek belőle, amint fogy a jelenlegi készlet, és nekifutok megint.
Szemes kávé tesztek
Ahogy olvasom a teszteket sokan alig alig mozogtak pár fok különbséggel. Volt aki nem is ment 90 alá. Pedig nekem a francia diamond ott ízlett a legjobban. Konkrétan 82! fokon. Többet is mozogtam 90alatt mint felett.
A 8-as bécsi D. semmiképp nem volt döglött. Ha én a béna graef darálómmal tudtam belőle jót húzni, de még milyen jót Az viszont bizi, hogy izzasztó meló volt beállítani a sweet pot-ot. Itt éreztem először, hogy határeset ez a 140g
Szemes kávé tesztek
Köszönöm a lehetőséget, nekem nagy élmény volt.
Picit pikáns, hogy egy arabica körben olyan KV győzött, amiben volt 20% robusta.
Ez engem is meglepett.
Az elején azt hittem, hogy ez is 100% Arabica, de utólag jöttünk rá, hogy nem az.
Sok tanulsága van a tesztnek.
Egy biztos, hogy egy jól csengő márkanév nem garancia semmire.
Az is látszódott, hogy a 8-as már kemény dió volt pár tesztelőnek.
János kávéja senkit sem osztott meg:
6, Kapucziner Specialitás ---------9-10-8-9-10-8-9-9-8-6-9-10-9-130/114 Pont-88%
Csak 1 valakitől kapott 6 pontot.
Ez viszont megosztó volt rendesen.
8, AVX KV Mix Diamond Bécsi -----10-10-8-5-X-9-8-8-2-5-10-9-7----120/91 Pont-76%
Katoci szereti az ilyen kávékat, de úgy látom valamivel mégis bibi lehetett.
Attól tartok, hogy nem a HG1-gyel, mert mi ugyanazzal a darálóval, de LM géppel istenit húztunk abból a kávéból, ami szerinte döglött volt.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- bajnokpityu
- V.I.P.

- Hozzászólások: 772
- Csatlakozott: 2006.10.17., kedd 21:20
- Értékelés: 174
Szemes kávé tesztek
Köszönöm a lehetőséget, nekem nagy élmény volt.
Picit pikáns, hogy egy arabica körben olyan KV győzött, amiben volt 20% robusta.
Szemes kávé tesztek
Eredményhírdetés:
1,Kapucziner Specialitás ----------130/114 Pont-88%
2,AVX KV Mix Diamond Francia-130/101 Pont-78%
3,AVX KV Mix Diamond Bécsi ------120/91 Pont-76%
4,Pascucci Golden Sack -----------130/85 Pont-66%
5, AVX KV Mix Gold Bécsi---------130/82 Pont-63%
5,Carraro Don Cortez----------------130/82 Pont-63%
7, Molinari Bio -------------------------110/56 Pont-51%
8,Illy --------------------------------------130/54 Pont-42%
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Szemes kávé tesztek
Elkezdtem berakni a tesztelési összesítőket:
Kávé teszteredmények
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Szemes kávé tesztek
Így fogom majd pontozni, mint az első kört.
Beírom, hogy melyik kávé hány %-ot ért el. Így mindegy hányan tesztelnek.
Amiket nem pontoztak, ott másként osztom az eredményeket.
1,Pacificaffé Pin Up-85% A-5000 Ft/kg--60/52 pont--87%
2,AVX KV Mix Silver-70% A-5290 Ft/kg--60/43 pont--72%
2,Pacificaffé La Piazza-85% A-5000 Ft/kg--60/43 pont--72%
2,Kapucziner Jubileum- 100% A-6000 Ft/kg--60/43 pont--72%
5,Kapucziner Palermo aranya-65% A-4800 Ft/kg--60/42 pont--70%
6,AVX KV Mix Gold- 70% A-5490 Ft/kg--60/41 pont--69%
7,Moxxa Tamarindo Espresso kék-60% A-9000Ft/kg--60/35 pont--59%
8,Moxxa Espresso barna-75% A-9000 Ft/kg--60/32 pont--54%
9,Caffé Brando piros-4600 Ft/kg--60/26 pont--44%
10,Hausbrandt Venezia-65% A-8000 Ft/kg--60/14 pont--24%
11,Pellini Espresso Bar No82-80% A-5290 Ft/kg--60/10 pont--17%
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
Szemes kávé tesztek
Van, aminek előnyére válik.
Volt ott smiley . Magam ugyan sosem iszom tejjel, de feleségem csak azzal. Szerintem a kávé kellően szabad műfaj hogy mindenki megtalálja a tudásához, gépparkjához, ízléséhez legközelebb álló elkészìtési módot és úgy igya. Nem hiszem hogy vannak szabályok, a finom kávé számít. Ezért is érdekesek ezek a tesztek, mert ha ennyien összeülünk és ugyanazt a kávét megkóstoljuk nagyjából hasonló eredményre jutunk - ez volt az AVX helyszíni tesztek tapasztalata. Így külön viszont lesz egy kép hogy kinél melyik kávé hogy viselkedik.
Szemes kávé tesztek
Én csak a saját szemszögemből vizsgáltam. Szerintem így lesz objektívabb a teszt. Az átlag fogyasztó szájízét, ízlését úgy sem tudjuk. Illetve ha valaki hozzá olvassa a bemutatkozót, akkor így tudja eldönteni, hogy az értékelés számára mit mond.
ez igaz, a pontozás az az én ízlés világomat fogja tükrözni ami a világos pörkölés felé hajlik. Ezért jó, hogy többféle képen tesztelünk! A végeredmény szerintem ennyi embernél azért már reprezentatív lesz. Ami jó kávé az a többség szerint is az lesz!
Szemes kávé tesztek
Sziasztok!
Azt mikor tudjuk meg, hogy a kovetkezo teszt mikor kezdodik?
Postan jon majd a tesztelendo kave?
Koszonom
Kb február végén.
Többen arra kértek, hogy legyen egy kis szünet a tesztek között.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
http://www.avxcafe.hu/
- spencer-hill
- Nincs visszaút

- Hozzászólások: 223
- Csatlakozott: 2015.03.03., kedd 16:57
- Értékelés: 37
Szemes kávé tesztek
ez igaz , de a tesztelést szerettem volna egy átlag fogyasztó szemével csinálni és hát tudni lehet az emberek 80% így issza!
Legközelebb lehet filterként fogom tesztelni! ( a következő adag már alkalmas lesz rá)
Én csak a saját szemszögemből vizsgáltam. Szerintem így lesz objektívabb a teszt. Az átlag fogyasztó szájízét, ízlését úgy sem tudjuk. Illetve ha valaki hozzá olvassa a bemutatkozót, akkor így tudja eldönteni, hogy az értékelés számára mit mond.
Szemes kávé tesztek
Erre nem szükséges a rézcső. A piden lehet, h 5-6 fokot esik a hőfok húzás végére, de a kijövő víz 1-2fokon belül marad. Ezt mondta, aki mérte.
Amikor pid nélküli GC vs pid nélküli Silvia volt itthon porondon, nekem 10ből9szer jobban izlett a silvia. de volt 1, amiben benne volt a GC varázsa. Lehet akkor pont ez az 10%.
Ja de a maxos silvia es a maxos gaggia mar mas teszta. Nem gondolnam, hogy ott ilyen egyertelmuen lehetne nyertest hirdeti.
Pid nelkuli tesztnek ezeknel en amugy nem latom ertelmet mivel a gaggianal lovesed nincs az aktualis hofokrol a pici kazan miatt. Ergo nem tudod miert lett rossz vagy jo. Meg sztem a gaggia alap hohaztartasa, es ennek rendszere eleg gagyi. Fej ami jo, de ettol meg kiszamithatatlan. Es a temp. Surfing borit mindent. Faek kavehoz jo lehet. De komolyakhoz iszonyat keves. Szilviarol nem tudok nyilatkozni
Szemes kávé tesztek
ez igaz , de a tesztelést szerettem volna egy átlag fogyasztó szemével csinálni és hát tudni lehet az emberek 80% így issza!
Legközelebb lehet filterként fogom tesztelni! ( a következő adag már alkalmas lesz rá)
Azert egy jo flat white az kellemes.
Szemes kávé tesztek
Na ezért nem kell tejezni a kávét, csak elrontja!
ez igaz , de a tesztelést szerettem volna egy átlag fogyasztó szemével csinálni és hát tudni lehet az emberek 80% így issza!
Legközelebb lehet filterként fogom tesztelni! ( a következő adag már alkalmas lesz rá)
Online
Na ezért nem kell tejezni a kávét, csak elrontja!
Van, aminek előnyére válik.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Hozzászólások: 14286
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9372
- Tartózkodási hely: Szentendre
Szemes kávé tesztek
Na ezért nem kell tejezni a kávét, csak elrontja!
Van, aminek előnyére válik.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Szemes kávé tesztek
A pontozásom alapján nem ez lett a legrosszabb kávé! Nekem a cappuccinóba itt nagyon kiérződött az a keserű fanyar robusta! De marad ebből egy kevés így majd letesztelem kicsit jobban presszónak.
Na ezért nem kell tejezni a kávét, csak elrontja!
Szemes kávé tesztek
4% robusztát szvsz rajtad kívül nem sokan éreztük ki, csak játszani kellett vele, nem volt rosszabb az egyesnél. A hármasból lehetettegy kicsit komplexebb ízvilágot kihozni, a többit vsz nem különböztettem volna meg. Az 5. meg rejtély ugye, hogy mi is lehetett volna.
A pontozásom alapján nem ez lett a legrosszabb kávé! Nekem a cappuccinóba itt nagyon kiérződött az a keserű fanyar robusta! De marad ebből egy kevés így majd letesztelem kicsit jobban presszónak.
Szemes kávé tesztek
Ami érdekes számomra hogy a Gold ( 2 sz) volt a legjobb pedig abba van Robusta amit nem éreztem ki! de a Pascucci-ba azt a keveset nagyon is ki lehet érezni! Főleg, hogy ebben a körben főleg tejes italokban teszteltem a kávét!
Az lehet hogy mar az én ízlésem de a világosabb pörkölés jobbat tesz a jobb minőségű kávénak. Jobban jönnek elő a jellegzetes ízek, karakterek!
4% robusztát szvsz rajtad kívül nem sokan éreztük ki, csak játszani kellett vele, nem volt rosszabb az egyesnél. A hármasból lehetettegy kicsit komplexebb ízvilágot kihozni, a többit vsz nem különböztettem volna meg. Az 5. meg rejtély ugye, hogy mi is lehetett volna.
Online
Sziasztok!
Azt mikor tudjuk meg, hogy a kovetkezo teszt mikor kezdodik?
Postan jon majd a tesztelendo kave?
Koszonom
AVX, majd tájékoztat. A kávé postán érkezik.
- Vinkler
- Adminisztrátor

- Hozzászólások: 14286
- Csatlakozott: 2011.02.13., vas. 23:02
- Értékelés: 9372
- Tartózkodási hely: Szentendre
Szemes kávé tesztek
Sziasztok!
Azt mikor tudjuk meg, hogy a kovetkezo teszt mikor kezdodik?
Postan jon majd a tesztelendo kave?
Koszonom
AVX, majd tájékoztat. A kávé postán érkezik.
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos
Szemes kávé tesztek
Szerintem köszönőviszonyban nem volt a két gold. Nekem az előző körös csak cukorral volt élvezhető
Durva hibája nem volt annak sem, csak izgalom sem szorult bele nagyon sok. Igaz így sem egy gyümölcskosár, de ez egy másik mezőny.
Szemes kávé tesztek
Sziasztok!
Azt mikor tudjuk meg, hogy a kovetkezo teszt mikor kezdodik?
Postan jon majd a tesztelendo kave?
Koszonom



