Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
	Szemes kávé tesztek
Szemes kávé tesztek
Szívesen ott lennék, mikor először megkóstolod az első csomagot. Nincs rá jobb szó, Isteni
Hogy te milyen jó fej vagy.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
						http://www.avxcafe.hu/
Szemes kávé tesztek
Legalább lesz alkalmam szakszerűen gyakorolni a határozott szürcsölést amit mutattál, hogy Mauro hogy csinálja!
Ja majd csak kóstolgatok, amúgy is figyelni kell robustava
Szívesen ott lennék, mikor először megkóstolod az első csomagot. Nincs rá jobb szó, Isteni
Szemes kávé tesztek
Köszi.
Mivel szombaton is nagy szükség van a szaktudásodra, ne kóstolj túl sokat.
Nem kell lenyelni, csak ízlelgetni.
Legalább lesz alkalmam szakszerűen gyakorolni a határozott szürcsölést amit mutattál, hogy Mauro hogy csinálja! Ja majd csak kóstolgatok, amúgy is figyelni kell robustaval.
Szemes kávé tesztek
Milyen kritériumnak kell megfelelni a csatlakozáshoz? Nincs még túl nagy tapasztalatom, de a következő körbe én is szívesen beszállnék, ha van rá lehetőség.
A kritérium eléggé laza, de az a gond, hogy már megvan a következő körhöz a csapat, sőt már tartalékosok is vannak.
Ha valaki kiszáll, majd beírom ide.
Az a lényeg, hogy olyan géppark legyen, ahol lehet a hőfokkal is játszadozni.
Fontos, hogy kell némi tapasztalat megkülönböztetni a kávékat és kb 3-4 adagból be kell tudni helyesen állítani a hőfokot, darálót.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
						http://www.avxcafe.hu/
Szemes kávé tesztek
Ok rendben.
A következő körbe még van hely.
Milyen kritériumnak kell megfelelni a csatlakozáshoz? Nincs még túl nagy tapasztalatom, de a következő körbe én is szívesen beszállnék, ha van rá lehetőség.
Szemes kávé tesztek
Csak duplakat keszitek/ iszok. Ez kb 40ml. IMS-el, VST 14g-ossal tolom
			
			
									
									
						Szemes kávé tesztek
Nálam a csomag, klassz a csomagolás, holnap egy csapatfotó, aztán felzárkózok.
Köszi.
Mivel szombaton is nagy szükség van a szaktudásodra, ne kóstolj túl sokat.
Nem kell lenyelni, csak ízlelgetni.
Itt egy video Mauro Barátom teszteléséről.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
						http://www.avxcafe.hu/
Szemes kávé tesztek
Nálam a csomag, klassz a csomagolás, holnap egy csapatfotó, aztán felzárkózok.
			
			
									
									
						Szemes kávé tesztek
Az AVX-es csészénél nagyobb csészébe húzva is színültig lett 40g-al. Brutális az a cucc, holnap csinálok egyet üvegcsészébe, mert szerintem tiszta crema az egész
Még az egyesnél tartasz?
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
						http://www.avxcafe.hu/
Szemes kávé tesztek
Nem túl sok ez egy espresso-nak ?
Az AVX-es csészénél nagyobb csészébe húzva is színültig lett 40g-al. Brutális az a cucc, holnap csinálok egyet üvegcsészébe, mert szerintem tiszta crema az egész
Szemes kávé tesztek
Nem túl sok ez egy espresso-nak ?
Határeset.
Ez a pohár elég pici.
AVX Café-491 Espresso csésze+tányér
65ml-es.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
						http://www.avxcafe.hu/
- 
				Vendég
Szemes kávé tesztek
Saccoljátok meg az alábbiakat.
Első tesztkávé:
Ki a kávé gyártója, típusa? Szerintem ez valami bolti kv lehet, nekem már nagyon sötétre van pörkölve. Egyszer régen vettem egy Pellini Break Rossot, nekem arra hajaz az íze.
Milyen az Arabica/Robusta arány? Nagyon mocsári robusztás. Tippre 30A / 70 R. De a robi az olcsóbbik fajta benne. Cukrot bőven jól elbírja, de vigyázni kell vele mert több cukortól még inkább kiemelkedik a robi íz.
Kb mennyibe kerülhet?(kg) 3000-3500Ft. Ettől többet semmiképp nem ér. Mondjuk ha nekem kéne beárazni én 2000 körül adnám
A képek este készültek, ettől egy fokkal sötétebb az ital és a babok is
Nem túl sok ez egy espresso-nak ?
Szemes kávé tesztek
A második kv: Egy fokkal jobb mint az első, de kb ugyanazt mondanám el róla.
A harmadik viszont meglepett, elsőre egész korrektet húztam belőle. Hőt is nagyjából jól löttem be.
Alacsony robi tartalom kb 10-30% ami biztos, hogy minőségibb. Hála égnek ez már nem mocsártenger volt.
Közepesen pörkölt egységes szép szemek. Tippre úgy 5e kilója. Abban biztos vagyok, hogy kézműves kv, nem bolti, de egyenlőre egyet húztam belőle az alapján még nem tudom.
A tesztelés folyamatáról ne sokat írj, de a tippelés az jöhet.
Habár szerintem mindenki van annyira rutinos, hogy tudja mit tegyen egy ilyen kávéval.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
						http://www.avxcafe.hu/
Szemes kávé tesztek
Csak lassan. Várjuk meg mi lesz az eredmény. Kell egy hónap mire az ízlelőbimbóim visszaállnak normál üzemmódba.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
						http://www.avxcafe.hu/
Szemes kávé tesztek
Ha van lehetőség, csatlakoznék a tesztelő csapathoz.
Ok rendben.
A következő körbe még van hely.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
						http://www.avxcafe.hu/
Szemes kávé tesztek
Na mi a helyzet?
Mindenki behalt már az első kávétól?
Pedig ez csak a kezdet.
Lapitok, mert csak ma veszem át a csomagot, elkerültük egymást. Viszont ma már Achillevel főztem hogy hozzászokjon.
Szemes kávé tesztek
Ha van lehetőség, csatlakoznék a tesztelő csapathoz.
			
			
									
									
						Szemes kávé tesztek
A második kv: Egy fokkal jobb mint az első, de kb ugyanazt mondanám el róla.
A harmadik viszont meglepett, elsőre egész korrektet húztam belőle. Hőt is nagyjából jól löttem be.
Alacsony robi tartalom kb 10-30% ami biztos, hogy minőségibb. Hála égnek ez már nem mocsártenger volt.
Közepesen pörkölt egységes szép szemek. Tippre úgy 5e kilója. Abban biztos vagyok, hogy kézműves kv, nem bolti, de egyenlőre egyet húztam belőle az alapján még nem tudom.
Szemes kávé tesztek
En eddig csak kostoltam es kiontottem oket. (1;2-es teszt kv)Aztan huztam egyet a sajatombol.
Cremina nem egeti meg nagyon oket? Ezzel tudsz jatszani valahogy a hovel?
Naná, hogy tudok. Kb 2-3 fok érzékenységű a fejhőmérő csík, csak figyelni kell, hogy hány fokos fejhőmérsékletről indulsz (adott egy elég nagy tömegű réz fej, ebbe megy bele kb 40ml forró víz. Az előáztatás alatt beáll az egyensúly. Mivel a fej lényegesen több hőt tárol mint a 40 ml víz, így a nyomáskapcsoló által szinten tartott kb 110 fokos víz pár fokos eltérése a végén nem számít. Oda állítod a csapolási hőmérsékletet ahová akarod, ha túlmelegszik borogatni kell a fejet, ami sok egymás utáni alacsony hőigényű kávénál macerás. Normál so-nál visszahűl, ott nem gond.
Szemes kávé tesztek
Csak lassan. Várjuk meg mi lesz az eredmény. Kell egy hónap mire az ízlelőbimbóim visszaállnak normál üzemmódba.
En eddig csak kostoltam es kiontottem oket. (1;2-es teszt kv)Aztan huztam egyet a sajatombol.
Cremina nem egeti meg nagyon oket? Ezzel tudsz jatszani valahogy a hovel?
Szemes kávé tesztek
Beszéljétek meg nyugodtan. szerintem ennyi belefér.
Jobb, mint ha azt írnátok, hogy én nyomom privátban nektek a hülyeségeket.
A kép nagyon jó.
A végén majd ezeket átrakom a végleges teszteredmény topikba.
Hamarosan elkezdem a következő tesztelést szervezni, hogy maradjunk lendületben.
100%-os Arabica kávék lesznek. Ezen kívül nem fogok mondani semmit. Javaslatokat sem kérek a tesztelendő kávékról. Szeretném a csapatot felduzzasztani 10 főre.
Már van kettő +, tehát még 3 ebernek várom a jelentkezését.
Csak lassan. Várjuk meg mi lesz az eredmény. Kell egy hónap mire az ízlelőbimbóim visszaállnak normál üzemmódba.
Szemes kávé tesztek
Most akkor megbeszéljük a tapasztalatokat, vagy a végén? A legszebb a dologban, hogy majdnem ugyanazt írtad, mint én, csak nem hoztam nyilvánosságra.
Egy kép, a kezdetekről, igyekeztem úgy csinálni, hogy rajta legyen minden releváns infó:
Beszéljétek meg nyugodtan. szerintem ennyi belefér.
Jobb, mint ha azt írnátok, hogy én nyomom privátban nektek a hülyeségeket.
A kép nagyon jó.
A végén majd ezeket átrakom a végleges teszteredmény topikba.
Hamarosan elkezdem a következő tesztelést szervezni, hogy maradjunk lendületben.
100%-os Arabica kávék lesznek. Ezen kívül nem fogok mondani semmit. Javaslatokat sem kérek a tesztelendő kávékról. Szeretném a csapatot felduzzasztani 10 főre.
Már van kettő +, tehát még 3 ebernek várom a jelentkezését.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
						http://www.avxcafe.hu/
Szemes kávé tesztek
Saccoljátok meg az alábbiakat.
Első tesztkávé:
Ki a kávé gyártója, típusa? Szerintem ez valami bolti kv lehet, nekem már nagyon sötétre van pörkölve. Egyszer régen vettem egy Pellini Break Rossot, nekem arra hajaz az íze.
Milyen az Arabica/Robusta arány? Nagyon mocsári robusztás. Tippre 30A / 70 R. De a robi az olcsóbbik fajta benne. Cukrot bőven jól elbírja, de vigyázni kell vele mert több cukortól még inkább kiemelkedik a robi íz.
Kb mennyibe kerülhet?(kg) 3000-3500Ft. Ettől többet semmiképp nem ér. Mondjuk ha nekem kéne beárazni én 2000 körül adnám
A képek este készültek, ettől egy fokkal sötétebb az ital és a babok is
Most akkor megbeszéljük a tapasztalatokat, vagy a végén? A legszebb a dologban, hogy majdnem ugyanazt írtad, mint én, csak nem hoztam nyilvánosságra.
Egy kép, a kezdetekről, igyekeztem úgy csinálni, hogy rajta legyen minden releváns infó:
Szemes kávé tesztek
Saccoljátok meg az alábbiakat.
Első tesztkávé:
Ki a kávé gyártója, típusa? Szerintem ez valami bolti kv lehet, nekem már nagyon sötétre van pörkölve. Egyszer régen vettem egy Pellini Break Rossot, nekem arra hajaz az íze.
Milyen az Arabica/Robusta arány? Nagyon mocsári robusztás. Hővel lefolyással játszva kicsit lehet gyengíteni az extra bántó ízeket, de akkor is marad belőle. Tippre 30A / 70 R. De a robi az olcsóbbik fajta benne. Cukrot bőven jól elbírja, de vigyázni kell vele mert több cukortól még inkább kiemelkedik az olcsó robi íz.
Kb mennyibe kerülhet?(kg) 3000-3500Ft. Ettől többet semmiképp nem ér. Mondjuk ha nekem kéne beárazni én 2000 körül adnám
A képek este készültek, ettől egy fokkal sötétebb az ital és a babok is
Nagyon köszönöm.
Szerintem ezzel senkit sem befolyásoltál és legalább zajlik az élet.
Valami ilyesmiket várok el másoktól is.
Srácok ez csak egy teszt. Nincs semmi tétje.
Webáruház:
http://www.avxcafe.hu/
						http://www.avxcafe.hu/
Szemes kávé tesztek
Saccoljátok meg az alábbiakat.
Első tesztkávé:
Ki a kávé gyártója, típusa? Szerintem ez valami bolti kv lehet, nekem már nagyon sötétre van pörkölve. Egyszer régen vettem egy Pellini Break Rossot, nekem arra hajaz az íze.
Milyen az Arabica/Robusta arány? Nagyon mocsári robusztás. Tippre 30A / 70 R. De a robi az olcsóbbik fajta benne. Cukrot bőven jól elbírja, de vigyázni kell vele mert több cukortól még inkább kiemelkedik a robi íz.
Kb mennyibe kerülhet?(kg) 3000-3500Ft. Ettől többet semmiképp nem ér. Mondjuk ha nekem kéne beárazni én 2000 körül adnám
A képek este készültek, ettől egy fokkal sötétebb az ital és a babok is










