Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!
Philips CD lejátszót keresek
Köszönöm a tippeket, megvan a masina, egy 604-es.
Ha már így belejöttünk....
Van egy Theta Basic futóművem, ez az alap, ezen hallgatom a legtöbb lemezt. Remek masina, CDM 9 Pro futóművel, de egyes műfajokon kicsit fárasztó a patika tisztasága, és nagyon kihozza a gyengébb stúdiómunka hibáit. Ezeket hallgatnám egy digitális kimenetű Philips lejátszón, mert azok "elnézőbbek" az ilyesmivel.
Volt néhány Philips lejátszóm, CDM mechanikás Marantzom is, de egyiknek se volt digitális kimenete, és bár a TDA chipek kiválóak, azért egy Proceed DAP-pal nem versenyezhetnek. Ezért nem érdekel a lejátszó analóg áramköre, és ezért nem is fizetek pluszt érte...
Igen, elnézőbbek..., (a zenei infóval is ) vagyis ne várjunk csodát egy fapados digit kijárattal rendelkező géptől. A jitter, tápellátás, miegymás... hatással lesz arra, mi gyün ki hátul. Volt több CDM lengőkaros gépem, az olcsó "műanyag" szint elég laposkás/fakó külső dac-al is. A jó mechanika filléres körítésű készülékben sztem önmagában kevés lesz ahhoz, hogy elégedetten hátradőlj - főleg ha komolyabb hanghoz szokott a füled.
.
Ha nem rohanok annyira a gyerekért és tudtunk volna kicsit többet beszélgetni is...
Van két lejátszóm parkolópályán (Philips 460 és Grundig 8200) szívesen odaadtam volna kipróbálni, addig sem kell vásárolnod. Atesz ( a Proceed korábbi tulaja) a jövő hét vége felé hoz nekem vissza néhány kölcsön kábelt, ha megbeszéled vele, szívesen elküldöm az egyik lejátszót egy próbára, ő közel lakik hozzád.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
- Értékelés: 6178
Van egy Theta Basic futóművem, ez az alap, ezen hallgatom a legtöbb lemezt. Remek masina, CDM 9 Pro futóművel, de egyes műfajokon kicsit fárasztó a patika tisztasága, és nagyon kihozza a gyengébb stúdiómunka hibáit. Ezeket hallgatnám egy digitális kimenetű Philips lejátszón, mert azok "elnézőbbek" az ilyesmivel.
Volt néhány Philips lejátszóm, CDM mechanikás Marantzom is, de egyiknek se volt digitális kimenete, és bár a TDA chipek kiválóak, azért egy Proceed DAP-pal nem versenyezhetnek. Ezért nem érdekel a lejátszó analóg áramköre, és ezért nem is fizetek pluszt érte...
Egyébként semmi konkrét típus behatárolásod? Gondolom meghallgatnád először, hogy mennyit változik a hang a Theta-hoz képest (ami egyébként tényleg nagyon jó kis cucc !
A Philips 600-as szériája CDM4-el szerelt, és a 614-estől felfelé már van koax kifelé.Ezeket állapottól függően max 15 ezerig általában ki lehet fogni, és még ha látatlanban (hallgatás nélkülre gondolok) veszed meg elég gyorsan el is adhatóak.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Ha meghalsz, te nem tudod, hogy halott vagy, csak a többieknek nehéz.Ugyanez a helyzet akkor is, ha hülye vagy.
Így azért behatárolhatóbb a keresés, nincsenek felesleges körök.
Nekem két CDM4-el szerelt gépem van (nem eladók), és a sublótban meg hozzá két komplett mecha tartaléknak, de valamiért az az érzésem, hogy talán majd a következő életemben fognak kelleni.Az ajtónyitó fogaskerekek kicserélve, aztán csak hallgatni kell őket.
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
Egyetértünk...
Így azért behatárolhatóbb a keresés, nincsenek felesleges körök.
Nekem két CDM4-el szerelt gépem van (nem eladók), és a sublótban meg hozzá két komplett mecha tartaléknak, de valamiért az az érzésem, hogy talán majd a következő életemben fognak kelleni.Az ajtónyitó fogaskerekek kicserélve, aztán csak hallgatni kell őket.
Jó zenék --> Marantz CD16 --> Etalon Suprampli --> Chario Constellation Delphinus mkII
Csak hogy tisztább legyen a kép: mindegy melyik futóművel van szerelve?
Én vagy CDM1-et, CDM4-et vagy CDM9-et pakolnék a Proceed elé, eléggé megbízhatóak és talán még a donorpiac is él hozzájuk ésszerű árfekvésben.Sokan szeretik a CDM2-ket is, de nem szereltek belőle olyan sok gépbe, és ha behal akkor a húzósabb.
Meglátásom szerint ezek a lengőkarosak jobbak mint a "csúszós" CDM és VAM12-k.
Dobj elé egy 304mkII-t aztán dőlj hátra...
Egyetértünk...
- tonee73
- Kiemelt Moderátor
... Hogy tiszta legyen a kép: a "megbízható futómű" alatt nem csak azt értettem, hogy hibátlanul működjön és olvasson be gyári és írott lemezt. A Philips CDM futóművei között ugyanis voltak kiválóak, és voltak (finoman szólva...) kevésbé sikerültek. Azt nem várhatom el a tulajdonosoktól, hogy tisztában legyenek azzal, hogy a lejátszójukban melyik kategóriájú CDM futómű van, ezért a köszönettel fogadott ajánlatoknak ebből a szempontból (is) utánanézek a neten. Már csak azért is nagyon fontos számomra a futómű minősége, mert egy komoly DAC (Proceed) lenne a párja időnként.
Csak hogy tisztább legyen a kép: mindegy melyik futóművel van szerelve?
Én vagy CDM1-et, CDM4-et vagy CDM9-et pakolnék a Proceed elé, eléggé megbízhatóak és talán még a donorpiac is él hozzájuk ésszerű árfekvésben.Sokan szeretik a CDM2-ket is, de nem szereltek belőle olyan sok gépbe, és ha behal akkor a húzósabb.
Meglátásom szerint ezek a lengőkarosak jobbak mint a "csúszós" CDM és VAM12-k.
Dobj elé egy 304mkII-t aztán dőlj hátra...
- kbm
- Nincs visszaút
- Értékelés: 2
Az én 920-omban : Philips CDM-12.1/05 futómű van.
... Hogy tiszta legyen a kép: a "megbízható futómű" alatt nem csak azt értettem, hogy hibátlanul működjön és olvasson be gyári és írott lemezt. A Philips CDM futóművei között ugyanis voltak kiválóak, és voltak (finoman szólva...) kevésbé sikerültek. Azt nem várhatom el a tulajdonosoktól, hogy tisztában legyenek azzal, hogy a lejátszójukban melyik kategóriájú CDM futómű van, ezért a köszönettel fogadott ajánlatoknak ebből a szempontból (is) utánanézek a neten. Már csak azért is nagyon fontos számomra a futómű minősége, mert egy komoly DAC (Proceed) lenne a párja időnként.
?
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=2057761
Köszönöm, olvastam, evidenciában tartom. Mivel rengeteg Philips lejátszó létezik, ha lehet, akkor válogatnék a kínálatból....
- GTomi
- V.I.P.
- Értékelés: 667
Philips cd játszót (esetleg CDM futóműves más típust) vennék, kizárólag digitális kimenettel rendelkezőt, és lehetőleg Budapesten, vagy környékén.
A külső - kivéve az előlapot - nem fontos, mint ahogy az sem számít, hogy milyen DAC van benne. Csak a megbízható, hibátlan futómű és az olvasható kijelző számít, ennek megfelelően nem a drágább kínálatból választanék...
?
http://www.avx.hu/forum/index.php?/topi ... nt=2057761
Rega Io / DacMagic200M / TMP táp / Revox B226 / Pc / Hivox zárt 3 utas / HiDiamond, Hivox, Oyaide, DIY, AQ
- kbm
- Nincs visszaút
- Értékelés: 2
Üdv.
Nekem lenne egy PHILIPS CD 920-as.Szép külsővel .
Tökéletes kijelzővel,és megbízható futóművel.Digitális kimenettel.
Bp.-re is fel tudom juttatni.
Philips cd játszót (esetleg CDM futóműves más típust) vennék, kizárólag digitális kimenettel rendelkezőt, és lehetőleg Budapesten, vagy környékén.
A külső - kivéve az előlapot - nem fontos, mint ahogy az sem számít, hogy milyen DAC van benne. Csak a megbízható, hibátlan futómű és az olvasható kijelző számít, ennek megfelelően nem a drágább kínálatból választanék...