Robici írta: ↑2026.02.20., pén. 14:55
Aszpirin írta: ↑2026.02.20., pén. 13:40
Király! Én még várom, egyelőre csak annyit kaptam kb 2 hete (pár nappal a megrendelés után), hogy elkezdték a az én példányom gyártását. A megrendelésnél még 15-20 munkanapot írtak átfutási időnek, a visszaigazolásban már 20-25 napot :)
Én még eléggé az elején vettem, mikor tavaly megjelent. Nem emlékszek már mennyit kellett rá várni de úgy rémlik 2-3 napon belül megjött. Az enyém a 69-es.
Aszpirin írta: ↑2026.02.20., pén. 13:40
Látom a díszdobozt nem kérted, a gravírozott plakettet az aláírásokkal megrendelted hozzá? Használatban neked mennyire vált be?
A díszdoboz meg a plakett én úgy tudom nem volt opcionális, az csak a nagyhoz járt, ehhez nem. Azóta lehet már máshogy van, nem tudom. Én dedikáltatni szerettem volna a dobozt Cserényivel meg Kapu Tibivel még tavaly nyáron mikor volt Budán a nagy rendezvényük miután visszajöttek, de akkora sor állt, hogy szó szerint fél napot kellett volna várni, hogy bejussunk úgyhogy akkor nem sikerült. De elvileg majd jön errefelé is hamarosan előadást tartani, majd akkor elviszem.
Ennyi pénzért szerintem a tok kivitele nagyon rendben van, minőségi és masszív, egyáltalán nem drága azért amit az ember kap. A szerkezet már nem ennyire masszív, nekem a dátumállítási/óraállítási pozíció eléggé esetleges, mintha már kevés használattól is kikopott volna. De gondolom maga a szerkezet cserélhető és nem egy nagy tétel. Egyébként nekem a használati útmutatóban van egy hiba mert a dátumállítási irányt pont fordítva írja mint ahogyan a valóságban van. El is felejtettem nekik szólni, nem tudom kijavították-e azóta.
Elég ritkán használom. Valószínűleg az életkorral meg a sok monitornézéssel együtt jár, de nem olyan jól látok már közelre (este lámpánál meg pláne), úgyhogy ezzel az egész óramánia nálam eléggé lecsengett. Napi szinten egy klasszikus G-Shockot meg egy Suunto Elementum Terrát használok már kb 10 éve, az jó nagy számokkal mutatja az időt.
Most opcionálisan lehet rendelni hozzá a nagy díszdobozt (és igen, gravíroztatni is lehet), meg a plakettet is, a lézergravírozott aláírásokkal. A nagyhoz a plakett jár, a díszdoboz viszont nem, cserében a nagy doboza sokkal komolyabb, egy robusztus darab, szerintem nem is kell oda már díazdoboz. Nekem csak annyi a bajom a naggyal, hogy 295ezer forintért kvarc szerkezet van benne... Ez nem azt jelenti, hogy nem jéri meg, hanem az én hülyeségem, nálam ennyi pénzért egy szépen kivitelezett mechanikus szerkezet legyen benne
Ez a Miyota 8-as szerkezet tudtommal ilyen. Van egy másik órám is (egy régi Citizen Eagle 7) ugyanezzel a szerkezettel, azon is körülményes eltalálni a dátumállító pozíciót (nagyon könnyű kifelé túlhúzni rajta a koronát), de ez legyen vele a legnagyobb gond, mert az a szerkezet maga szó szerint tizenéve nem volt szervizeltetve, és még mindig jár, elnyűhetetlen daarab. Olyan a Citizennél, mint az ETA 2824-2-es a Swatch-grouphoz tartozó svájci márkáknál, évtizedek óta gyártják és nagyon robusztus. bevált szerkezet.
Én napi szinten jelenleg egy Apple Watch Ultra 2-t használok, és szinte biztos, hogy nem fogom lecserélni napi használatra az új órára, de azért lesznek alkalmak... pl. megyek az USA-ba március végén, na oda még csak azért is az Evolvens Hunort fogom magammal vinni :)