Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Digitális fényképezőgép

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 601
Kapcsolat:

Re: Digitális fényképezőgép

Hozzászólás Szerző: tamagaba »

fapaci írta:
2022.02.01., kedd 11:19
Ha stábtag, akkor igen, bármit kérhet, plusz a helyszínen van egy Canon CPS szervízpont is. Leginkább R5 és R3 vázak vannak kint, meg egy kamionnyi objektív. A legtöbb fotóst az olimpia hivatalos képügynöksége, a Getty Images alkalmazza ezúttal is
A verseny elkezdődött a fotóriportereknek is, nem csak a sportolóknak
Nem véletlenül kapják a cuccost. Már a konyha asztalon mehet otthon a lencseválogatás és a tesztelés
Hop itt egy 600/4-es 5 millió, 800/5.6 a sísánchoz szintén 5 guriga, 70-200 több darab tarcsiba, mint standard vario, egy pár széleslátó a közelihez
Milc váz meg dslr ebből is abból is egy pár - 20 millió lehet az asztalon kiterítve
.. ja, meg a milcekhez akksipakk :)
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme - Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV - Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Mark Hamilson Horizon XD - Griffon Hyperion II

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Értékelés: 11054
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: Luxor Audio »

tamagaba írta:
2022.02.01., kedd 10:51
Kint munka közben összetöri a pakkot, mert elcsúszik - bemegy bódéba és kivesz egy másik 400/2.8-ast meg egy EOS nemtommit a legújabb vázat
Ha stábtag, akkor igen, bármit kérhet, plusz a helyszínen van egy Canon CPS szervízpont is. Leginkább R5 és R3 vázak vannak kint, meg egy kamionnyi objektív. A legtöbb fotóst az olimpia hivatalos képügynöksége, a Getty Images alkalmazza ezúttal is, már kint vannak pár napja.

Kép

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

fapaci írta:
2022.02.01., kedd 09:12
Canon fegyvertár a hamarosan kezdődő téli olimpián Pekingben.

Canon Peking 2022.jpg
Kint munka közben összetöri a pakkot, mert elcsúszik - bemegy bódéba és kivesz egy másik 400/2.8-ast meg egy EOS nemtommit a legújabb vázat
Focar Diablo Reference - Chordel Solaris Signature - Esoteriq Titan Quantum Supreme - Deviant Mirage Pro - Chronos Master Virtuoso IV - Adrya Resor Centaury 6 - Bauers & Wilkans Etherium 9 - Mark Hamilson Horizon XD - Griffon Hyperion II

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Canon fegyvertár a hamarosan kezdődő téli olimpián Pekingben.

Canon Peking 2022.jpg
Canon Peking 2022.jpg (269.42 KiB) Megtekintve 2881 alkalommal

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

stx írta:
2022.01.15., szomb. 17:21
tamagaba írta:
2022.01.15., szomb. 16:20
Solid Steel
Csinál valaki valamit? Mutissa :smile29:
Ugyan, mire gondolt a költő? :rolleyes:
Háthogy ki mit fotózott a héten :rolleyes:

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 471
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

tamagaba írta:
2022.01.15., szomb. 16:20
Solid Steel
Ugyan, mire gondolt a költő? :rolleyes:

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Solid Steel
Csatolmányok
001_1.jpg
001_1.jpg (1.66 MiB) Megtekintve 2597 alkalommal

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Alex_Aston írta:
2022.01.11., kedd 09:50
Nem is ezt mondtam.
De ha így felvállalják a dolgot, akkor ahogy mindenhol szokott lenni, a csúcsmodell megoldások 1-2 generáció múlva megjelennek a többi modellnél is.
Persze ez lehet 5-10-15 év is.
Azt írtad, eldőlt valami. Gondoltam, rákérdezek.

Hogy a korábbi csúcsmodellek tudása néhány név alatt lecsorog a középkategóriába, vagy még lejjebb is, az mindig is így volt. Egy régi Canon 5D ma már nevetségesnek tűnik egy modern 6D-hez képest képminőségben és technikai tudásban egyaránt. Az R5 meg mindegyiket lekörözi, pedig ez nem is a legkomolyabb váz jelenleg, a Canon csúcs Milc masinája (R1) még csak most fog érkezni.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

tamagaba írta:
2022.01.11., kedd 10:22
fapaci írta:
2022.01.11., kedd 09:34
Alex_Aston írta:
2022.01.10., hétf. 09:18
Na, úgy néz ki, eldőlt a kérdés...
Szerinted ezzel a hírrel mi dőlt el? A jelenlegi modellek még sokáig kaphatóak lesznek, támogatás is lesz hozzájuk sok-sok éven át, nem is fogják pánikszerűen eladni őket. Hogy a MILC a jövő, azt eddig is tudtuk, ettől még nem fog mindenki azonnal átnyergelni.
Ez pl nem egy platform váltás?
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 6-245-2721
Nem vagyok tisztában a Canon cuccok árával, ezért utána néztem. Nálam az ilyen 50%. Látok kopást az objektíven (attól még lehet jó). Nem írja mennyi az expo. Max 2500. Vagy csak hirdetni akarja, nem eladni :)
Baromira lent vannak a használt nem milc-es árak. Az én D7000-esem a 17-55-el 32 ezer expoval, nem videózva, 2 memkártya, Hoya szűrő 200 kilóért. Fel sem hívtak megkérdezni hogy vagyok. Fél éve hirdetem, most levittem 150-re, ha nem megy, megtartom.

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

fapaci írta:
Alex_Aston írta:
Szerinted ezzel a hírrel mi dőlt el? A jelenlegi modellek még sokáig kaphatóak lesznek, támogatás is lesz hozzájuk sok-sok éven át, nem is fogják pánikszerűen eladni őket. Hogy a MILC a jövő, azt eddig is tudtuk, ettől még nem fog mindenki azonnal átnyergelni.
Ez pl nem egy platform váltás?
https://www.ebay-kleinanzeigen.de/s-anz ... 6-245-2721

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3590

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

fapaci írta:
Alex_Aston írta:
Nem is ezt mondtam.
De ha így felvállalják a dolgot, akkor ahogy mindenhol szokott lenni, a csúcsmodell megoldások 1-2 generáció múlva megjelennek a többi modellnél is.
Persze ez lehet 5-10-15 év is.
Csak a Marantz! :-D

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Alex_Aston írta:

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Alex_Aston írta:

https://index.hu/techtud/2022/01/09/nem ... t-a-canon/
Akkor jóárasítva lehet majd használtba venni őket
Nem vagyok akkora technokrata, hogy eddig jó volt, most már nem
Lobogjon az a tükör :D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

https://index.hu/techtud/2022/01/09/nem ... t-a-canon/

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

tamagaba írta:
2022.01.07., pén. 19:43
tamagaba írta:
2022.01.07., pén. 19:19
Időszámításom szerinti első komoly gépem:
Nem tudom pontosan melyik tipus volt, de csak Zeiss objektívjei voltak nagyapámnak
.. ez volt a második:
.. és ez a harmadik: nem volt rossz :)
36 kocka soknak tűnik, meg kellett gondolni mikor nyomjuk meg a gombot

Számomra a legnagyobb szakmai gurmék 9*12 sikfilm diára fotóztak
1 lövésük volt csak és nem lehetett ismételni
Ma hozzájuk képest egy ész nélküli darálást csinálunk fotózás címszó alatt
Csatolmányok
800px-Nikon_FE_with_motor_drive_MD12_and_Nikkor_AI_24mm-2.JPG
800px-Nikon_FE_with_motor_drive_MD12_and_Nikkor_AI_24mm-2.JPG (93.66 KiB) Megtekintve 2480 alkalommal

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

tamagaba írta:
2022.01.07., pén. 19:19
Nem tudom pontosan melyik tipus volt, de csak Zeiss objektívjei voltak nagyapámnak
.. ez volt a második:
ne hangozzon picsogósnak, de imádtam - szintén Zeiss obikkal
semmi automatika nem volt benne, Fortepan100, aztán Ilford Pan100, ha volt pénzem FP4
ma csak a D780-al tudok olyan képet csinálni. Az Aps-c fasorban nem volt képminőségben
Tudtam a távolságot felmérni, hogy ne kelljen lupét használni az élességállitáshoz
125/8 volt a standard napsütésben, ha félrement az expo nembaj, volt tartalék a filmben
Ezen a gépen éreztem igazán, ahogy leválik az ember a géptől
Csatolmányok
pentacon-six-ttl-london-england_orig.jpg
pentacon-six-ttl-london-england_orig.jpg (269.38 KiB) Megtekintve 2485 alkalommal
1280px-Pentacon_Six_TL,_1803101902,_ako.jpg
1280px-Pentacon_Six_TL,_1803101902,_ako.jpg (196 KiB) Megtekintve 2485 alkalommal

tamagaba
Törzsvendég
Törzsvendég
Kapcsolat:

Csatolmányok
cha_1704.jpg
cha_1704.jpg (92.61 KiB) Megtekintve 2487 alkalommal
Exakta-Varex-IIb-0099-jr2.jpg
Exakta-Varex-IIb-0099-jr2.jpg (385.41 KiB) Megtekintve 2487 alkalommal

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1221

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Aszpirin írta:
2022.01.07., pén. 16:21
A "legendás" Zenit E szerintem imádnivaló igásló volt,
Bizony, meg is van még most is az enyém, de már évek óta nem is láttam. Annak idején újságot hordtam a postán középiskolásként, abból vettem. Aztán később egy komolyabb objektívet hozzá. Eltöltöttem egy hónapot egyetemistaként a Szovjetunióban, elég sok pénzem volt, még egy farmert is eladtam kb. egy ottani havi fizetés áráért. Amit sajnáltam, hogy későn kapcsoltam, hogy ott mindenféle kiegészítőket tudtam volna venni, de addigra a pénzem nagy részét már elittam és elherdáltam. :D
Igaz, én még após Prakticáját is irigyeltem akkoriban. :rolleyes: :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

Aszpirin írta:
2022.01.07., pén. 16:50
viewtopic.php?p=2253779#p2253779 :D
Elég jó a memóriád, most megfogtál. Bár... a többség továbbra is mobillal fotóz. :D

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

fapaci írta:
2022.01.07., pén. 16:42

Több száz méterre lévő témára lőni beépített vakuval automata üzemmódban... alap. :D
Elég megnézni egy koncert, vagy stadion közvetitést. Gondolom mindegyik puska vaku :smile29:

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6120

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

fapaci írta:
2022.01.07., pén. 16:42
Biztosan nektek is feltűnt már, hogy a japán, koreai turisták nyakában micsoda csúcsgépek lógnak budapesti városnézés közben. Egyszer volt szerencsém olyan fotóstúrát vezetni Izlandon, ahol néhány órán át japán kollégákkal, amatőr világjáró fotósokkal is együtt voltunk egy jégbarlangnál. Biztonsági okokból kettesével mentünk be, a többiek kint várakoztak és próbáltak barátkozni. Persze a fotózás volt a legfőbb téma, előkerültek a képek is. Kapkodtam a fejem a méregdrága szetteket látva (szinte mindegyik többe került, mint az 5 magyar fotós teljes felszerelése összesen, pedig mi sem alapgépekkel voltunk jelen), de a fotóik nálam a kezdő szintet sem érték el, pont olyanok voltak, amit bárki lő mobiltelefonnal félrészegen. Sokszor eszembe jut az eset, mikor kezdőket látok vitatkozni a gépek technikai képességein, hogy a műszaki adatok náluk ugyan mennyire korlátozzák azt a bizonyos alkotási folyamatot.
viewtopic.php?p=2253779#p2253779 :D
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

pali923 írta:
2022.01.07., pén. 16:11
Még az átkos pártállamban egy nyugati úton a buszból fényképeztek a nyugati gazdag turisták. Én hátizsákos, sátras turista voltam, a Zenit gépem itthoni viszonyok között nem volt rossz, de azért... A gépeiket irigyeltem, azt már nem, hogy a mozgó buszból ablakon át fényképezték az elrobogó tájat, vakuval. :rolleyes: :D
Több száz méterre lévő témára lőni beépített vakuval automata üzemmódban... alap. :D

Biztosan nektek is feltűnt már, hogy a japán, koreai turisták nyakában micsoda csúcsgépek lógnak budapesti városnézés közben. Egyszer volt szerencsém olyan fotóstúrát vezetni Izlandon, ahol néhány órán át japán kollégákkal, amatőr világjáró fotósokkal is együtt voltunk egy jégbarlangnál. Biztonsági okokból kettesével mentünk be, a többiek kint várakoztak és próbáltak barátkozni. Persze a fotózás volt a legfőbb téma, előkerültek a képek is. Kapkodtam a fejem a méregdrága szetteket látva (szinte mindegyik többe került, mint az 5 magyar fotós teljes felszerelése összesen, pedig mi sem alapgépekkel voltunk jelen), de a fotóik nálam a kezdő szintet sem érték el, pont olyanok voltak, amit bárki lő mobiltelefonnal félrészegen. Sokszor eszembe jut az eset, mikor kezdőket látok vitatkozni a gépek technikai képességein, hogy a műszaki adatok náluk ugyan mennyire korlátozzák azt a bizonyos alkotási folyamatot.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6120

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

pali923 írta:
2022.01.07., pén. 16:11
fapaci írta:
2022.01.07., pén. 11:25
Fájdalmasnak gondolom, ahogy az amatőr fotósok többsége a képélességen rugózik és bújják a steril tesztbeszámolókat, aztán a kész képeiket 1000 px méretben a Facebook-on teszik közzé agyon tömörítve.
Még az átkos pártállamban egy nyugati úton a buszból fényképeztek a nyugati gazdag turisták. Én hátizsákos, sátras turista voltam, a Zenit gépem itthoni viszonyok között nem volt rossz, de azért...
A "legendás" Zenit E szerintem imádnivaló igásló volt, bár nem volt olyan "okos", mint a későbbi "testvére", a TTL, de nagyjából elpusztíthatatlan volt (kivéve a redőnyzára, ami azért 15-20 év után megadta magát :-) ), ráadásul a (ha jól emlékszem) 2-es fényelrejű 50 mm-es Helios alapobjektíve egészen jó is volt, szerintem nemzetközi viszonylatban is. Más kérdés, hogy a nyugati gépekre vágytunk, perszehogy...
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1221

Hozzászólás Szerző: pali923 »

fapaci írta:
2022.01.07., pén. 11:25
Fájdalmasnak gondolom, ahogy az amatőr fotósok többsége a képélességen rugózik és bújják a steril tesztbeszámolókat, aztán a kész képeiket 1000 px méretben a Facebook-on teszik közzé agyon tömörítve.
Még az átkos pártállamban egy nyugati úton a buszból fényképeztek a nyugati gazdag turisták. Én hátizsákos, sátras turista voltam, a Zenit gépem itthoni viszonyok között nem volt rossz, de azért...
A gépeiket irigyeltem, azt már nem, hogy a mozgó buszból ablakon át fényképezték az elrobogó tájat, vakuval. :rolleyes: :D
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Luxor Audio
Otthon vagyok
Otthon vagyok
Kapcsolat:

tamagaba írta:
2022.01.07., pén. 09:00
Az én javaslatom a következő: azt vedd meg, ami neked igazán tetszik pofára, kinézetre, fogásra Legyen kedved elővenni, mint eszköz tudjon inspirálni
Jogos érvelés, ezen sok múlhat. Nálam pont ezért esnek ki a Sony gépei, egyszerűen rossz rájuk nézni, nem esik jól hozzájuk nyúlni, a használatuktól kitörik a kezem, több órás fotózásoknál nagyon utálnám. A Canon 6D2 kényelmét még ma is visszasírom, bár a mostani R5 masinám sokkal okosabb nála, komfortban elmarad tőle.
Figyelmedbe ajánlom a https://www.dpreview.com/ oldalt (nem tudom Fapaci miért húzza le)
Ez félreértés, nem lehúzom, hiszen némelyik cikkük kimondottan informatív. Inkább arról van szó, hogy terelem az embereket a tesztfotók nézegetésétől és a saját kipróbálásra biztatok mindenkit. Rengetegen próbálnak dönteni pl. a The digital picture.com tesztábrái alapján, de szerintem ez zsákutca (kb olyan eset, mint Amir mérései a HiFi-ben). Volt rá példa, hogy a gyakorlatban az ellenkezőjét tapasztaltam annak, amit a tesztábrák mutattak, de olyan is volt, hogy a tesztekben egekig magasztalták egy gép elektronikus keresőjét (Canon EOS R), számomra viszont az első pillanattól vállalhatatlan volt a késése, villogása. Másrészt az élesség és a zajszint a mai utómunka technológia mellett nem igazán komoly szempont már, ezek a labortesztek meg leginkább e paramétereket firtatják. Fájdalmasnak gondolom, ahogy az amatőr fotósok többsége a képélességen rugózik és bújják a steril tesztbeszámolókat, azán a kész képeiket 1000 px méretben a Facebook-on teszik közzé agyon tömörítve.

Válasz küldése

Vissza: “Technikai eszközök”