tamagaba írta: ↑2022.01.07., pén. 09:00
Az én javaslatom a következő: azt vedd meg, ami neked igazán tetszik pofára, kinézetre, fogásra Legyen kedved elővenni, mint eszköz tudjon inspirálni
Jogos érvelés, ezen sok múlhat. Nálam pont ezért esnek ki a Sony gépei, egyszerűen rossz rájuk nézni, nem esik jól hozzájuk nyúlni, a használatuktól kitörik a kezem, több órás fotózásoknál nagyon utálnám. A Canon 6D2 kényelmét még ma is visszasírom, bár a mostani R5 masinám sokkal okosabb nála, komfortban elmarad tőle.
Ez félreértés, nem lehúzom, hiszen némelyik cikkük kimondottan informatív. Inkább arról van szó, hogy terelem az embereket a tesztfotók nézegetésétől és a saját kipróbálásra biztatok mindenkit. Rengetegen próbálnak dönteni pl. a
The digital picture.com tesztábrái alapján, de szerintem ez zsákutca (kb olyan eset, mint Amir mérései a HiFi-ben). Volt rá példa, hogy a gyakorlatban az ellenkezőjét tapasztaltam annak, amit a tesztábrák mutattak, de olyan is volt, hogy a tesztekben egekig magasztalták egy gép elektronikus keresőjét (Canon EOS R), számomra viszont az első pillanattól vállalhatatlan volt a késése, villogása. Másrészt az élesség és a zajszint a mai utómunka technológia mellett nem igazán komoly szempont már, ezek a labortesztek meg leginkább e paramétereket firtatják. Fájdalmasnak gondolom, ahogy az amatőr fotósok többsége a képélességen rugózik és bújják a steril tesztbeszámolókat, azán a kész képeiket 1000 px méretben a Facebook-on teszik közzé agyon tömörítve.