Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mobiltelefonok

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3463

Re: Mobiltelefonok

Hozzászólás Szerző: Alex_Aston »

Aszpirin írta:
2022.01.26., szer. 13:46
Alex_Aston írta:
2022.01.26., szer. 13:32
Vagy lehet ezt másként is értelmezni...? ;) gondolkodik.gif
De még mennyire. Amint írtam, a bírság nem arról szólt, hogy technikailag helytálló a magyarázat, hanem hogy a bíróság úgy ítélte meg, hogy ezt közölnie kellett volna az Apple-nek a userekkel. A technikai magyarázat teljesen helytálló, és a bírósági döntés (ami nem is arról szólt) nem változtatja bulshitté. Amit te írtál, az tökéletes példája a szándékos félreértelmezésnek.
Mi ebben a félreértés?
Szándékosan lassította a telefonokat az Apple? Igen.
Tudta ezt a felhasználó? Nem.
Technikai magyarázat helytálló 1 évnél fiatalabb készüléknél is? Nem vagyok benne biztos. És amúgy miért helytálló a magyarázat? Gyenge az akku? Igen. Gyakrabban kell tölteni? Igen. Esetleg cserélni kell? Igen. Józan paraszti ésszel én így cselekednék, mint átlag user.

Én ezt csak úgy tudom értelmezni, mint a felhasználókat hülyére vétele, amiért megérdemelték a büntetést.
Mert nem az történt, hogy szólt ELŐRE az apple, hogy pl.:
"Kedves Mindenki! A ti érdeketekben, hogy ne kelljen foglalkozni a dolgokkal, van lehetőség rá, hogy a telefon picit, vagy akár nagyon lassul, de nem fog kikapcsolni. Ha persze nem szeretnétek ezt, akkor ki lehet kapcsolni ezt a funkciót itt és itt a menüben. Viszont a a legjobb megoldás az akku csere 2 évente, vagy amikor a belső menedzsment szerint eléri az XY szintet."

Nem. Sutyiban telefon lassítás, ami miatt többen inkább vettek új telefont, mert úgy is fogyasztói társadalom van.

Az utolsó mondatod meg inkább szándékos rosszindulat, amit sajnálattal olvasok pont tőled. sad.gif
Csak a Marantz! :-D

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor
Értékelés: 6090

Hozzászólás Szerző: Aszpirin »

Alex_Aston írta:
2022.01.26., szer. 13:32
Vagy lehet ezt másként is értelmezni...? ;) gondolkodik.gif
De még mennyire. Amint írtam, a bírság nem arról szólt, hogy technikailag helytálló a magyarázat, hanem hogy a bíróság úgy ítélte meg, hogy ezt közölnie kellett volna az Apple-nek a userekkel. A technikai magyarázat teljesen helytálló, és a bírósági döntés (ami nem is arról szólt) nem változtatja bulshitté. Amit te írtál, az tökéletes példája a szándékos félreértelmezésnek.
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Fejes rendszer: Mac (Roon Server) → RME ADI-2 DAC FS → Hifiman Arya Stealth
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2022.01.26., szer. 13:29
Alex_Aston írta:
2022.01.26., szer. 13:21
Nekem ez bullshitnek tűnik, amit az Apple akar ebbe belemagyarázni, leginkább azért, mert nem szólt róla senkinek.
Nos, ha ennyi idő (7 perc) alatt el is olvastad, megértetted, és még meg is írtad a kommentedet, akkor valami szuperképességekkel rendelkezel. Mert aztért az egy hosszú magyarázat...
Az, hogy bullshit-nek tűnik, nem tudom kommentelni. Mindenki maradhat a hiténél meg az összeesküvés-elméleteinél. Kivéve téged, mert udjuk, hogy te mindehez is jobban értesz :)
Nem. Ezeket ma olvastam még a hozzászólásod előtt, ezért tudtam gyorsan belinkelni, mert tudtam mit keressek.
Nem én értek jobban hozzá, de ha sok panasz volt rá, és büntetést is kapott a cég, akkor a magyarázat nem volt helyén való (vagyis csak utólagos magyarázkodás). Vagy lehet ezt másként is értelmezni...? ;) gondolkodik.gif

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Alex_Aston írta:
2022.01.26., szer. 13:21
Nekem ez bullshitnek tűnik, amit az Apple akar ebbe belemagyarázni, leginkább azért, mert nem szólt róla senkinek.
Nos, ha ennyi idő (7 perc) alatt el is olvastad, megértetted, és még meg is írtad a kommentedet, akkor valami szuperképességekkel rendelkezel. Mert aztért az egy hosszú magyarázat...
Az, hogy bullshit-nek tűnik, nem tudom kommentelni. Mindenki maradhat a hiténél meg az összeesküvés-elméleteinél. Kivéve téged, mert udjuk, hogy te mindehez is jobban értesz :)
  • Fő rendszer: Mac (Roon Server) | Thorens 206 + Goldring 2200 | NAD M55 → NAD M33 → Audio Physic Classic 20
  • Házimozi: Oppo 203 | AppleTV 4K → Marantz SR6013 → LG OLED77C5 | 5x Dali Opticon + 4x Quadral Casa + B.K.DoubleGem

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

zoli73 írta:
2022.01.26., szer. 10:01
robi20064 írta:
2022.01.25., kedd 20:33
Az utolso frissites az esetleg Android 12 volt (nem volt egyertelmu hogy ez a tipus megkapja e) vagy csak a szokasos "havi"?
Nem, ez csak android 11, a szokásos havi frissítés.
Szerintem a 12-es verzióból ez a modell már kimarad.
Amúgy 4 éves lesz májusban, lehet idelye lecserélnem?
Nem hiiném, hogy emiatt cserélned kellene. Az akku állapotát viszont érdemes lenne megnézni, ha kijelzi az Android. Ha 80% alá ment (az akksiállapot, NEM a feltöltöttségi szintje), akkor itt az ideje az akkucserének (ami azért jóval olcsóbb lesz, mint egy új telefon).

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Aszpirin írta:
2022.01.26., szer. 13:13
Alex_Aston írta:
2022.01.26., szer. 11:35
Nekem Iphone 4S csinált hasonlót, 3 éves korára lassult be totálisan úgy, hogy nem telepítettem semmit rá, csak használtam (de ott volt is cikkezés anno erről, hogy szándékosan lassítják a telefonokat, tlaán büntetés is).
Az idősödő Iphone-ok lassítására teljesen normális és érthető (na meg technikailag is helytálló) magyarázatot adott anno az Apple. De mivel felháborodás volt belőle, 2017 óta kikapcsolhatóvá tette a "lassító" funkciót (amit az Apple "performance management"-nek hív. Bővebbet itt: https://support.apple.com/en-gb/HT208387

Bünti tényleg lett belőle emlékeim szerint, mert erről a funkcióról korábban szólnia kellett volna az Apple-nek. De nem a szándékos lassítás miatt, hanem hogy ezt nem közölte a felhasználókkal. Az összeesküvés-elméletek kedvelőinek aztán persze nagyszerű táptalaj egy ilyen eset :-)
5 éve nincs már szifonom, ezért nem voltam képben a pontos okával, csak amit innen, onnan olvas az ember, és emlékszik.
De most megnéztem.
Nekem ez bullshitnek tűnik, amit az Apple akar ebbe belemagyarázni, leginkább azért, mert nem szólt róla senkinek. És egy "egyszerű" akku cserével minden megoldódott volna amúgy is, amit meg 2-3 évente elegendő megtenni. Csak ugye akkor ki venne új telefont...?

https://www.origo.hu/techbazis/20200516 ... yezes.html
https://pcworld.hu/pcwlite/az-apple-bev ... 41647.html

Ezek alapján büntetés is volt, bár jelképesnek tűnő összeg, ha az eladott készülék számhoz viszonyítjuk.

Aszpirin
Kiemelt Moderátor
Kiemelt Moderátor

Alex_Aston írta:
Nekem Iphone 4S csinált hasonlót, 3 éves korára lassult be totálisan úgy, hogy nem telepítettem semmit rá, csak használtam (de ott volt is cikkezés anno erről, hogy szándékosan lassítják a telefonokat, tlaán büntetés is).
Az idősödő Iphone-ok lassítására teljesen normális és érthető (na meg technikailag is helytálló) magyarázatot adott anno az Apple. De mivel felháborodás volt belőle, 2017 óta kikapcsolhatóvá tette a "lassító" funkciót (amit az Apple "performance management"-nek hív. Bővebbet itt: https://support.apple.com/en-gb/HT208387

Bünti tényleg lett belőle emlékeim szerint, mert erről a funkcióról korábban szólnia kellett volna az Apple-nek. De nem a szándékos lassítás miatt, hanem hogy ezt nem közölte a felhasználókkal. Az összeesküvés-elméletek kedvelőinek aztán persze nagyszerű táptalaj egy ilyen eset :-)

A lényeg viszont: ha kicseréltetted volna benne az élete végefelé járó akkumulátort (az nem összeesküvés-elmélet, hogy az akkumulátorok csak egy ideig-óráig bírják), akkor "visszagyorsult" volna. Ugyanis a lassítás az akkumulátor-öregedés okozta "hirtelen ájulás" jelenségek megelőzése miatt van (a "hirtelen ájulás" jelenséget én is tapasztaltam egy saját 5s-sel).

zoli73
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3238

Hozzászólás Szerző: zoli73 »

Alex_Aston írta:
zoli73 írta:
robi20064 írta:
Az utolso frissites az esetleg Android 12 volt (nem volt egyertelmu hogy ez a tipus megkapja e) vagy csak a szokasos "havi"?
Azóta nem volt még telefonom ilyen hosszú időre. Előtte meg a Nokiakkal ugye sosem volt ilyen gond.
Ezek szerint, ez nem egyedi eset.
Már azt hittem, csak én látok összeesküvés elméletet a dolog mögött.
Lehet beleütötték a szöget a telefonom koporsójába...
Ja, amúgy már egyszer ma is lefagyott, és kikapcsolt.
Valószínű, hogy elérték a céljukat, hvg-n veszek másik telefont. :smile30:
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

zoli73 írta:
robi20064 írta:
Azóta nem volt még telefonom ilyen hosszú időre. Előtte meg a Nokiakkal ugye sosem volt ilyen gond.

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

robi20064 írta:
MoFi MasterTracker - Funk Firm LSD - "Palotás" phono - Audio Research CD-1, LS-15, 100.2 - JBL Ti5000 - LessLoss - WireWorld - ValhallA - Siltech - Entreq - Furutech

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Nem tudom mennyire véletlen egybe esés, vagy akár valami betervezett avulás, de a telefonom(Samsung Galaxy A50), a legutóbbi szoftver frissítés óta(kb. 2 hét) furcsa, eddig nem tapasztalt dolgokat produkál.
Az egyik, hogy naponta többször(ma eddig 3x), minden átmenet nélkül kikapcsol, majd utána rögtön újraindul.
Ezt csinálta már telefonálás, netezés közben is, de úgy is, ha használaton kívül a zsebemben lapult.
Olykor meg azt csinálja, hogy lefagy a kijelző, és semmire sem reagál, majd úgy 1 perc után magától kikapcsol, aztán megint újra indul.
Nem tudom, közeledik a vég? Vagy akarnak rákényszeríteni az új készülék vásárlásra? Vagy ez már összeesküvés elmélet a részemről... gondolkodik.gif

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 605

Hozzászólás Szerző: Palm »

Alex_Aston írta:
2021.11.29., hétf. 09:41
Palm írta:
2021.11.29., hétf. 09:24
pali923 írta:
2021.11.29., hétf. 08:50

Volt ilyesmi védőtokom, de az előlap nélkül. Az alapvető funkcióját, a védelmet tökéletesen ellátja, de visszatértem egy idő után a szilikon tokhoz. 2 okból: egyrészt eléggé megnöveli a telefon méretét és súlyát, másrészt az oldalsó gomboknál annyira merev, hogy állandóan képernyőképek készültek szándékomon kívül. :rolleyes:
Sajnos valamiért valamit.
Nekem előző Huawei P9 Lite telefonomon bő 2 évig ugyanaz szilikon, rugalmas tok volt. Megvédte mindentől, ami nálam előfordult, és az még ki is nézett valahogy. Bár maga a telefon eleve nem volt nagy szám, nem rondított rajta.
De a mostani S10 Galaxy nekem tok nélkül tetszik. Nem akartam rátenni a forma miatt. Fóliát is leszedtem róla, hogy ne legyen tompa a képe. 13 hónap alatt kutya baja (sarkain van némi karc, de a képernyő karcmentes!), pedig jó párszor repült már a készülék.
Jó fóliát kell venni és nem lesz tompa a képe.
Inkább legyen "ronda", mint kelljen drága kijelzőt cserélni.
"Más dolog ismerni az utat, és más dolog járni rajta." - Morpheus

Alex_Aston
V.I.P.
V.I.P.

Palm írta:
2021.11.29., hétf. 09:24
pali923 írta:
Palm írta:
2021.11.25., csüt. 21:51
Ez a védőtok vajon milyen lehet?
https://doopshop.hu/product/supcase-uni ... lus-black/
Volt ilyesmi védőtokom, de az előlap nélkül. Az alapvető funkcióját, a védelmet tökéletesen ellátja, de visszatértem egy idő után a szilikon tokhoz. 2 okból: egyrészt eléggé megnöveli a telefon méretét és súlyát, másrészt az oldalsó gomboknál annyira merev, hogy állandóan képernyőképek készültek szándékomon kívül. :rolleyes:
Nekem előző Huawei P9 Lite telefonomon bő 2 évig ugyanaz szilikon, rugalmas tok volt. Megvédte mindentől, ami nálam előfordult, és az még ki is nézett valahogy. Bár maga a telefon eleve nem volt nagy szám, nem rondított rajta.
De a mostani S10 Galaxy nekem tok nélkül tetszik. Nem akartam rátenni a forma miatt. Fóliát is leszedtem róla, hogy ne legyen tompa a képe. 13 hónap alatt kutya baja (sarkain van némi karc, de a képernyő karcmentes!), pedig jó párszor repült már a készülék.

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

pali923 írta:
Palm írta:

pali923
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1219

Hozzászólás Szerző: pali923 »

Palm írta:
erősítő: LZ 7, cd: Marantz CD5000 modifikált, dvd: Cambridge Audio DVD89, lemezjátszó: REGA Planar2+RB250 AN kábel+Roksan Corus Black+Orbit2+Heed Quasar streamer: Electrocompaniet RENA S1+Schiit Bifrost Multibit, hangfal: Triangle Antal EX, kábel: Wireworld, Chord, Valhalla

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

zoli73 írta:
2021.11.28., vas. 21:34
stx írta:
2021.11.25., csüt. 22:05
Palm írta:
2021.11.25., csüt. 21:57

Tapasztalat?
Tok ami véd is?
Nem kell tok/védőfólia. Két év és új telefont vesz mindenki. Addig elvan tok/fólia nélkül.
Tudod, nagyon nem mindegy, hogy ki, milyen helyen használja a telefonját. Például egy munkahely, ahol azért sok időt töltünk, az nem csak iroda lehet, ahol azért nagyobb biztonságban van a telefon, mint mondjuk egy építkezésen, lakatos műhelyben, traktor vezetőfülkében, stb. Sok felhasználási terület létezik, ahol bizony van van létjogosúltsága, az ilyen "védelmi eszközöknek". Szerintem.
Amúgy az én telefonom 3,5 éves, és még nem csereérett. Nekem még soha nem tört össze, sérült meg telefonom, ami leginkább annak köszönhető, hogy vigyázok rá, és annak is, hogy ehhez hasonló eszközökbe van "becsomagova".
Nálam elég keményen van nyúzva a telefon. Nem ritka, hogy pofára esik, mint a zsíros kenyér. sad.gif

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

stx írta:
Palm írta:
stx írta:
2021.11.25., csüt. 21:55

Drága, és csak tok.
Tapasztalat?
Tok ami véd is?
Nem kell tok/védőfólia. Két év és új telefont vesz mindenki. Addig elvan tok/fólia nélkül.
Tudod, nagyon nem mindegy, hogy ki, milyen helyen használja a telefonját. Például egy munkahely, ahol azért sok időt töltünk, az nem csak iroda lehet, ahol azért nagyobb biztonságban van a telefon, mint mondjuk egy építkezésen, lakatos műhelyben, traktor vezetőfülkében, stb. Sok felhasználási terület létezik, ahol bizony van van létjogosúltsága, az ilyen "védelmi eszközöknek". Szerintem.
Amúgy az én telefonom 3,5 éves, és még nem csereérett. Nekem még soha nem tört össze, sérült meg telefonom, ami leginkább annak köszönhető, hogy vigyázok rá, és annak is, hogy ehhez hasonló eszközökbe van "becsomagova".

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

stx írta:
Palm írta:
stx írta:

Drága, és csak tok.
Tapasztalat?
Tok ami véd is?
Nem mindenki cseréli 2 évente. Van, aki ritkábban.
Van, akiknél hamar összetörnek a telefonok kijelzői. Jó ha van valami védelme a telefonnak.

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 467
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

Palm írta:
stx írta:
Palm írta:

Drága, és csak tok.
Tapasztalat?
Tok ami véd is?

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

stx írta:
Palm írta:

Drága, és csak tok.
Tapasztalat?
Tok ami véd is?

stx
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 467
Kapcsolat:

Hozzászólás Szerző: stx »

Palm írta:

Kép
Drága, és csak tok.

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

Kép

zoli73
V.I.P.
V.I.P.

Palm írta:
2021.11.22., hétf. 08:16
pali923 írta:
2021.11.22., hétf. 07:13
Palm írta:
2021.11.22., hétf. 06:32
Szerintem meg kell. Tapasztalatból tudom mennyire törnek a kijelzők, ha leesnek és pont a legdrágább része a telefonnak.
Ha már szóba került: olvastam egy kijelző védőről, amit zselésnek hívnak, de nem nagyon találok róla információt. Van erről valakinek tapasztalata, vagy akár egy link, hogy mégis mi a fene lehet ez?
Egyébként a kijelző védőm most is el van repedve keresztben, de mégsem a kijelző repedt el. Szóval nem olyan rossz dolog az szerintem sem.
Media Markt-ban is kapható zselés kijelző védő fólia. Teljesen normálisan működik vele a készülék. Hogy mit bír azt nem tudom. Nem teszteltem nagyon komolyan. :D
Tablet-re rakattam. Eddig rendben van. Igaz komoly esések nem voltak.
Nagyon gyengék ezek a mostani kijelző és hogy az üveg egybe lett építve a kijelzővel csak a sz*rnak adtak pofont. Még jobban le lehet húzni az embereket. Pazarlás lényegében, de egyeseknek baromi nagy bevétel. :angry:
Ez a javíthatóság katasztrófális, ezt én is meg tudom erősíteni.
A fiam telefonját múlt héten kaptuk vissza a szervízből. A védelmi eszköszök dacára(védő fólia, védőtok) eltörött az előlap(üveg?), és a kijelző is. Kb. a fél telefont kicserélték a szervízben(a számlán tételesen felsorolták a cserélt elemeket), és annak ellenére, hogy ez csak egy belépő kategórias telefon(Samsung Galaxy A21s), elég borsos volt a javítás díja, egész pontosan 57700Ft lett a számla végösszege. Szerencsére, mivel még garanciális készülékről van szó, és előrelátóan készülék biztosítást is kötöttem rá, így "csak" az önrészt(9000Ft) kellett kifizetnünk.
Bele sem merek gondolni, ez milyen költséges lehet egy csúcskategóriás telefon esetében.

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

Alex_Aston írta:
2021.11.22., hétf. 07:17
Palm írta:
Alex_Aston írta:
2021.11.21., vas. 22:56

Nekem S10 van, több, mint egy éve, mindenféle védelem nélkül, és jól bírja.
Vétek a tok, vagy bármi rá szerintem. Oda a forma akkor.

Előző telefonomnál (2 évig) olyan tok volt, ami minimálisan a kijelző fölé ért, és tökéletesen megvédte fólia, vagy bármi nélkül.
Szerintem meg kell. Tapasztalatból tudom mennyire törnek a kijelzők, ha leesnek és pont a legdrágább része a telefonnak.
Persze, jó dolog, nem vitatom.
De erre a telefonra a forma miatt nem akartam tokot, mert az, hogy néz ki. A fóliát meg nem szeretem, mert kicsit rontja a kijelzőt.
Párszor leesett már, de a sarkok enyhe karcán kívül a bő 1 év alatt meg ne történt semmi.
Persze ez a normál S10, nem a nagyobb méretű, mint az említett S21 plus. Gondolom a nagyobb méret a fizika miatt könnyebben is törik.
Ha védelem, akkor valami szép átlátszó tokot javaslok. Annak hátránya, hogy koszos lesz belül, rendszeresen érdemes levenni, és kipucolni, hogy ne karcolja meg a por a házat, és kinézzen valahogy.
Nem az esztétika a fontos nálam, hanem a készülék védelme.
A forma, az anyag, a kijelző ridegsége mind befolyásolja mi mennyire törik.

Palm
Törzsvendég
Törzsvendég

pali923 írta:
2021.11.22., hétf. 07:13
Palm írta:
Ha már szóba került: olvastam egy kijelző védőről, amit zselésnek hívnak, de nem nagyon találok róla információt. Van erről valakinek tapasztalata, vagy akár egy link, hogy mégis mi a fene lehet ez?
Egyébként a kijelző védőm most is el van repedve keresztben, de mégsem a kijelző repedt el. Szóval nem olyan rossz dolog az szerintem sem.
Media Markt-ban is kapható zselés kijelző védő fólia. Teljesen normálisan működik vele a készülék. Hogy mit bír azt nem tudom. Nem teszteltem nagyon komolyan. :D
Tablet-re rakattam. Eddig rendben van. Igaz komoly esések nem voltak.
Nagyon gyengék ezek a mostani kijelző és hogy az üveg egybe lett építve a kijelzővel csak a sz*rnak adtak pofont. Még jobban le lehet húzni az embereket. Pazarlás lényegében, de egyeseknek baromi nagy bevétel. :angry:

Válasz küldése

Vissza: “Technikai eszközök”