Annak érdekében, hogy fenntartsuk ezt a szigetet, szükségünk van bevételre. Te is támogathatsz minket, ha azt szeretnéd, hogy sokáig és stabilan tudjunk működni. Amennyiben élsz ezzel a lehetőséggel, azt mi megköszönjük!

Mechanikus órák

violin
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 1185

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: violin »

Na tehát akkor rá esett a választás....az alsó házból....Orient Defender....

AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

violin
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Az "alsó házból" teljesen mindegy, mivel műszaki színvonalukban nincs közöttük jelentős különbség. Tehát válassza azt, amelyik kinézetre jobban tetszik.

.

Köszönöm!

Ma volt rajtam egy Orient Defender....

.de azért megnézném közelebbről a Seiko 5 Sport-ot is.....

AVM - osztrák Tesla - svájci lemezvakaró - HT Pro 9+ - háelté 3.....zene és bona.

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

Èn csak annyit tudok, hogy müködik:)
Nem kèr enni..fèl èvente elöveszem, megnèzegetem..ha majd valaki megszorul a csalàdba jó lesz még.

peterson
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 808

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: peterson »

Gyönyörű.  Már csak az anyaga miatt is értékes....de a látvány a lényeg.
Nem tudom hány gramm arany van benne, de a motor szvsz értékesebb, ha tökéletes állapotú.
Jó kis óra ez!  

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég
Értékelés: 421

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: opel123 »

Nekem egy ilyen 14k-s IWC-m van. Nem vagyok nagy órás, azt sem tudom mennyit ér egy ilyen..de gondoltam örömöt okozhat másoknak is a látványa:)
Gyönyörű.  Már csak az anyaga miatt is értékes....de a látvány a lényeg.

SoXxX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 342

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: SoXxX »

Nekem egy ilyen 14k-s IWC-m van. Nem vagyok nagy órás, azt sem tudom mennyit ér egy ilyen..de gondoltam örömöt okozhat másoknak is a látványa:)

AVX
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 3308

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: AVX »

Most vettem egy Ingersoll Richmond órát (a képen a bal oldali), nem egy nagy durranás, de megtetszett a design-ja.
Olyan Patekos, de szép.

dörmögi
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 394

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: dörmögi »

Most vettem egy Ingersoll Richmond órát (a képen a bal oldali), nem egy nagy durranás, de megtetszett a design-ja.

LP futómű: SME Model 10; Hangkar: SME V; Hangszedő: Benz Micro LP-S MR; CD futómű: Audio Research CD2; DAC: Audiomat Tango 2.5; Kazettás deck: Pioneer CT-95; Phono előfok: Audiomat Phono 2; Erősítő: Audiomat Récital MKIII; Hangfal: Coincident Super Victory; Equation 25; Hálózati kondícionáló: 2 x PS Audio Duet Power Center; Hangkarkábel: Stealth Audio Hyperphono; Digitális kábel: Heaven's Gate Audio Silver Signature; Interconnect kábelek: Stealth Audio Metacarbon és Heaven's Gate Audio Ultra Silence; Hangfalkábel: ValhallA AgPt-R, Heaven's Gate Audio Silver Signature; Hálózati kábelek: ValhallA AgPt-R, Elrod, Electraglide és PS Audio

Heed Thesis rendszer

Vendég

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: Vendég »

Seiko vagy Orient.......?  .....az alsó házból....

Az "alsó házból" teljesen mindegy, mivel műszaki színvonalukban nincs közöttük jelentős különbség. Tehát válassza azt, amelyik kinézetre jobban tetszik.

.

Vendég

Mechanikus Órák

Hopp, egy magyar ékszertervező a Van Cleef & Arpels-nél.

Vendég

Mechanikus Órák

Van Cleef & Arpels Midnight Planétarium Poetic Complication
245,000 USD

https://www.youtube.com/watch?v=sw5S2-T-Ogk

violin
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Seiko vagy Orient.......?  .....az alsó házból....

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

http://www.oragyujtemeny.atw.hu/
Érdemes átnézni.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Mechanikus Órák

Jó pár hete hordom már a Bell-maticot.  Nagyon szeretem.  Az órás leszervizelte, nincs vele semmi gond, viszont a szerkezetet nem tudta rögzíteni a tokban, mert a rugó az idők során eltűnt/elkorrodált. Rendeltem az ebayről rozsdamentes acélból, jövő héten elviszem az óráshoz.

A plexi benn van, ami szépen mutatja a számlapot.  Sajnos az órához rendelt tömítésszettből csak a gomb és a korona tömítése passzol, a hátlapé nem.  Szóval nem tudtam még vízállóvá tenni.

Az emúlt 3 hétben a napi 1 perc késés a hordással eltűnt és kb 1 hete a pontos idő körül ingadozik.  Ha megint dolgozom, valószínűleg ez változni fog a több mozgás miatt.

Ja, egy dologgal nem vagyok kibékülve.  Francia a naptár.  Rendelek hozzá egy angol naptár tárcsát, mert ki nem állhatom.

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Mechanikus Órák

Szia!

Megjött az óra?

Várjuk a beszámolót

Hali!
Igen, tegnap megjött. Látszik rajt az elmúlt 40 év, de szépen helyrehozták és így hordható  A plexit felpolírozták, rendelek helyette újat.  Az ébresztő működik és az óra meglehetősen pontos.  1 nap után +5mp-et szedett össze, ami nem rossz, sőt.
Látszik a belsejében néhány csavar körül enyhe rozsdafolt, de nem vészes. Hordom egy hetet és akkor látszik a pontossága aztán elviszem óráshoz, hogy átvizslassa. Az indexek és a mutatók sajnos bemattultak, nem hiszem, hogy fel lehet őket fényesíteni.  Egész jó áron szereztem, amit rááldoztam azt megérte, beteszem a gyűjteménybe és néha hordom.  Érdekes, hogy milyen diszkréten csörög...
A korábban vásárolt 1983-as Seiko 5-ös lesz amit hordani fogok, mert az gyakorlatilag, egy kis trükkel a pontos időn tartható hosszú ideig. Ha éjszakára nem a lapjára teszem, akkor pont annyit siet 6-7 óra alatt, mint amit késik nap közben. 
Üdv,
NL

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: Acme »

Szia!

Megjött az óra?

Várjuk a beszámolót

Sziasztok!Egy ilyen szépséget sikerült leütni a neten.  Jövő héten hozza a posta, remélem nem lesz vele gond.  Már régóta szemeztem a Bellmatic-okkal de eddig normális áron nem volt.  17 köves, 6007-6040-es szerkezete van és 1973-as gyártmány.  Ha megjött, majd beszámolok......és most ez az 1000. hozzászólásom.. :-)
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Legújabb órás magazinok:

opel123
Törzsvendég
Törzsvendég

Mechanikus Órák

Sziasztok!Egy ilyen szépséget sikerült leütni a neten.  Jövő héten hozza a posta, remélem nem lesz vele gond.  Már régóta szemeztem a Bellmatic-okkal de eddig normális áron nem volt.  17 köves, 6007-6040-es szerkezete van és 1973-as gyártmány.  Ha megjött, majd beszámolok......és most ez az 1000. hozzászólásom.. :-)

AVX
V.I.P.
V.I.P.

Mechanikus Órák

Vendég

Mechanikus Órák

manabo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: manabo »

Köszönöm .

Megfizettem a tanulópénzt a szó minden értelmében amíg eljutottam oda, hogy a vásárolt óráim értékesek legyenek és ez nem az árra értendő.
Az órák mellett a fényképezés az ami a másik szerelem.

Acme
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 500

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: Acme »

Igaz, hogy az ára is szép viszont ez is luxuscikk, mint a HiFi ahol szintén találkozunk "szép" árakkal.Azonban ha a konkurensek tucatszerkezetekkel szerelt óráit nézem, akkor a Grand Seiko ára több mint kedvező.

Nagyon komoly óra, gratulálok!

Ezen a szinten ez tényleg nem drága. A hozzá nem értő talán "lekvarcórázza", de ha nem villantani kell, kitűnő a választás. Jó ízlésre vall.

PS: a középső kép nagyon profi, ha saját fotó, azért is jár az elismerés!
Kép: RX470 - SR6003 - HW55ES/UE40JU7000 Hang: Xonar Essence ST/XB 930QS - Octave - Unico - GX200 Csend: Canamp - HD600

"Az a baj az interneten talált idézetekkel, hogy sosem lehetsz biztos a forrásban." - Abraham Lincoln

manabo
Nincs visszaút
Nincs visszaút
Értékelés: 4

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: manabo »

Igaz, hogy az ára is szép viszont ez is luxuscikk, mint a HiFi ahol szintén találkozunk "szép" árakkal.Azonban ha a konkurensek tucatszerkezetekkel szerelt óráit nézem, akkor a Grand Seiko ára több mint kedvező.

earforce
V.I.P.
V.I.P.
Értékelés: 2942

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: earforce »

Gratula! Nagyon szép! 
Valóban szép, de az ára is 'szép'
SYNOLOGY|ZIDOO X20|METRUM OCTAVE NOS|MUSICAL FIDELITY F19+F22|MAGNEPLANAR 2.7|REL S3 SHO

Vinkler
Adminisztrátor
Adminisztrátor
Értékelés: 9087

Mechanikus Órák

Hozzászólás Szerző: Vinkler »

Grand Seiko

Gratula! Nagyon szép! 
Apple / PS Audio / Linn / Parasound / Diy Active ATC
Gyertyára sem vet rossz fényt az, hogy fogyton fogy, amíg világít. / Fodor Ákos

Válasz küldése

Vissza: “Technikai eszközök”